Dodaj do ulubionych

Żenujący Dinopark w Krasiejowie

IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.06, 08:06
Hucpa od poczatku do konca bo:
1. Ani to dinozaury
2. Ani najstarsze
W literaturze fachowej,(czyli poza GW i NTO oraz polska lit. geol.) jezeli
sie mowi w ogole o Krasiejowie to tylko w formie wzmianki jako o jednym z
wielu stanowisk fauny (n.b takim sobie)!!!!

Obserwuj wątek
    • Gość: ciekawy Kasa na Dinopark IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 08:08
      Ciekawe kiedy ten nadęty balon pęknie i kiedy ktoś wytłumaczy się z
      olbrzymiej kasy jaką ZAWSZE ten Dinopark dostawał z WSZYSTKICH dostępnych
      źródeł.Oj , pachnie tu na kilometry aferą...
      • Gość: koszmarek Re: Kasa na Dinopark IP: *.chello.pl 29.08.06, 22:10
        O ile mnie pamięć nie myli jeszcze niedawno sama Gazeta pisała, że firma
        budująca pawilon splajtowała, że są podarowane z Europy pieniądze na wydanie w
        określonym terminie... i jak się to pozbiera do kupy mamy wytłumaczenie
        dlaczego wyszła taka żenada - tak po prostu musiało być. Pewno gdyby to
        wstydliwe (dla VIPów i autorów imprezy z pewnością też) otwarcie nie odbyłoby
        się, to trzebaby było tłumaczyć się grubo i oddawać kasę, a wtedy wstyd byłby
        większy niż to co teraz widzimy.
    • Gość: JOJO Żenujący Dinopark w Krasiejowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 08:35
      Wierzę że z czasem będzie lepiej już teraz ma być przeznaczone 2 mln zł na dobry
      początek, początki zawsze są trudne.
      • Gość: :) w duchy wierzysz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 08:43
        Jak wszystko na opolszczyźnie niedorobione. Bo i kto ma sie na tym znać? Nadęty
        Kotyś? Wode z mózgu jak zwykle zrobili, a on bidny sie pod czyms takim
        podpisuje. Jaką kasę wziął Mariuszek P. nieudany fotograf?
        Forsę bezmyślnie wydano, kilku ludzizarobiło i co?
        • Gość: :( Re: w duchy wierzysz? IP: 217.197.79.* 06.09.06, 10:27
          długi sie za nim ciagna niczym wąż...
    • Gość: dinek Re: Żenujący Dinopark w Krasiejowie IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 29.08.06, 10:18
      Jezeli pani redaktor pisze o filmie pt,,Dinozaury z Krasiejowa"wyprodukowanym
      przez firme ,,tressFILM" pani Teresy Kudyby i przy współudziale pana Mariusz
      P.to faktycznie miernota ,a zdobyli za to MARKĘ 2005.Wyrzucone pieniądze .W
      innym poście czytałem natomiast ,że te dwie osoby to dobra kilika-chociaz pan
      M.zmienił teraz nazwe firmy.Film to taka sama porazka jak artykuły pani
      Teresy-litości kochana GW.A prawdziwego dinoparku to doczekaja sie nasze wnuki
      przy takim tempie prac toczacym sie od tylu lat i za takie pieniądze ,a tu
      jeszcze 2 mln.(na toalety i droge?)
    • dzakarta Żenujący Dinopark w Krasiejowie 29.08.06, 10:19
      Czereśniaki w gumiakach! Okropne!
    • Gość: Duet Re: Żenujący Dinopark w Krasiejowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 10:33
      Duet: Pani Teresa Kudyba i Mariusz Przygoda jest rzeczywiście żenujący. Wydaje
      im się, że są najlepsi, njabardziej profesjonalni. Prawdw jest jednak tak:
      filmów Kudyby nie idzie oglądać na dłuższą metę, bo ciągle są robione w ten sam
      sposób, artykuły to powielenie pewnych publikacji znanych kilku osób (może
      kiedyś poinformuję, od kogo swoje pomysły zżyna Kudyba). Mariusz Przygoda to
      fotograf - amator, który dzięki pewnej znanej mi osobie został zaangażowany w
      opolskim Urzędzie Marszałkowskim
    • Gość: wiesniak Żenujący Dinopark w Krasiejowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 10:45
      proponuje wieśniakom - wziąć te gumiaki i do roboty jechać do Holnadii albo Niemiec, a nie organizować ekspozycję dinozaurów...
    • radek-kirschbaum Re: Żenujący Dinopark w Krasiejowie 29.08.06, 11:21
      na ile rozumiem, cały problem w przedwczesnym otwarciu ekspozycji?
      i na ile rozumiem po hucznym jej otwarciu zwiedzać dinopark bedzie można dopiero
      w przyszłym roku?
      bywa. tylko po co tyle gadania.
      • tiresias Re: Żenujący Dinopark w Krasiejowie 29.08.06, 11:33

gdyby sie nagle okazało, że w hałdach po Hucie Małapanew w Ozimku znajduje się
        kilkadziesiąt ton złota, którego wydobycie i przeróbka byłyby bardzo opłacalne
        ekonomicznie (porownywalne z wydobyciem rudy tylko znacznie tańsze) to:
        1. zamknieto by teren korzystajac z usług bardzo drogich frim ochroniarskich (1
        rok)
        2. gmina Ozimek weszłaby w ostry konflikt z Urzedem Wojewódzkim w Opolu co do
        kompetencji (2 lata)
        3. powstałaby spółka z udziałem skarbu państwa i osób prywatnych w celu
        eksploatacji ww. skarbu (3 lata)
        4. zamówiono by szereg bardzo drogich ekspertyz 'fizibility etc.
        5. po wyborach zmiana ekipy i okazałoby sie, że pracownicy spółki kopali od
        dawna dołki w hałdzie i złota jest jakby mniej (prokuratura opolska - pełne
        ręce roboty - znikoma społecznośc czynu ()
        6. wszystko zarosłobu ponownie tarwą (dalej za strzeżonym płotem) 10 lat
        taki dinopark bis

krasnale szczają do mleka a na opolszczyźnie szczają jadem.
    • Gość: opolanin Żenujący Dinopark w Krasiejowie IP: *.atol.com.pl 29.08.06, 12:24
      chyba domyślam się dlaczego nie zrobiono toalet, po obejrzeniu tego dzieła
      chce sie po prostu wysra... oczywiście z wrażenia!!! obawiając się kolejek do
      toalet dluższych niż po bilety nie wybudowano ich z premedytacją .pomimo tylu
      lat transformacji w niektórych dziedzinach ja widać socjalizm i jego absurdy
      dalej w modzie.gdyby środki pochodziły z funduszy unijnych wszystko byloby jak
      na zachodzie a tak jest jak u nas czyli po staremu!
    • Gość: tk Żenujący Dinopark w Krasiejowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 14:13
      Proszę o niemylenie filmu puszczanego na otwarciu Dinoparku z filmem Teresy
      Kudyby "Dinozaury z Krasiejowa". Ta animacja z baobabem to twórczość zupełnie
      innych autorów, pod scenariusz pani prof. Eleny Jazykowej. autorem jest bodajże
      Wojciech Brzeszczak.
      • Gość: dinek Re: Żenujący Dinopark w Krasiejowie IP: 217.197.79.* 30.08.06, 11:55
        Ja dokladnie wiem o,którym filmie pisze .Chodzi mi o pani film,pani Tereso.Jak
        dla mnie to za malo tam konkretnych wiadomości o dinozaurach ,a za duzo
        krajobrazu.Jezeli brakowalo materiału to nalezalo dac sobie spokuji dalej
        zbierac material na porzadny film
    • Gość: pingwin1963 Re: Żenujący Dinopark w Krasiejowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 14:32
      to straszne jak łatwo wydają te typy pieniądze .socjalizm z europy przyplynąl
      do nas w dotacjach ,pajace dinopark .moze tak szklaną podloge i sciany i
      sldopark ,mniejszosciopwo niemiecki park .sposob przekazania w polskich muzeach
      wiadomosci zawsze byl nudny ,ale ten dyni park to juz kuriozalna sprawa .
      • Gość: Żygu,żygu Re: Żenujący Dinopark w Krasiejowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 14:51
        Żygać się chce człowiekowi chce kiedy to wszystko czyta.
        Galla,Kotyś,Kubat,Kudyba,Labuś,Przygoda to ludzie z tamtej epoki.Czy tak trudno
        było poczekac z otwarciem aż wszstko będzie dopiętę do końca?Nie!Spartaczyć
        trzeba wszystko!!!
        • Gość: narodowiec Re: Żenujący Dinopark w Krasiejowie IP: *.zaodrze.punkt.pl 29.08.06, 17:37
          Spoko szwaby teraz dogadają się PO i dalej beda ciągnąć kasę. Na nich chyba nie
          ma siły. A podobno to gebelsów deportowano stąd po wojnie? Moze trza dokończyć
          dzieła oczyszczania opolszczyzny z elementów obcych?! Cała nadzieja, że PO
          dogada się z SLD i wkońcu będzie dobrze :-)
    • Gość: ojoj Żenujący Dinopark w Krasiejowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 17:56
      P. Książkiewicz jest tylko magistrem a nie doktorem
    • Gość: ojoj Żenujący Dinopark w Krasiejowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 17:56
      P. Książkiewicz jest tylko magistrem a nie doktorem
      • Gość: doktor Re: Żenujący Dinopark w Krasiejowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 10:42
        a wiesz czy dorota majer- koniecko jest juz doktorem?
    • Gość: Turysta Byłem i widziałem IP: *.atol.com.pl 29.08.06, 21:00
      Tak wykopaliska z pawilonem, jak i wystawę w szkole. 20-30 km, warto dojechać -
      by mówić że sie było. Więcej szkoda czasu i pieniędzy. Nędza z bidą. Wstyd.
      • Gość: witek Re: Byłem i widziałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 21:20
        Też byłem i widziałem. Syf. A do tego ten prymitywny i kolejny za
        przeproszeniem do dupy film Kudyby.To wszystko jakieś wielkie nieporozumienie
        • Gość: ale kasa!!! Re: Byłem i widziałem IP: *.eranet.pl 29.08.06, 22:14
          Pawilonik jak stolowka wczasowa z lat 70-ych kosztowal 4,5 miliona. Zwrociliscie uwage na ten
          fakt??????
          4,5 miliona a nie ma tam kanalizacji, dach nie jest z drogich dachowek itd...
          Za te kase mozna by zbudowac ok. 15 domow jednorodzinnych w Krasiejowie. I nie chodzi mi o to zeby
          budowac domy dla biednych itp. tylko o skale porownania: prywatny za 1/15 tego co urzednik
          wybuduje cos pozytecznego.
          Po co nam urzad marszalkowski!?????
          • Gość: brrrrr..... Re: Byłem i widziałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 22:42
            fajnie napisał"wiesniak""proponuje wieśniakom - wziąć te gumiaki i do roboty
            jechać do Holnadii albo Niemiec, a nie organizować ekspozycję
            dinozaurów...".Nie znam tej Kudyby od tych dinozarów ale kojarz mi się z taką
            babą z baru mlecznego z brudnymi pazurami, zepsutymi zębami i odorem
            wydobywającym się z otworu gembowego.Zamiast wpieprzać się w polskie dinozaury
            niech jedzie do Holandii zbierać cebulę!
            • Gość: as Smieciu! "Brr" IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.06, 13:36
              Nie wiem jak wygląda Kudyba ale moge sobie wyobrazic jak wyglada twoj ryj -
              ktory emanuje twoj swinski mozdzek...
    • Gość: mieszkaniec Żenujący Dinopark w Krasiejowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 09:25
      Tak się kończy, gdy otwarcie celowo sie przyspiesza, oczywiście żeby
      wykorzystac to w kampani wyborczej pana burmistrza, zaiast rzetelnie wszystko
      przygotować. Dziwne tylko, że nie zaproszono faktycznego odkrywcę dinozaurów
      tj. doktora Spałka. Choć pewnie nie chciałby brać udziału w takim burdelu.
      • johann_os Re: Żenujący Dinopark w Krasiejowie 30.08.06, 12:30
        A to nie wystarczy już sam "doktor" Książkiewicz?
    • Gość: zorro Żenujący Dinopark w Krasiejowie IP: *.atol.com.pl 30.08.06, 17:49
      Od kiedy Książek jest doktorem? :)
    • Gość: Tomek(Dd) a moze zrobic jak w Kleinwelka? IP: *.pools.arcor-ip.net 31.08.06, 13:05
      ..ja swego czasu pisalem do urzedu marszalkowskiego dluuugi dluuugi list jeszcze
      jak byl pomysl by ekspozycje kosci z krasiejowa wystawiac w "szklanej
      piramidzie" na placu Kopernika ( swoja droga to tez niezle "zrealizowany" pomysl
      )...zwrocilem uwage na mala miejscowosc KLEINWELKA pod Budziszynem a Saksonii,
      gdzie nie odkryto zadnych kosci, lecz stzaraniem kilku pasjonatow powstal super
      park rozrywki dinopark ( www.saurierpark.de )....ktory bardziej przypomina
      wielki parkowy plac zabaw niz powazna placowke naukowa. I moze dlatego ciagna
      tam ludzie z bliska i daleka i zostawiaja pieniadze w kasie.
      Obok tego parku wyrosl najwiekszy labirynt w Niemczech (
      www.irrgarten-kleinwelka.de ) oraz ogrod miniatur (www.miniaturenpark.de) gdzie
      wczesniej prezentowano ost-talgie:-)
      Mysle ze i u nas mozna byloby stworzyc i dinosaurowy park rozrywki...i
      labirynt przy parku...oraz nasza opolska wersje Kozlowki.
      A pawilon na 3 mln mozna sobie bylo podarowac lub rzeczywiscie przeniesc do
      opola...bo szczere pole przy odkrywce to nie jest pasujace miejsce dla szkla i
      aluminium...
      Tomek
      PS: moj list zostal oczywiscie bez odpowiedzi, z tego wnioskowalem ze maja oni
      tysiace lepszych pomyslow. Moje wnioski jak widac-okazaly sie naiwne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka