Dodaj do ulubionych

Listonosze strajkują w najlepsze

IP: *.atol.com.pl 20.11.06, 23:07
Ciekawe kto beędzie płacił odsetki za nieterminowo zapłacone rachunki.
Obserwuj wątek
    • Gość: kiszon Re: Listonosze strajkują w najlepsze IP: 217.197.79.* 20.11.06, 23:48
      no kto...TY!!
      • Gość: olka Re: Listonosze strajkują w najlepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 05:47
        Zyjemy w kraju gdzie pobory nie wystarcza azeby przezyc a podwyzki wymusza sie
        strajkiem ttylko politycy i urzednicy panstwowi ,gornicy nie musza sie martwic
        sami winduja sobie pobory i jeszcze po miesiacu pracy min giertych da im
        nagrode . POLSKA DEMOKRACJA -tak wyglada
        • Gość: podopolanka Re: Listonosze strajkują w najlepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 08:19
          Gdyby zredukować te rozbudowane etaty w administracjach Poczty Polskiej,
          typu "kierownik szatni" to fundusz wynagrodzeń starczylby nie tylko na podwyzki
          ale i na dodatkowe zatrudnienie.
      • Gość: Kika Re: Listonosze strajkują w najlepsze IP: 82.160.19.* 21.11.06, 20:30
        troche ich rozumiem ale co z odbiorem rent i emerytur
    • Gość: Prawnik Listonosze strajkują w najlepsze IP: *.chello.pl 21.11.06, 08:58
      Tragedia. Ludzie, którzy pracują po 12-14 godzin na dobę, tak jak ja, i w dużej mierze polegają na poczcie z taką swawolą nie mogą się pogodzić. Zamiast czynić z nauczycieli funkcjonariuszy publicznych, to poczta, jako monopolista w zakresie drobnych przesyłek powinna zostać zmilitaryzowana a listonosze powinni pełnić służbę. Jeśli nie mają ochoty pracować za płacone im pensje powinni złożyć wypowiedzenie. Doręczanie listów to nie pieczenie bułek, to odpowiedzialna funkcja - śmiem twierdzić Państwa - i Państwo powinno brać za nią odpowiedzialność. Z powodu zachcianek finansowych doręczycieli cierpimy wszyscy. Oczywiście listonosze mogliby sobie strajkowac do woli gdyby Państwo pozwoliło na normalną konkurencję na rynku usług pocztowych. Po tygodniu takiego strajku taka poczta straciłaby zaufanie klienteli na długo.
    • Gość: marc Re: Listonosze strajkują w najlepsze IP: *.atol.com.pl 21.11.06, 11:53
      od 12 lat nie mogę się doczekać przyzwoitego listonosza.Ukradziono mi
      pieniadze .Moja korespondencja jest wrzucana do kosza na smieci,do piwnicy lub
      na innej ulicy.Ja wzamian dostaje całą sterte poczty z ulicy Waryńskiego mimo
      ze mieszkam na Sienkiewucza.Pisze skargi bez efektu.Pan dyrektor kazdorazowo
      proponuje mi zebym załozył sobie skrzynke na Poczcie to nie bede miał
      kłopotów.A te palanty chca jeszcze podwyżki.
      • Gość: elly Re: Listonosze strajkują w najlepsze IP: *.atol.com.pl 21.11.06, 14:05
        Popieram ta wypowiedz. Juz nie zlicze ile poczty mi zginelo. I tylko tak
        naprawde czekam az glupia poczta przestanie byc monopolista na rynku. Wtedy
        moja noga juz tam nie postanie. A jak komus sie nie podoba roznoszenie listow
        (naprawde ciezka praca - proponuje dla odmiany rowy pokopac lub na budowie
        popracowac) to niech sobie prace zmieni - nikt tam go nie trzyma. Zeby byc
        listonoszem podejrzewam, ze nie trzeba zadnego wyksztalcenia poza podstawowym
        wiec jest tez za to odpowiednia placa.
        • listonosz1000 Re: Listonosze strajkują w najlepsze 22.11.06, 18:22
          Podstawowe to ty masz pojęcie o poczcie a tak dla twojej informacji żebyś miał
          większą wiedzę wymagane jest wykształcenie średnie ale są też z wyższym.Jak by
          się wszystcy dostosowali do twojej propozycji to sam byś swoje wysłane listy
          doręczał.
    • Gość: elly Re: Listonosze strajkują w najlepsze IP: *.atol.com.pl 21.11.06, 14:06
      A ktos moze wie czy w ogole mozna jakos swoja paczke dostac? Czekam na 3 i nie
      wiem co mam teraz zrobic. Odesla mi po 2-tygodniach i co?? - jeszcze raz bede
      za przesylke placic??
      • Gość: zzz Re: Listonosze strajkują w najlepsze IP: *.chello.pl 21.11.06, 15:39
        Jeżeli paczka jest wysłana, to wystarczy chyba przejść się na pocztę- powinna być, bo strajkują tylko listonosze
        • Gość: geronimo a co powiecie na jakość obsługi.... IP: *.chello.pl 21.11.06, 21:34
          w jakimkolwiek urzędzie pocztowym??? ja na przykład mieszkam na Dambonia a tam
          jest pier,do-lona komuna!!! baby z ryjami jak by im ktoś kazał tam za karę
          pracować!!! i łaska wszechogarniająca!!! Polska Poczta to jeden wielki syf, a
          zwłaszcza mentalność wielu ludzi, którzy tam pracują !!!!
    • Gość: mała Re: Listonosze strajkują w najlepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 22:01
      skoro juz narzekamy na listonoszy...
      nigdy mi sie nie zdarzyło zebym dostała list polecony bezposrednio, bo tym
      pawianom (a przynajmniej temu co po oleskiej łazi) nie chce sie wejsc na drugie
      piętro wiec zostawia awizo w skrzynce. a człowiek siedzi w domu jak głupi i
      czeka.

dzis sobie troche postałam na poczcie. czekałam tydzien na list polecony wiec
      sie wreszcie sama pofatygowałam. na poczcie na rondzie skierowali mnie na
      głowną. odstalam swoje, po czym dowiedzialam sie ze mam sie za 2 h dowiadywać
      czy cos do mnie przyszło bo bedą szukać. za chwile poprosili mnie o numer tel i
      obiecali ze jak cos bedzie to zadzwonią. za prawie 2 h telefon z poczty- jest
      list. jade. czekam w kolejce. nie ma zadnego listu na to nazwisko i pod ten
      adres. jak to nie ma, prosze sprawdzić. znalazł sie. niech ich szlag...
    • Gość: mała Re: Listonosze strajkują w najlepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 22:02
      a i jeszcze cos. poczta prowadzi zapisy po odbiór przesyłek. jak odbierałam
      swoją umawiali ludzi na jutro na 12
      • Gość: HooL's Zaj*bać Listonoszy IP: 217.197.79.* 22.11.06, 14:35
        Co to znaczy, że strajkują...jak się im nie podoba to spier*****...jest dużo
        chętnych ludzi do pracy...Jak dzisiaj nie dostanę swojej przesyłki to dojdzie do
        rękoczynu na Malince :]...nie dość, że człowiek płaci tym chamom za usługi...to
        jeszcze fochy odstawiają !!! Sram na ich strajk...nie po to płacę aby mi jeszcze
        łachę robili :[
        • listonosz1000 Re: Zaj*bać Listonoszy 22.11.06, 17:52
          Jak byś był kulturalny to odpisał bym ci kulturalnie ale jesteś kawał chama więc
          odpiszę ci tak jak na to zasługujesz palancie.Podaj swój adres a przyniesiemy ci
          twoją przesyłkę pod drzwi i przy okazji połamiemy ci te głupie paluszki że byś
          więcej takich głupot nie pisał.
          • Gość: :] Re: Zaj*bać Listonoszy IP: 217.197.79.* 22.11.06, 19:34
            Głupi to jesteś ty...Mam dość tego ku*estwa...Żadna praca nie hańbi...Skoro
            chcesz sobie po strajkować, to strajkuj...ale przez to, blokujesz prace
            innym...Bo nie masz nawet pojęcia, co jest w tych pie*rzonych paczkach...

A złamać to się możesz...wiesz gdzie... ;]
            • listonosz1000 Re: Zaj*bać Listonoszy 23.11.06, 21:11
              Niedość że jesteś ordynarny to przy tym strasznie głupi nikomu etatu nie blokuję
              jak nie wierzysz to przejdz się do urzędu pracy to się dowiesz że wisi już tam
              ogłoszenie od dwóch miesiecy i nikt nie chce przyjść do tej cudownej pracy.
    • Gość: remik Re: Listonosze strajkują w najlepsze IP: 82.160.19.* 22.11.06, 18:14
      Czy ktoś wie kiedy będzie zakończony strajk?
      • Gość: ... Re: Listonosze strajkują w najlepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 18:21
        Tak, jak listonosze dostaną to na co zasługują:)
    • Gość: jestem z Wami:) Listonosze strajkują w najlepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 18:20
      Serduszko mi pęka jak to wszystko czytam :/
      Nie można porównywaćra kopie rowy czy pracuje na budowie. Na budowie przy
      odpowiedznich mrozach i złych warunkach atmosferycznych nic nie robisz - bo i
      tak nie warto. A listonosz słońce, deszcz, śnieg, wiatr, bierze torbe na plecy i
      zaiwania z listami... Że nie wspomne o drukach bezadresowych!!
      Po drugie, LISTONOSZ, jak sama nazwa wskazuje powinien roznosic LISTY!! Jestem
      przekonana ze niejednokrotnie skrzynki macie zapchane drukami bezadresowymi...
      Jeszcze chwila i dojdzie do tego, ze bedzie wam ziemniaki przynosił i wędliny z
      mięsnego...
      Ludzie, sznujcie ich troche... To też tylko zwylki ludzie, którzy mają rodziny z
      którymi czasem chcieliby sie spotkać... Wychodzą do pracy - dzieci JESZCZE śpią.
      Wracają - dzieci JUŻ śpia.
      Nie sztuką jest powiedziec "Zwolnijcie się". Na dobrą sprawe nie ma jeleni,
      którzy by ich zastąpili za tak śmieszne pieniądze.
      Pozdrawiam:))
      • Gość: jasio Re: Listonosze strajkują w najlepsze IP: *.chello.pl 22.11.06, 20:34
        Ja bardzo szanuję listonoszy i innych ludzi pracy. Zastanawia mnie jednak co
        innego. Dlaczego jak strajkuje poczta, górnicy, PKP to na tym strajku cierpią
        zwykli obywatele. Czy nie można tak prowadzić strajku aby cierpiała osoba
        odpowiedzialna za warunki ich pracy, minister, dyrektor?
        Ja mogę się solidaryzować i narzekać a to oni podejmują decyzje a nie ja. A to
        ze ja nie dostaję listu im wisi i powiewa. Z drugiej strony, dobrze ze jeszcze
        nie strajkują bibliotekarze. Ich płace ministerstwu wiszą kompletnie, strajk by
        trwał chyba z rok a ja bym zawalił studia. Dziękuję wam bibliotekarze.
        • Gość: jestem z Wami:) Re: Listonosze strajkują w najlepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 20:48
          Cierpia zwylki obywatele, ale to nie wina listonoszy. Podziękuj Szanownej
          Dyrekcji, która tygodniowo na "waciki" wydaje tyle ile ja zarabiam w ciagu
          miesiaca...
          • kolowrotek7 Re: Listonosze strajkują w najlepsze 22.11.06, 20:54
            Gosciu;jestem z Wami ,troche dziwnie sie wypowiadasz,chyba zapomniales uzyc w
            drugiej wypowiedzi innego nicka?
            • Gość: jestem z Wami:) Re: Listonosze strajkują w najlepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 21:02
              Myślę że nie zapomniałam użyc innego nica...
              • Gość: zdegustibus Re: Listonosze strajkują w najlepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 08:20
                Jak ja idę do pracy to też moje dzieci śpią. Jak wracam z pracy to dzieci juz
                śpią. Spróbowałbym zastrajkować to wyleciałbym na mordę dalej niż wzrok sięga.
                Szanowna poczto. Zdaje się, ze na rynek wchodzi konkurent. Lepiej weźcie się za
                robotę kochani listonosze, bo za chwilę jak otrzymacie te 1500 brutto polecicie
                z hukiem w związku z redukcją etatów ze względu na wysokie koszty utrzymania.
                Szanować listonoszy? Jak najbardziej ....szanuję ich za odwagę życia w
                nieświadomości rynkowej.
    • renebenay Re: Listonosze strajkują w najlepsze 22.11.06, 20:52
      Listonosze maja racje bo za swoja prace otrzymuje grosze,inna rzecz ze,maja jaja
      przy dupie a ktorych niestety wiele Polakow nie ma.
    • Gość: emeryt Re: Listonosze strajkują w najlepsze IP: 82.160.19.* 23.11.06, 06:09
      do kiredy ten strajk
    • Gość: :( Re: Listonosze strajkują w najlepsze IP: 217.173.202.* 06.12.06, 16:16
      gdzie moja ksiazka?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka