Dodaj do ulubionych

Straż Miejska w Opolu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 13:29
Chciałbym założyć wątek dotyczący tych tzw stróżów prawa. Jestem ciekawy
Waszych opinii związanych ze Strażą. Jakie macie zastrzeżenia do nich a może
jest za co ich pochwalić? Ja mieszkam na Dambonia i nieraz widziałem, że ich
praca ogranicza sie do zakładania blokad na koła samochodów a juz jak zobaczą
jakichś pijaczków nagabujących przechodniów o parę groszy na jabola, to nie
tylko nie pouczą czy nie ukarają mandatem (przecież nie wolno spożywac
alkoholu w miejscach publicznych a takim jest pasaz handlowy na moim
osiedlu!) to nawet nie podejdą! Boją sie?? Ja uważam, że pieniądze które idą
na utrzymanie tych ludzi lepiej byłoby przeznaczyć na etaty dla Policji, ale
to moje zdanie i jestem ciekaw Waszych opinii! Pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • Gość: ;-) Re: Straż Miejska w Opolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 13:35
      Blokada założona na kole nigdy nie przywali "w ryja".
      Masz odpowiedź ...

;-)
      • Gość: opolanin Re: Straż Miejska w Opolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 14:08
        To już teraz wiem o kim był film :"Przepraszam czy tu biją":P
    • mala_duza Re: Straż Miejska w Opolu 31.07.07, 16:01
      mnie irytuje to że nie mogę zaparkować na swoim parkingu mimo, że jest znak
      zakaz wjazdu (z wyjatkiem mieszkańców) Wszystkie urzędasy u nas parkują (bo
      ratusz w pobliżu i parking darmowy) a my mieszkańcy nie mamy gdzie zaparkowac
      pod własnym domem i to my dostajemy mandaty i blokują nam koła. czemu nie
      sprawdzą, czy ci, którzy sobie parkują u nas za darmo, rzeczywiście są
      mieszkańcami???
    • Gość: dobry znajomy Re: Straż Miejska w Opolu IP: *.chello.pl 31.07.07, 16:17
      Kobieto daj sobie spokoj mało ci wrazen zwiazanych ze straza wiem ze ci zal
      ale przepadło trzeba było myslec wczesniej ale nie załujemy ze cie nie ma pa
      • Gość: Rzyt Re: Straż Miejska w Opolu IP: 81.210.93.* 31.07.07, 21:22
        Darmozjady są zajęci wylącznie sobą,co widac nawet po powyższych wpisach.W
        dawnych czasach (kilkanaście lat wstecz)miasta jakoś funkcjonowaly bez tych
        pajaców.Rozgonic to towarzystwo,a pieniądze dac policji.
        • Gość: Anty SM Re: Straż Miejska w Opolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 13:20
          Czytam Wasze wpisy i tak się zastanawiam po co w Opolu Straż Miejska?? Choć to
          bardziej pytanie do Hamulca. Dlaczego tak duże sumy wydaje się na tych
          nierobów? Ciekawe czy Banaś wie jak pracują(?) jego podwładni. Niech sie raz
          przejdzie po Krakowskiej, to zobaczy jak sobie siedza na ławeczce, zajadają
          lodami a wokół pełno pijanych bezdomnych których nie zauważają albo nie chcą
          zauważyć. Skoro Straz Miejska, to powinni dbać o bezpieczeństwo w mieście a juz
          nieraz widziałem ich w odwrocie, gdy ujrzeli nawet niewielką grupkę agresywnej
          młodzież. Jeśli oni sie boja, to jak my mieszkańcy mamy czuć sie bezpieczni?? I
          jakie sa kryteria przyjęcia do służby, bo jak sie widzi takich zniewieściałych
          chłopców, to trudno czuc przed nimi jakikolwiek respekt.
          • Gość: Zły Re: Straż Miejska w Opolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 15:00
            Odpowiem Ci po oni istnieją? Żeby brać grube pieniądze. Ich zarobki kształtują
            się w okolicach 2000zl i ja dałbym im dwa razy więcej, tylko za co?? Czy oni
            potrafia spojrzeć w lustro i powiedzieć, że uczciwie na nie zapracowali? Nie
            sądzę! Mam to (nie)szczęscie znać jednego z tych panów i to dość dobrze i wiem,
            że to jest prowizorka i fuszerka. Powinni ich rozwiązać albo dowalić
            obowiązków. Keden z drugim uczciwie popracuje, to odechce się zabaw na służbie!
            • Gość: Rzyt Re: Straż Miejska w Opolu IP: *.atol.com.pl 01.08.07, 15:06
              A może jednak są potrzebni?Jeżeli komuś pomogli,to proszę napisac.Śmiało.
              • Gość: AGG Re: Straż Miejska w Opolu IP: *.chello.pl 01.08.07, 20:08
                W sprawie tych aut na podwórku to złóż konkretne zawiadomienie do straży o
                konkretnym aucie z konkretnym nr. rejestracyjnym . Zakładam ,że wiesz które
                auta są sąsiadów a które urzęników. Wtedy będą musieli zareagować, choćby to
                było ich auto
    • Gość: pani z lidla Re: Straż Miejska w Opolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 10:04
      napisz skargę do nich. To napewno coś da. Ktos juz pisał -czytałam o skardze do
      Straży, do dzielnicowego by zainteresowali się kobietą co szmaty sprzedaje.I na
      jeden dzień zniknęła.A teraz jest znów:)))i znów trzeba skargi.Mozesz anonimowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka