Gość: kierowca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.07, 10:38 Bzdura.W firmie transportowej na reke kierowca bez doswiatczenia dostanie 3,5 -4 tys zl na dzien dobry!!! 2 tys na reke dostaje sie dzisiaj na busie do 3,5t z kat B Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: piegos Re: Wojsko szuka kierowców IP: *.aster.pl 01.08.07, 13:21 niech sie wezma do roboty a nie po 15 latach na emeryturke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deelfin Re: Wojsko szuka kierowców IP: 80.80.174.* 01.08.07, 13:59 Jak trafisz do wojska i posmakujesz to wtedy pogadamy o emeryturce ofiaro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rezerwista Re: Wojsko szuka kierowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 18:26 deelfin nie ośmieszaj się Ja 710 dni odsłużyłem w koszarach w komunistycznym wojsku (84-86) i widziałem co robili zawodowi do pracy na 7.30 wszyscy oprócz tych co mieli słuzbę do domu o 15.00. 7,5 godziny przełażenia picie kawy itp. A byłem w liniówce na domańskiego, więc mi nie mów nie przepracowali sie a przynajmniej mniej niż niektórzy wtedy i teraz. Wojsko teraz to statek wycieczkowy w porównaniu do przeszłosci. Nie przekonasz mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: delfin Re: Wojsko szuka kierowców IP: 80.80.174.* 01.08.07, 20:11 Jak wszędzie sa i tacy jak mówisz ale nei mów że na tej podstawie twierdzisz ze wojsko to wczasy. pojedz na misje i ponaraząj sie tyroche na choroby, utrate życia, pobądz troche w rozłące z rodziną , posłuż troche dla Kraju kosztem zdrowia i rodziny to zobaczysz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rezerwista Re: Wojsko szuka kierowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 23:26 Oj delfin byłem na wzgórzach golan, byłem na poligonie w kazachstanie, tydzien jazdy w bydlecych tydzien w normalnych wagonach, nie jedno widziałem. A na misje to jada przede wszystkim ochotnicy, i ile procent wojska zawodowego wyjezdża na misję 3% 5% niech 10%. To niech do emerytury maja rok za dwa, a oficerowie kiedy idą, po 15 latach? Daj spokój. Ciagną chyba do 70, nawet podoficerowie w ciepłych koszarach a takich jest zdecydowana większość długo służ. Wojna nam nie grozi, odpowiedzialności zero, kasa nie zła,mogą pracować minimum 30 lat.Po trzydziestu prawo przejścia na emeryturę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B. żołnierz Re: Wojsko szuka kierowców IP: 77.252.18.* 01.08.07, 23:37 a ja byłem na biegunie północnym broniłem osady pingwinów przed wywrotowymi atakami eskimosów wspieranych przez lokalne bojówki grupy A. Zerfiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rezerwista Re: Wojsko szuka kierowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 00:19 w doopie byłeś,i jeszcze kłamiesz, na biegunie polnocnym nie ma pingwinów byłeś w siódmym pułku wozów drabiniastych, potem przeniesli cie do łodzi podwodnej bo lubiałeś spac przy otwartym oknie nie pamiętasz tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fred Re: Wojsko szuka kierowców IP: *.statestreet.com 04.08.07, 22:59 rezerwista, komus chcesz zaimponowac, ze w misji byles? Dooopa, to wszystkich obchodzi. Tez bylem w syfie i uwazam, ze na trepa to najwieksze niedojdy ida, ktore nie moga sobie dac rady w cywilu. Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Praca dla desperatów 05.08.07, 10:15 Chyba tylko zdesperowani pracowaliby za taką pensję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rezerwista Re: Wojsko szuka kierowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 12:51 fred jakbyś czytał posty od początku to bys wiedział o co mi chodzi, przeczytaj post delfina, który mówił jak to na misji niedobrze, a ja mu odpowiedziałem co sie na misjacj i poligonach dzieje. To że doopa to wszystkich obchodzi to wiem, tylko ten delfin to musi byc trep, a tacy to powinni do 65 pracować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinki Re: Wojsko szuka kierowców IP: 80.48.49.* 03.08.07, 18:55 Słusznie gadasz, też słuzyłem na Domańskiego ,w trzynastym, tyle,ze w latach 79 -81. Totalne leserowanie kadry przez cały rok i wielka akcja czyszczenia parku maszyn na wiosne i na jesień. Miałem okazję drugi rok "słuzby" odbyc blisko sztabu jako pisarczyk. Tyle wódy co tam widziałem na stołach oficerów to ja do dzisiaj nie wypiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikodem Re: Wojsko szuka kierowców IP: *.chello.pl 04.08.07, 02:43 To trzeba było ich spytać kiedy oczekują ROZKAZU przeniesienia do Zadupia Górnego. To jeden z minusów służby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bernix Re: Wojsko szuka kierowców IP: *.centertel.pl 03.08.07, 19:58 zwłaszcza w Iraku i Afganistanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opol Re: Wojsko szuka kierowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 08:31 tak 3,5 do 4 tys złotych na rękę w prywatnych firmach (jakich) i pod warunkiem,że cały miesiąc mieszkasz i zyjesz w samochodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
raveness1 Re: Wojsko szuka kierowców 03.08.07, 17:22 Tak, slyszalem cos o tym od moich kumpli. Nie ma czego zazdroscic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar W prywatnej to praca 24 godziny na dobe IP: 82.139.157.* 03.08.07, 18:23 Jak marynarz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fred Re: Wojsko szuka kierowców IP: *.statestreet.com 04.08.07, 23:10 W Szkocji szukaja kierowcow autobusow. Ba nawet przyucza osoby bez kwalifikacji. Pensja na poczatek to £20000 rocznie, miesiecznie na reke wychodzi £1280, czyli ok. 7200zl. Przy czym tygodniowo pracuje sie 37.5h.... A te £20tys rocznie, to na start. WP to sobie jaja robi z normalnych ludzi. Zreszta w ogole polskie zarobki to czysta kpina. Odpowiedz Link Zgłoś
gadery Re: Wojsko szuka kierowców 05.08.07, 14:54 A mnie uczyli, że jak się siedzi w Anglii to trzeba przeliczać ceny 1zł na 1funt. Z tego by wynikało, że te 1280 to tak w sam raz na przeżycie. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Re: Wojsko szuka kierowców 06.08.07, 09:09 gadery napisał: > A mnie uczyli, że jak się siedzi w Anglii to trzeba przeliczać ceny 1zł na > 1funt. Z tego by wynikało, że te 1280 to tak w sam raz na przeżycie. Nie :)Okłamali ciebie . Przy zarobkach 1.3 tyś złotych nie mógłbyś wynająć nawet pokoju nie oszczędzając na jedzeniu . Czyli ,za taką wypłatę ,to w Polsce nie mógłbyś się nawet przenieść do innego miasta;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1951 Re: Wojsko szuka kierowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 17:54 "I trzeba też pamiętać, że w wojsku podatek wynosi tylko 19 procent." To w wojsku są inne podatki niż w cywilu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Delfina Re: Wojsko szuka kierowców IP: *.zaodrze.punkt.pl 03.08.07, 19:50 Tez mnie to zastanowilo, przeciez ja tez place 19% podatku wiec nie do konca rozumiem ta wypowiedz majora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotreq Re: Wojsko szuka kierowców IP: *.chello.pl 04.08.07, 11:42 ZUS jest de facto podatkiem. Normalnie jak pojdziesz pracowac jak chcesz dostac 2000 na reke to pracodawca musi wylozyc drugie tyle na zus i podatek. W wojsku nie maja zusu tylko od wartosci brutto odliczasz 19%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rezerwa Wojsko szuka kierowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 20:13 Macie rację ,za tyle to niech zapierniczają trepy, a co do wódy to każdy wie, że w wojsku idzie więcej wódy niż paliwa do czołgów hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary wiarus Re: Michnik, Kwas, walesa cos dla was, lewusy IP: *.fwhq2nat.dot.ca.gov 03.08.07, 21:32 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bruno Re: Wojsko szuka kierowców IP: *.mclink.it 04.08.07, 00:09 "WKU ma także oferty dla poborowych. Ci przed rozpoczęciem służby zasadniczej mogą zostać skierowani na koszt armii na kurs prawa jazdy kategorii C." Dawniej robiło sie takie kursy w czasie zasadniczej służby wojskowej, ale okazało sie że to źle i trzeba zmienić. Teraz wraca sie do starych znienawidzonych wzorców. LUDZIE, CZY W TYM PANSTWIE MYSLI SIE O CZYMS POZA NAJBLIZSZYMI WYBORAMI? Swego czasu wojsko zrezygnowalo z takich kursów, bo nie miało na nie pieniędzy. Pare lat później okazało się, że w polsce brakuje kierowców i operatorów cieżkiego sprzętu. Podobnie skończyło się zlikwidowanie wielu zawodówek i techników. Odpowiedz Link Zgłoś
mreck Re: Wojsko szuka kierowców 04.08.07, 08:17 wielka łaska państwa polskiego jestem belfrem. w styczniu miałem 1968 zł na rekę, po podwyzce, i obnizeniu składki rentowej mam 1996. hihi, nie o to chodzi ze nie umiem dorobic, ale o pozorne ruchu państwowego pracodawcy. a c do wojska, za chiny ludowe nie chciałem zostać. ta obłuda, ten brak poszanowania, to powszechne włazidupstwo, a wtedy jeszcze dawali mieszkania. teraz załuje, juzbym był na emeryturce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / Oby nikt się nie zgłosił. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 11:53 Mam nadzieję, że za takie psie pieniądze nikt się nie zgłosi. Każdy kto ma trochę oleju w głowie pójdzie do prywatnej firmy transportowej, dodatkowo nikt go nie wyekspediuje do Iraku czy Afganistanu. Szkoda, że do tych krajów, jako szeregowy żołdak nie jedzie ktoś z rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: delfin Re: Oby nikt się nie zgłosił. IP: 80.80.174.* 04.08.07, 14:33 Zgadza sie niech pojada ci co decydują ze wojsko ma jeżdzić na misję. Niech ktos powie co my z tego mamy ze nasi żołnierze jeżdżą gdzieś po świecie i sie narażają. pozatym ci wszyscy mądrzy co tak piszą o wojsku żle nie wiedzą że jakie Państwo takie wojsko. A tak wogóle to niech sobie wyobrażą nasze państwo bez wojska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomiliJones Ewidentnie IP: 213.17.162.* 04.08.07, 20:31 mają braki kadrowe skoro już nawet marketing gazetowy wykorzystują.. Ja mam 29lat, wyrzucili mnie z uczelni 2 lata temu, z braku czasu, mam firmę, kredyt na mieszkanie, kredyt w firmie, i 8 pracowników i niedawno mnie ścignęli..policją .. Propozycja nie do odrzucenia : Zabieramy Pana do woja, albo dostaje Pan przydział do jednostki, albo Pan robi kurs na kategorię C i też ląduje Pan w jednostce. Trzeba będzie coś wymyślić, bo firma sama nie zadziała przez 9 miesięcy, a kredytu na mieszkanie wojsko mi nie zapłaci, nie wspomnę o umowach i zobowiązaniach wobec kontrahentów... Sorry Panie Major, po moim trupie, nie dostaniecie mojej dupy :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol_7 Re: Ewidentnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 21:08 nie daj się facet tym armijnym przygłupom< trzymaj się - jestem z Tobą !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WKU ssie donga Re: Ewidentnie IP: 213.199.198.* 04.08.07, 21:20 no, mnie też się czepiają zwisy jedne gdzie tu jest jakiś uczciwy lekarz...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rezerwista Wojsko szuka kierowców IP: *.tktelekom.pl 04.08.07, 22:50 SŁUŻYŁEM W MARYNARCE WOJENNEJ.KILKA LAT TEMU CHCIAŁEM ZOSTAĆ ,TO ŻĄDANO W ŁAPĘ , A ZNAJOMKÓW NIE MIAŁEM.DZISIAJ SZUKACIE JELENI? DZISIAJ MOŻECIE SIĘ CMOKNĄĆ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naneka Re: Wojsko szuka kierowców IP: *.icpnet.pl 05.08.07, 02:39 Takie artykuły uderzają w godność ludzką. Nie wiem co to miało być...sarkazm? 1500 PLN? To jest ta super pensja? Normalnie łał...i można sobie wybrać miejsce pracy...to tak jak zachwalać więźniowi, że może sobie wybrać na jaki kolor mają być pomalowane ściany w celi. Bo co to za życie za takie peniądze? Od pierwszego do pierwszego, bez szans na kupno mieszkania, bez szans na kupno czegolwiek, chociażby lodówki, bez zaciągania kredytów, gratuluję zachwalania pensji starczącej na najbardziej podstawowe potrzeby w świecie, w którym rządzą pieniądze. W więzieniu, w celi też otrzymasz podstawowe rzeczy - jedzenie, pryczę i jedyna różnica, jest taka, że pracują za 1500 PLN możesz sobie wyjść, pochodzić wokół bloku. Fascynująca perspektywa. Czytam ten idiotyczny portal tylko po to aby poznać jakie mniemanie mają media o ludziach, bo widać, że ocena możliwości intelektualnych czytelników jest bardzo niska. Ciekawy jest również fakt, jak skutecznie można wciskać ludziom reklamę w gardła powołując się na zakorzeniony w nas szacunek do słowa pisanego. Cóż za piękny social engineering... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 12v hehe śmieszna jałmużna IP: *.as.kn.pl 05.08.07, 16:12 teraz w tej branży tyle się zarabia w tydzień. powodzenia w pozukiwaniu naiwnych, szweje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGG Re: hehe śmieszna jałmużna IP: *.chello.pl 05.08.07, 18:30 Tomi nie odbieraj wezwan a domownicy niech na wezwaniu piszom ,że wyjechales za granice zniewiadomych wzglendow jak wyjedziesz do Szczecina to cie Scigajom a jak do Hamburga to dajom spokoj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: hehe śmieszna jałmużna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 19:35 haha szukaja naiwnych za 1400 netto. oklamuja ludzi ze dorobia do 15 lat i pewna emerytura to klamstwo!!! nie napisali ze praca jest w korpusie szeregowych i niema mozliwosci awansu wogole bo stopien jest przypisany do stanowiska. a kontrakty sa 1, 3, lub 6 letnie ale tak jest to pomyslane ze max potrzymaja czlowieka 12 czy 13 lat i bedzie mu brakowac 2 czy 3 lat do emerytury. A w sztabie generalnym nie ma pieniedzy na emerytury dla szeregowych zawodowych tylko dla pulkownikow i generalow nierobow ktorzy maja skromne 7000- 10000 zlotych. a wogole kto bedzie dluzej trzymal 35 czy 40 letniego starszego szeregowego nikt MON to kpina z ludzi. zlodziejstwo i oklamywanie ludzi. za granica wiele wiecej zarobicie zamiatajac smieci pod mc donaldem niz w iraku czy afganistanie troszke mniejsze ryzyko. wybór należy do was. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: Wojsko szuka kierowców IP: *.asta-net.com.pl 05.08.07, 22:42 Majorze Lipiński, bzdury waść gadasz. W wojsku podobnie jak w cywilu obowiązuje podatek zgodnie z ustawą. To pierwsze. Drugie, że 1850 brutto to na rękę ok. 1200 zł. Za mieszkanie WAM-skie płaci się przeciętnie ok. 500 PLN. I przyszłość w armii nie jest taka znów słodka. Trzeba uzmysłowić młodym ludziom, że w niektórych wypadkach mogą się przejechać. Nie wszyscy wiedzą, że obecnie stanowiska podlegają tzw. kontraktom wynoszącym 3 lata. I może dojść do takiej sytuacji, że żołnierz zawodowy będzie miał 14 lat i 10 miesięcy służby i nie przedłuży mu się kontraktu. I co wtedy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: traker Re: Wojsko szuka kierowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 00:26 heheh kierowca bez doświadczenia dostaje u mnie kopa w dupe :))) i tyle ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Welcome tanie armatnie miesko w Iraku..?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 09:17 ale mnie rozbawil ten majorek :) poczekajcie jeszcze troszke, jak niemcy otworza rynek pracy... kierowcy pojda jako pierwsi. wtedy sami sobie beda jezdzic tymi zlomami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABCD Re: Wojsko szuka kierowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 21:45 Wojsko to wojsko kto był ten wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Wojsko szuka kierowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 12:07 smiechu warte za takie grosze to nikogo nie znajda ale w MONIE nadal komuna panuje i tam sie nic nie zmieni. nadal myla ze na jedno miejsce jest 100 chetnych a tak naprawde to nie ma wogole. w bielsku na 10 zwalniajacych sie w ciagu tygodnia znajdzie sie 1 chetny na miesiac na ich miejsce ale i tak jak przyjdzie i zobaczy jak jest traktowanie jak zetola to tez maja dosc i posiedza gora rok i uciekaja. Pozdrowienia dla tych co uwolnili sie od monu!!! Odpowiedz Link Zgłoś