Gość: A TV? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.07, 23:42 Zdaje się, że właśnie to TVP zdecyduje o ostatecznym kształcie imprezy. No ale pogadać przecież można:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Peter Gadu gadu, ple ple IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.07, 01:16 Marzyć każdy może. Na gadaniu się zaczyna i na tym również etapie się sprawa zakończy. Vide pozostałe pomysły: gondola, trasa średnicowa, stadion, hala sportowa, korty etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiesław Hernes Festiwal jak w Galway IP: *.adsl.inetia.pl 21.11.07, 09:40 Pogadali i się rozeszli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ah Festiwal jak w Galway IP: *.punkt.pl 21.11.07, 11:08 Rzeczywiscie zenada, co maja dyr teatrow i muzeow do festiwalu? A juz tych dwoje urzednikow nic nie potrafi zrobic. Festiwal jest snobistyczna i kiczowata imprezka tvp i wszyscy na niego pluja ale kiedys byl np koncert hiphopowy robiony przez hirka wrone w przeddzien i to bylo cos! Kiedys akurat wracalem skads pociagiem w dzien tego koncertu i bylem w szoku ze ludzie przyjezdzali na niego z wroclawia, katowic i jeszcze dalej. To byla dopiero promocja Opola! No i sam koncert byl spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Festiwal jak w Galway IP: 82.160.19.* 21.11.07, 15:44 no ja mam nadzieje ze wkoncu w opolu bedzie sie cos dzialo a nie po godzine 21 na rynku zycie umiera... zbyt malo fajnych imprez kulturalnych... a jak juz sa to sa za malo naglosnione i wiekszosc opolanow niewie ze cokolwiej jest zorgnizowane... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Gosi Re: Festiwal jak w Galway IP: *.punkt.pl 21.11.07, 15:59 Opolanów? Chyba opolan. Wszystko jest, należy tylko umiejętnie szukać tego co Cię interesuje. Nie będzie nikt podawał wszystkiego ,, pod nos" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: Festiwal jak w Galway IP: 83.238.128.* 21.11.07, 17:22 jak "opolan" :) uprzejmie donosze przedmowcy, ze koncertow rockowych, bluesowych, jazzowych i metalowych, ktore jak przystalo na STOLYCE powinny byc kojarzone z Opolem nie uswiadczam. mozesz mi tutaj teraz ladnie wypisac wszystko co sie dzialo w ciagu ostatnich 2 lat, ale to i tak za malo, to i tak nie to. inna rzecz: sam fakt "dziania sie czegos" nie swiadczy juz o poziomie danego wydarzenia. przemysl ;) dziekuje za uwage, pozniej napisze cos wiecej na ten temat ;) Odpowiedz Link Zgłoś
citizen_opole Re: Festiwal jak w Galway 22.11.07, 20:44 Do Gosi, nie zgadzam sie z Tobą, że w pięknym Opolu nic się nie dzieje. Byłem ostatnio na kilku imprezach i jakoś Ciebie nie widziałem. Dodo tez tam nie było. W Opolu dużo się dzieje, wierz mi. Weźmy na ten przykład: - znakomity koncert ABRACADABRA GHOTIC TOUR 2007 z ClosterKeller w roli głównej, albo - poniedziałkowy koncert Marii Peszek w Filharmonii Opolskiej - Dzisiaj o 20:00 zaczęły się Opolskie Dermonstracje Kabaretowe z Kabaretem Skeczów Męczących (boki zrywać - widziałem próbę!(: - jutro (23XI o 19:00), masz KONCERT MUZYKI AMERYKAŃSKIEJ z Danielem Spaldingiem - słynny dyrygent amerykański! - w sobotę (24XI o 20:00) masz znakomity koncert rocka alternatywnego grupy COMA - w Miejskim Ośrodku Kultury (MOK) - również w sobotę o 19:00 w Folharmonii Opolskiej ogromne widowisko muzyczne z pieśniami Jacka KACZMARSKIEGO (feaut. Mirosław BAKA!) Jest tego trochę, co? Nie chce mi się dalej wymieniać, bo i tak nie pójdziesz nigdzie, bo Ci się nie będzie chciało ruszyć doopska, albo nie masz z kim, albo nie masz kasy, albo wszystkie te powody jednocześnie. Pozdro od citizena (: Odpowiedz Link Zgłoś
jawor10 Re: Festiwal jak w Galway 22.11.07, 21:51 Już Karolinka da Wam kulturę i rozrywkę, bo miasto nic nie zrobi - brak inicjatywy i inicjatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
dar54 IPI dla RPOWO 22.11.07, 22:16 2007-11-19 Dnia 16 listopada odbyło się pierwsze posiedzenie Stałej Konferencji Współpracy Wojewody Opolskiego, w której wziął udział wicemarszałek Józef Kotyś. Jednym z ważniejszych punktów spotkania była prezentacja wstępnej wersji Indykatywnego Planu Inwestycyjnego dla Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Opolskiego na lata 2007-2013. Konferencja przyjęła zaprezentowany Plan. Wcześniej - 5 listopada - odbyło się spotkanie przedstawicieli samorządów gminnych i powiatowych dotyczące Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Opolskiego na lata 2007-2013, podczas którego uzgodniono z samorządami projekt Planu. Kolejnym krokiem było więc - zgodnie z „Wytycznymi w zakresie jednolitego systemu zarządzania i monitoringu projektów indywidualnych" oraz „Regulaminem aktualizacji Indykatywnego Planu Inwestycyjnego dla RPO WO 2007-2013" - zaprezentowanie Indykatywnego Planu Inwestycyjnego Stałej Konferencji Współpracy. Po tych uzgodnieniach Indykatywny Plan Inwestycyjny może zostać przyjęty przez Zarząd Województwa, a po podjęciu uchwały przez Zarząd będą mogły zostać przygotowane pierwsze pre-umowy na zadania ujęte w Planie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: Festiwal jak w Galway IP: 83.238.128.* 22.11.07, 23:32 skad wiesz citizenie, ze mnie nie bylo? Abracadabra odbywa sie od kilku lat na jesieni. Coma grala na piastonaliach koncert w filharmonii nie jest wydarzeniem. bylem pare razy i nigdy wykonanie opolskich filharmonikow nie przebilo wykonan z ktorymi mialem wczesniej okazje sie zapoznac. po co wiec mam chodzic? a keidy byles na koncercie jakiejs mlodej, dobrze sie zapowiadajacej kapeli z regionu? ja czekam na mozdzera, chyba ze sie rusze do poznania 1 grudnia. dobrze jest odroznic pojecia krytki od bezsensowengo marudzenia. Twoje bezkrytyczne podejscie do wszystkiego co zwiazane z opolem mnie lekko przeraza, jednak je szanuje. powiem Ci tak: niezadowolenie z danego stanu, polozenia, sytuacji prowadzi do poszukiwania innych rozwiazan i stymuluje proces tworczy. po prostu: jak Cie cos wku..a, to dazysz do zmiany, wiec na dobra sprawe jest to cos pozytywnego ;) dobrze by bylo, gdyby to wku..enie obywateli, ktore objawia sie tutaj na forum przelozylo sie na jakies tworcze rozwiazania, ale do tanga trzeba dwojga, czyli wspolpracy z miastem i podleglymi mu instytucjami. jako czytelenik forum wiesz conieco na moj temat i znasz moje zdanie. u nas ci co chca cos robic, niebradzo maja z kim gadac. Odpowiedz Link Zgłoś