Gość: anonim Czy w Wilkowie mieszkają terroryści? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.08, 10:14 To parodia co Ci body robia....szukać skarbu na własnym podworka??? parodia....smiechu warta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Parodiarzzzzzzz Re: Czy w Wilkowie mieszkają terroryści? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.08, 10:20 sam bym pozabijał urzędników....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyyy Czy w Wilkowie mieszkają terroryści? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.08, 10:14 Osądzacie a nie wiecie jak jest... bo sie nie udało wójtowi to rodzina już psychiczna... jakby się udało to nikt by o tym nie wiedział... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Parodiaszzzzzzzzzz Czy w Wilkowie mieszkają terroryści? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.08, 10:17 Parodia parodią>>>>> ale żeby osądzić że ktoś szkołę chce wysadzać??? Smieszne........ co to Bindladen... no nie dziwiłbym się jakby o chęć pozabijania urzędników....... sam najchętniej bym to zrobił....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Czy w Wilkowie mieszkają terroryści? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.08, 10:33 czy wy jestescie powazni, na paru metrach kwadratowych spalarnie, buydowac?? w poblizu innych domow, co wy w glowach macie?? bo ja nie wiem, chyba siano, jak to na wsi!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nnW Czy w Wilkowie mieszkają terroryści? IP: 83.2.223.* 17.01.08, 10:48 Wójt przesadził to fakt ale osoba wysyłająca na przeszukanie też.Powinniśmy się zastanowić że tak łatwo mogą przewrócić i nasz dom i to na jakiej podstawie? Tylko pisma jakiegoś urzędnika który może mieć w tym interes.Z policją nie jest chyba najlepiej.Nie rozumiem co do prądu mają władze Gminy, to zawsze załatwiało się w Zakładzie Energetycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec W Re: Czy w Wilkowie mieszkają terroryści? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.08, 09:51 Gościu masz zupełną racje,że sprawy związane z energią załatwia się w ZE.Tylko nie wiesz ,że Pani Boda nie chce sobie podłączyć tego prądu,a z prostej przyczyny,bo żeby założyć licznik i pobierać energie elektryczną trzeba niestety podpisać umowę z ZE na dostarczenie energii,a Pani Boda nie chce podpisać umowy,bo stwierdziła,że jak złoży podpis to mafia wilkowska zabierze jej dom i tak utwierdzona w tym przekonaniu mieszka bez prądu na własne życzenie. Pani Boda nie odzywa się z żadnymi sąsiadami i nikt nie wyraził zgody na położenie kabla przez swoją posesje w myśl przysłowia jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie i dlatego Wójt pomógł w załatwieniu tej sprawy i dzięki temu został wrogiem.Państwo Bodowie twierdzą,że Wójt utrudnia im życie a prawda jest taka,że dzięki Wójtowi słup energetyczny stoi przy samej posesji.Wystarczy tylko położyć 10 m kabla i budynek będzie podłączony,ale oni nie chcą bo tu nie chodzi o podłączenie tego budynku do sieci.Pani Bodowa szuka sensacji dla siebie aby szkalować władze samorządowe, sąsiadów i własną rodzine.Nie przewidziała tylko jednego,że Wójt odda sprawę do prokuratury,bo ciągle to Pani Boda wszystkich straszyła policją a tu nagle sytuacja się odwróciła i teraz zwierzyna ściga myśliwego,ale tak to już w życiu bywa.Byłem ciekaw co teraz Pni Boda wymyśli i na efekty nie czekałem długo.Przyjeżdża telewizja ale dziennikarze są niestety dalekowzroczni jak zwykle w takich sprawach i robią reportaż pod uciemiężoną rodzine Bodów.Zaciągają opini mieszkańców,którzy nie mają nic wspólnego z tą rodziną.Nie intersuje ich opinia sąsiadów,którzy muszą przeżywać codzienną gehenne.Wspaniała Pani Redaktor mówi w telewizji,że będzie jadnała strony.Zyczę naprawde sukcesu w tych rozmowach,chociaż z góry już wiem,że wszystko skonczy się fiaskiem,bo nasza Pani Boda dzięki tym mediacjom stanie się prawdziwą gwiazdą i o to chodzi tej Pani a nie żadne podłaczenie prądu czy budowa eko spalarni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Czy w Wilkowie mieszkają terroryści? IP: *.centertel.pl 17.01.08, 16:28 picasaweb.google.pl/dariuszboda/WilkW02 Zdjęcia posesji rodziny Bodów znajdują się na wyżej podanym adresie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamilek Czy w Wilkowie mieszkają terroryści? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.01.08, 16:33 Panie wójcie chodz Panie Wójcie.chodzę do trzeciej klasy gimnaziumi mama powiedziała że jak nie będe się uczył i chodził do szkoły to mnie zabije. proszę naślij na NIĄ POLICIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henio Czy w Wilkowie mieszkają terroryści? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.01.08, 16:39 Mariusz Boda całe VOLVO jest za TOBĄ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian P Czy w Wilkowie mieszkają terroryści? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.01.08, 16:48 Wójt będzie OK jak się przyzna do łapownictwa i się wyniesie jak najdalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Czy w Wilkowie mieszkają terroryści? IP: *.centertel.pl 17.01.08, 17:08 picasaweb.google.pl/dariuszboda/WilkW Zdjęcia posesji rodziny Bodów znajdują sie na wyżej podanym adresie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anulka Czy w Wilkowie mieszkają terroryści? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.08, 17:12 Sorry ale ta rodzina jest chyba trochę stuknięta trzeba ich wyeksmitować z tąd ;) LoL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: princess Czy w Wilkowie mieszkają terroryści? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.08, 17:24 Pozdrowienia dla rodziny Bodów!! Calkiem niezle sie ubawiłam czytając ten artykuł, złota na podwórku szukac, płakałam, i tak se mysle, ze to trzeba miec takie pierdoły w glowie, zeby takie rzeczy robic, o jakich pisze w tym artykule, ze pała mała... Pozdro dla Ani, ktora jest tak samo kopnięta jak cała rodzina:P PS. ciekawa jestem czemu tak piernicza głupio ze trzeba im pomóc, a jak pomoc do nich przyszła sama, to ja odrzucili...!! a i jeszcze jedno, gdzie mozna dostac wasze zdj rodzinne z autografem?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Czy w Wilkowie mieszkają terroryści? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.08, 20:13 do tego xxx jestes pusty jak beben ROLLINGSTONSÓW bo to ja pisałem i jak ktos slósznie zauważył że ponoc pani Boda błedów nie robi to ja jak zwykle z błedami hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Czy w Wilkowie mieszkają terroryści? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.08, 20:16 ten poprzedni miał byc dla czterech iksów trzy przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majkel Czy w Wilkowie mieszkają terroryści? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.08, 21:56 anka ale ty jestes durna;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Czy w Wilkowie mieszkają terroryści? IP: 83.2.112.* 17.01.08, 22:24 wiecie co...ja nie wiem, ale dla mnei jest niepojete by taki cyrk prowadzić...przeciez oni od paru lat niczym innym nie zyja tylko wciąąż tropią spisek wiekó. jaki gudzowaty pytam, jaka spalarnia śmieci? za chwile powiedza, że ktoś binladena na nich posyła...pokeciło sie tym ludzziaom na maksa.są zagrozeniem dla ssamych siebie. póki zdrowie i fundusze są, maja siły na ciągnięecie tej farsy. zle im nie zycze, tylko ze jak dopadnie choroba (o psychicznej juz nie mówie, bo to juz po ptakach), to zostana sami ....zal mi was ludzie, zal mi was, bo nie maie innych problemów. wilków był zawsze zintegrowana wsia , gdzie ludzie nawzajem sobie pomagali, kazdy stał murem za innym sasiadem, potrafili sie bawic wspolnie i wspolnie plakac. teraz jest tylko niesmak, żenada i wstyd. ssądze , ze gdybyscie troche odpuscili, normalnie bylibyscie traktowani, ale tego sie akurat po was nie spoziewam, choc moze cuda sie zdarzaja. po co ta córka pcha sie do zdęcia - przeciez to wwstyd i - jak to młodzi mówią "siara". dziewczyno, do czego ty sie przzyznajesz, ze sledztwo robia i dochodzenie nad kazdym twoim blizszym czy dalszym kolega?!. mała do ksiazek siadaj a nie głupotami sie zajmujesz i segraegatory sortujesz.jaka ty kieedys bedziesz...chcesz , to ci powiem - jak twoja matka. nie przeaza cie to? nie przeaza cie mysl, ze bedziesz zyc w wiecznej zadymie? ja juz ci wspolczuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zygmuś Czy w Wilkowie mieszkają terroryści? IP: *.centertel.pl 18.01.08, 12:46 Co wy chcecie od Bodów? To wójt ich oskarżył a oni sie tylko bronią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec W Re: Czy w Wilkowie mieszkają terroryści? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.08, 10:07 Zygmuś gamoniu na jakiej Ty żyjesz planecie jak nie znasz wymyślonych problemów tej rodziny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p posesja Bodów IP: *.centertel.pl 18.01.08, 12:56 picasaweb.google.pl/dariuszboda/WilkW Zdjęcia posesji Bodów znajdują się pod tym adresem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec W Re: posesja Bodów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.08, 10:59 Państwo Bodowie macie piękną posesje tylko się cieszyć i życ a Wy ciągle szukacie sensacji i szukacie sobie wrogów. Może warto się już zastanowić i żyć zgodnie w społeczeństwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Czy w Wilkowie mieszkają terroryści? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.08, 19:25 ale z was popaprańce dajcie sobie na wstrzymanie heh.. jak możecie tak żyć . palcie wrotki ja bym na waszym miejscu sie wyprowadzil z Wilkowa nikt was tam niechce współczuje Ance bo wstyt jak nie wiem w szkole i wogole wszyscy maja was w dupie!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOS Re: Czy w Wilkowie mieszkają terroryści? IP: 83.2.112.* 20.01.08, 13:20 Pozdrowienia dla Panstwa Bodów:) tylko współczuc mieszkac w takiej popapranej wiosce nazwac ja trzeba (wilkowyje heh), tylko ze tam mozna z wójtem bylo sie dogadac, nawet ksiadz pomagał a tu konfliktu nawet diabeł nie roztrzygnie. wójt jest dla ludzi wkoncu zyje z naszych podatków a tak a propo to jaka inwestycja ma tam powstac ze chcecie rodzine wukurzyc????? dlaczego wójt nie moze porozumiec sie tylko z tą jedna rodzina???? wszyscy stoja za wójtem murem, co oni z tego mają??? i kto tu kogo terroryzuje??? a od Ani to WARA!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Czy w Wilkowie mieszkają terroryści? IP: 83.1.81.* 20.01.08, 15:25 Złotko szkoda mi Ciebie jak tych Bodów bo nie masz zielonego pojęcia co tam sie dzieje,jaką wojnę toczy ze wszystkimi.Polecam również dobrego psychiatrę dl Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Czy w Wilkowie mieszkają terroryści? IP: 83.2.112.* 20.01.08, 20:01 Co do ostatniego komentarza Ja też polecam dobrego psychiatrę,szkoda,że Froid zmarł dawno temu napewno by Ci pomógł skarbie Ty wiesz najlepiej bo mieszkasz w Wilkowyjach i trzymasz stronę wójta jak wszyscy we wsi,ale dlaczego jedna rodzina przeciwko całej wsi to dla Mnie jest chore jeżeli jest terrorystą to nie powinnen być na wolności i brakło dowodów przestępstwa czyli po sprawie.A o co ta wojna się toczy???? bo nie słyszałam żadnych odgłosów strzelaniny,ani nalotów chyba ,że pod ziemnią,a to już partyzantka ciekawa wieś połączona z dramatem ludzi którzy tam mieszkają ty lko współczuć.A tak na koniec to Ja Dla Ciebie Zadnym skarbem nie jestem wybierz się jutro do lekarza najepiej wiesz jaki Ci może pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatroskana !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.08, 21:42 do osoby o pseudonimie ~ktoś ~KTOS itp... i o wielu innych pseudonimach (jak podejżewam) ! Nie ośmieszaj się, wszyscy dobrze wiemy, że pewnych komentarzy udziela tu wąskie grono rodziny Bodów i to naprawdę żenujące ... Dajcie na wsztrzymanie, wyluzujcie trochę i nie róbcie z siebie już takich ofiar...Mogę zrozumieć- rządza sławy, wywyższenie się nad innych, popularność... ale wy zamykacie się na wszystkich! jak można żyć w przekonaniu że wszyscy dookoła spiskują przeciw wam czy chcą was zabić! to niedorzeczne! Leczcie się ludzie na nogi bo na głowę raczej zapóźno! ŻENADA! Przez duże Ż! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Czy w Wilkowie mieszkają terroryści? IP: 83.2.219.* 22.01.08, 16:50 elka czemu twoja córka nie może isc na studniówke? jestescie troche jak kononowicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwolenniczka Re: Czy w Wilkowie mieszkają terroryści? IP: 83.2.112.* 22.01.08, 18:17 Pani Boda co to sąsiada obchodzi,że Pani córka nie chce iść na studniówkę skąd ma taką wiedzę chyba pracuje w KGB i wszystko o wszystkich wie niech pani na niego uważa może być niebezpieczny agent,a takich pełno w koło pozdrawiam całą pani rodzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatroskana Re: Czy w Wilkowie mieszkają terroryści? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.08, 18:26 Oni się wszyscy boją, że wszyscy tylko na nich czychają! haha! Co wy myślicie, że tacy ważni jesteście? Dajcie spokój...chorzy ludzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Czy w Wilkowie mieszkają terroryści? IP: 83.2.219.* 22.01.08, 16:50 elka czemu twoja córka nie może isc na studniówke? jestescie troche jak kononowicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOŚ Re: Czy w Wilkowie mieszkają terroryści? IP: 83.2.112.* 22.01.08, 16:53 Do zatroskanej nie jestem z rodziny Pańtwa Bodów sama się lecz na nogii na głowę dla Ciebie niema specjalisty który by się podjął Twego leczenia Ja wyrażam Soją opinię mam do tego prawo,a te kometarze to piszą właśnie takie ludzie jak Ty mieszkający w Wilkowie bo Ja tam nie mieszkam całe szczęście z takimi sąsiadami trudno wytrzymać wy jesteście wporządku tylko ta rodzina wam przeszkadza nakręć film zostań reżyserem może Oskara Ci dadzą bo ty najepiej wiesz co się w waszej wiosce dzieje tylko znajdź kogoś kto pisze scenariusze tytuł do filmu już znasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatroskana Re: Czy w Wilkowie mieszkają terroryści? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.08, 18:21 to się uśmiałam! hahaha! dla twojej informacji- w wilkowie nie mieszkam! wiem jacy są , a skąd to ci nie mam obowiązku tłumaczyć ! wyrażaj sobie tę 'soją' opinię -cokolwiek to znaczy! haha;p a 'takie ludzie' jak ja to swoją drogą są bardzo fajni ;p Naucz się pisać mądralo! A , i naucz się używać kropek i przecinków! :p niewiem jakich sąsiadów mają bodowie i wisi mi to! wiem jacy są oni- dziwni! i niema ch... ! jesteś od nich! ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatroskana Re: Czy w Wilkowie mieszkają terroryści? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.08, 18:28 i jeszcze jedno -> 'leczcie się na nogi' było skierowane do rodzinki z artykułu a skoro odbierasz to tak , to chyba jednak moje podejżenia co do ciebie są słuszne... Haha! wyszło szydło z worka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwolenniczka Re: Czy w Wilkowie mieszkają terroryści? IP: 83.2.112.* 22.01.08, 19:05 A taka mądra jesteś zalazła się ta co błędów nie popełnia ja dyktanda nie piszę ,że musiszMnie z taką dokładnością sprawdzać,ale na głupotę Twoją to lekarstwa nie wymyślilinie będę oodpisywała na Twoje paplanie lecz się lecz a na nogi to się nie muszę leczyć bo mam zdrowe,ale u Ciebie to mózg koniecznie trzeba leczyć skoro u Ciebie tyle nienawiści może do psychologa się wybierzalbo do sowiedzibo łżesz taki smrud. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spetzi Czy w Wilkowie mieszkają terroryści? IP: 62.245.135.* 23.01.08, 12:13 Wojt zalol by sie lepiej czyms innym a nie szukaniem terrorystow ,czy wojna o wiatraki W koncu pokazal by ze jest facetenm i przestal sie chowac pod spodnica sekretarza . Wydaje mi sie ze to jedna wielka glupota !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Czy w Wilkowie mieszkają terroryści? IP: 62.245.135.* 24.01.08, 12:23 Zastanawia mnie ta woda ze studni ,czy jest czysta ? Wszyscy przeciesz wiedza ze wWikkowie nie ma kanaklizacji !! Musi byc cieplo pod ta spodnica!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościówa Re: Czy w Wilkowie mieszkają terroryści? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.08, 12:52 Agro Power Engineering Complex Namysłów, Poland Project Design Document October 4th, 2004 Introduction The promotion of Joint Implementation by Japan and Poland has been confirmed in the joint statement issued after a meeting between Junichiro Koizumi, Prime Minister of Japan, and Leszek Miller, Prime Minister of the Republic of Poland in Warsaw when Mr. Koizumi visited the Republic of Poland in August 2003. Recognizing that the Kyoto Protocol is an extremely significant first step in strengthening international actions against climate change, both sides confirmed their willingness to strongly urge other countries that have not yet ratified the Kyoto Protocol to do so promptly. Both sides expressed their intention to cooperate to establish a common rule in which all countries participate in order to ensure the effectiveness of actions against climate change. Both sides also expressed the expectation for bilateral cooperation in joint implementation and emission trading under Kyoto mechanism. Excerpt from JOINT STATEMENTTOWARDS STRATEGIC PARTNERSHIPBETWEEN JAPAN AND THE REPUBLIC OF POLAND (Source: The Ministry for Foreign Affairs of Japan) The system and organization for the Joint Implementation are defined in Poland as follows. FOCAL POINT in Poland is JI SECRETARY in The National Fund for Environmental Protection and Water Management The law with regard to Emission trading and Joint Implementation is under review. NATIONAL GUIDELINE and approval procedure for JI is not decided yet at present. October 4th, 2004 1 CONTENTS A. General description of project activity B. Baseline methodology C. Duration of the project activity / Crediting period D. Monitoring methodology and plan E. Calculations of GHG emissions by sources F. Environmental impacts G. Stakeholders comments Annexes Annex 1: Information on participants in the project activity Annex 2: Table: Baseline data Annex 3: Table: Subject power plants for baseline monitoring and data expected to be collected 2 A. General description of project activity A.1 Title of the project activity: Agro Power Engineering Complex Namysłów, Poland A.2. Description of the project activity: The Agro Power Engineering Complex Namysłów (Kompleks Agro- Energetyczny Namysłów ) – hereinafter called KAEN, is the project which newly installs a rape oil manufacturing plant and a Bio-Combined Heat and Power Plant (Bio-CHP). In the project, about 10,000(t) of rape oil is to be produced from 30,000(t) of rapeseed per year, and CHP business is to be conducted by using total 56,000(t) of rape residue as biomass fuel which consists of 20,000(t) of rapeseed cake (squeezed rapeseed) and 36,000(t) of rape straw. KAEN plans to procure rapeseed from neighbor farmers under contract of cultivation. Then, straw is produced as a by-product during the period of rapeseed harvest, and rapeseed cake is produced as a by-product through manufacturing of rape oil. In Poland the straw is used as manure or disposed by burning, and the rapeseed cake is utilized as feed stuff for cattle. In the project rape residue (rapeseed cake and straw) are used as fuel of Bio-CHP. As mentioned above, the project is composed of two sub-projects, that is, rape oil manufacturing and Bio-CHP, and Bio-CHP is planned as JI project. The capacity of KAEN is as follows, The catchment area for fuel for the Bio-CHP is unlikely to exceed a radius of 10-12 km. Taking into consideration average yield of a rape at 3,5 tones/hectare (t/ha), and requirements of crop rotation, this delivers a production capacity of around 30,000 t of rapeseed from 9,000 ha sown. Because rapeseed is cultivated approximately once every four years through crop rotation with wheat, 36,000ha of cultivation area is contracted. The outline of contract for rapeseed supply with each farmer is shown below. (1) Period Base contract of 10 years. But if a farmer wants an automatic extension of 3 or 5 years, it is accepted. (2) Amount of supply They make a contract for their cultivation areas, and then have to supply whole harvest got there to KAEN. (The contract is not for a certain amount of supply.) (3) Price Fixed purchasing price (changeable with inflation index), or Rotterdam price minus 10 % are expected. Under such optimal conditions, KAEN unit should deliver following products. A. 2.1 rape oil (10,000) Around 10,000t of rape oil is produced from 30,000t of rapeseed. The use of rape oil will be one of the next three ways. 1) Install an esterification factory with Bio-CHP and sell it as fuel for transportation. 2) Sell it as raw material for painting to chemical plants that manufacture paints. 3) Sell it to refineries to manufacture bio-diesel fuel for automobiles. If ester of rape oil produced in the project is used as a fuel for domestic transportation in Poland, it results in reduction of greenhouse effect gas emission as an alternative fuel of diesel oil. But, in the project, a way of utilization is not decided yet, so it is excluded out of JI project to set a conservative boundary. 3 A.2.2. Bio-Combined Heat and Power capacity of 15.5 (MWe) and 32.0 (MWth) 1) Electricity is sold to the grid in Poland. 2) Heat is sold to neighbor factories and greenhouses (Because pipeline doesn’t exist, the demanders need to newly construct it.) As with this plant, it is essential to provide to KAEN with the raw materials of energy production: rapeseed and rape straw. In order to minimize the effect of fluctuations in the free market availability and price, it is has been decide to establish mutual connections between farmers - the producers of the raw materials, and KAEN, which makes use of them in its domestic power generation process. These connections take the form of long-term delivery contracts securing farmers income through linking it to power demands. A.3. Project participants: Enterprise for Realization of Renewable Energy (Przedsiebiorstwo Realizacji Energetyki Odnawialnej (ENOD), Co., Ltd. (the owner of the patent), as prime contractor, responsible for the successful management of all works connected with idea of the project, planning, preparing investment to realization, including supervision of implementation. Elektomonta( Południe SA, Katowice, as general contractor KAM, Ltd., Rybnik - experienced with fuels and energy trade on domestic market) responsible for all works connected with product distribution and realization of logistics of raw material provision i.e. the “agro” subject matter. EJK Co., Ltd., Gliwice as a manager of all works connected with technology and designing. Mizuho Information & Research Institute, as a JI adviser Investment from Japan and/or up-front payment for ERU are now been negotiating. 4 A.4. Technical description of the project activity: A.4.1. Location of the project activity: A.4.1.1 Host country Party (ies): Poland A.4.1.2 Region/State/Province etc.: Opolskie Province A.4.1.3 City/Town/Community etc: The north of Namysłów Namysłów 5 A.4.1.4 Detail on physical location, including information allowing the unique identification of this project activity (max one page): Existing facilities are not included in the project because it is a newly planned project. The layout of the facilities is shown below. Example of pant layout scale 1:1500 01 - Entrance 02 - Rape straw storage 03 - Rape seed silo -storage 04 - Technological building( oil pressing, straw grinding and homogenisatin, steam boiler, steam turbine ) 05 - Steam condenser 06 - Waste water cleaning plant and water preparation plant 07 - Fire protection water reserve storage 08 - Administration office 09 - Archeological protected places 03 04 05 02 06 08 01 07 10 09 Surface usage: - Total surface necessary 49.860 m2 - Surface for Bio-Heating-Power-Plant 38 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościówa Re: Czy w Wilkowie mieszkają terroryści? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.08, 12:56 Ten dokument dostępny jest w całości w zasobach internetu. Wystarczy wpisać nagłówek w wyszukiwarce. Jednak sprawa raczej przedawniona- chyba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dysortografik Re: Czy w Wilkowie mieszkają terroryści? IP: 83.2.223.* 18.05.08, 17:32 Niech pani to powie tej rodzinie, o przedawnieniu... Odpowiedz Link Zgłoś