Dodaj do ulubionych

Kto kontrkandydatem dla Zembaczyńskiego ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 13:35
Co prawda do wyborów jest jeszcze baaardzo daleko, to tak się jednak
zastanawiam, kto mógłby być skutecznym kontrkandydatem dla
Miłościwie nam Panującego Ryszarda Zembaczyńskiego ? Bo co do tego,
że na stanowisku prezydenta powinna nastapić zmiana, co raz więcej
Opolan nie ma wątpliwości. Pan prezydent nie nadaje sie na
dzisiejsze czasy. Jest zbyt mało dynamiczny i na tym określeniu
poprzestanę , aby nie znęcać się nad juz i tak obitym człowiekiem.
Rodzi się jednak pytanie, kto mógłby być dobrym prezydentem dla
naszego miasta ? Wykluczam od razu osoby typu Selzer czy Wójcik , bo
to pomysły nierealne, chociaż kiedys już na tym forum pojawiły sie i
takie pomysły. Wieć kto ? Kontrkandydaci Zembaczyńskiego z ostatnich
wyborów prezentowali sie miernie a czasami wręcz śmiesznie (kandydat
PiS-u). Może Nicieja ? Może jakiś samorządowiec z "terenu" o
zacięciu menagerskim i dużymi ambicjami ? Wpisujcie się proszę bo
sprawa jest poważna i trzeba za wczasu się do niej zabrać.
Obserwuj wątek
    • Gość: Pipi Jak dla mnie to najlepszy byłby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.08, 14:08
      kandydat z terenu; dynamiczny, spolegliwy przyjaciel bienych i
      uciśnionych, wychowawca młodzieży, autorytet menadżerski,
      zapobiegliwy polityk, no i najważniejsze, bardzo znany i ceniony
      fachowiec od wszystkiego - niejaki Mandryga. Prawda Krzychu, że
      niezła propozycja?
      • Gość: Kuba01 Re: Jak dla mnie to najlepszy byłby IP: *.adsl.inetia.pl 15.07.08, 14:22
        Super kandydat, czuj, czuj, czuwaj - niech żyje druh Mandryga!!!
        • Gość: /-/ Re: Jak dla mnie to najlepszy byłby IP: 212.160.188.* 15.07.08, 14:36
          Tylko niech się najsampierw z Samoobrony wypisze, bo w Opolu z tą
          łatką nie ma najmniejszych szans. Moja propozycja to citizen_opole.
          • Gość: Krzychu Re: Jak dla mnie to najlepszy byłby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 14:44
            Tak mi się przypomniało, że do czasu wyborów to i Pogan zdąży sie
            już wybielić. No i wtedy mamy załatwiona sprawe skarbnika , bo któż
            bedzie lepszy od prof. Dolaty ? No dobra, dość żartów. Wpisywać
            kandydatów.
            • tiresias Re: Jak dla mnie to najlepszy byłby 15.07.08, 14:53
              na razie to same żarty, bo kadrowo to rzeczywiście jest dośc łyso. pewnie na
              żartach się skończy. na wszelki wypadek mój typ:
              behemot
              1. kompetentny (bo zna to miasto i region)
              2. zależy mu (bo by nie pisał komentarzy do rzeczywistości za friko)
              3. inteligentny (bo są dość ironiczne a często autoironiczne)
              4. bezpartyjny (boziu, proszę żeby to była prawda)
              mało?
              • Gość: xxx Re: Jak dla mnie to najlepszy byłby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.08, 14:56
                Piotr Semak
                • Gość: /-/ Re: Jak dla mnie to najlepszy byłby IP: 212.160.188.* 15.07.08, 15:12
                  Bądźmy realistami. Pobożne życzenia czy podśmiechujki to jedno ale
                  faktem jest, że nietrudno przewidzieć, kto może liczyć się w takiej
                  walce. Chodząc twardo po ziemi można rzucić takie nazwiska jak
                  Namysło, Kłosowski, powracający Kowalski, któemu akurat skończy się
                  robota w BBN, może dr Szczygielski, pewnie Wójcik, pewnie
                  Butmankiewicz, może Kirstein. Myślę, zę mniej więcej wokół tych
                  nazwisk będzie obracać się lista AD 2010. Raczej odpada ktoś z
                  kapelusza wyciągnięty.
              • Gość: ;-) Re: Jak dla mnie to najlepszy byłby IP: *.mobile.playmobile.pl 15.07.08, 16:22
                Takie rzeczy tylko w Erze!

tiresias napisał:

> na razie to same żarty, bo kadrowo to rzeczywiście jest dośc łyso. pewnie na
                > żartach się skończy. na wszelki wypadek mój typ:
                > behemot
                > 1. kompetentny (bo zna to miasto i region)
                > 2. zależy mu (bo by nie pisał komentarzy do rzeczywistości za friko)
                > 3. inteligentny (bo są dość ironiczne a często autoironiczne)
                > 4. bezpartyjny (boziu, proszę żeby to była prawda)
                > mało?
          • Gość: fil Re: Jak dla mnie to najlepszy byłby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 23:42
            a może pies pluto
            z pewnoscią lepszy on od Hamulca
            i trola Citizena
          • Gość: Robert Re: Jak dla mnie to najlepszy byłby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.08, 20:50
            Mirek nigdy nie był w samoobronie, rozegrał Ich w sprawie PFRONU, tak jak i
            Kłosowskiego, który Mirka nienawidzi i robi wszystko z Semakiem i Augustem aby
            Go tępić! A jedno pytanie; czy za Mirka "krótkiego" kierowania PFRON-u zaszły
            zmiany dla osób niepełnosprawnych? Warto zapytać zainteresowanych, zresztą
            pisali o tym w pismach, które Pan Kłosowski krytykował! Fakt dobrej prasy nie ma
            w GW Pani Pszon harcerka z ZHR-u prywatna wojnę jemu wypowiedziała, a kłamstwo
            powtarzane 100 razy staje sie prawda dla opinii publicznej! I tyle....
    • Gość: D. Żołędny Re: Kto kontrkandydatem dla Zembaczyńskiego ? IP: *.tktelekom.pl 15.07.08, 15:25
      Jożin z Bażin
      • Gość: Opolanin Re: Kto kontrkandydatem dla Zembaczyńskiego ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 15:54
        Ryś Ciecierski only!!!
    • Gość: ;-) Re: Kto kontrkandydatem dla Zembaczyńskiego ? IP: *.mobile.playmobile.pl 15.07.08, 15:54
      Z przykrością stwierdzam, że nie widzę nikogo, kto nadawałby się na stołek
      prezydenta Opola. A szanowni radni, w głowach których być może kiełkuje myśl o
      prezydenturze w Opolu, niech nawet nie próbują mnie rozśmieszać startem w
      wyborach. Nie mogę się śmiać (zajady mi się porobiły, brak witaminy B).
      • Gość: repost Re: Kto kontrkandydatem dla Zembaczyńskiego ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 16:17
        ha, ha, gościu co nikogo nie widzisz bo nikt się nie nadaje, jasteś
        super, tak,jak całkiem spora grupa zadufańców w Opolu, którzy
        doskonale wiedzą,że nikt się nie nadaje no....chyba że oni sami, ale
        dlaczego ich nikt nie typuje??????
        Mamy teraz obchody 10 lt od obrony województwa.Dziwne,że wtedy jakoś
        obrońców nie wybierali a się udało. Może to nie tak miało być, może
        obrońcy nie tacy, jak trzeba. Może, no teraz tylko dla zabawy,
        wybralibyśmy obrońcę,który by się nadawał? a może też żaden by się
        nie nadawał, gościuniu, co?
        • Gość: :) Padło już parę kandydatur rozpatrzmy je pojedynczo IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.08, 10:59
          Podajmy nazwiska a przy nich za i przeciw
          • Gość: :) Dolata IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.08, 11:00
            • Gość: :( + IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.08, 17:17
              Jest specjalistą od administracji samorządowej
          • Gość: :) Pogan IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.08, 11:01
          • Gość: :) Mandryga IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.08, 11:01
            • Gość: :( - IP: *.adsl.inetia.pl 17.07.08, 16:38
              Rozwalił opolskie harcerstwo
              • Gość: chłop Re: - IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.08, 00:42
                Ale zdązył zapisac sie do Samoobrony!
            • Gość: instruktor Re: Mandryga Mirosław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 09:42
              Widać chłopie, że za Mirkiem nie przepadasz, Twoja sprawa, ale nie pisz bzdur -
              zresztą ktoś niżej już o tym napisał, za Mirka czasów Opolska Chorągiew miała
              największe sukcesy, Jego nie ma już 7lat, a obiecana kasa przez polityków nie
              doszła...ostatnio obiecał Kłosowski w zamian za usuniecie Mirka....czy coś sie
              zmieniło w obietnicach? NIC! ...z mojej wiedzy w samoobronie również nie był,
              ale takim prymitywom trudno to tłumaczyć!
              • Gość: leo Re: Mandryga Mirosław IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.08, 09:44
                Pooglądaj sobie, instruktorze, archiwalne fotki z Lepperem.
                • Gość: instruktor Re: Mandryga Mirosław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 10:42
                  Jak widać znowu kością niezgody jest Mirek, przytoczę wczesniejsza wypowiedź;
                  Mirek nigdy nie był w samoobronie, rozegrał Ich w sprawie PFRONU, tak jak i
                  Kłosowskiego, który Mirka nienawidzi i robi wszystko z Semakiem i Augustem aby
                  Go tępić! A jedno pytanie; czy za Mirka "krótkiego" kierowania PFRON-u zaszły
                  zmiany dla osób niepełnosprawnych? Warto zapytać zainteresowanych, zresztą
                  pisali o tym w pismach, które Pan Kłosowski krytykował! Fakt dobrej prasy nie ma
                  w GW Pani Pszon harcerka z ZHR-u prywatna wojnę jemu wypowiedziała, a kłamstwo
                  powtarzane 100 razy staje sie prawda dla opinii publicznej! I tyle....zdjęcia
                  archiwalne nic nie dają, nie maja najmniejszego znaczenia, fakt, że samoobrona
                  zawłaszczyła sobie PFRON w Warszawie, nie odbiło się w Opolu, wręcz odwrotnie
                  działania były bardzo dobre, to opinia osób niepełnosprawnych, dziś w PFRON-ie
                  jest człowiek Kłosowskiegoz PiS-u i cichutko nic nie robi....
                  • Gość: Piotr Re: Mandryga Mirosław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 11:14
                    Nici; leo, chłop, gość to jedna i ta sama osoba, po co z nią dyskutujecie?
                    Mirka nazwiska przynajmniej nikt nie myli, a takie jak Kżyżanofski, Refienko
                    nikt nie zna po za Kluczborkiem i zapewne nawet nazwiska w pisowni mylone są!?
                    Zresztą Mirek wraca ze stanów to znowu sobie poczyta o braterstwie harcerzy z
                    ZHR-u, które na forum jest widoczne!
                    • Gość: Słoń Re: Mandryga Mirosław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 11:58
                      On ma te wszystkie pomyje gdzieś... i słusznie, nasz naród Katolicki jest dla
                      siebie wilkiem, poczytajcie co piszecie i zastanówcie się nad sobą, dobro i zło
                      powraca Panie i Panowie :) To powoli chłopcy z Kluczborka poczują.
              • Gość: Krzysiek Re: Mandryga Mirosław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.08, 12:39
                Przyznam, że gościa nie lubiłem, przemądrzały, zawsze dyskutujący i walczący o
                swoje zdanie. Teraz po latach przyznaję jemu rację; w sprawie ośrodka w Turawie,
                który chciał sprzedać po powodzi w 1998roku, twierdząc, że nie ma on
                przyszłości, w sprawie komuchów w paru hufcach. którzy patrzyli tylko na własny
                interes, w sprawie utrzymywania hufców...można tych teorii Jego mnożyć, tak samo
                jak po powodzi i obronie Opolszczyzny twierdził, że wtedy należało się upominać
                o kasę po latach władze i politycy zapomnieli o harcerzach! Z wieloma teoriami
                się nie zgadzałem dlatego tak jak ja i wielu innych instruktorów "olała" sobie
                kandydowanie Mirka do sejmu z UW w 2001roku, każdy wspierał swoich lokalnych
                polityków, którzy jak się później okazało i tak o nas zapomnieli, o tym właśnie
                Mirek mówił proponując startowanie! Z zazdrości o sukcesy jakie odnosił nie
                zrobiliśmy właściwej pracy...dlaczego ówcześni działacze nic na ten temat nie
                mówili, bo mieli okazję ze swoich słabości zrobić sobie "kozła" ofiarnego z
                człowieka, który na swoich plecach nas dźwigał. To jest prawda! Nie znajdziecie
                ludzi, którym działa sie krzywda za czasów kiedy komendantem był Druh Mandryga,
                wszystkim nam pomagał, piszę to dlatego, że winien jestem to, po latach temu
                człowiekowi! Jako młodzian w obliczu jego stanowczych działań miałem wątpliwości
                co do słuszności, dziś uważam, że sami sobie daliśmy kopniaka brakiem lojalności.
                phm Krzysztof Zamorski
              • Gość: :) i jaką masz wiedzer instruktorku? IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.08, 10:45
                kiepską!
                Jeśli w innych sprach harcerstwa masz taką samą jak o przynaleznosci
                partyjnej druha M., to lepiej nie zabieraj głosu
                • Gość: Robert Re: a ja mam wiedzę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.08, 17:35
                  to jest na podobnej zasadzie jak rzucić hasło, że jesteś zboczeńcem internetowym
                  i teraz Ty się tłumacz z tego! Piszesz bzdury mierny gościu, ja akurat mam te
                  wiedzę i jestem tego pewien, druga sprawa dla mnie liczy się człowiek a nie
                  partia bo ta już straciła w każdym odcieniu szacunek u ludzi! A Mirek dla mnie
                  jest w porządku człowiekiem pisz o faktach, a nie o ogólnikach!
                  Mój mail kolego; mouiss@wp.pl może już nie będziemy tacy anonimowi!?
                  • Gość: instruktor Re: a ja mam wiedzę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.08, 18:57
                    to co pisze gość nie ma już najmniejszego znaczenia, to potwierdza tylko fakt,
                    że nie umiesz już miernota wynaleźć jakiegoś tematu aby do Niego się czepić! Bo
                    tylko to potrafi; knuć i kłamstwa wypisywać na forach!
                  • Gość: :) popieram neofitów! IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.08, 00:33
                    Niech zmieniają partie cochwila. Byle utrzymać sie przy KORYCIE.
                    Typowe postępowanie świń
          • Gość: :) Semak IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.08, 11:02
          • Gość: :) Namysło IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.08, 11:03
            • Gość: levy - gadacz IP: *.adsl.inetia.pl 25.07.08, 09:14
              pokażcei mi takiego, któremu namysło w czym kolwiek pomógł.
              Chyba ze miał w tym interes swój , rodziny czy Poli
          • Gość: :) Ciecierski IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.08, 12:11
          • Gość: :) Butmankiewicz IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.08, 12:13
          • Gość: :) Wójcik IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.08, 12:13
            • Gość: opo Re: Wójcik IP: *.adsl.inetia.pl 30.08.08, 10:46
              juz ten cwaniak kabaretowy został doradcą marszałka. Chyba do spraw
              gadania.
          • Gość: :) Kawa IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.08, 12:13
          • Gość: :-))) Re: Padło już parę kandydatur rozpatrzmy je pojed IP: *.tktelekom.pl 16.07.08, 14:28
            Herbata
          • Gość: :-))) Kaka O. IP: *.tktelekom.pl 16.07.08, 14:54
            • Gość: AA Re: Import IP: 77.252.18.* 16.07.08, 19:01
              Najlepiej z Wrocka.
              • Gość: ;-) Banaś Mirosław IP: *.mobile.playmobile.pl 17.07.08, 17:39
                Banaś Mirosław - człowiek znany w całej Polsce, potrafiący skutecznie zarządzać
                ludźmi i nadzorowaną jednostką!
                • Gość: :) Re: Banaś Mirosław IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.08, 11:40
                  To był chyba żart?
                  • Gość: ;-) Re: Banaś Mirosław IP: *.mobile.playmobile.pl 01.08.08, 16:38
                    Gość portalu: :) napisał(a):

> To był chyba żart?

To był żart, choć są na tym świecie rzeczy, o których się filozofom (i
                    strażnikom miejskim) nie śniło...
          • Gość: :) Porowska IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.08, 07:47
            • Gość: AA Re: Porowska- IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.08, 19:05
              :Potrafi wpisac sie do każdej = (rządzącej) partii
            • Gość: auto a rozliczyła się ? IP: *.adsl.inetia.pl 01.09.08, 11:31
              za usługi mechanika?
          • Gość: :) Nicieja IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.08, 08:33
    • Gość: coco Re: Kto kontrkandydatem dla Zembaczyńskiego ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 16:23
      Tylko właścicieleJest super a może być lepiej Maski i Laboratorium bardzo
      operatywni,potrafią załatwić wszystko a nawet więcej !No i nie musieliby dawać
      łapówek tylko by je brali.Miasto nie musiałoby spełniać ich warunków i tańczyć
      przed nimi na łapeczkach jak to bywa do tej pory.Niech już na okienkach swoich
      nieuczciwych acz już zalegalizowanych knajpek wywieszają listy poparcia.
    • Gość: ordynacja Re: Kto kontrkandydatem dla Zembaczyńskiego ? IP: 80.50.215.* 15.07.08, 21:24
      Ordynacja wyborów podpowiada, że wygra kandydat partyjny (maksimum
      5% poparcia wystarczy) lub jak Beger po sfałszowaniu podpisów
      ktokolwiek ...bez nazwiska.Gdy wygra biedny będzie źle a bogaty nie
      będzie kandydował ...chyba ktoś z zewnątrz nie znający Opola.
      • Gość: JPO Re: Kto kontrkandydatem dla Zembaczyńskiego ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 22:44
        No to ja typuję profesora Nicieję. Myślę , że by się nadawał.
        • Gość: student Re: Kto kontrkandydatem dla Zembaczyńskiego ? IP: *.chello.pl 15.07.08, 22:48
          Jedno jest pewne " dziadka" trzeba zmienić, to już wypalony starzec, fakt może i
          chce dobrze ale nie w tym stuleciu. Niech zrobią to młodsi
        • Gość: miś Re: Kto kontrkandydatem dla Zembaczyńskiego ? IP: *.chello.pl 15.07.08, 22:49
          Każdy inny będzie lepszy niż ten obecny
          • Gość: /-/ Re: Kto kontrkandydatem dla Zembaczyńskiego ? IP: 212.160.188.* 16.07.08, 12:10
            Kawa się nadawa! Pamiętacie jeszcze Marka Kawę?
            • Gość: Kerzym Re: Kto kontrkandydatem dla Zembaczyńskiego ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.08, 12:22
              Jakos tak nikt nie pociągnął wątku tyczącego się profesora Niciei.
              Ja również myślę, że to byłby dobry kandydat. Lubi towarzystwo
              trzymać króciutko za mordę, a w wypadku Opola tak trzeba działać,
              żeby nadgonić zaległości. Popieram, chć politycznie jest jakby z
              odległego mi obozu, jednak dla dobra Opola i to bym przeżył.
              • jawor10 W arendę pod Dudkiewicza z Wrocławia 16.07.08, 14:15
                Tylko przy mocnym prezydencie może Opole podnieść się z kolan i to z
                wielkiej kałuży. Potrzebni są mądrzy gospodarze - tutaj drzemie
                miasto o olbrzymich możliwościach rozwoju gospodarczego.
                Nikt nie widzi potęgi pobliskiej Elektrowni - tylko zajadłość ECO -
                bojącego się konkurencji.
                Niestety zaściankowość rządzących kładzie kłody wszystkim
                przedsiębiorczym, z inicjatywą, inwestorom z zewnątrz.
                Młodzi uciekają, bo nie widzą tutaj dla siebie przyszłości.
                To bedzie miasto emerytów i rencistów i mnóstwa banków gromadzacych
                uciułane grosiki i centy pracujących za granicami.
                • Gość: /-/ Re: W arendę pod Dudkiewicza z Wrocławia IP: 212.160.188.* 16.07.08, 15:04
                  Mój typ (a teraz serio): Kazimierz Szczygielski
                  • Gość: leonard Re: W arendę pod Dudkiewicza z Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.08, 17:05
                    Nooo, ciekawa kandydatura. (Też na poważnie).
                  • Gość: ula Re: W arendę pod Dudkiewicza z Wrocławia IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.08, 21:47
                    Co Pan Szczygielski zrobił dla Opola. Nic
                    To juz wolę obecnewgo Prezydenta
                • Gość: AA Re: W arendę pod Dudkiewicza z Wrocławia IP: 77.252.18.* 16.07.08, 19:04
                  Przepraszam za mimowolny plagiat (powyżej). Ale to znaczy, że tak
                  mysli wiecej osób.
                • dosad Re: W arendę pod Dudkiewicza z Wrocławia 20.07.08, 10:06
                  Zgadzam sie całkowicie! Tylko ktoś w typie Zdrojewskiego lub
                  Dutkiewicza daje nadzieje na skuteczna walkę z tym opolskim
                  marazmem! Osobiście nie widze takiego człowieka, może pan Sebesta
                  trochę pasuje do w. w?
              • Gość: herbat Re: Kto kontrkandydatem dla Zembaczyńskiego ? IP: *.adsl.inetia.pl 17.07.08, 08:47
                Na pewno prof. Nicieja byłby lepszy od obecnego Wielkiego Hamulcowego. Może
                nawet najlepszy z możliwych kandydatów.
            • Gość: herbat Re: Kto kontrkandydatem dla Zembaczyńskiego ? IP: *.adsl.inetia.pl 17.07.08, 08:34
              Kawa się NIE nadawa, bo jest z PiSawa.
              • Gość: chello Re: Kto kontrkandydatem dla Zembaczyńskiego ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 17:49
                Były, na szczęście, poseł Kawa się nie nadawa :(
                Nazywali go na tym forum posłem "Tchibo". Wsławił sie wykryciem afery
                gejowskiej na pływalni "Aquarium" w Opolu.
                Otóż dziwnym trafem młodemu asystentowi, zaznaczam asystentowi, a nie
                asystentce posła otworzyła się www. strona gejowska z informacją o "misiowych
                czwartkch" na opolskiej pływalni. "I sie zaczło!"

Forumowicze i mieszkańcy Opola mieli ubaw przez kilka miesięcy. O "misiowych
                czwartkach" mówili wszyscy. Bez wyjątku.
                Poseł Tchibo miał już swoje 5 "minet". Temu panu już dziękujemy. Poszukajmy
                poważniejszych kandydatur. Panowie menedżerowie mile widziani.
            • Gość: zeno Re: Kto kontrkandydatem dla Zembaczyńskiego ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 23:45
              Kawa tak aktywny basenowo
    • Gość: bohemontd Tak na chłodno bez żartów IP: *.chello.pl 16.07.08, 18:20
      Nasze miasto potrzebuje kogoś kreatywnego, nowoczesnego, nie bojącego się
      internetu, pracowitego a przedwszystkim ODWAŻNEGO.

Nazwiska jak Nicieja, Szczygielski nie pasują do tego opisu, mimo, że te osoby
      mają swój niekwestionowany dorobek to obawiam się ich niektóre cechy pokrywają
      się z cechami Prezydenta Zembaczyńskiego. Może dobry byłby Patryk Jaki, gdyby
      nie był związany z tym całym PiSem.
      To kto? Potrzebny jest ktoś nowy - może jakiś biznesmen...
      Ciężko nalać z pustego.
    • Gość: meloman stawiam na Tadeusza Pabisiaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.08, 18:35
      Artysta. menadżer, wulkan energi, wielki talent, wielkie serce.
      Ten człowiek ożywi Opole. Głosuję obiema rękami.
      • Gość: lis Re: stawiam na Tadeusza Pabisiaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.08, 19:42
        Meloman - kogo masz na myśli.
        • Gość: Kuba01 Re: stawiam na Tadeusza Pabisiaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.08, 19:52
          Maestro Tadeo!
        • Gość: meloman Re: stawiam na Tadeusza Pabisiaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.08, 19:52
          TP - Tadeusz Pabisiak
          TP - Twój Prezydent
          Jasne?
          • Gość: gliter Re: stawiam na Tadeusza Pabisiaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.08, 20:04
            czyżby zwątpił, ze może zostać posłem czy radnym to umyślił sobie
            synekurę na stołku Prezydenta? W Opolu, aaaa to całkiem możliwe.
            • Gość: ff Re: stawiam na Tadeusza Pabisiaka IP: 77.252.18.* 16.07.08, 22:12
              Tadeusz Rydzyk

upsss,przegiełem
    • Gość: audibank primo: wymienić radnych! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 08:39
      marzyciele: prezydentem nie będzie biznesmen / młody, zdolny itd/ bo
      dla jakiej idei ma się użerać z takimi radnymi jakich sobie co
      wybory fundujemy? że już tylko z długiej listy nieudolności radnych
      wymienię brak zielonego pojęcia o problemach miasta czy "bogate"
      doświadczenia życiowe w rzucaniu jajami. Trzeba raz skończyć z
      partyjniactwem na stołkach, a wybrać tych, o których coś wiemy, że
      robią dla miasta. Znając życie do wyborów pójdą emeryci z rynku i
      znów królować nam będzie "wiadomo kto".
      • Gość: skryba kandydaci na prezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 10:40
        Realnie patrzac watpie czy Zembaczynski wystartuje. Ale gdyby nie wystartowal to
        PO wystawi pewnie Kostusia lub Wisniewskiego - Jarmuziewicz w koncu bedzie mial
        swojego kandydata. Zembaczynski pewnie by wolal wystawic Kwiatkowskiego lub
        Karbowiaka. Ale nie ma przebicia w Platformie, a ww. panowie sa "ciency".
        Pozatym nie wiadomo jak skoncza sie jego procesy. MOze Pietrucha gdzies sie
        znajdzie na gieldzie PO. A moze Jazlowiecka.
        Bede wybory samorzadowe razem z prezydenckimi RP, wiec kazdy bedzie szukal
        dobrego kandydata.
        Lewica pewnie wystawi Niceje. Jesli nie wyrazi zgdody to wroci kandydatura
        wiecznego Namysly. Chyba ze Garbowski bedzie chcial wypromowac jakas nowa twarz.
        Moze on sam lub jakies mlodzieniec z SLD.
        Klosowski raczej nie wystartuje, prezydent to duzo obowiazkow mala kasa w
        porownaniu do posla. Z Pisu moze byc nowa twarz np. Brzezinski. Szymanski z tego
        co ludzie mowia to burak, wiec raczej PIS go nie wystawi. Na gieldzie moze
        pojawic sie Porowska, ale to bylaby gorsza kandydatura niz 2 lata temu kandydat
        Pis - nazwiska nie pamietam.
        Pewnie wystartuje tez wieczny kandydata Smagala. Najpierw bedzie rozmawial z PO
        o poparciu jego kandydatury na prezydenta, pozniej z lewica. A w koncu sam
        zalozy komitet. Przewiduje ze nie zbierze podpisow i nie zarejstruje swojego
        komitetu. I tak skonczy sie jego kariera w oppeln.
        Pewnie PSL wystawi jakiegos zielonego ludka.
        Ale kampania bedzie przebiegac wokol osi wyborow prezydenckich RP.
        PO bedzie wyczerpna rzadami sondaze bede jej leciec w dol. PiS jako opozycja
        bedzie na fali wznoszacej. Wiec sondaze bede oscylowac wokol 35 % dla Pis i PO.
        Lewica bedzie miala kolo 9%.
        Tak wiec raczej wybory prezydenckie sie nie rozstrzygna w pierwszej turze nie
        wazne kto bedzie startowal.
        Tak wiec to drugiej tury awansuja np. Kostus i np. Brzezinski. i wtedy
        rozstrzygnie sie walka o fotel prezydenta.
        chyba ze wyskoczy jakis czarny kon. Ale ostatni raz czarnego konia to mielismy w
        89 kiedy to stan tyminski pojawil sie z czarna teczka i zona peruwianka.
        • Gość: /-/ Re: kandydaci na prezia IP: 212.160.188.* 17.07.08, 11:10
          Kostuś??? Hmmm...., może to jest jakiś pomysł.
          • dar54 Re: kandydaci na prezia 17.07.08, 12:17
            Tylko ktoś spoza Opola - tutaj sam beton - nie reformowalny
        • Gość: krzych Re: kandydaci na prezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 17:29
          Ciekawa ta Twoja analiza kolego(żanko) Skryba. Wiele trafnych
          spostrzeżeń. Oczywiście nie ze wszystkimi się zgadzam, ale ciekawy
          głos w dyskusji. Zapraszam następnych Forumowiczów do zabrania
          głosu. Pozdrowionka.
          • Gość: rick Re: kandydaci na prezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 21:22
            Kostuś to całkiem,całkiem kandydat. Ma jedną niezaprzeczalną
            zaletę,umie czekać i nie wychylać się. Tylko czy te zalety będą
            odtrutką na hamulcowatość obecnego?
            • Gość: antek Re: kandydaci na prezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.08, 12:12
              "Kostuś to całkiem,całkiem kandydat. Ma jedną niezaprzeczalną
              zaletę,umie czekać i nie wychylać się."

Czy jest pan pewien tego, że się nie wychyla ?? :D
    • mieszaniec-zopola Do wyborów blisko 17.07.08, 22:32
      Wiewiórki donoszą, że Zembaczyński odchodzi z powodów osobistych
      jesienią.
      • opolak Czy będzie mógł spojrzeć ludziom w oczy na ulicy? 18.07.08, 11:08
        Dorobku nie ma żadnego a stracono wiele czasu i młodych ludzi, ktrzy
        uciekli z Opola - już tutaj nie wrócą
    • Gość: s. Re: Kto kontrkandydatem dla Zembaczyńskiego ? IP: *.chello.pl 18.07.08, 16:55
      Trzeba kogoś młodego i odważnego!
    • Gość: olek Re: Kto kontrkandydatem dla Zembaczyńskiego ? IP: *.adsl.inetia.pl 18.07.08, 22:24
      Nastepca Zembaczynskiego bedzie pewnie sam Zembaczynski ...
      zobaczcie jak sie wzial do roboty - Amfiteatr buduje, wiadukt na
      struga remontuje i na ozimskiej wiadukt tez do naprawy szykuje.
      Niech jeszcze cos z Okraglakiem zrobi i nikt mu nie podskoczy
      • Gość: strzal w sedno Re: Kto kontrkandydatem dla Zembaczyńskiego ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.08, 04:11
        trafiasz w sedno !
      • Gość: drecho Re: Kto kontrkandydatem dla Zembaczyńskiego ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.08, 11:52
        Olek masz rację.
        Baaardzo trafne spostrzeżenie! Nikt mu nie podskoczy. Nie ma hooya we wsi!
        A czy wiesz dlaczego to wszystko tak długo trwało? Bo to musi potrwać. Ten kto
        zajmuje się inwestycjami, to wie.
        Pismakom, smutasom, narzekaczom, nieudacznikom, psychopatom i malkontentom, to
        wydaje się, że przygotowanie inwestycji trwa tyle co napisanie bzdurnego posta
        lub paszkwilanckiego tekstu. Nieprawda.

Wszyscy malkontenci mogą teraz Pana Prezydenta pocałować w pędzel! Kolejną
        prezydenturę ma w kieszeni. Tylko żeby zechciał się użerać z tą bandą radnych
        przez koleją kadencję. Może da się uprosić...

Olek, powinieneś dodać, że Ratusz wyasygnował też spore kwoty na przygotowanie
        nowych kwater na Półwsi. Dla malkontentów :)
        • tewu1 Tadeusz Pabisiak 20.07.08, 10:49
          Pa-bi-siak!tak-czy-siak!Pa-bi-siak!tak-czy-siak!Pa-bi-siak!tak-czy-
          siak!Pa-bi-siak!tak-czy-siak!Pa-bi-siak!tak-czy-siak!Pa-bi-siak!tak-
          czy-siak!Pa-bi-siak!tak-czy-siak!Pa-bi-siak!tak-czy-siak!Pa-bi-siak!
          tak-czy-siak!Pa-bi-siak!tak-czy-siak!Pa-bi-siak!tak-czy-siak!Pa-bi-
          siak!tak-czy-siak!Pa-bi-siak!tak-czy-siak!Pa-bi-siPa-bi-siak!tak-czy-
          siak!ak!tak-czy-siak!Pa-bi-siak!tak-czy-siak!Pa-bi-siak!tak-czy-siak!
          • Gość: lepichna Re: Tadeusz Pabisiak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 11:31
            Najwiekszym dramatem Opola jest to,że funkcjonuje całkiem spora
            grupa ludzi,nawet opiniotwórczych, dla których NIE MA kandydata na
            Prezydenta Opola a jeśli już mają kogoś wskazać to najlepszy
            jest ..Dutkiewicz.Nie wiadomo nawet czy wie on,gdzie jest
            Opole.Gdyby spytać tych ludzi,czy właściwym jest by oddać sprawy w
            ich ręce to zapewne jednym głosem rykneliby taaaaaa! Oddano wam
            możliwość wyboru własnego Prezydenta a wy co? chcecie gościa
            przywiezionego w teczce!!!!! To na to was stać!!!! Powyżej
            wymieniono paru przyzwoitych kandydatów, którzy mają wszelkie
            kwalifikacje i dokonania by puścić w niepamięć Hamulca i jego
            analizy.Napewno znalazłoby się i jeszcze paru nie gorszych a wam
            kogo się alternatywnie zachciewa? Pabisiaaaaaka!To może lepiej
            krokodyla daj nam luby!!!!!Biedne,prowincjonalne Opole silne siłą
            swoich prowincjuszy!
        • Gość: Barry Re: Kto kontrkandydatem dla Zembaczyńskiego ? IP: *.punkt.pl 20.07.08, 11:41
          Podsumowujac - różni szatani są tu czynni. A winien wszystkiemu jest
          nie prezydent, ale UKŁAD. A jak wiadomo - na układy nie ma rady.
          Dlatego żaden z kandydatów nic nie zmieni. Trzeba by zmienic reguły
          gry, czyli zwiekszyc uprawnienia prezydenta kosztem radnych.
    • Gość: bozia Re: Kto kontrkandydatem dla Zembaczyńskiego ? IP: *.chello.pl 20.07.08, 18:41
      ja pronuję siebie chociaż knajpy na rynku będą otwarte.To oczywiscie
      żart.<też jestem uczciwa.>
    • Gość: jerzy Re: Kto kontrkandydatem dla Zembaczyńskiego ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 17:32
      A może Pan Gondecki z Rady Tvp ? To ten szef Platformy w Kluczborku,
      który kompromituje PO swoimi zaleceniami dla dziennikarzy, jak mają
      pokazywać władzę w telewizji. Takiego barana to już dawno w życiu
      publicznym nie widziałem.
    • gandharwa Zdrojewski? 24.07.08, 19:08
      Widac jak na dloni, ze facet sie marnuje i nudzi na stanowisku Ministra Kultury.
      Zreszta ministrem sie bywa, a prezydentem to sie jest :-)

Czlowiek sprawdzil sie juz we Wroclawiu, widac ze to jego zywiol...dlaczego nie
      mialby postawic na nogi drugiego slaskiego miasta, dla odmiany gornoslaskiego?
      • Gość: kukumu Re: Zdrojewski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 19:47
        Zdrojewski to mądry facet i napewno nie będzie reflektował na twoją
        propozycję.Przede wszystkim dlatego,że jest wrogiem lenistwa i leni
        a twoj pomysł jest pomysłem lenia,któremu nie chce się nawet
        wybierać ze swoich,opolskich kandydatów.Najłatwiej i najleniwiej
        jest powiedzieć,że nie ma lepszego od Zembaczyńskiego. No to się ma
        co się ma!
        • Gość: antek Re: Zdrojewski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.08, 12:13
          Kostuś to całkiem,całkiem kandydat. Ma jedną niezaprzeczalną
          zaletę,umie czekać i nie wychylać się."

Czy jest pan pewien tego, że się nie wychyla ?? :D
          • Gość: Jaskra Następca Zembaczyńskiego IP: *.chello.pl 26.07.08, 18:49
            Jeśli chcemy, aby Opole rozwijało się, to należy odpolitycznić radę
            miasta. Przyszły prezydent Opola też powinien być bezpartyjny. Jak
            widać po ostatnich rządach PIS, a i obecnych PO, Opole na niczym nie
            zyskało. A szkoda bo pierwszy raz od jakiegoś czasu na szczeblu
            wojewódzkim, marszałkowskim i miejskim rządzi to samo ugrupowanie.
            Mam nawet wrażnie, że Opole jest pomijane dlatego, że NASZ prezydent
            to zrozumie. I szkoda, że chociaż wicemarszałek lub wicewojewoda nie
            jest z Opola. Może wspólnie z obecnym prezydentem coś zdziałaliby.
            Co zawdzięczmy parlamentarzystom? Pozostawię to pytanie bez
            odpowiedzi. W przyszłych wyborach nie liczę na: Panią Jazłowiecką,bo
            prawdopodobnie myśli o eurokarierze, niedługo wybory do
            Europarlamentu więc pewnie się przekonamy, na posłów PIS bo myślą o
            walce politycznej, a nie konstruktywnej wpółpracy na rzecz Opola czy
            regionu, obawiam się czy poseł Jarmuziewicz pamięta o swoim Opolu na
            przykład w kontekście poszerzenia obwodnicy północnej Opola,
            pozostali i tak nie są związani z Opolem, to po co o nim mysleć.
            Być może Pan Kostuś i Wiśniewski okażą się czarnymi koniami, ale bez
            dobrych wpółpracowników i bez przychylnej rady miasta i tak nic nie
            zdziałają. Dlatego mam nadzieję, że teraz przez dwa lata (do wyborów
            samorządowych) jednak powstanie silne zaplecze, znajdą się liderzy,
            którzy coś będą chcieli zrobić.
            Co do inwestycji w mieście: wszystkie wymienione, w którymś wpisie
            na forum inwestycje, dawno uzyskały pozwolenia na budowę, a te
            mogłyby się zdezaktualizować, więc należało je w końcu skonsumować.
    • Gość: dodo Rafał Mościcki IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 26.07.08, 23:38
      czas na mlodych, ambitnych i skutecznych (opolskie lamy), a nie starych
      partyjnych dziadow.
      • tewu1 Tadeusz Pabisiak 27.07.08, 00:35
        Idealnym kandydatem jest Pan Tadeusz Pabisiak.Dodo chciałby,aby ktoś
        rozruszał to miasto.Pan Pabisiak doskonale sprawdził się jako
        menager i organizator życia kulturalnego.Wystarczy chciaż wspomniec
        znakomity,coroczny festiwal Jazz Rock Meeting,który od wielu lat
        wpisał się w krajobraz naszego miasta.Wielkie gwiazdy,znakomita
        organizacja i wysoki poziom ,świadczą o jego fachowości i
        kompetencji.Nie należy również zapominac o ogromnej popularnosci i
        apolitycznosci Pana Pabisiaka.
        • Gość: dodo nie! IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 27.07.08, 03:16
          zabawne to ostatnie zdanie, ktore napisales. naprawde :)
          nie!
          mlody, energiczny i skuteczny. ja chce takiego.
          mam nadzieje, ze tym razem uda sie stworzyc jakis komitet wyborczy mieszkancow,
          a nie kolejny partyjny klon ch.. wie jakiej partii, albo jakis dinozaurow
          solidarnosciowych.
          jest troche czasu do wyborow.
          mysle ze czas jest najlepszy do tego, zeby zaczac sie pochylac nad planowaniem
          zmian i rozwoju miasta, ktory pozniej bedzie mozna przedstwic potencjalnym
          wyborcom. najpierw plan, potem program. z reguly jest na odwrot. a na koniec i
          tak okazuje sie ze to byla kielbsa wyborcza.
          mozna to zmienic.
          • Gość: mokre gacie Re: nie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.08, 06:05
            zle myslisz kolego - madra kontynuacja, to znaczy wsparcie dla
            Zembaczynskiego, bo to madry i pracowity a nade wszystko uczciwy
            facet. Taki drugi Zdrojewski tylko nie bylo mu dane zalapac sie na
            Warszawke.
            Moja koncepcja: grac na Zembaczynskiego, ale poprzez madra wymiane
            tych wspolpracownikow, ktorzy mogliby wiecej dac z siebie i
            pomagac.
            • Gość: dodo Re: nie! IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 27.07.08, 15:59
              ja mam inne zdanie. wolalbym zobaczyc w ratusz mloda osobe, ktora rozpiera
              energia, a nie starszego "medrca".

nawet po tym forum widac, ze TP to osoba wzbudzajaca skrajne reakcje. to bardzo
              niedobrze, dlatego ze wedlug mnie potrzebna jest osoba, ktora polaczy
              wszystkich, ktorzy oczekuja zdecydowanych i energicznych dzialan, a nie podzieli.
              tak po prostu widze TP. nie mam pojecia skad to wynika, nie zaglebiam sie w to,
              ale tak jest. dla kogos spoza opolskiego towarzystwa jest to osoba
              kontrowersyjna. i to jest minus.

ktos napisal "witold potwora". to juz zdecydowanie lepiej.
              pamietajcie ze jest jeszcze troche czasu na zastanowienie sie nad programem
              zmian i rozwoju miasta.
        • Gość: meloman Re: Tadeusz Pabisiak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.08, 11:20
          Pan Tadeusz Pabisiak to najlepszy kandydat na nowego ojca miasta.

TP - Twój Prezydent
          TP - Twoja Przyszłość
        • Gość: meloman Re: Tadeusz Pabisiak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.08, 11:25
          Pan Tadeusz Pabisiak to najlepszy kandydat na nowego ojca miasta.

TP - Twój Prezydent
          TP - Twoja Przyszłość
          • grubyfacio Re: Tadeusz Pabisiak 01.09.08, 12:22
            Żeby być ojcem,trzeba mieć jaja.To wiedzą nawet moje dzieci.
      • Gość: chello Re: Rafał Mościcki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.08, 10:28
        Dodo, uważaj co piszesz! Bo dostaniesz kopa. Od życia ;-)
        Znam Rafała M. i seryjnie jest to w porzo gostek. Lamy to mega impra! Ale żeby
        aż prezydentem Opola. Wyluzuj ziom.

Aha, nie wiem, czy wiesz, ale partie (nie jedna, jedyna partia), ale partie są
        po to, aby w demokratycznych procedurach wyłaniały elity władzy. I tyle.
        Masz coś do demokracji??!!
        I jeszcze jedno: czy wiesz co to jest 'ageizm'? Warto, abyś wiedział.
        • Gość: :-) Takich nam trzeba IP: 77.252.18.* 27.07.08, 10:32
          Ja proponuję: Witold Potwora.

To mój kandydat na prezydenta. Kompetentny, medialny i bezpartyjny.
          Tylko żeby się zdecydował, bo zwycięstwo ma raczej pewne.
        • Gość: Zea Re: Rafał Mościcki IP: *.chello.pl 27.07.08, 11:11
          Dobry kandydat to apolityczny kandydat. Partiom i partyjniakom już
          dziękujemy. Mieli stanowczo za dużo czasu żeby się sprawdzić. Po
          efektach ich ocenimy.
        • Gość: dodo Re: Rafał Mościcki IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 27.07.08, 15:51
          chello wiesz dobrze, ze to co napisales o demokracji i partiach to teoria, ktora
          ma sie nijak do rzeczywistosci.

jestem wyluzowany, ziom ;)
          • fernando_hidalgo Re: 27.07.08, 15:53
            MYŚLĘ, że Witold byłby dobrym kandydatem
            • Gość: dodo Re: IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 27.07.08, 16:00
              mysle, ze wypadalo by go wpierw zapytac, czy by wogole chcial :)
      • Gość: :) lamy ? IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.08, 01:12
        prawiemozna porównać do Festiwalu Piosenki Polskiej a Rafcia
        doMusiołą :))))
    • Gość: suche gacie Dziadek contra dziadek IP: *.punkt.pl 28.07.08, 10:50
      warto wiedzieć: dziadek Zembaczyński ma tyle samo lat co dziadek
      Nicieja, ha, ha, cha.
      • grubyfacio JA 28.07.08, 20:25
        jak mnie ładnie poprosicie,to może łaskawie się zgodzę
        • Gość: Kuba01 Re: JA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 20:56
          Sam nick dobitnie swiadczy o powadze kandydata
          i gwarantuje pełny sukces w wyborach
          • Gość: chello Re: grubyfacio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 23:45
            Grubyfacio, to dobra kandydatura. Znam go popieram. Tym bardziej, że grubyfacio
            pozbył się nadmiaru wagi i jest raczej szczupły. Z akcentem na 'raczej'.
            Charakteryzuje się znakomitym poczuciem humoru i każdy Jego post czytam z
            zaciekawieniem.
            • grubyfacio Re: grubyfacio 29.07.08, 00:16
              Nie jestem szczupły,tylko normalny.Dzięki wytężonej pracy,prawie
              trzy dychy straciłem.Ksywka jest tylko na pamiątkę.
              • Gość: :) gratuluję IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.08, 00:43
                • Gość: /-/ Re: gratuluję IP: 212.160.188.* 31.07.08, 08:24
                  Pabisiak albo Kostuś
                  • Gość: blox Re: gratuluję IP: 77.252.18.* 31.07.08, 10:19
                    Jak to kto?
                    Od dziś sir Dariusz Dziewiatek
                    To pewniak!
    • Gość: Logan Peszek Re: Kto kontrkandydatem dla Zembaczyńskiego ? IP: *.tktelekom.pl 31.07.08, 10:34
      PO-GAN albo SYN OWIEC
      lub inny
      CHarakterystycznie
      Uśmiechnięty
      Jeleń
      • Gość: ojdyziu Re: Kto kontrkandydatem dla Zembaczyńskiego ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 10:53
        Nadawałby się obecny burmistrz Grodkowa.Tak pięknie załatwił
        Kopice,że na następcę wielkiego gondoliera i hamulca nadawałby się.
      • Gość: ;-) Re: Kto kontrkandydatem dla Zembaczyńskiego ? IP: *.mobile.playmobile.pl 31.07.08, 16:56
        > CHarakterystycznie
        > Uśmiechnięty
        > Jeleń

Stawiam na tego kandydata!
    • Gość: czytacz Re: Kto kontrkandydatem dla Zembaczyńskiego ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.08, 13:48
      Długo zastanawiałem sie skąd znam Gondeckiego. Jakaś mi gęba
      znajoma. I wreszcie Eureka! To były taksówkarz opolski! Takie kadry
      ma opolska PO. Wczoraj taksówkarz, dzisiaj ekspert medialny!
      • Gość: leo Re: Kto kontrkandydatem dla Zembaczyńskiego ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.08, 14:44
        I co, woził Cię do Butterfly'a?
        • Gość: ;-) Re: Kto kontrkandydatem dla Zembaczyńskiego ? IP: *.mobile.playmobile.pl 02.08.08, 16:19
          Do Butterfly`a, gdy był jeszcze na 1 maja...
      • Gość: al_drecho Re: Kto kontrkandydatem dla Zembaczyńskiego ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.08, 13:12
        Stawiam na Ędwarda Ądeckiego!
        Pan Ędward Ądecki nie był i nie jest jakimś zwyczajnym taksówkarzyną. Dowoził
        klientów do Butterflaja i traktował swoją ciężką i niewdzięczną pracę, jak
        misję. Od personelu żeńskiego nie oczekiwał niczego w zamian. W branży nazywano
        Go pieszczotliwie PuffDaddy.

Najciekawsza jest w tym opowiadaniu płenta [pointa]:
        Ędward Ądecki skończył kierunkowe studia związane m.in. z komunikacją medialną i
        ma wszelkie dane po temu, aby w takich kwestiach zabierać głos. Zrozumiano, burki?
    • Gość: berg Re: Kto kontrkandydatem dla Zembaczyńskiego ? IP: 77.252.18.* 03.08.08, 11:30
      Nie - ren - berg!!! on zna się na wszystkim i też z Pasieki
    • Gość: pionek Re: Kto kontrkandydatem dla Zembaczyńskiego ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.08, 17:37
      A ja proponuję dyrektora Łukawieckiego z NFZ. Jest poprostu
      skutecznym menagerem. Jego polityczna przeszłość (chyba lewicowa)
      jest mi zupełnie oboijętna. Co mi po prawicowym nieudaczniku z PO
      lub z PiS-u ?
    • Gość: meloman Tylko Pabisiak - Tadeusz Pabisiak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.08, 11:29
      TP - Twój Prezydent
      TP - Twoja Przyszłość
      • Gość: ;-) Re: Tylko Pabisiak - Tadeusz Pabisiak IP: *.mobile.playmobile.pl 30.08.08, 14:05
        TP - Telekompromitacja Polska. Tym panom już dziękujemy, nawet w pomarańczowej
        skórce żabojadów.
      • Gość: :) meloman ty skretyniały palancie! IP: *.adsl.inetia.pl 03.09.08, 08:47
        jak nie TW tomeloman sie podpisujesz! A ze piszesz to z rznych
        komputerów to sądzisz, ze niekt tego nie zauważy?
        • Gość: The Obserwer Re: Kontrkandydat IP: *.chello.pl 09.09.08, 18:33
          Chyba już każdy od dzisiaj wie, że na Prezydenta Opola typowany jest
          Ryszard Wilczyński. Samorządowiec pierwsza klasa.
          • Gość: ;-) Re: Kontrkandydat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.08, 18:51
            Gość portalu: The Obserwer napisał(a):

> Chyba już każdy od dzisiaj wie, że na Prezydenta Opola typowany jest
            > Ryszard Wilczyński. Samorządowiec pierwsza klasa.

Wybitny specjalista od rozwiązywania problemu korków w Opolu zafunduje nam taką
            odnowę wsi, że krowy będą miały pierwszeństwo na ulicach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka