Gość: wściekły klient Re: meble Pyka IP: *.stargard.mm.pl 08.04.11, 13:43 I ja jestem już u kresu wytrzymałości.Reklamacja w tej firmie to jest kuriozum.Żona dostaje białej gorączki.Odradzam każdemu wyrzuceniu pieniędzy w błoto przy zakupie ich produktu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziona Re: meble Pyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.11, 07:42 Witam. Mebli od stycznia nie mam. reklamacja nieuwzględniona. Sprawę oddałam do prawnika i czekam na dalszy ciąg. Straciłam już cierpliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregor Re: meble Pyka IP: 81.6.142.* 08.05.11, 13:18 Czytam to forum i ogarniają mnie wątpliwości. Noszę się z zamiarem kupna kompletu wypoczynkowego ROMA, komplet taki jest już w mojej rodzinie, jest intensywnie użytkowany i doświadczany przez trójkę dzieci i ich rodziców od dwóch lat, komplet nie nosi żadnych śladów użytkowania, użytkownicy są bardzo zadowoleni. Czytając forum zastanawiam się czy zmieniła się jakość materiałów, czy jest to kwestia konserwacji (komplet o którym piszę został tylko raz konserwowany środkami do skór, nie był i nie jest myty) czy inni producenci w Dobrodzieniu i okolicach używają skór od innych dostawców? Nadmieniam, że nie jestem i nie byłem pracownikiem ani członkiem rodziny państwa PYKA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulubienica Re: meble Pyka IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.11, 23:04 Za bardzo tyłkami tarliście, że wam się skóra wytarła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmmmmmmm [...] IP: *.adsl.inetia.pl 02.11.11, 11:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: meble Pyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.11, 12:37 lata mijają a dno pozostało dnem. Załatwienie reklamacji trwa miesiące. Totalne dziadostwo. Termin dostawy wskazany na 2 tygodnie trwał prawie miesiąc < zapłacone dodatkowo za transport>,reklamacje odbierali dwa tygodnie, a potem przez trzy tygodnie NIC SIĘ NIE DZIAŁO !!! dopiero po telefonie wzięli się do roboty i znów - w końcu tygodnia, jutro, w piątek i tak dalej DNO DNO DNO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: użytkownik Re: meble Pyka IP: 195.205.139.* 27.11.11, 21:15 kilka lat temu kupiłem wypoczynek i meble stołowe i do tej pory i służą mi doskonale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: meble Pyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.12, 09:31 czy coś się zmieniło jeżeli chodzi o jakość tych wypoczynków firmy pyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: meble Pyka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.02.12, 11:18 to co przeczytalam na forum jest prawda firma bardzo niesolidna, czekam juz 3 miesiac na wypoczynek ktory mial byc za ok 4-5 tygodni. gdyby nie to ze w chwili obecnej jestem juz u kresu wytrzymalosci, wykonuje codziennie telefon aby sie dowiedziec ze prawdopodobnie meble beda w piatek tylko nikt nie mowi ktory i w jakim miesiacu, czekam jeszcze 1 piatek i zadam zwrotu zaliczki ale po tym co przeczytalm to obawiam sie ze bedzie bardzo trudno ja odzyskac. ale warto pisac aby ostrzec innych przed taka nieuczciwa firma , NIC NIE KUPUJCIE U PYKI TO MOZE SIE ZASTANOWI ALBO SAMI GO ZNISZCZYMY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: meble Pyka IP: *.adsl.inetia.pl 04.04.12, 23:06 nie warto kupować mebli u Pyki -słabe,żle wykończone,i coż z gwarancją też sa kłopoty -tak jestem ciekawa czy ktos z FIRMY czyta te komentarze i wyciągnie z tego wnioski ????ciekawe-ciekawe............pewnie nie ,mają LUZIK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysia Re: meble Pyka IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.12, 14:52 i jak tu czytam to widzę ,że nie tylko ja zostałam naciągnięta w tej FIRMIE...widać polityka firmy jest prosta sprzedać a potem w razie reklamacji niech martwi się klient ....super.......a też mam problemy z reklamacją panowie w sklepie opolskim są super -szok jak potrafią załatwić ją -gratulacje dla włascicieli ...mam nadzieje że zagladają na FORUM i przemyślą to.........choć kto wie -mogą się cieszyć ,że nas naciągają i potem mają gdzieś ............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: meble Pyka IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.12, 18:08 Widze,ze w Dobrodzieniu wszystkie chwyty dozwolone.Konkurencja skoro nie potrafi dac nizszych cen to za wszelka cene stara sie zniszczyc tanszych sprzedawcow.Bylem dzis w salonie Pyki,ogladalem wypoczynki,pozniej bylem u konkurencji,u Brylki gdzie cena byla jakies 25% wyzsza,a roznicy nie widzialem zadnej.Natomiast sprzedawcy najezdzali na Pyke strasznie,jak spytalem czym ich meble roznia sie od Pyki to jakos nie umieli odpowiedziec.Mam zamiar kupic u nich wypoczynek i sprawdzic osobiscie,moze sie zawiode.Ale przynajmniej sprzedawca u Pyki nie wciskal mi ciemnoty jak inni.Ale tacy juz sa Polacy-zawistni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: meble Pyka IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.12, 11:43 Chłopie ja kupiłem meble u "Pyki" 2 m-ce temu, to są partacze- wykonanie tych mebli za taką kasę, to jest tragedia .Gdyby nie fakt ze nie było mnie przy odbiorze ,tylko żona , to ja tego towaru bym nie chciał za darmo. Logistyka w tej firmie jest do niczego. Właściciel firmy jest " wirtualny", a pracownicy firmy w rozmowie przez telefon Cię lekceważą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: meble Pyka IP: *.dynamic.chello.pl 16.09.12, 19:19 Tak wiec zaryzykowalem i kupilem komplet wypoczynkowy skorzany.Co do mebli raczej nie mam zarzutusolidne,ladne.Natomiast jesli idzie o logistyke to potwierdzam-wiekszego dziadostwa w zyciu nie widzialem.Nie mozna sie umowic na termin dostawy,zwodza,klamia,obiecuja,olewaja.Tak wiec za meble plus,za cala reszte minus. Odpowiedz Link Zgłoś
alaseczka Re: meble Pyka 17.09.12, 12:11 witam zastanawiam się nad zakupem narożnika eldorado - z Internetu wynika, że oni to robią - po przeczytaniu powyższych postów mam mieszane odczucia i juz nie wiem co zrobić. czy przy okazji tego wiecie kto robi jeszcze taki narożnik jak eldorado? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupujacy meble Pyka śląsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.12, 10:08 Ja to pół roku czekałem żeby zabrali mebel na reklamację , a jak zabrali to mineły trzy tygodnie a mebla jak nie widać tak nie widać . Przestżegam przed tą firmą . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ŚLĄSK Re: meble Pyka śląsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.12, 15:33 Jestem również użytkownikiem mebli skórzanych widocznie miałem szczęście nic do tej pory się niedzieje.Czytam posty włosy mi stają co ludzie wypisują tylko gdyby to nieanimowe ciekawe który z Was by tutaj napisał ??????????? amonimowo każdy ma odwagę ????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: meble Pyka śląsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.12, 15:00 W sierpniu 2011 r. kupiłam komplet skórzany Consul. Do tej pory nic z nim się złego nie dzieje. Bardzo starannie wykończony, boki drewniane dopasowali mi do komody (w tym celu zawiozłam im szufladę). Pewne problemy były z dostarczeniem kompletu do domu, spóźniali się z wykonaniem. a potem ja wyjechałam na wczasy i nikogo nie było w domu. Dostawcy dopasowali się do mojego powrotu bez żadnych narzekań. Jestem bardzo zadowolona i z obsługi, i z produktu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kos Re: meble Pyka śląsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.12, 22:50 zastanawiam się czy wejdzie mi przez drzwi 80 kanapa cezar 3 (212 dł, 112 gł, 95 wys). czy ktoś z powodzeniem wniósł podobnych gabarytów mebel? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert meble Pyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.12, 14:09 Ja niedos ze czekalem pol roku zanim zabrali sofe na reklamacje , to teraz jeszcze czekam dwa miesiace , a sofy jak niema tak niema. Nie polecam tej firmy , chyba ze ktos lubi problemy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiq77 Re: meble Pyka IP: 194.181.204.* 01.02.13, 20:01 ..to jeszcze dorzuce oprócz Twojej firmy, firmę TC meble z Dobrodzienia. Miło się rozmawia jak jest czas wyboru. Zrobią prawie wszystko. Jak już przywieźli meble okazuje się że fronty mebli sa poobijane, porysowane i to z przodu, gdzie powinno być wszystko OK. Odpowiedzieli mi że sama sobie uszkodziłam meble, bo przecież rysowałam nimi przestawiając je (no tak, frontem mebli jeździłam po glebie). Stwierdzili, że to nie oni i że od nich taki mebel na pewno nie wyszedł. TC meble Dobrodzień - nie polecam, unikać jak ognia, partacze i jeszcze się wypierają błędów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zawiedzeni Koszmar z TC Meble Dobrodzień IP: *.adsl.inetia.pl 07.11.13, 21:49 Nie jesteśmy zadowoleni z wykonania zamówionej w TC Meble kanapy. Sprzedawca w salonie zapewniał nas o wysokiej jakości mebli jednak jak się później okazało za tą cenę gra nie była warta złamanej świeczki. Obszycie mebla wykonane było bardzo niedokładnie- mocno pomarszczone a gąbka poduszek oraz dolnego obicia miejscami pouciskana przez co nierówna. Nie polecamy i sami więcej nie skorzystamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient tc meble TC Meble Dobrodzień IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.13, 13:16 Sześć lat temu kupiliśmy komplet z dwoma fotelami za 6000 zł z TC MEBLE. Długo się zastanawialiśmy, gdyż wstępnie szukaliśmy czegoś tańszego. Ten jednak najbardziej nam się spodobał. Komplet jest codziennie użytkowany i nie było z nim problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
akwiatkowska78 Re: Koszmar z TC Meble Dobrodzień 30.01.14, 01:44 Czytając tę opinię miałam wrażenie, że dokonaliśmy zakupu w dwóch różnych firmach. Również mam meble z firmy TC i w przeciwieństwie do @Zawiedzeni jestem bardzo zadowolona. Zakupiliśmy tam sofę i meble do salonu, do niczego nie można się przyczepić- a użytkujemy je już od dwóch lat. Nie jest to opinia bez pokrycia ani też szczęśliwy traf, gdyż poleciliśmy firmę znajomym, którzy również cieszą się z udanego zakupu. I uważam, że ceny są bardzo przystępne biorąc pod uwagę ceny i jakość u innych producentów z tej półki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karop Re: Koszmar z TC Meble Dobrodzień IP: *.free.aero2.net.pl 01.02.17, 19:30 Nie mogę potwierdzić. Nasz komplet wypoczynkowy z TC MEBLE jest super wygodny i solidnie wykonany. Zakupy w TC zaliczamy do bardzo udanych. Ostatnio zamówiliśmy stół z 8 nogami po rozłożeniu. Nareszcie mieści się nam cała rodzina przy stole. Stół nieporównywalnie bardziej stabilny od stołów innych producentów które porównywaliśmy przed zakupem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia123 Re: Koszmar z TC Meble Dobrodzień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.19, 22:25 Ja po zakupie wypoczynku i mebli do salonu, jestem bardzo zadowolona, nie mam żadnych zastrzeżeń co do firmy. Pojechałam osobiście, zostałam przyjęta przez obsługę bardzo miło, doradzili mi w wyborze, z transportem też nie było żadnego problemu i jestem bardzo zadowolona, że to właśnie tam zakupiłam wypoczynek i meble. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnes Re: Koszmar z TC Meble Dobrodzień IP: *.static.sitel.net.pl 28.06.22, 14:12 Mam również od kliku lat narożnik z TC i super się sprawdza, wygląda jak nowy, łatwo się go czyści i wygodnie użytkuje. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
akwiatkowska78 Re: meble Pyka 30.01.14, 02:23 Jakoś wierzyć mi się nie chce, żeby firma miała jakiś cel w tym, żeby wysyłać porysowane meble do swojego klienta, a już na pewno w tarzaniu ich o podłogę ;) Też posiadam meble TC i jak już pisałam na tym forum jestem bardzo zadowolona z ich jakości i wykonania. Co do uszkodzeń i reklamacji to na szczęście mnie nie dotyczą, ale znajomi, którzy kupowali tam meble z mojego polecenia reklamowali stół i wiem, że reklamacja odbyła się bez zarzutu. Mimo, iż uszkodzenie było ewidentnie winą znajomych- zgodzili się to naprawić bez najmniejszego problemu. Nie jest to firma, która dba o klienta tylko do momentu wpłaty przez niego kasy- poręczam, bo sprawdziłam! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johan60 Re: meble Pyka IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.04.14, 12:23 To macie szczęście bo my go nie mieliśmy i jak większość oddaliśmy bubel i próbowali go nam wcisnąć z powrotem czekam na podpowiedz jak z nimi walczyć bo widzę że mają klienta głęboko w D..... CZEKAM. agusia_2b@vp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnes Re: meble Pyka IP: *.static.sitel.net.pl 28.06.22, 14:19 Ja z kolei bardzo polecam, mam meble już bardzo długo a są jak nowe. Na obsługę też nie mogę narzekać, byli mili i ogarnięci. Wszystko wg umowy. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyś Re: meble Pyka IP: *.static.sitel.net.pl 07.07.22, 11:41 Mam meble z TC już lata i nic się z nimi nie dzieje. Bardzo polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: meble Pyka IP: *.static.sitel.net.pl 13.04.23, 11:33 Użytkuję meble z firmy TC i jestem zadowolona. Nie mam zastrzeżeń odnośnie mebli, obsługa na salonie tez na wysokim poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek j Re: meble Pyka IP: *.play-internet.pl 04.05.13, 17:58 przez przypadek wszedłem na tą stronkę i jestem w szoku,bo miałem zamiar ,,utopić tam 10 klocków,,dzięki za otwarcie oczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ślask Re: meble Pyka IP: *.play-internet.pl 01.07.13, 18:05 Niestety, dałam się nabrać na zakup wypoczynku miał być za 2-3 tygodnie minęło już 5 tygodni. Żadnego telefonu ze strony firmy Pyka. Żadnego bliższego realnego terminu,brak zwykłego przepraszam - to jednak firma nie na dzisiejsze czasy. Nie wiem co dalej zrobię ale chyba nie będe ułatwiać im sprawy . Muszę rzeczywiście nagrywać rozmowy telefoniczne z nimi bo się przyda do sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darekskw Re: meble Pyka IP: 176.116.204.* 02.07.13, 17:38 Kupilem u nich wypoczynek regan w marcu tego roku.transakcja,transport OK.Niestety po 2 msc uzytkowania "rozeszlo" sie oparcie sofy.Zglosilem reklamacje,niestety minely juz 2 tyg i cisza... Czy orientuje sie ktos jak stanowia przepisy odnosnie terminow reklamacji w/w mebli? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byka Re: meble Pyka IP: 217.173.202.* 08.11.13, 08:43 a ten temat to czemu służy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pykpyk Re: meble Pyka IP: 217.173.202.* 08.11.13, 09:10 coś kupił i nie wie co Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woo Re: meble Pyka IP: *.net129.zawadzkie.com 06.12.13, 14:21 Do tej pory nic się nie zmieniło, od pol roku się proszę o reklamacje i nie mogą się wybrać do mnie (maja 20km). Źle naciągnięty materiał, albo za mało wypełnienia, dłuższa strona narożnika przy najmniejszym ruchu skrzypi w każdym miejscu, pufka nie tworzy jednej linii z częścią narożną. Nigdy więcej mebli Pyka. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiekg1981 Re: meble Pyka 08.04.15, 14:43 Zgadzam się, firma jest do dziś totalnie niesolidna. ODRADZAM kupowanie mebli skórzanych - mnie przysłano mebel o całe 13 cm szerszy (sofa LORD 2), w nie takim kolorze jak zamawiałem, a sprzedawca i jego serwis robią ze mnie idiotę, mimo że ma dowody na zdjęciu z pomiarami! Miejscowy oddział Inspekcji Handlowej robi wrażenie stojącego po stronie tego nieuczciwego przedsiębiorcy. Mebel mam (do dziś licząc) dopiero 6 dni i reklamację zgłosiłem od razu. Spławiono mnie. Nic się nie zmienia w firmie, jak widać. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiekg1981 Re: meble Pyka 08.04.15, 14:52 Przepraszam, nie szerszy, lecz węższy - ma 143 cm zamiast obiecanych 155. To jest duża różnica! A dla przedsiębiorcy oszczędność na materiale. Nie mam słów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWA Re: meble Pyka IP: *.play-internet.pl 02.02.17, 15:23 A ja od lat kupuje w Lewinie u Pani Nowickiej nigdy nie było coś nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubel1 Re: meble Pyka IP: *.dynamic-zab-02.vectranet.pl 29.01.18, 14:33 Daję ocenę 1 w 5-stpniowej skali, za zamówioną i wykonaną nową tapicerkę do stelaży Aneta. Przez 4 miesiące reklamowałem, odmawiałem odbioru. Nic nie poprawiali: wrzucał do magazyny i wysyłali po miesiącu po przepakowaniu w nowa folię. Byłem zdecydowany na sąd ale trzeba opłacić rzeczoznawcę a wyrok i tak niepewny, w końcu się poddałem. Chyba wyrzucę tą spie....oną tapicerkę na śmietnik. NIGDY WIĘCEJ mebli Pyka: a z pierwszego zakupu 15 lat temu byłem zadowolony. Już zapomniałem o tym stolarzu. Odradzam innym. Odpowiedz Link Zgłoś