Gość: P.Krawczyks Re: Nauczyciele z VI LO oskarżają dyrektorkę o mo IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.03, 21:56 A ja na was wszystkich sram ciepłym, rzadkim i śmierdzącym gównem. Pan K. nie musiał od razu biec do gazety bo nie dałam mu dupy Tomeczku gdy byś ładnie poprosił to może bym Ci nadstawiła tyłka ale ty jak zwykle musiałeś zachować sie jak brutal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagnieszka Ja w sprawie skargi... IP: *.aster.pl / 10.71.4.* 26.11.03, 23:51 W niedzielę 16-XI gazeta zapowiedziała: "Nauczyciele byli u mnie, rozmawiałem z nimi i znam ich stanowisko. Poinformowali mnie, że w najbliższych dniach złożą oficjalną skargę - powiedział naczelnik wydziału oświaty Jerzy Roszkowiak." Minęło 10 dni. Gdzie ta skarga? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rada Re: Nauczyciele z VI LO oskarżają dyrektorkę o mo IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.03, 00:44 Pani Dyrektor powinna zwolnić dyscyplinarnie tych "sztkanowanych". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Nauczyciele z VI LO oskarżają dyrektorkę o mo IP: *.zwm.punkt.pl 27.11.03, 08:34 Dobrze że na tym forum wypowiadają się też uczniowie/ albo ktoś się za nich podaje/ ale poziom ich wypowiedzi i słownictwo jest żenujce. Myślicie że możecie bezkarnie jeżdzić po wszystkich zaangażowanych w artykuł nauczycielach i ich oceniać. Od tego są instytucje Wydział Oświaty,Kuratorium i Sądy.Zawsze niestety znajdzie się jakiś niezadowolony najczęściej ten co ma jedynkę u nauczyciela i wtedy trzeba przejechać się po nauczycielu aby odragować.Trochę samokrytycyzmu każdemu się przyda. Może należy już zrezygnować z tego forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Nauczyciele z VI LO oskarżają dyrektorkę o mo IP: *.zwm.punkt.pl 27.11.03, 13:25 Kiedy czytam wszyskie wypowiedzi dochodzę niestety do jednego wniosku, że najlepszą obroną jest atak. Każdemu z nauczycieli przecież można coś zarzucić, obrobić go tak aby inni myśleli że to prawda / sterować wypowiedziami i podszywać się pod uczniów/. Uczniowie dobrze wiedzą co się dzieje w tej szkole i zawsze popierali szykanowanych nauczycieli, a dorośli za nich prowadzą grę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly nauczyciel Re: Nauczyciele z VI LO oskarżają dyrektorkę o mo IP: *.zwm.punkt.pl / 10.5.0.* 27.11.03, 17:40 Pani dyr.Krawczyk byla wczesniej w-ce dyr. w SP.-5.Tak wynioslej kobiety,pelnej pogardy dla tego co sie robilo nie spotkalam.Sposob rozmowy,patrzenia na wszystkich z gory to glowne jej atuty.I mysle,ze powinna byc zmiana dyrektora na kogos z zewnatrz,by poprawic atmosfere wsrod nauczycieli i uczniow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też były nauczycie Re: Nauczyciele z VI LO oskarżają dyrektorkę o mo IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 28.11.03, 12:23 a może to tych mobbingowanych pasowałoby "przesunąć" tam gdzie będą się mogli wykazać swoimi ogromnymi zdolnościami. No chyba że tam też im się nie będzie podobało i też będą mobbingowani. Ja tak sobie myślę, iż z prezencją pana Kowalskiego, swobodnie może zostać ministrem oświaty! A Panią Zajączkowską na miejsce Renaty Beger, ma takie doświadczenie w znajdowaniu dowodów winy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BLO Re: DO BYŁEGO NAUCZYCIELA IP: 213.186.79.* 09.12.03, 08:07 BYŁY NAUCZYCIEL? TO JUŻ SIĘ ZWOLNIŁEŚ KOLEGO? HWAŁA BOGU, BO JUŻ WYTRZYMAĆ Z TOBĄ NIE MOŻNA BYŁO. TYLKO CZEMU JESZCZE PRZYCHODZISZ DO SZKOŁY? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Nauczyciele z VI LO oskarżają dyrektorkę o mo IP: *.punkt.pl / 217.173.196.* 30.11.03, 11:19 Nauczyciele w 6 od lat podzieleni byli na zwolenników - wybrańców, którym było dobrze, ale i takich którzy byli bezwzględnie dręczeni przez dyrektorkę. Zawsze szukała na nich haka, obrażała przy uczniach,czekała na coś do czego będzie się mogła przyczepić. Do tego celu wykorzystywała nawet uczniów i rodziców, o czym nie mieli oni pojęcia. Wielu nauczycieli nie wierzyło, że coś można zmienić, gdyż dyrektorkę popierały władze. Długo trzeba było czekać na to aby wreszcie ktoś się odważył / sprawa w sądzie / i powiedział głośno o tym co się dzieje w szkole.Inaczej dalej władze udawałyby że nic nie wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Nauczyciele z VI LO oskarżają dyrektorkę o mo IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 28.11.03, 13:38 co teraz dzieje się w tej szkole,dajcie znać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczen Re: Nauczyciele z VI LO oskarżają dyrektorkę o mo IP: *.energis.pl 07.12.03, 18:32 co teraz?teraz to wszystko ucichlo.mobbingowani caly czas cos zalatwiaja.jednej to nie ma od conajmniej miesiaca!!!a matura za pasem.zadnych konsekwencji-jak zwykle zreszta.terror byl jest i dalej bedzie.trza sie przyawyczaic.taka jest szara rzaeczywistosc w POLSCE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iurista cracovia pantas@o2.pl GDZIE SĄ WIELCY TEJ SZKOŁY ???????????????? IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 29.11.03, 02:30 Jestem tegorocznym absolwentem 6 lo, nie tak dawno pisałem mature. Na wstępie przepraszam za ewentualne literówki, ale się śpiesze i musze szybko pisać. Primo. Należy sobie odpowiedzieć na pytanie dlaczego pani dyr. Krawczyk gnębi tak nauczycieli, a w szczególności pana Kowalskiego. Odpowiedź jest następująca. Dyr. Krawczyk czuje się zagrożona ze strony pana Kowalskiego. Zazdrości mu erudycji, mądrości życiowej oraz wielu innych cech, które posiada p. Kowalski, a których nie posiada p. dyr. Krawczyk, a co w konsekwencji może sie mieć wpływ na to, że p. dyr. Krawczyk będzie musiała ustąpić z dyrektorskiego fotela na rzecz p. Kowalskiego. To, że p. dyr. Krawczyk odczuwa wyraźną awersje w stosunku co do wymienionych w artykule nauczycieli (których notabene traktuje jako zawodowych oponentów) nie było tajemnicą, a p. dyr. Krawczyk nie próbowała nawet tego ukrywać. Oczywiście nikt nie wymaga od p. dyr. Krawczyk, aby wszystkich lubiała i vice versa, ale brak przynajmniej minimum szacunku dla nauczycieli świadczy o kompletnym braku profesjonalizmu ze strony p. dyr. Krawczyk, która powinna być oparciem, mentorem oraz autorytetem dla swoich podwładnych. Atmosfera jaką wytwarza p. dyr. Krawczyk nie sprzyja efektywnej pracy ani nauczycieli ani uczniów. Tym samym p. dyr. Krawczyk dopuszcza się celowej obstrukcji procesu edukacji oraz stwarza problemy przy ewaluacji osiągnięć nauczycieli. Nie jest również tajemnicą, że p. dyr. Krawczyk ma tendencje do formułowania bardzo subiektywnych ocen o wyraźnie negatywnej konotacji pod adresem nauczycieli i uczniów nie mając jakichkolwiek ku temu podstaw. Nie można natomiast dokonywać jakichkolwiek interferencji, że jakoby p. Kowalski opisując panującą w szkole rzeczywistośc i nadając jej jak najbardziej pejoratywny wyraz, ma na celu usunięcie p. dyr. Alicji Krawczyk ze stanowiska dyrektora tej szkoły w celu przejęcia tego stanowiska. Myśle, że najbardziej wiarygodnej walidacji tego artykułu dokonał właśnie p. Kowalski. P. profesor Kowalski jest osobą myślącą w sposób trzeźwy i nie dającą się ponosić jakimkolwiek emocją czy skrajnością. Swoim autorytetem uwiarygadnia cały ten artykuł czyniąć go bardzo obiektywnym pomimo, że p. Kowalski jest stroną w tym konflikcie. Secundo. Nie nobilitowałbym tak p. dyr. Błaszczyk za to, że występuje często w roli protektora uczniów przed despotyzmem ze strony p. dyr. Krawczyk. Tu moge się mylić, ale należy podejść do tego z dustansem i zastanowić się czy nie jest tak, że p. dyr. Błaszczyk instrumentalizuje swoją dobroć i altruizm przeciwko p. dyr. Krawczyk, z którą jest od dłuższego czasu w konflikce. Na koniec pare słów o osobie szkolnego pedagoga p. O. Gwiżdża. Uważam, że pomimo tego, że p. Gwiżdż jest osobą ogólnie uważaną za bardzo szorstką o tendencji do ekstrawertyzmu to jednak nie można mu zarzucić, że odnosio się on w stosunku do uczniów z brakiem należytego im szacunku. Uważam, że dobrze on spełnia swoją role "szkolnego zandarma" i taka osoba jak on jest potrzebna, jako organ prewencyjny przed takimi incydentami do jakich doszło w słynnym już toruńskim technikum. Pamiętam, że p. pedagog nigdy nie odwracał sie plecami kiedy uczniowie przychodzili do niego ze skargami oraz obiekcjami dotyczącymi nauczycieli (mimo że często były one niedozeczne). Jeszcze jedna rzecza jaka chcialbym poruszyc jest kwestia nieznajomosci wsrod "lokalnego prawa". Jak wiadomo "ignorantia iuris nocet", a mimo to uczniowie czesto bagatelizuja takie dokumenty jak statut szkoly oraz wewnatrzszkolny system oceniania, ktore sa wiazace rowniez dla p. dyrektor nawet jezeli stawia sie ona w pozycji elementu transcendentalnego tej szkoly bedacego zrodlem wszelkiego prawa i sprawiedliwosci, ktory ustanawia normy posiadające wręcz ontologiczną wartość oraz przyjmują postać "szkolnych aksjomatów". Tak być nie może, że p. dyr. Krawczyk ustanawia normy bez jakiegokolwiek uzasadnienia tetycznego. Mam tu na mysli straszenie uczniow wyrzuceniem ze szkoly. Uczniiowie nie powinni sie tym przejmiowac, bo p. Krawczyk nie moze zrobic tego wedle swojego "widzi mi sie". Niestetu uczniowie nie znaja prawa i nie wiedza ze aby wyrzucic ucznia ze szkoly trzeba postepowac ze scisle okreslona procedura. Na koniec przechodzac do meritum tego wywodu, pytam sie gdzie sa inni "wielcy" tej szkoly. Czu tylko p. Kowalski, p. Zajączkowska i p. Grzeszek maja odwage postawic sie p. dyrektor. Pamietam wielu nauczycieli, ktorzy byli uwazani za silne osobowosci. W tej chwili odnosze wrazenie, ze dzielni i silni byli oni tylko wobec uczniow, ktorzy stoja na gorszej pozycji niz nauczyciel, a jak dochiodzi do sytuacji, ze trzeba podjac polemike z rownorzednym podmiotem siedza cicho i jakos traca na poczuciu wlasnej wartosci zamiast wspomoc swoich kolegow i kolezanki z pracy. Czy to strach czy moze zwykly konformizm? Tym bardziej imponuje mi postawa nauczycieli, ktorzy nie bali sie stanac po stronie prawa oraz godnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagnieszka Minęły dwa tygodnie. IP: *.aster.pl / *.acn.pl 29.11.03, 23:52 W niedzielę 16-XI-2003 gazeta zapowiedziała: "Nauczyciele byli u mnie, rozmawiałem z nimi i znam ich stanowisko. Poinformowali mnie, że w najbliższych dniach złożą oficjalną skargę - powiedział naczelnik wydziału oświaty Jerzy Roszkowiak." W Andrzejki mijają od tego czasu dwa tygodnie. Gdzie ta skarga? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Minęły dwa tygodnie. IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 01.12.03, 10:47 widocznie brak zaufania do P.Roszkowiaka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Nauczyciele z VI LO oskarżają dyrektorkę o mo IP: *.punkt.pl / 217.173.196.* 05.12.03, 10:51 Ciekaw jestem jak to się wszystko skończy? To że nauczyciele byli szykanowani to od dawna wiadomo, tylko nasze władze o tym nie wiedziały, bądz nie chciały wiedzieć a zaczęło się to już w 1997 roku kiedy było powołane LO Nr 7. Nauczyciele pisali do Kuratora a nawet Ministra Oświaty o tym co się działo w tym liceum, niestety nikt ich nie chciał wysłuchać.Podejrzewam że gdyby nie prasa to nadal byłoby wszystko w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Nauczyciele z VI LO oskarżają dyrektorkę o mo IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 05.12.03, 19:04 kiosk.onet.pl/art.asp?DB=162&ITEM=1142882&KAT=242 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Nauczyciele z VI LO oskarżają dyrektorkę o mo IP: *.zwm.punkt.pl / *.punkt.pl 16.12.03, 18:44 Drodzy nauczyciele i uczniowie mieliście rację że ta sprawa się rozmyje, bo wiadomo kto za tym stoi i nie chce podjąc żadnych decyzji, były deklaracje o przedstawieniu raportu a jest cisza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń Re: Nauczyciele z VI LO oskarżają dyrektorkę o mo IP: *.zwm.punkt.pl / *.punkt.pl 16.12.03, 18:57 No właśnie w szkole wszystko jakby przycichło ale nic się nie zmieniło na lepsze a wręcz jest jeszcze gorzej.Zastanawiam sie co będzie dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.T. Re: Nauczyciele z VI LO oskarżają dyrektorkę o mo IP: *.zamek.krapkowice.pl / 213.199.254.* 18.02.04, 15:41 Jesteście popierdolonymi hujami i nie macie co pisać KURWA!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mause Re: Nauczyciele z VI LO oskarżają dyrektorkę o mo IP: *.zwm.punkt.pl / *.punkt.pl 19.02.04, 10:31 To ty chyba nim jesteś skoro takie teksty rzucasz na forum, to tylko świadczy o twojej kulturze.Jak coś ći się nie podoba to nie czytaj, bo i tak nic nie rozumiesz!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś