Dodaj do ulubionych

Czasopismo "Strony" powraca

IP: *.punkt.pl 16.07.09, 21:40
nie czytałem i czytelnikiem nie będę (nie moja działka), ale chyba w końcu coś
z sensem się w tym mieście udało
Obserwuj wątek
    • Gość: weneda Re: Czasopismo "Strony" powraca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 07:35
      Pamiętam nuda literacka piswmo zalegało witryny-okladki pozółkłe od
      słońca...pachniało prowincja! jak to się mówi Jerzy Putrament od lat
      ten sam atrament!Ale zobaczymy ocenimy pierwej przeczytamy
      • Gość: jasio Re: Czasopismo "Strony" powraca IP: *.chello.pl 17.07.09, 09:01
        No tak udało się znaleźć poparcie i wydać kupę kasy na makulaturę i zaspokojenie
        ambicji paru miejscowych grafomanów mogących opisywać prowincjonalne myśli i
        zdarzenia. Największą atrakcją (dział sensacji) będą antykomunistyczne dokonania
        Koszałka-Opałka oraz w Karbowiaka przy zmianie nazw.
    • Gość: tao szatanski no,no IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 10:14
      no,no. cos sie dzieje. jest dobrze. co dalej? wroclawska "odra",
      periodyk z ekstraklasy, ukazuje sie w nakladzie 3000 i ma zwroty.
      wszystko sie skundlilo a my najbardziej. siadam na rower i jade do
      wojewodztwa, po przeczytaniu pogadamy. zycze powodzenia.

tao szatanski
    • Gość: paproch Czasopismo "Strony" powraca IP: 77.252.18.* 17.07.09, 10:34
      Czego Fezetowi nie udało się jeszcze w tym mieście spaprać?
      • Gość: Beretszczyński Re: Czasopismo "Strony" powraca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 11:46
        W komunie red naczelny był w KZT szefem PZPR "twórców "za
        Solidarnosci też się załapał...Zatem idzie nowe lecz ch..jowe!
        • Gość: fafik Re: Czasopismo "Strony" powraca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 12:43
          biedna w tych stronach prowincja skoro kundli tylko na szczekanie
          stać.
          A może by tak Mistrzowi F. zadać bobu konkurencyjnym pomysłem,co?
          • Gość: Miszcz F. Re: Czasopismo "Strony" powraca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 12:54
            prosze mnie tu nie robic zadnej konkurencji fakik ty psia twoja mac
            byla, ledwom wymiędlil numer juz konkurencje chco robic, a won !
            A tak poważnie. Tu nie ma potencjalu na dwa pisma. Index sie nie
            liczy bo to byla hagiografia, a drugi tytuł w typie Odry no kto tu
            stworzy? przecie tu sami pijacy, mozgi przezarte nikotyna i
            alkoholem, alzheimerem i demencja.
          • Gość: tao szatanski re fafik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 14:10
            w kwietniu br. mial sie ukazac niezalezny periodyk spoleczno-
            kulturalny a w nim min. moj nowojorski felieton, zabraklo 7000 pln
            na druk, urzad marszalkowki olal wydawcow, idac za z.b. prawda jest,
            ze redaktor naczelny nowego pisma ma bardzo nieciekawa politycznie
            biografie ale kto z nas jest bez grzechu niech pierwej rzuci
            kamieniem. a co do z.b. niech spojrzy na siebie, redaktorkow w
            ktorych pisemkach oglasza swoje dzieje.
            proponuje wszystkim zapoznac sie z zawartoscia pisma a nastepnie
            przejsc do merytorycznej dyskusji.

tao szatanski
            • Gość: fafik Re: re fafik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 14:16
              Ooooo to całkiem nieźle.Widać,że oprócz kundelków jakaś konkurencja
              się pojawiła.Czyli nie wszyscy w Opolu to zgorzkniali alkocholicy.
            • z.bereszynski Re: re fafik 17.07.09, 14:27
              Nie rżnij głupa, "felietonisto" z nowojorskiej taksówki! Dobrze
              wiesz, że gość występujący powyżej pod prowokacyjną ksywą
              "Beretszczyński" to nie ja, ale któryś z twoich kumpli spod znaku
              OSPN (konkretnie - Łysiak albo Ukleja). Typowa dla tego kręgu
              "kultura dyskusji". Zachciało się wam kolejnych prowokacji?

Zbigniew Bereszyński

• z.bereszynski p.s. 17.07.09, 14:38
                Bardzo dobrze, że Urząd Marszałkowski nie dał publicznych pieniędzy na
                druk grafomańskich wypocin "tao szatanskiego" i innych tego typu
                tfu...rców kultury. Wystarczą próbki ich tfu...rczości na tym forum.

Z.B.
              • Gość: tao szatanski no tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 14:58
                rzeczywiscie, automatyzm zrobil swoje ale to w niczym nie zmienia tego
                co napisalem o prawdziwym z.b. menda jak to menda jest wszedzie.

tao szatanski
                • z.bereszynski sami widzicie... 17.07.09, 15:12
                  Sami widzicie, jakie chamstwo wyciągało łapę po publiczne pieniądze na
                  druk swoich plwocin... Ot "kultura dyskusji" typowa, jak się rzekło,
                  dla pewnego kręgu osób.

Z.B.
                  • Gość: laik Re: sami widzicie... IP: 188.33.126.* 17.07.09, 16:20
                    A ja z innej beczki niż ci wszyscy poeci powyżej łącznie z ojcem dyrektorem redaktorem naczelnym - ja się spytam Pana Marszałka dlaczego nie wykorzysta tak zdolnego redaktora i nie zatrudni go w Urzędzie Marszałkowskim bo nie zaprzeczycie ,że ojciec wydawca redaktor to wybitna postać bo jak można dobrze pełnić swe obowiązki jako DYREKTOR PEDAGOGICZNEJ BIBLIOTEKI, JAKO REDAKTOR NACZELNY CZASOPISMA I JESZCZE W GODZINACH PRACY WYKŁADAĆ NA UNIWERSYTECIE ???? no powiedźcie sami czy nie geniusz za publiczne pieniążki - niesamowity talent brawo panie Feussette
                    • Gość: wala Re: sami widzicie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 18:09
                      Feset przeszedł metanoje!

Zawsze musi8 wyjść na swoje!
                      Za pieniążki moje twoje!
                      • Gość: ość niezgody O. dyr.Fezet wieloetatowiec IP: 77.252.18.* 17.07.09, 18:42
                        W tych kryzysowych czasach, kiedy niektórzy głodować muszą, ojciec
                        dyrektor - wydawca - redaktor - mędrzec (od wszystkiego) -
                        wykładowca UO - na trzech etatach? Może się udławi?
                        • Gość: wala Re: O. dyr.Fezet wieloetatowiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.09, 15:59
                          Szkoda bo taka intelektualna maruda zabiera miejsce zdolnym
                          magistrom ludziom po studiach szykajacym pracy... Ojciec redaktor
                          gadacz pospolity!
                        • Gość: Egeria Re: O. dyr.Fezet wieloetatowiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.09, 16:05
                          Panowie pozwoli się pisac
                          kilku "naukowcom "z UO i po sprawie...rysunki wiadomo kto itd śmiac
                          sie chce!
                          • Gość: sceptyk do pana marszałka IP: *.punkt.pl 20.07.09, 14:57
                            Coś Pan zrobił panie Marszałku woj.opolskiego najlepszego? Takiemu
                            nieudacznikowi, leserowi, wieloetawcowi, przyznał takie pieniądze!
                            Dać dotacje studentom z "PROWINCJI", dać panu Piotrowi Badurze na
                            doskonale redagowaną "BECZKĘ", a nie temu co wszystko schrzanć
                            potrafi!
                        • Gość: fizyk Re: O. dyr.Fezet wieloetatowiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 08:22
                          UO jak ciota, kazdego przygarnie
                      • Gość: 60 tys. Re: sami widzicie... IP: 77.252.18.* 22.08.09, 13:07
                        60 tysięcy polskich złociszy na coś bardzo przeciętnego - no, no,
                        dobre sobie. Przecież w tym roku, chocby stanął na głowie, nie wyda
                        następnego numeru(ów). Musi upłynąć kilka lat, a Srony zostaną
                        wznowione po raz enty.
            • Gość: primaaprilis Re: re fafik IP: *.punkt.pl 26.08.09, 23:44
              ukaże się 1 kwietnia 2010 roku
    • Gość: pigwa47 Czasopismo "Strony" powraca IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.09, 01:50
      To może nieładnie, że odzywam się przed lekturą
      ostatniego(nich) numeru(ów) "Stron". W kioskach
      i punktach gdzie zaopatruję się w czasopisma,
      nie było go. W zaprzyjaźnionej bibliotece publicznej
      – tyż nie. Niestety w przeszukiwarkach internetowych
      znalezienie strony internetowej tego czasopisma jest
      poza zasięgiem osób ceniących swój czas. Dzieje się
      tak dlatego, że tytuł czasopisma zawiera termin
      "strony", co skazuje polskich internautów na
      szukanie w setkach tysiący "stron", bo większość
      stron internetowych odzywa się na termin "strona".
      Byłam czytelniczką "Opola" (przed powodzią miałam
      komplet numerów – poszedł z wodą w 1997 r.), tu
      niestety zdradzam swój przedział wiekowy, mniej więcej.
      Potem (z dezodorantem) czytałam te wszystkie próby
      powrotu "jelity tworzo-tekstowej' do odbioru społecznego.
      Człowiek ma, tak naprawdę, niewiele czasu, by czytać
      co inni napiszą. Niektórzy twierdzą, że dziś jest
      więcej piszących, niż czytąjacych. Matematycznie,
      czy lepiej rzec statystycznie, to oczywista bzdura.
      Problem w tym, że czytający to dziś przypadek rzadki,
      a czytający ze zrozumieniem..?
      A topienie 60-ciu tys. PLN publicznych pieniędzy
      (tak podają media) w próbę wchodzenia do starego
      koryta rzeki, kiedy tu i ówdzie biją nowe źródła
      myśli i młodzieńczych inicjatyw uważam za coś,
      co przypomina mi dawne, może pradawne czasy układów
      i autorytetów, majacych swe stałe miejsce w naszej
      opolskiej rzeczywistości.
      • Gość: kapi Re: Czasopismo "Strony" powraca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 08:13
        kto jest w redakcji tego pisma? kto w nim zamieszcza teksty? o czym piszą? bo tu
        ciągle tylko o Fezecie. Skoro dostali taką kasę, to musi być jakiś cymes
        wydawniczy, czy ktoś zrecenzuje ten tajemniczy pierwszy numer?
    • Gość: proszę Czasopismo "Strony" powraca IP: 195.116.85.* 22.07.09, 09:28
      ww.strony-pismo.pl
      • Gość: volksterier Re: Czasopismo "Strony" powraca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.09, 12:48
        rzeczywiście - zaprzyjaźniona biblioteka na półeczce nie ma, a 12 złotych nie
        dam, udałem się więc na stronę stron. niestety - lektura tych fragmentów w necie
        potwierdza moje obawy rodzące się na hasło "feusette et consortes". a już
        najbardziej wzruszyło mnie ubolewanie ojca-dyrektora na brak młodych krytyków
        sztuki i podparcie się tej sytuacji starym pseudokrytykiem o wiele mówiącym
        kryptonimie "dna". już się cieszę, bo to autorka moich ukochanych złotych myśli
        typu "Siakumala" (to oczywiście miało być o Grotowskim w Opolu) i zdań
        makaronicznych, z których rozbiorem nie poradziłaby sobie cała drużyna
        tutejszych rycerzy pióra, nawet wsparta starczym jadem doktora AW, którego
        nieobecności na łamach wydaje mi się okrutnym niedopatrzeniem. brakuje go do
        uzyskania kwintesencji "opolskości",o której wkrótce, wraz z moim przyjacielem
        Hansem K., zamierzamy napisac traktat ;-P
        • Gość: J.Nadsiadło Re: Czasopismo "Strony" powraca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 10:56
          Wybitny krytyk Alfred "fri" na emeryturze ! Ojciec Feuzzette
          zatrudnia pracujacych "uczonych" z UO TZW KOLESI!najlepiej
          dyrektorów instytutu'...MIERNOTY

• Gość: zasiadło Re: Czasopismo "Strony" powraca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 11:02
            padło ci na rozum wysiadło myślenie
            • Gość: psujek Zniweczył Strony IP: *.punkt.pl 25.07.09, 09:58
              Ojciec dyrektor - redaktor(?)szalony
              po raz trzeci już
              zniweczył "Stony"...
              • Gość: dyl Re: Zniweczył Strony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 10:50
                Na wańki-wstańki róznej maści nie ma rady.
                • Gość: ranicki Re: Zniweczył Strony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 16:28
                  Był "twórcą" w komunie TWÓRCĄ za Solidarnosci
                  Kameleon zawsze dobrze sie rozgosci

Gdy mu kase płacą ze społecznej kiesy

Takie to są oropne artystyczne biesy!
                  • Gość: cymes Re: Zniweczył Strony IP: *.punkt.pl 28.07.09, 10:49
                    Twórca wańka-wstańka zgarnął spora kasę i wypocił CYMES wydawniczy.
                    Wy nie wydawajcie 12 złociszy, ale przeglądnijcie gdzieś, ubaw po
                    pachy!
    • Gość: Qla Czasopismo "Strony" powraca IP: *.adsl.inetia.pl 04.08.09, 14:05
      Towarzystwo literackie w łopolu to dno i to bez dyskusji, to, że fezet coś
      robi to ok. Ci wszyscy zawistni obszczekujący sami by coś zrobili ale talentu
      brak mnie te wszystkie wypociny nie intersują gdyż nie moja branża zabieram
      głos bo przeczytałem STRONY i są ok i tyle ...no może warto dodać, że lepszego
      opolskiego nie czytałem wiadomo zalezy kto co lubi a o gustach sie nie dyskutuje
      • Gość: bendixsen Re: Czasopismo "Strony" powraca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 20:52
        Jak mawia Jan Nowicki toś pani ch..ja czytała!
    • Gość: margot Czasopismo "Strony" powraca IP: *.chello.pl 05.08.09, 01:25
      Po lekturze pierwszego numeru "Stron", skonfrontowanej z niektórymi
      wypowiedziami nadzwyczaj aktywnych, a nade wszystko wulgarnych forumowiczów,
      którzy czerpią dziką radochę z tego, że na kogoś robią najazd, czyt. donoszą,
      z tą różnicą, że od 89 robią to już nie tylko dla pieniędzy - pragnę skierować
      swą wypowiedź do tych właśnie maluczkich - tj. chamów opolskich średniej
      klasy. Otóż, całe szczęście - drogie chamy - że wśród takiej miernoty jak wy -
      twórcy rzygowin - nie znajdzie się ani jeden czytelnik "Stron", które - z
      założenia są pismem elitarnym. Z pewnością ludziom sztuki dadzą one
      czytelniczą podnietę - mi dały, a jestem studentką polonistyki. I jeszcze
      jedno - jeśli nie mówią Wam nic takie nazwiska jak Olga Tokarczuk, Krystyna
      Miłobędzka, Andrzej Falkiewicz, Jacek Łukasiewicz (z którym świetny wywiad w
      "Stronach"), Mieczysław Orski, Jan Goczoł (którego fragment chyba
      niedrukowanej dotąd powieści wydaje się miejscami dorównywać Myśliwskiemu),
      Krzysztof Lisowski czy wreszcie Józef Baran - a wszyscy oni znaleźli się wśród
      tak zbluzganych przez Was autorów "Stron" - to zacznijcie od wizyty w dobrej
      bibliotece, przeczytania choć jednej książki - nawet jeśli miałaby ona być
      jedną z pierwszych, jakie kiedykolwiek trzymaliście w ręku - może wam ulży,
      może zrobi się błogo, może nie trzeba będzie włazić codziennie na to forum i
      rzygać tak szczęśliwie, z takim zacięciem, rozmachem i prymitywizmem. Polecam
      "Strony". Mam nadzieję, że wkrótce będą dostępne we wszystkich większych
      miastach.
      • Gość: Ranicki same odgrzewańce mu podrzucili IP: *.punkt.pl 05.08.09, 10:20
        Ojejej, ojciec dyrektor dał głos!
        • Gość: uchol Wierciński- Sułek plotkarze-wyszydzacze IP: *.punkt.pl 10.08.09, 11:04
          A z nowych-starych "Stron" naśmiewa się Adaś Miałczyński-Wierciński
          i "Marihuana" Sułek. Oj, nieładnie się chłopcy bawicie, bo na
          codzień w d.... ojcu-dyrektorowi wchodzicie.
          • Gość: Pani Eliza Re: Wierciński- Sułek plotkarze-wyszydzacze IP: *.punkt.pl 11.08.09, 12:44
            Jeden nawiedzony, drugi ćpun. Cóż po takich się spodziewać?
            • Gość: tao szatanski palanty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 13:44
              palanty, niedowartosciowane plemniki pospolite. to do 95%
              internautow. zainwestowalem 12 pln. poczytalem. pismo sprawia
              wrazenie skladanki - ale nie bezmyslnej. sporo niezlych tekstow jak
              i wypelniaczy. nie jest zle. ale? sprawia wrazenie znikad, nie ma
              "lini", struktury i - co najwazniejsze, cos takiego rownie dobrze
              moglo zostac wydane w bialymstoku. no tak! ale dlaczego za nasze,
              opolskie, pieniadze? zabraklo mi cos o nas, opolszczyznie, tekstow
              spolecznych, politycznych z wyzszej polki i..., co dalej z nasza i w
              naszej malej ojczyznie. szkoda. odnosze wrazenie, ze wydawcy dostali
              kase zeby tak wlasnie bylo. nie jest dobrze.

tao szatanski
              • Gość: do Volksteriera Kiedy traktat o AW? IP: *.punkt.pl 18.08.09, 10:12
                Kiedy i gdzie ukaże się traktat o "starczym jadzie doktora AW"?
                Czyżby w następnym wydaniu "Stron"?
                • Gość: Hans K. O plotkarzach-ujadaczch IP: *.punkt.pl 23.08.09, 12:50
                  Starzec jadowity Adam Wierciński
                  wciąż nawiedzony i opętany,
                  Oraz księgarz "marihuana" Sułek
                  wiecznie naćpany,
                  Znajomych swoich wokół obmawiają,
                  bo sami żadnych (oprócz plotkarskich)
                  talentów za grosz nie posiadają.
                  • Gość: trawka Re: O plotkarzach-ujadaczch IP: *.punkt.pl 24.08.09, 15:56
                    U Witka Marihuany Sułka nie tylko książki można kupić...
                    • Gość: biernik nijaki Re: O plotkarzach-ujadaczch IP: *.punkt.pl 30.08.09, 11:03
                      Strony Miałczyńskiego Adasia nie chciały, bo już jego przynudzania
                      dość miał.
                      • Gość: :-) Re: O plotkarzach-ujadaczch IP: *.punkt.pl 02.09.09, 09:49
                        Nie tylko Strony.
                        • Gość: czytelnik "S" Propozycja tematu IP: *.punkt.pl 06.09.09, 13:24
                          Proponuję w następnych "Stronach" pomieścić wywiad Adama
                          Wiercińskiego z "Kasią"-Reginą Wasiak-Taylor. On mocno siedzi (nie
                          tylko!) w temacie no i ma najlepsze pióro w Opolu (a może w Polsce?).
                          • Gość: kioskarz Jak się sprzedają? IP: *.punkt.pl 11.09.09, 16:43
                            Ciekawe jak się "Strony" sprzedały? Czy czasem plotkarze-ujadacze
                            trochę racji nie mieli?
                            • Gość: Piotr Badura Panie Juhasie, proszę ratować sytuację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 21:16
                              Panie Juhasie
                              Od 18 sierpnia godz. 10.12 wypowiada się w tym wątku wyłącznie pół ZWM. To jest
                              już żenujące. Może by Pan, Panie Juhasie przeleciał się trochę po mieście i
                              nabił postów z innych IP niż ma "pół ZWM".
                              Pozdrawiam serdecznie
                              Piotr Badura
                              • Gość: ufoludek Re: Panie Juhasie, proszę ratować sytuację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 21:56
                                eeee, tam... nie tylko ZWM. Skąd takie informacje, panie B.?
                                • Gość: Piotr Badura No przecież wiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.09, 08:59
                                  Szanowny Panie Ufoludku
                                  Przecież ja wiem, że pan "pół ZWM" może też pisać (a nawet pisuje) z innych IP.
                                  Podobnie jak pan Juhas. Informacje w tej sprawie są z tego forum.
                                  Pozdrawiam serdecznie
                                  Piotr Badura
                                  • Gość: klepka 1 do Piotra Beczkowskiego IP: *.punkt.pl 12.09.09, 11:01
                                    Może by tak z innej beczki i o "Beczce" wiecej?
                                    • Gość: kalarepka Re: do Piotra Beczkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.09, 13:01
                                      Broń Panie Boże! Chcecie zabić wątek? Niech p. Badura zajmie się lepiej
                                      kiszeniem ogórków, idzie jesień, z beczki najlepsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka