resonka
22.12.10, 21:10
Już to pewnie wałkowano....
Słuchajcie to że mdf-y oklejone folią sie odklejają to fakt ale czy ktoś z Was użytkuje je kilka lat i się nic nie odkleiło? Ja w swojej kuchni przerobiłam odklejenie niemal wszystkich, pierwszy to już po jakichś kilku miesiącach, wiadomo przy piekarniku, to były fronty z brw, moja mama też ma i wszystkie co do jednego na brzegach odchodzą, choć i tak sporo przetrwały bo około 5 lat nie naruszone, były z meblexu czy jakoś tak. Znajoma planując powrót z emigracji zrobiła sobie kuchnię w domu rodzinnym rodziców na piętrze zanim zdążyła się przeprowadzić, w kuchni, w której nie ugotowano nawet herbaty po roku odkleiły się fronty. To było rok temu.
Ja to mam uraz i wstręt do tego typu frontów. A teraz moja siostra chce takie fronty, w salonie sprzedawca naściemniał jej, że to super materiał i że teraz są lepsze technologie, kleje i folie itp i dała się nabrać. W związku z tym pytanie czy ktoś rzeczywiście ma kilkuletnią kuchnię (iloletnią?) i fronty w nienaruszonym stanie? Jeśli tak to od jakiego producenta? Jeszcze jedno chwalicie niemieckie kuchnie, czy oni handlują czymś takim jak mdf w folii pcv czy to tylko u nas taka mania???