Dodaj do ulubionych

Mastercook

27.04.04, 12:21
Czy ktoś z Was ma kuchnie do zabudowy firmy Mastercook? jak sie sprawuje ten
sprzet?
Pozdrawiam Asia
Obserwuj wątek
    • Gość: Ewa Re: Mastercook IP: 5.6D* / *.statoil.com 27.04.04, 13:43
      W sklepach mowia, ze kuchenki Mastercook do zabudowy nie maja systemu
      chlodzenia, ktory jest bardzo wazny. Na sto procent tego nie moge potwierdzic,
      ale warto sie upewnic. Ja zdecydowalam sie na Amice. Natomiast moja mama od lat
      ma Mastercook/Wrozamet kuchnie niezabudowana, i sprawuje sie ona znakomicie.
      Gdybym nie chciala kuchenki do zabudowy, wybralabym ponownie te firme.
      Pozdrawiam :-)
      • smaja Re: Mastercook 28.04.04, 13:45
        Dzięki za odpowiedź, a może wiesz na co wogóle zwracać uwagę przy wyborze
        kuchni do zabudowy (kuchnia musi byc w całości elektryczna)
        Byłam w Euro ale Pan powiedział ze to mój wybór co kupię hihi, ale ja nie wiem
        na co mam zwracać uwagę, jakie sa róznice pomiędzy polami na płycie High light,
        star light, quick star itp,.
        Pytałam czy są jakieś klasy energetyczne to Pan powiedział że w kuchniach to
        nie ma znaczenia???

Mam od kilku lat kuchnię wprawdzie gazowo elektryczną własnie Mastercook i jest
        dobra, dlatego zastanawiałam się nad tą do zabudowy.
        Pozdrawiam Asia
        • Gość: Ewa Re: Mastercook IP: 5.6D* / *.statoil.com 04.05.04, 11:32
          Asiu,
          Nie poradze Ci w temacie plyt grzewczych, bo kupilam Amice gazowo-elektryczna
          do zabudowy. Ale kazda kuchenka ma klase energetyczna. Te do zabudowy klase B
          lub nizsza. Zawsze klasa energetyczna ma znaczenie, bo im blizsza literki A,
          tym mniej pradu zuzywa. Radze popytac sie w innych sklepach (czasami te male sa
          lepsze) lub poszukac informacji w internecie.
          Udanych zakupow :-) Ewa
          • smaja Re: Mastercook 04.05.04, 16:01
            Ewo, dziękuję za informację. Pozdrawiam Asia
        • jk Re: Mastercook 05.05.04, 00:24
          smaja napisała:

> Dzięki za odpowiedź, a może wiesz na co wogóle zwracać uwagę przy wyborze
          > kuchni do zabudowy (kuchnia musi byc w całości elektryczna)

Mastercok sprawuje sie dobrze, bo to niezla firma jest :)
          i niedroga dosyc

ale lepiej wybrac cos z Amici -wizualnie kuchnie sa o wiele ladnijesze od
          Mastera, a i wybor jest duzo wiekszy
          zwlaszcza w kuchniach ceramicznych!

> Byłam w Euro ale Pan powiedział ze to mój wybór co kupię hihi, ale ja nie
          wiem
          > na co mam zwracać uwagę, jakie sa róznice pomiędzy polami na płycie High
          light,
          >
          > star light, quick star itp,.

warto miec high light - to pola szybko grzejne, czyli teoretycznie szybicej sie
          nagrzewa
          w praltyce roznie z tym bywa

kuchnia powinna miec poszerzane pola - to bardzo praktyczne

jesli mozesz, wez plyte ceramiczna bez ramki - swietnie to wyglada, tylko jest
          torche drozsze :(

> Pytałam czy są jakieś klasy energetyczne to Pan powiedział że w kuchniach to
          > nie ma znaczenia???

bo mial troche racji - w zabudowach klasa B jest najbardziej powszecha
          nie odczujasz klasy A, bo cena bedzie dosyc wysoka

> Mam od kilku lat kuchnię wprawdzie gazowo elektryczną własnie Mastercook i
          jest
          >
          > dobra, dlatego zastanawiałam się nad tą do zabudowy.
          > Pozdrawiam Asia

Master robi kuchnie torche na "jedno kopyto", nie kazdemu ten typ sie podoba
          mnie osobisice srednio

polecam Amice, tylko jaki model? :))) bo wybor jest przeogromny :)

jakby co, pytaj :)
    • artur_zi Re: Mastercook 28.04.04, 16:41
      Witam. Jesli ma Ci doradzic cos od strony jakosci to nie beda to pochlebne
      rzeczy. Tanio zrobione, niespasowane dobrze i jakosc uzytych materialow pozwala
      wiele do rzyczenia. Wyglad to juz kwestia gustu. Wybierz sobie raczej cos z
      lepszych firm. Pewnie znajdziesz co w podobnej cenie. np. Electrolux EOB 3612X
      i plyta juz nie pamietam symbolu ale warto.
    • Gość: anna Re: Mastercook IP: 213.17.128.* 05.05.04, 09:44
      ja takze polecam Ci sprzet grzewczy Amica, jest super - duzy wybór, a juz w
      ceramicznych kuchniach elektrycznych to tylko to. Mastercook mam wrazenie ze
      jest duzo mniej solidny, no i ma mniejszy wybor. A ceny podobne.
      Natomiast plyte polecam jednak z ramka - ja mam taka ktora ma ramke tylko na 2
      przeciwleglych bokach a na 2 nie ma - i co - tam gdzie jest ramka o wiele
      latwiej sie czysci, natomiast tam gdzie nie ma trzeba wyskorobywac okruchy
      wlazace miedzy ramke a blat, poza tym jak sie cos wyleje/wykipi to ramka to
      zatrzyma i nie masz pochlapanego blatu.
      • jk Re: Mastercook 05.05.04, 18:44
        Gość portalu: anna napisał(a):

> Natomiast plyte polecam jednak z ramka - ja mam taka ktora ma ramke tylko na
        2
        > przeciwleglych bokach a na 2 nie ma - i co - tam gdzie jest ramka o wiele
        > latwiej sie czysci, natomiast tam gdzie nie ma trzeba wyskorobywac okruchy
        > wlazace miedzy ramke a blat, poza tym jak sie cos wyleje/wykipi to ramka to
        > zatrzyma i nie masz pochlapanego blatu.

to czesty argument :)))
        ale problem okruchow rozwiazuje prawidlowe zamocowanie plyty :)

w wypadku wykipienia czy wylania nawet ramka moze nie pomoc bo czasem ramka
        jest "na wysokosci" plyty

jeszcze tylko dodam, ze drozsze modele Amiki (linia Prestige:
        www.amica.com.pl/prods.php?cID=72) maja plyty bezramkowe - wiec jesli
        chcesz z ramka, to musisz wziac tansza kuchenke; ew. dopasowac piekarnik i
        plyte osobno :)
        • smaja Re: Mastercook 06.05.04, 09:29
          Witajcie
          dzięki za info, a co to jest ta ramka, czy to taka stalowa obwoluta dookoła
          płyty grzejnej.
          Na co jeszcze zwracać uwagę, głównie chodzi mi o płytę co się przydaje a co
          nie, nie mam zupełnie zielonego pojęcia jak wybrać te nieszczęsna płytę czym
          się kierować.
          Pozdrawiam Asia
          • jk Re: Mastercook 06.05.04, 15:59
            smaja napisała:

> Witajcie
            > dzięki za info, a co to jest ta ramka, czy to taka stalowa obwoluta dookoła
            > płyty grzejnej.

to wlasanie to :)

> Na co jeszcze zwracać uwagę, głównie chodzi mi o płytę co się przydaje a co
            > nie, nie mam zupełnie zielonego pojęcia jak wybrać te nieszczęsna płytę czym
            > się kierować.
            > Pozdrawiam Asia

w plycie przydaja sie poszerzane pola grzejne, z malego na duzy i chyba czasem
            brytfanna
            moze tez pola szybkogrzejne, ale nie wiem, jak to w praktyce dziala

moge ci powiedziec z doswiadczenia rodziny, ze jeden z drozszych modeli Amiki
            (wlasnie linia Prestige) nagrzewa sie blyskawicznie :)
    • cereusfoto Re: Mastercook 21.06.04, 15:00
      Ja mam wałaśnie Masrercook'a; płyta gazowa, piekarnik elemktryczny ( chrom
      onyx ). Bardzo jestem zadowolona. Cena niezła kupiłam w promocji po 950,00 zł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka