smaja 27.04.04, 12:21 Czy ktoś z Was ma kuchnie do zabudowy firmy Mastercook? jak sie sprawuje ten sprzet? Pozdrawiam Asia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ewa Re: Mastercook IP: 5.6D* / *.statoil.com 27.04.04, 13:43 W sklepach mowia, ze kuchenki Mastercook do zabudowy nie maja systemu chlodzenia, ktory jest bardzo wazny. Na sto procent tego nie moge potwierdzic, ale warto sie upewnic. Ja zdecydowalam sie na Amice. Natomiast moja mama od lat ma Mastercook/Wrozamet kuchnie niezabudowana, i sprawuje sie ona znakomicie. Gdybym nie chciala kuchenki do zabudowy, wybralabym ponownie te firme. Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
smaja Re: Mastercook 28.04.04, 13:45 Dzięki za odpowiedź, a może wiesz na co wogóle zwracać uwagę przy wyborze kuchni do zabudowy (kuchnia musi byc w całości elektryczna) Byłam w Euro ale Pan powiedział ze to mój wybór co kupię hihi, ale ja nie wiem na co mam zwracać uwagę, jakie sa róznice pomiędzy polami na płycie High light, star light, quick star itp,. Pytałam czy są jakieś klasy energetyczne to Pan powiedział że w kuchniach to nie ma znaczenia??? Mam od kilku lat kuchnię wprawdzie gazowo elektryczną własnie Mastercook i jest dobra, dlatego zastanawiałam się nad tą do zabudowy. Pozdrawiam Asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Mastercook IP: 5.6D* / *.statoil.com 04.05.04, 11:32 Asiu, Nie poradze Ci w temacie plyt grzewczych, bo kupilam Amice gazowo-elektryczna do zabudowy. Ale kazda kuchenka ma klase energetyczna. Te do zabudowy klase B lub nizsza. Zawsze klasa energetyczna ma znaczenie, bo im blizsza literki A, tym mniej pradu zuzywa. Radze popytac sie w innych sklepach (czasami te male sa lepsze) lub poszukac informacji w internecie. Udanych zakupow :-) Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
smaja Re: Mastercook 04.05.04, 16:01 Ewo, dziękuję za informację. Pozdrawiam Asia Odpowiedz Link Zgłoś
jk Re: Mastercook 05.05.04, 00:24 smaja napisała: > Dzięki za odpowiedź, a może wiesz na co wogóle zwracać uwagę przy wyborze > kuchni do zabudowy (kuchnia musi byc w całości elektryczna) Mastercok sprawuje sie dobrze, bo to niezla firma jest :) i niedroga dosyc ale lepiej wybrac cos z Amici -wizualnie kuchnie sa o wiele ladnijesze od Mastera, a i wybor jest duzo wiekszy zwlaszcza w kuchniach ceramicznych! > Byłam w Euro ale Pan powiedział ze to mój wybór co kupię hihi, ale ja nie wiem > na co mam zwracać uwagę, jakie sa róznice pomiędzy polami na płycie High light, > > star light, quick star itp,. warto miec high light - to pola szybko grzejne, czyli teoretycznie szybicej sie nagrzewa w praltyce roznie z tym bywa kuchnia powinna miec poszerzane pola - to bardzo praktyczne jesli mozesz, wez plyte ceramiczna bez ramki - swietnie to wyglada, tylko jest torche drozsze :( > Pytałam czy są jakieś klasy energetyczne to Pan powiedział że w kuchniach to > nie ma znaczenia??? bo mial troche racji - w zabudowach klasa B jest najbardziej powszecha nie odczujasz klasy A, bo cena bedzie dosyc wysoka > Mam od kilku lat kuchnię wprawdzie gazowo elektryczną własnie Mastercook i jest > > dobra, dlatego zastanawiałam się nad tą do zabudowy. > Pozdrawiam Asia Master robi kuchnie torche na "jedno kopyto", nie kazdemu ten typ sie podoba mnie osobisice srednio polecam Amice, tylko jaki model? :))) bo wybor jest przeogromny :) jakby co, pytaj :) Odpowiedz Link Zgłoś
artur_zi Re: Mastercook 28.04.04, 16:41 Witam. Jesli ma Ci doradzic cos od strony jakosci to nie beda to pochlebne rzeczy. Tanio zrobione, niespasowane dobrze i jakosc uzytych materialow pozwala wiele do rzyczenia. Wyglad to juz kwestia gustu. Wybierz sobie raczej cos z lepszych firm. Pewnie znajdziesz co w podobnej cenie. np. Electrolux EOB 3612X i plyta juz nie pamietam symbolu ale warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Mastercook IP: 213.17.128.* 05.05.04, 09:44 ja takze polecam Ci sprzet grzewczy Amica, jest super - duzy wybór, a juz w ceramicznych kuchniach elektrycznych to tylko to. Mastercook mam wrazenie ze jest duzo mniej solidny, no i ma mniejszy wybor. A ceny podobne. Natomiast plyte polecam jednak z ramka - ja mam taka ktora ma ramke tylko na 2 przeciwleglych bokach a na 2 nie ma - i co - tam gdzie jest ramka o wiele latwiej sie czysci, natomiast tam gdzie nie ma trzeba wyskorobywac okruchy wlazace miedzy ramke a blat, poza tym jak sie cos wyleje/wykipi to ramka to zatrzyma i nie masz pochlapanego blatu. Odpowiedz Link Zgłoś
jk Re: Mastercook 05.05.04, 18:44 Gość portalu: anna napisał(a): > Natomiast plyte polecam jednak z ramka - ja mam taka ktora ma ramke tylko na 2 > przeciwleglych bokach a na 2 nie ma - i co - tam gdzie jest ramka o wiele > latwiej sie czysci, natomiast tam gdzie nie ma trzeba wyskorobywac okruchy > wlazace miedzy ramke a blat, poza tym jak sie cos wyleje/wykipi to ramka to > zatrzyma i nie masz pochlapanego blatu. to czesty argument :))) ale problem okruchow rozwiazuje prawidlowe zamocowanie plyty :) w wypadku wykipienia czy wylania nawet ramka moze nie pomoc bo czasem ramka jest "na wysokosci" plyty jeszcze tylko dodam, ze drozsze modele Amiki (linia Prestige: www.amica.com.pl/prods.php?cID=72) maja plyty bezramkowe - wiec jesli chcesz z ramka, to musisz wziac tansza kuchenke; ew. dopasowac piekarnik i plyte osobno :) Odpowiedz Link Zgłoś
smaja Re: Mastercook 06.05.04, 09:29 Witajcie dzięki za info, a co to jest ta ramka, czy to taka stalowa obwoluta dookoła płyty grzejnej. Na co jeszcze zwracać uwagę, głównie chodzi mi o płytę co się przydaje a co nie, nie mam zupełnie zielonego pojęcia jak wybrać te nieszczęsna płytę czym się kierować. Pozdrawiam Asia Odpowiedz Link Zgłoś
jk Re: Mastercook 06.05.04, 15:59 smaja napisała: > Witajcie > dzięki za info, a co to jest ta ramka, czy to taka stalowa obwoluta dookoła > płyty grzejnej. to wlasanie to :) > Na co jeszcze zwracać uwagę, głównie chodzi mi o płytę co się przydaje a co > nie, nie mam zupełnie zielonego pojęcia jak wybrać te nieszczęsna płytę czym > się kierować. > Pozdrawiam Asia w plycie przydaja sie poszerzane pola grzejne, z malego na duzy i chyba czasem brytfanna moze tez pola szybkogrzejne, ale nie wiem, jak to w praktyce dziala moge ci powiedziec z doswiadczenia rodziny, ze jeden z drozszych modeli Amiki (wlasnie linia Prestige) nagrzewa sie blyskawicznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
cereusfoto Re: Mastercook 21.06.04, 15:00 Ja mam wałaśnie Masrercook'a; płyta gazowa, piekarnik elemktryczny ( chrom onyx ). Bardzo jestem zadowolona. Cena niezła kupiłam w promocji po 950,00 zł. Odpowiedz Link Zgłoś