Dodaj do ulubionych

wysokośc wyspy kuchennej

01.05.11, 23:19
Witam i proszę o radę. Chcę sobie zrobić w domu wyspę o wysokości standardowego blatu roboczego- 87cm . Z jednej strony chciałabym mieć szafki a z drugiej cześć jadalną. Nurtuje mnie tylko fakt czy przy takiej wysokości będzie wygodnie się jadło i czy znajdę krzesła z odpowiednio wysokim siedziskiem? Zwykłe krzesła za niskie a hokery za wysokie. Jest an rynku coś pośredniego?
Obserwuj wątek
    • Gość: projektant wnętrz Re: wysokośc wyspy kuchennej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.11, 09:11
      oczywiscie ze jest cos posredniego
      -:)
      tyle ze nie podaje adresu bo jak nie wiem skąd klient to podawanie adresu komus kto jest ze szczescina jak sklep jest w ustrzykach mija sie z celem
      jak podam adres producenta a włąsciwie importera to tez nic nie da bo oni na szuki nie sprzedają
      rada jest prosta : pogooglac i poszukac w okolicy
      bo sa takie krzesła
      kiedyś nawet kupiłem składane
      i to nie zaden badziew ale z oparciem , podparciem na nogi , chromowane + sklejka czeresnia
      ( oczywiscie barwiona a nie natursalna czresnia )

były piekne
      i co wazne ładnie wygladały i mozna je było zestawić w przypadku braku miejsca
      ale są i nie składane
      • kasiak37 Re: wysokośc wyspy kuchennej 02.05.11, 22:44
        rozumiem ze ta "wyspa" to ma byc jakby blat/stol do spozywania posilkow?Jezeli tak to to nie jest zadna wyspa;)
        Jezeli sie myle,prosze o sprostowanie.
        • evik_ok Re: wysokośc wyspy kuchennej 03.05.11, 18:25
          Tak- ma się tam spożywać posiłki. Dla mnie to wyspa- skoro będzie stała na środku kuchni:)
          • Gość: Maja Re: wysokośc wyspy kuchennej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.11, 01:56
            Jeśli jest to samodzielnie stojąca zabudowa z szafkami kuchennymi i nawet jak z jednej strony ma część z blatem do posiłków to jest to wyspa, więc dobrze myślisz :) Dla porządku jeśli jest dostawiona jednym bokiem do ściany lub zabudowy kuchni to półwysep, zupełnie jak w geografii.
    • Gość: Maja Re: wysokośc wyspy kuchennej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.11, 23:58
      Jasne że tak. Są stołki barowe i krzesła o wysokości do blatów ok 90 cm. Tutaj przykład z Ikea
      Stołek do blatu na 110
      www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40203227
      Stołek do blatu na 90
      www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80203225
    • clas_sic Re: wysokośc wyspy kuchennej 03.05.11, 10:55
      przy takiej wysokości blatu potrzebujesz krzesła nie wyższe niż 60 cm, bo jak będziesz siedzieć , to nogi ci się pod blat nie zmieszczą. Są hokery o wys. 55-60, jak np. tu:
      allegro.pl/czarne-krzesla-hokery-miekkie-siedzisko-i1593063962.html
      allegro.pl/hoker-hokery-krzesla-barowe-niskie-wys-siedz-55-i1592659277.html
      www.swistak.pl/a4424813,BIALY-POLYSK-hoker-stolek-barowy-krzeslo.html
      www.hokerybarowe.pl/product.php?id_product=133
      itp
    • evik_ok Dziekuję:) 03.05.11, 18:28
      Dziękuje wszystkim za odpowiedz. Krzesła są wiec wymarzona wyspa też bedzie. Pozdrawiam:)
    • Gość: mk hoker IP: *.tktelekom.pl 02.05.14, 21:07
      ja mam blat na wysokości 120cm (wysoko) i szukam krzesła o wysokości siedziska 90cm i powiem szczerze że jest ciężko może coś widzieliście?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka