Dodaj do ulubionych

kuchnie z ikea

05.05.11, 12:19
Witajcie,
zastanawiam się nad kupnem kuchni z ikea z frontami adel średniobrązowy + abstrakt biały lub abstrakt + nexus i nurtują mnie pytania:
1. czy można w ikea kupić szafke narożną pod zlew, ewentualnie jak taką przerobic na zlewozmywakową. chciałabym 90 narożna ale sa tylko z koszami i tu 2 pytanie.
2. czy można zrezygnować z zakupu/ założenia tego kosza obrotowego do szafki 90.
3. czy mozna potem np. szafki z tradycyjnymi półkami przerobić na szafki np. z szufladami?
4. jak z trwałościa i jakościa zlewów i baterii w ikea?
Bedę wdzięczna za odpowiedź. Wysłałam jeszcze prośbę o wycene kuchni do stolarzy i kilku firm ale nie sądzę, żeby taniej wycenili, jak to jest u was?
Moja kuchnia nie jest duża 4,8 m 2 ( 2,23x2,69x1,66 )
Obserwuj wątek
    • grobur Re: kuchnie z ikea 05.05.11, 13:47
      Z przerabianiem gotowych mebli na takie jak Tobie pasują będzie więcej zabawy niż ze zrobieniem nowych. Szafkę z półkami oczywiście można przerobić na taką z szufladami, ale będzie to zupełnie nieopłacalne. Jeżeli masz zamiar przerabiać gotowe meble to chyba lepiej jak zrobisz sobie na zamówienie.
      • edyta_tar Re: kuchnie z ikea 05.05.11, 13:57
        przerabiać nie mam za bardzo zamiaru bo i tak biorę szafki z półkami wysuwanymi, chodzi mi przede wszytskim o przerobienie szafki wysokiej z pułkami na taką z cargo. Bo różnica jest około 1000 zł
        • Gość: es41 Re: kuchnie z ikea IP: *.play-internet.pl 26.05.11, 23:51
          Wydaje mi się, że półki kupuje się do szafek osobno, ale nie dam sobie ręki obciąć. Natomiast kosze do szafek i inne akcesoria na pewno kupuje się osobno. Jeśli chcesz wstawić coś w szafki z Ikei, sprawdź wymiary tych szafek, bo może się okazać, ze ich wymiary są szczególne.
          JA mam kuchnie z Ikei i jestem zadowolona. Zrobiłam wcześniej rozeznanie u stolarzy i u każdego było drożej, mimo że rezygnowałam nawet z drewnianych frontów. Z Ikei mam drewniane i kuchnia wyniosła mnie ok. 5 tys. (4 metry bieżące ze sprzętami licząc).
          • rege2 Re: kuchnie z ikea 07.06.11, 09:56
            podoba mi się z Ikei biała z drewnianym blatem
            czy jest dość mocna? i praktyczna?
    • Gość: kkk Re: kuchnie z ikea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.11, 16:43
      Hej, czy udało Ci się uzyskać odpowiedź na pytanie o zlew narożny? Też chciałabym wmontować zlew narożny w szafkę 90x90 i nie wiem czy jest to możliwe.
      • Gość: Kaamaa Re: kuchnie z ikea IP: *.xdsl.centertel.pl 29.12.11, 19:58
        Chciałabym zamontować w kuchni zlewozmywak narożny jednokomorowy ponieważ mam mało miejsca, czy istnieje możliwość kupna szafki , lub zrobienie na zamówienie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka