22.11.11, 15:19
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • ikaria80 Re: Parkiet w łazience 22.11.11, 22:31
      Aby zastosować parkiet w łazience musisz kupić deski z egzotycznego najlepiej drewna bardzo dobrze zaimpregnowane.Zastanów się może nad płytkami podobnymi do drewna np.Naturale z Opoczna
    • baduura.pl Re: Parkiet w łazience 23.11.11, 08:05
      imogen212 napisał:

> Witam,
      >
      > Zaczynam remont łazienki i zastanawiam się nad parkietem zamiast płytek. Czy ma
      > cie parkiet w łazience .. czy sie spisuje? czy jest łatwy w utrzymaniu tzn. ze
      > względów na skraplanie się.. wilgoć ?
      > Bardzo podoba mi się parkiet grapia Parkiet czy nada się do łazienki?

Musisz poszukać drewna z takich gatunków:
      Bangkirai, Merbau, Sucupira Bengalska, Teak, Thermo-Teak, Angelim Amargoso, Cumaru, Grapia, Grapia Parzona, Massaranduba, Ipe, Itauba, Iroko

czyli wszystko to, co przeznaczone jest na tarasy. Nie umieścisz w łazience typowego parkietu z pokoju. Teak jest to najpopularniejsze drewno jakie spotuje się na statkach, jachtach.. Doskonale sprawdza się w mokrych pomieszczeniach. Na pewno jest to droższy wydatek niż "typowe płytki". Ale pomieszczenie nie jest za duże, więc majątku nie wydasz.
      Możesz też pomyśleć o płytkach imitujących drewno, jak podał ktoś powyżej. wybór jest dość spory. Różnica jedynie w "dotyku" :)
    • imogen212 Re: Parkiet w łazience 23.11.11, 08:10
      Dzięki bardzo! znacie firmę, która sprzedaje płytki podobne do drewna?? wraz z montażem
      • ikaria80 Re: Parkiet w łazience 23.11.11, 18:37
        Myślę, że najpierw musisz wybrać sobie płytki a później poszukać firmy,która je połozy lub sprzedawcy posiadającego w swojej ofercie owe płytki oraz możliwość montażu.
        Cersanit: Diego
        Opoczno:Naturale,Africa
    • Gość: m Re: Parkiet w łazience IP: 212.87.238.* 07.12.11, 16:10
      Popieram, mam parkiet olejowany w łazience i wc - i uważam, że to był świetny wybór. Używam od ponad roku - dzieci chlapią wodą a podłoga nie zmienia wyglądu (u mnie jest dąb olejowany)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka