Dodaj do ulubionych

coś stuka w pralce ariston

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 19:39
kupiłam dziś pralkę ariston avsl 105 pl i stwierdziłam, że w trakcie prania
coś stuka w bębnie, tak jakby telepała się tam jakaś klamra od paska lub coś
równie okropnego. Zgaduję, że coś jest do wymiany, ale ciekawa jestem, czy
ktoś miał podobny problem, co się okazało i jak szybko pralka została
naprawiona ? Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: kalgon Re: coś stuka w pralce ariston IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.04, 22:27
      A po wyciągnięciu prania też stuka?
      • martaross Re: coś stuka w pralce ariston 12.08.04, 10:14
        mam podobny problem z Ariston. Wcześniej czytałam w internecie, potem
        sprzedawca mnie zapewniał - że cicha. A to jedna wielka bzdura! Jest głośna,
        gwiżdże przy wirowaniu na cały blok i sie trzęsie już przy obrotach 700, (a ma
        1000na max). nie wiem -moze ja nieumiejętnie korzystam? ale nowicjuszem nie
        jestem w automatach, a bosch i ardo o połowę tańszy chodził o wiele lepiej.
    • Gość: marta Re: coś stuka w pralce ariston IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 23:59
      zadzwoniłam dziś do sklepu w którym ją nabylam ( internetowy TOP MARKET,
      polecam ) i dowiedziałam się ( hurrra! ), że jeśli tę wadę zafundował mi
      producent, to dostanę nową pralkę lub kasę. Natomiast pani z serwisu chciała
      mnie zbyć, twierdząc, że pralka ta ( a szczególnie ten właśnie model ) jest
      głośna i tak musi być ( w domyśle "poszła won, namolna babo" ). Może pralka
      jest niezbyt cicha, ale moja jest wyjątkowo głośna, szczególnie podczas
      wirowania, kiedy dźwięk jej jest identyczny, jak poranne odgłosy śmieciarki pod
      moim blokiem... W końcu pani dała za wygraną i ekipa przyjdzie we wtorek
      posłuchać mojej pralki...
      • Gość: magdi Re: coś stuka w pralce ariston IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 14:06
        Mam aristona ASD109 czy jakoś tak, bardzo cicha, jedynie pompowanie wody przy
        płukaniu słychać przez zamknięte dzrwi łazienki. Proponuję sprawdzić, czy
        odkręcono śruby ustalające (trzymające bęben w jednej pozycji w trakcie
        transportu) oraz czy pralka jest wypoziomowana. Wiem, że to brzmi banalnie, ale
        czasem zapominamy sprawdzić takie drobiazgi. Pozdro
        magdi
    • Gość: marta Re: coś stuka w pralce ariston IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 23:57
      śruby zostały wyjęte, a pralka została ustawiona przy pomocy poziomicy, więc
      problem tkwi gdzie indziej ( stukot dobiega z lewej strony bębna, co świadczy o
      jakimś defekcie - nawet na paniusi z serwisu zrobiło to wrażenie i przestała
      wmawiać mi, że pralki nowej generacji pracują jak...Wiatka - chociaż nie jestem
      pewna, czy Wiatka nie chodziłaby ciszej ). To po prostu stuka jak kamień w
      bębnie i wiem, że ta pralka ma defekt. Pozdro.
    • Gość: Zygmunt Re: coś stuka w pralce ariston IP: *.eranet.pl 15.08.04, 02:54
      Od dwudzistu lat naprawiam pralki...
      I wydaje mi się, że Rafałowi coś wpadło w bebechy pralki (jak odkręcał śruby
      zabezpieczające)i boi się teraz do tego przyznać.
      Podejrzewam, że mógł to być kapsel od piwa, a może inna "szklana rurka" :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka