Dodaj do ulubionych

firma BLACK RED WHITE

IP: *.acn.waw.pl 24.08.04, 16:42
Chcialabym zamowic u nich meble z MDF-u.
Czy sa zetelni i dokladni.A przede wszystkim czy te menle sa solidne
Obserwuj wątek
    • Gość: j0anna Re: firma BLACK RED WHITE IP: 5.2.* / *.chello.pl 24.08.04, 22:26
      ja mam traffic od kilku miesiecy, ale to chyba zbyt krotko zeby sie wypowiadac
      na temat ich solidnosci. Jak do tej pory ok.
      • ajaskolski Re: firma BLACK RED WHITE 31.08.04, 08:39
        Tez sie zastanawiam nad Trafficem lub Sentima.
        Jaka była cena z montazem.

W sumie duzo zalezy od ekipy ktora projektuje i montuje meble,
        mozesz podzielic sie doswiadczeniem, moze sa warci polecenia?

Pozdr, AREK
    • amj2 Re: firma BLACK RED WHITE 31.08.04, 11:51
      Joanno ile kosztowały Twoje mebelki Traffic?
      • Gość: j0anna Re: firma BLACK RED WHITE IP: 5.2.* / *.chello.pl 31.08.04, 19:36
        Za meble zaplacilam 4200 + 670 montaz (10% wartosci mebli + po 50 zl za montaz
        lodowki, kuchenki, zlewu oraz dociecie dwoch szafek poniewaz mam komin w
        kuchni). W cenie wliczone rowniez dwa halogeny za 130zl.
        Meble maja wymiary 2,6 + 1,2. Tak wiec razem z montazem wyszlo 1280 zl za metr
        biezacy. W sklad mebli wchodza: duza szafka na lodowke, 4 wiszace szafki (45
        cm), w tym jedna z szyba i jedna z ociekarka, wiszaca szafka scieta narozna,
        szafka pod kuchenke, szafka pod zlew, dwie szafki z szufladami (45cm), jedna
        zwykla (45 zm), jedna dolna scieta narozna).
        Jezeli chodzi o montaz to panowie spisali sie swietnie. Montaz trwal dlugo -
        jeden dzien od 10 do 22, drugi dzien od 17 do 23. Bylo sporo zabawy z
        docinaniem szafek.

Z gory uprzedzam ze raczej tych szafek nie da sie zlozyc bez doswiadczenia :-)
        • Gość: j0anna Re: firma BLACK RED WHITE IP: 5.2.* / *.chello.pl 31.08.04, 19:38
          Zapomnialam dodac ze meble byly kupione w Krakowie - nie wiem czy to ma jakies
          znaczenie :-)
          • Gość: beti Re: firma BLACK RED WHITE IP: 81.210.16.* 31.08.04, 20:41
            od dwóch lat jestem posiadaczką mebli Black...... i: mąż z bratem je skręcali,
            szafki nie są ŻADNĄ FILOZOFIĄ i mozna je przy odrobinie wolnego czasu i dobrej
            woli sammeu w ciągu 3 dni - wieczorami- zrobić, tj, złożyć, wywiercić dziury w
            ścianach i powiesić. Blaty do dupy- zauważyłam, że się w miejscach
            newraligicznych - tj. blisko zlewu rozkładają, oraz szafka od piekarnika, od
            ciepła się rozkleja. Acha to MDF, nie napisałam.... teraz zmieniam mieszkanie i
            na szczęscie te szafki zostawiam przyzłym właścicielom. nie byłam w stanie
            uniknąc wilgoci przy tym cholernym blacie, zawsze wszystkie kropelki ścirałam
            ścierką i jednak, stało się. Zastanówcie się zatem nad wyborem tej firmy!
            • Gość: j0anna Re: firma BLACK RED WHITE IP: 5.2.* / *.chello.pl 31.08.04, 23:55
              to nie jest kwestia firmy tylko materialu - nigdy mdf i plyta wiorowa nie
              bedzie taka jak drewno, ale drewno jest trzy razy drozsze.
              jezeli chodzi o blat to wystarczy wybrac drozszy, noj sprawuje sie swietnie, a
              to ze u Ciebie podmaka to raczej kwestia "fachowego" montazu :-)
            • Gość: j0anna Re: firma BLACK RED WHITE IP: 5.2.* / *.chello.pl 31.08.04, 23:55
              to nie jest kwestia firmy tylko materialu - nigdy mdf i plyta wiorowa nie
              bedzie taka jak drewno, ale drewno jest trzy razy drozsze.
              jezeli chodzi o blat to wystarczy wybrac drozszy, noj sprawuje sie swietnie, a
              to ze u Ciebie podmaka to raczej kwestia "fachowego" montazu :-)
              • Gość: beti Re: firma BLACK RED WHITE IP: 81.210.16.* 01.09.04, 21:48
                nie zgodzę się z Tobą, że rozklejanie blatów o kwestia montazu. Blat dostałam
                skrojony na miarę, dokładnie panowie wiedzieli, gdzie będzie zlew, gdzie
                piekarnik, nie był to jeden kawał płyty, w żadnym razie! Po prostu wina
                asortymentu!!!!!!!!!!!
                • Gość: zefir Re: firma BLACK RED WHITE IP: 212.244.180.* 07.09.04, 08:47
                  Rozmakanie moze wynikac i ze słabego jakościowo blatu, ale z tego co wiem to w
                  BRW mozna kupić meble bez blatu, a blat zamówic oddzielnie.
                  Moze tez wynikac ze złego montażu. Na początku swój zlew zamontowałem z użyciem
                  uszczelki dołączonej do zlewu, ale takie rozwiązanie było chybione, uszczelka
                  przepuszczała i blat podmakał od spodu, wrasztwa laminatu jest dość gruba i nie
                  przemaka. Zdjąłem zlew, zerwalem uszczelkę i tym razem zlew uszczelniłem
                  zwykłym silikonem sanitarnym, mineło kilka miesięcy i wszystko jest ok, blat
                  jest suchy.
                  pozdro
            • Gość: Zuziaz Re: firma BLACK RED WHITE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 20:12
              Blaty - zawsze urządzajac nowe mieszkanie, wszystkie otwory w typowych blatach,
              przed montażem zlewozmywaka, płyty itp. - lakieruję 2 razy(+uszczelka). Woda
              nie dostaje sie w porowate szczeliny i po problemie. Na ten pomysł wpadłam po
              skargach znajomych. Zwłaszcza, że też sami składacie meble.
    • Gość: dzidzi Re: firma BLACK RED WHITE IP: *.acn.waw.pl 20.12.04, 15:52
      straszna tandeta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka