Gość: irena IP: *.acn.waw.pl 24.08.04, 16:42 Chcialabym zamowic u nich meble z MDF-u. Czy sa zetelni i dokladni.A przede wszystkim czy te menle sa solidne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: j0anna Re: firma BLACK RED WHITE IP: 5.2.* / *.chello.pl 24.08.04, 22:26 ja mam traffic od kilku miesiecy, ale to chyba zbyt krotko zeby sie wypowiadac na temat ich solidnosci. Jak do tej pory ok. Odpowiedz Link Zgłoś
ajaskolski Re: firma BLACK RED WHITE 31.08.04, 08:39 Tez sie zastanawiam nad Trafficem lub Sentima. Jaka była cena z montazem. W sumie duzo zalezy od ekipy ktora projektuje i montuje meble, mozesz podzielic sie doswiadczeniem, moze sa warci polecenia? Pozdr, AREK Odpowiedz Link Zgłoś
amj2 Re: firma BLACK RED WHITE 31.08.04, 11:51 Joanno ile kosztowały Twoje mebelki Traffic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j0anna Re: firma BLACK RED WHITE IP: 5.2.* / *.chello.pl 31.08.04, 19:36 Za meble zaplacilam 4200 + 670 montaz (10% wartosci mebli + po 50 zl za montaz lodowki, kuchenki, zlewu oraz dociecie dwoch szafek poniewaz mam komin w kuchni). W cenie wliczone rowniez dwa halogeny za 130zl. Meble maja wymiary 2,6 + 1,2. Tak wiec razem z montazem wyszlo 1280 zl za metr biezacy. W sklad mebli wchodza: duza szafka na lodowke, 4 wiszace szafki (45 cm), w tym jedna z szyba i jedna z ociekarka, wiszaca szafka scieta narozna, szafka pod kuchenke, szafka pod zlew, dwie szafki z szufladami (45cm), jedna zwykla (45 zm), jedna dolna scieta narozna). Jezeli chodzi o montaz to panowie spisali sie swietnie. Montaz trwal dlugo - jeden dzien od 10 do 22, drugi dzien od 17 do 23. Bylo sporo zabawy z docinaniem szafek. Z gory uprzedzam ze raczej tych szafek nie da sie zlozyc bez doswiadczenia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j0anna Re: firma BLACK RED WHITE IP: 5.2.* / *.chello.pl 31.08.04, 19:38 Zapomnialam dodac ze meble byly kupione w Krakowie - nie wiem czy to ma jakies znaczenie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beti Re: firma BLACK RED WHITE IP: 81.210.16.* 31.08.04, 20:41 od dwóch lat jestem posiadaczką mebli Black...... i: mąż z bratem je skręcali, szafki nie są ŻADNĄ FILOZOFIĄ i mozna je przy odrobinie wolnego czasu i dobrej woli sammeu w ciągu 3 dni - wieczorami- zrobić, tj, złożyć, wywiercić dziury w ścianach i powiesić. Blaty do dupy- zauważyłam, że się w miejscach newraligicznych - tj. blisko zlewu rozkładają, oraz szafka od piekarnika, od ciepła się rozkleja. Acha to MDF, nie napisałam.... teraz zmieniam mieszkanie i na szczęscie te szafki zostawiam przyzłym właścicielom. nie byłam w stanie uniknąc wilgoci przy tym cholernym blacie, zawsze wszystkie kropelki ścirałam ścierką i jednak, stało się. Zastanówcie się zatem nad wyborem tej firmy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j0anna Re: firma BLACK RED WHITE IP: 5.2.* / *.chello.pl 31.08.04, 23:55 to nie jest kwestia firmy tylko materialu - nigdy mdf i plyta wiorowa nie bedzie taka jak drewno, ale drewno jest trzy razy drozsze. jezeli chodzi o blat to wystarczy wybrac drozszy, noj sprawuje sie swietnie, a to ze u Ciebie podmaka to raczej kwestia "fachowego" montazu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j0anna Re: firma BLACK RED WHITE IP: 5.2.* / *.chello.pl 31.08.04, 23:55 to nie jest kwestia firmy tylko materialu - nigdy mdf i plyta wiorowa nie bedzie taka jak drewno, ale drewno jest trzy razy drozsze. jezeli chodzi o blat to wystarczy wybrac drozszy, noj sprawuje sie swietnie, a to ze u Ciebie podmaka to raczej kwestia "fachowego" montazu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beti Re: firma BLACK RED WHITE IP: 81.210.16.* 01.09.04, 21:48 nie zgodzę się z Tobą, że rozklejanie blatów o kwestia montazu. Blat dostałam skrojony na miarę, dokładnie panowie wiedzieli, gdzie będzie zlew, gdzie piekarnik, nie był to jeden kawał płyty, w żadnym razie! Po prostu wina asortymentu!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zefir Re: firma BLACK RED WHITE IP: 212.244.180.* 07.09.04, 08:47 Rozmakanie moze wynikac i ze słabego jakościowo blatu, ale z tego co wiem to w BRW mozna kupić meble bez blatu, a blat zamówic oddzielnie. Moze tez wynikac ze złego montażu. Na początku swój zlew zamontowałem z użyciem uszczelki dołączonej do zlewu, ale takie rozwiązanie było chybione, uszczelka przepuszczała i blat podmakał od spodu, wrasztwa laminatu jest dość gruba i nie przemaka. Zdjąłem zlew, zerwalem uszczelkę i tym razem zlew uszczelniłem zwykłym silikonem sanitarnym, mineło kilka miesięcy i wszystko jest ok, blat jest suchy. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuziaz Re: firma BLACK RED WHITE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 20:12 Blaty - zawsze urządzajac nowe mieszkanie, wszystkie otwory w typowych blatach, przed montażem zlewozmywaka, płyty itp. - lakieruję 2 razy(+uszczelka). Woda nie dostaje sie w porowate szczeliny i po problemie. Na ten pomysł wpadłam po skargach znajomych. Zwłaszcza, że też sami składacie meble. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzidzi Re: firma BLACK RED WHITE IP: *.acn.waw.pl 20.12.04, 15:52 straszna tandeta Odpowiedz Link Zgłoś