Gość: anek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 13:03 bardzo ladnie wyglada linia alux watpliwosc tylko czy gorenje produkuje dobry sprzet czy nie, prosze o opinie uzykownikow Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zember Re: GORENJE - opinie pls 09.09.04, 10:55 zupełnie niedawno kupiłem lodówkę tej firmy. zdecydowałem się na nią ze względu na niską cenę, bardzo niskie zużycie energii oraz dobre opinie w sklepach. W dwóch marketach usłyszałem że agregaty montowane w tych lodówkach są bardzo solidne i będzie mi długo służyła. Potem jeszcze powtórzył to kierowca który ją przywiózł. Własnych doświadczen jeszcze nie mam, ale zaczynam się do tej firmy przekonywać. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: GORENJE - opinie pls IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 16:32 gorenje... z lodówką kupioną 4 lata temu przeżywam koszmar-felerny system samorozmrażania bo niestety wewnątrz lodówki na ściance tylnej robi się tafla lodowa tzn, że rozmrażanie nie następuje systematycznie. Mam doświadczenia u rodziców z whirlpoolem i tu jest pełnia zadowolenia (lodówka kupiona 5 lat temu) Obecnie zawodowo mam doczynienia z sprzętem AGD i z opinii klientów mogę powiedzieć, że obecnie na rynku zdecydowanie najlepszy sprzęt po przystępnych cenach oferuje SIEMENS i ELECTROLUX (czyli marki: siemens, bosch, electrolux, aeg, zanussi) i ponąć właśnie gorenje bardzo się poprawiło ale osobiście mam wrażenie, że tylko w stylistyce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artek Re: GORENJE - opinie pls IP: 195.85.249.* 14.09.04, 09:35 Ręce opadają....... wszystkie niemieckie marki są być może niezłe ale NA 100 % nie mają przystępnych cen. Też zastanawiam się nad kuchnią Gorenje tylko pinifariny, wygląd świetny , parametry prawie identyczne jak Amica (jezeli chodzi o kuchnie to jest to bardzo dobry wybór) cenowo ciut powyzej Amiki. I szczerze powiem mam dylemat bo Amica to produkt polski więc......mam zgryz:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anek Re: GORENJE - opinie pls IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 09:26 pinifarina.. cudo :) tez pod uwage biore, celuje w kuchenke - plyte gazowa, wiec amica odpada bo brzydka jak nieszczescie. Na czesc pieknej lodowki pinifariny rezygnuje z zabudowania jej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arcio Re: GORENJE - opinie pls IP: 195.85.249.* 17.09.04, 12:54 No nie żartuj.....Amica zwłaszcza z serii prestige jest ładna, funkcje mam prawie identyczne a jest tansza o ok 200-400 pln od B 50 ep gorenje więc, nadal mam zgryz (krzywy:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anek Re: GORENJE - opinie pls IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 09:21 siemens, bosch sa teraz w grupie razem z gorenje wlasnie. stad moze lepsza jakosc. nie wiem czy opinia zla nie ciagnie sie ze 'starych czasow' - ale slyszalam opinie ze dzialaja bez zarzutu mniej wiecej do konca gwarancji.. :( Odpowiedz Link Zgłoś
zayzayer Re: GORENJE - opinie pls 17.09.04, 11:54 Gość portalu: anek napisał(a): > siemens, bosch sa teraz w grupie razem z gorenje wlasnie. stad moze lepsza > jakosc. nie wiem czy opinia zla nie ciagnie sie ze 'starych czasow' - ale > slyszalam opinie ze dzialaja bez zarzutu mniej wiecej do konca gwarancji.. :( Fakt, że kiedyś BSH modernizował Gorenji fabrykę pralek, ale kto Ci naopowiadał, że Gorenje jest w jego grupie??!! Odpowiedz Link Zgłoś
rudy-skoczek Re: GORENJE - opinie pls 16.09.04, 00:28 A ja właśnie dziś kupiłam lodówkę RF 4205, piekarnik B 8980 i płytę GMS 66E(z funkcją woka)!Cały miesiąc poświęciłam na rozglądnie się po rynku. I owszem, polecano mi Elecroluxa-lodówkę, i kuchnię-Amiki, ale Gorenje to już sprzęt z tzw.ciut wyższej półki, z większymi możliwościami, no i znalazłam taką ofertę,że cenowo to się prawie nie różni od wyżej wymienionych, a rzeczywiście wygląd o wiele, wiele ładniejszy. Polecam szukanie w internecie ofert a decyzja będzie prostsza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzy Re: GORENJE - opinie pls IP: 62.233.175.* 28.10.04, 00:45 kilka lat temu (9) jeszcze w epoce przedinternetowej szukałem dobrej pralki. Zadzwonilem do serwisu pralek z prostym pytaniem co sie najrzadziej psuje, z tych górnych półek. Polecili Gorenje, kupiłem, teraz sam polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
zayzayer Re: GORENJE - opinie pls 28.10.04, 16:10 rudy-skoczek napisała: > ale Gorenje to już sprzęt z > tzw.ciut wyższej półki, z większymi > możliwościami. Śmiać mi sie chce jak czytam takie bzdury. Gorenje to przeciętna marka. Ma dosyć dobre pralki, ale reszta, a szczególnie zmywarki są poniżej przeciętnej. Przecież w Gorenji jeszcze 10 lat wstecz nie wiedzieli jeszcze do czego one służą :)) Ale dla mnie największym problemem są trudności ze zdobyciem niekturych części zamiennych. Pomijam już taki szczegół jak ich cena :) Gorenje ze względów oszczędnościowych nie ma własnego serwisu, lecz wynajmuje w tym celu serwisy obce. Te z kolei niechcąc inwestować w odpowiedni zapas cześci praktycznie ich nie mają. Prawie wszystkie są na zamówienie i bardzo często trzeba czekać aż przyjda ze Słowenii. Jak przyjdą po miesiącu to radość, ale trzy miesiące na część do zmywarki też czakałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: GORENJE - opinie pls IP: 195.137.246.* 29.10.04, 11:53 nie wszystko co piszesz ma odzwierciedlenie w faktach: -zmywarki Gorenje mają wiele wspólnego ze zmywarkami Smega ,a jak wiesz Smeg ma ogromną tradycję i doświadczenie w produkcji i utrzymaniu odpowiedniego poziomu jakości tego sprzętu, -Gorenje od lipca br stworzyło własną organizację serwisu i z moich doświadczeń jest pełna dostępność cześci zamiennych Odpowiedz Link Zgłoś
zayzayer Re: GORENJE - opinie pls 29.10.04, 14:31 Gość portalu: janek napisał(a): > nie wszystko co piszesz ma odzwierciedlenie w faktach: > -zmywarki Gorenje mają wiele wspólnego ze zmywarkami Smega ,a jak wies > z > Smeg ma ogromną tradycję i doświadczenie w produkcji i utrzymaniu > odpowiedniego poziomu jakości tego sprzętu, Smeg nie ma dobrych zmywarek. Typowa hipermarketowa jakość. Jak nie wierzysz to popytaj się ludzi co mają zmywarki Amiki. > -Gorenje od lipca br stworzyło własną organizację serwisu i z moich > doświadczeń jest pełna dostępność cześci zamiennych Jeżeli tak, to odszczekuję to co napisałem. Po prostu nie zauważyłem. Odpowiedz Link Zgłoś