etna37 09.03.15, 22:46 Na wiosnę planuję remont łazienki i zastanawiam się nad wyborem wygodnej wanny. Niestety mała łazienka ogranicza mój wybór do wanien do 150 cm długości . Polecicie mi coś fajnego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dr.hayd Re: Mała wanna 17.03.15, 11:17 Ja mam wannę Excellent Stellar II o wymiarach 140cm x 70 cm, są też 150x 70. Akrylowa. Mam ją już 5 lat i nie mam do niej zastrzeżeń. Moją udało się wyregulować dość nisko na nóżkach (ograniczeniem jest syfon) tak, że ma wysokość 50 cm. I tak niskie ustawienie też polecam - łatwo się do wanny wchodzi, można bez problemów dość wygodnie usiąść na brzegu wanny. Do tego niska wanna nie ogranicza optycznie przestrzeni. Znaczenie ma też zużycie wody, pojemność mojej 140 to 115 litrów wody. Większa wanna to więcej wody. Mniej wody zużywa się biorąc prysznic niż kąpiel w wannie, nawet małej. Ale w wannie też można wziąć prysznic. Czy mała wanna będzie wygodna to zależy też od tuszy i wzrostu użytkownika. Warto w sklepie zdjąć buty i usiąść w wannie przed zakupem. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.hayd Re: Mała wanna 17.03.15, 11:26 A ja mam łazienkę 4,5 metra kw., ale z oknem na środku jednej ściany i drzwiami na ścianie naprzeciwko. Kabina nijak się nie zmieści, bo wejdzie w okno, albo w drzwi, za to są dwie opcje sensownego ustawienia wanny. Warto rozważyć różne opcje, ale kabina nie zawsze jest wygraną. Odpowiedz Link Zgłoś
tomko00789 Re: Mała wanna 31.03.15, 10:39 Do tak małej łaziezki zdecydowanie zalecm zakup prysznica z wysokim brodzikiem, lub montaż stelażu na wannie. Odpowiedz Link Zgłoś