Gość: maya IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 13:48 czy ktos sie orientuje czy ta promocja w avansie 20rat, nie oprocentowanych jeszcze trwa? a jesli juz nie to czy bedzie jakas niedlugo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madzik35 Re: promocja w avans-ie 04.10.04, 08:30 "nie oprocentowane" ? - ale trzeba zapłacić obowiązkowe ubezpieczenie Odpowiedz Link Zgłoś
jk Re: promocja w avans-ie 04.10.04, 18:42 madzik35 napisała: > "nie oprocentowane" ? - ale trzeba zapłacić obowiązkowe ubezpieczenie to tani chwyt :) a promocja pewnie bedzie az do swiat - konkurencja Avansu ma podobne oferty :) a wiesz moze, ile % w Avansie doplaca sie na ubezpieczenie? 8%? 10%? :) Odpowiedz Link Zgłoś
madzik35 Re: promocja w avans-ie 05.10.04, 08:13 jk napisał: > madzik35 napisała: > > > "nie oprocentowane" ? - ale trzeba zapłacić obowiązkowe ubezpieczenie > > to tani chwyt :) a promocja pewnie bedzie az do swiat - konkurencja Avansu ma p > odobne oferty :) > a wiesz moze, ile % w Avansie doplaca sie na ubezpieczenie? 8%? 10%? > > > :) niestety nie wiem, bo zrezygnowaliśmy z tych rat zaraz po wejściu do sklepu, jak się dowiedzieliśmy o ubezpieczeniu ;-) poza tym sprzedawca był jakiś kłótliwy i na nas wrzeszczał, jak mu powiedzieliśmy że w innych sklepach 0% to 0%. Znajomym powiedziano o ubezpieczeniu jak były wypisane umowy i bank autoryzował kredyt - więc postawiono ich przed faktem dokonanym. 0 = 0 jest na pewno w Media- korzystałam, potwierdzam. A w Euro jest ten sam bank co w Avansie (GE) i ubezpieczenie nie jest obowiązkowe. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gregyoda Re: promocja w avans-ie 05.10.04, 09:09 Nie no to formalnie walenie w głąba z tym ubezpieczeniem! Za różowe to się wydawało,zeby było 20 rat nieoprocentowanych! A już się paliłem na jakiś sprzęt! Jak oni liczą te ubezpieczenie: od wartośći przedmiotu? Mega-cwaniaki! Odpowiedz Link Zgłoś
madzik35 Re: promocja w avans-ie 05.10.04, 13:38 gregyoda napisał: Jak oni liczą te ubezpieczenie: od wartośći przedmiotu? W Avansie % (nie pamiętam jaki), a w Euro (też GE Bank) 5 zł do każdej raty i można zrezygnować. Odpowiedz Link Zgłoś
jk Re: promocja w avans-ie 05.10.04, 18:23 gregyoda napisał: > Nie no to formalnie walenie w głąba z tym ubezpieczeniem! Za różowe to się > wydawało,zeby było 20 rat nieoprocentowanych! A już się paliłem na jakiś > sprzęt! Jak oni liczą te ubezpieczenie: od wartośći przedmiotu? > Mega-cwaniaki! nie tylko Avans tak ma :) avansowa konkurencja pod koniec wrzesnia tez wprowadizla 20x0%, najpierw obowiazkowe ubezpieczenie wynosilo 4,5% kredytu, ale na poczatku pazdziernika podszkoczylo do 8% :) teraz zdaje sie jest 10%, ale nie sprawdzalem - jakos ostatnio szalanie czesto aktualizowany jest program ratalny w owej avansowej konkurencji i juz sie pogubilem, bo to nie moja dzialka :) Odpowiedz Link Zgłoś
jk Re: promocja w avans-ie 05.10.04, 18:18 madzik35 napisała: > niestety nie wiem, bo zrezygnowaliśmy z tych rat zaraz po wejściu do sklepu, > jak się dowiedzieliśmy o ubezpieczeniu ;-) poza tym sprzedawca był jakiś > kłótliwy i na nas wrzeszczał, jak mu powiedzieliśmy że w innych sklepach 0% to > 0%. u konkrencji 20x0% nie rownia sie 0%, bo tez dochodzi ubezpieczenie :) czasem 10 rat jest rzeczywiscie nieoprocentowanych - dzielisz cene towaru przez 10 i takie masz raty - tu ubezpieczenie nie jest obligatoryjne :) niestety w wypadku 20x0% bank (czy firma ratalna) narzucaja z gory ubezp. i sklep nie moze zrezygnowac; co prawda jezeli klient ejst starszy niz 65 lat, to ubezpoeczenie "samo" znika, ale podczas autoryzacji umowa zosatanie odrzucona - starszym ludziom sprzedaje sie sprzet na raty z procentami :) > Znajomym powiedziano o ubezpieczeniu jak były wypisane umowy i bank > autoryzował kredyt - więc postawiono ich przed faktem dokonanym. 0 = 0 jest na > pewno w Media- korzystałam, potwierdzam. A w Euro jest ten sam bank co w > Avansie (GE) i ubezpieczenie nie jest obowiązkowe. > pozdrawiam w Euro kiedys nie informowali o ubezpiecznie, nawet gdy bylo 10 rat "bez kitu" :) jesli sie nie chcialo, to panie reagowlay zdziwieniem :) a znajomi mogli anulowac kredyt, to zaden problem - mowisz, ze nie i kredytu nie ma :) a jesli tak nie chca, to i tak masz 10 dni na rezygnacje z kredytu (zazwyczaj tylko w przypadku kredytow powyzej pewnej kwoty, np. 500 zl) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregyoda Re: promocja w avans-ie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.10.04, 21:19 A który sklep ma te 10 rat nieoprocentowane, bez wpłaty wstępnej? Odpowiedz Link Zgłoś
jk Re: promocja w avans-ie 05.10.04, 22:25 Gość portalu: gregyoda napisał(a): > A który sklep ma te 10 rat nieoprocentowane, bez wpłaty wstępnej? Euro? te ich "raty bez kitu", to nie sa raty 10x0%? :) no i jeszcze Media Markt? na pewno mieli cos takiego :) a Mars? www.mars.net.pl? oni zdaje sie maja, zawsze maja pare produktow w 10x0%, ale czasem sprzedawcy moga rozszerzyc te oferte na inne produkty :) Odpowiedz Link Zgłoś
gregyoda Re: promocja w avans-ie 06.10.04, 10:49 Ten Mars wydaję się konkretny, ale ofertę niestety mają ubogą... :( Odpowiedz Link Zgłoś
jk Re: promocja w avans-ie 06.10.04, 16:11 gregyoda napisał: > Ten Mars wydaję się konkretny, ale ofertę niestety mają ubogą... :( zarzuc maila, napisz co cie intersuje i gdzie mieszkasz - poszukamy Marsa i towaru :) zazwyczja da sie cos wymyslic :) Odpowiedz Link Zgłoś
madzik35 Re: promocja w avans-ie 06.10.04, 11:42 jk napisał: > Gość portalu: gregyoda napisał(a): > > > A który sklep ma te 10 rat nieoprocentowane, bez wpłaty wstępnej? > > Euro? te ich "raty bez kitu", to nie sa raty 10x0%? :) mam raty w euro (od miesiaca) faktycznie cana towaru:10, ubezpieczenie bylo proponowane (5 zl do raty, ale zrezygnowalam). Bez wplaty wstepnej. Pani nam powiedziala ze nie caly asortyment jest objety takimi ratami. Odpowiedz Link Zgłoś