Gość: asia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 21:51 wlasnie zamierzam robic kuchnie. jako sprzet w calosci czyli lodowke, piekarnik, plytee, zmywarke, mikrofale wybralam whirpool. co sadzicie o agd tej firmy???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: slawko Re: agd wihrpool- opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 11:32 opinie są i będą różne jak na temat każdego sprzętu. warto kupić jeśli odpowiadają CI parametry. nie jest to sprzęt zły. na lodówki jest gwarancja 7 lat na agregat i obudowę. ale jest to tylko gwarancja na części, robocizna w tym okresie jest odpłatna. warto zapoznać się z warunkami gwarancji. Odpowiedz Link Zgłoś
zayzayer Re: agd wihrpool- opinie 22.10.04, 17:21 Kuchenka mikrofalowa może być. Odpowiedz Link Zgłoś
ant777 Re: agd wihrpool- opinie 26.10.04, 11:00 zrobisz jak chcesz. jak jesteś napalona, to nic cię nie powstrzyma. wejdź na forum budowa-remont i wyszukiwarce wpisz whirlpool. moja opinia: po doświadczeniach z kilkuletnią pralką whirlpoola, którą niedługo będę musiał wymienić, będę polecał sprzęt tej firmy moim wrogom. Nie daj się zwieść napisom na sprzęcie typu np. "made in France". Prawdopodobnie odezwą się zadowoleni użytkownicy whirlpoola. Równie dobrze można znaleźć zadowolonych użytkowników Fiatów czy Syrenek. Tylko, że ludzie znają te marki. Natomiast whirlpool jak marka dość świeża (w stosunku np. do Fiata), kreuje się na producenta nowoczesnych, solidnych urządzeń agd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rere Re: agd wihrpool- opinie IP: *.spm.pl / *.spm.pl 26.10.04, 20:30 mam pralkę - nie polecam, chodzi głośno jak traktor, źle wiruje, niedokładnie pierze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: agd wihrpool- opinie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.10.04, 17:06 ant777 napisał: > Prawdopodobnie odezwą się zadowoleni użytkownicy whirlpoola. Równie dobrze > można znaleźć zadowolonych użytkowników Fiatów czy Syrenek. Nie mogłam się powstrzymać. Na tej zasadzie mogę napisać: znam NIEzadowolonych użytkowników Electroluxa, samochodów Lexus, Volvo, telewizorów Sony i paru innych sprzętów/firm/marek. To nie znaczy, że to są złe firmy, a ich wszystkie produkty nadają się na złom, prawda? Wciąż piszesz o swojej jednej pralce. Wyrzuć ją wreszcie i miejmy temat z głowy. Kup sobie coś, co uważasz za najlepsze. Ja mam kilka sprzętów W. (niektóre dosyć starawe) i nie narzekam. Zgadza się: nie są jakieś super nowoczesne, ale robią wszystko to, czego od nich oczekuję i do czego są stworzone. Nie jestem jakąś fanatyczką W., ale po prostu drażni mnie takie generalizowanie tematu na podstawie jednego czy dwóch faktów. ant777 napisał: > wejdź na forum budowa-remont i wyszukiwarce wpisz whirlpool. Na forum można znaleźć negatywne posty o każdym sprzęcie, marce samochodu, programie komputerowym itd. Nie ma ideałów w żadnej dziedzinie. Przy W. podejrzewam, że większość postów należy do ciebie, potem pojawiają się moje reakcje, a potem inni. Zresztą jakoś tak się utarło na wszystkich forach, że większość to pytający i narzekający. Tych pozytywnie nastawionych do czegokolwiek jest raczej niewielki procent. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa pozytywnie :) nastawiona do pralki W. 27.10.04, 19:34 mam ją od wielu lat, robi co do niej należy, nie psuje się, ma jakiś "tajemniczy" filtr: czyszczę go (a właściwie wyciągam, oglądam z podziwem i wkładam spowrotem) raz na rok z poczucia obowiązku a nie konieczności Odpowiedz Link Zgłoś
ant777 Re: agd wihrpool- opinie 28.10.04, 12:45 Gość portalu: JK napisał(a): > Nie mogłam się powstrzymać. Na tej zasadzie mogę napisać: znam NIEzadowolonych użytkowników Electroluxa, samochodów Lexus, Volvo, telewizorów Sony i paru innych sprzętów/firm/marek. To nie znaczy, że to są złe firmy, a ich wszystkie produkty nadają się na złom, prawda? Nawet Motorolola może wypuścić bubla mimo bardzo wysokiego standardy jakości jak np. six sigma. Volvo będzie zmuszone wezwać klientów z samochodami bo coś tam spieprzyli. Była ostanio o tym notatka w prasie. Ale volvo tak jak Fiat czy Opel przyznało sie że coś tam szwankuje. Nie chodzi o to że firma X produkuje same złe produkty tylko, że jest większe prawdopodobieństwo kupna bubla firmy X. Wciąż piszesz o swojej jednej pralce. I wciąż będę pisał. W ramach podziękowania serwisowi centralnemu w Warszawie. Jak się nie podoba to nie czytaj. > Wyrzuć ją wreszcie i miejmy temat z głowy. Za 4-5 lat aż się zamortyzuje. Później zrobię heppenig pod nazwą "wyrzuć whirlpoola przez okno". Będzie piwo, kiełbaski, taki festyn, ogólnie sympatycznie. Ja mam kilka sprzętów W. (niektóre dosyć starawe) i nie narzekam. > Zgadza się: nie są jakieś super nowoczesne, ale robią wszystko to, czego od > nich oczekuję i do czego są stworzone. Nie jestem jakąś fanatyczką W., ale po > prostu drażni mnie takie generalizowanie tematu na podstawie jednego czy dwóch faktów. A nie pomyślałaś że mnie może drażnić jak ktoś na podstawie użytkowania tylko własnego sprzętu pisze że jest zadowolonym użytkownikiem? Ja korzystam z wypowiedzi innych forumowiczów. Dodatkowo rozebrałem tą praleczkę i włos mi się zjeżył jak zobaczyłem z czego jest poskładana. forum można znaleźć negatywne posty o każdym sprzęcie, marce samochodu, > programie komputerowym itd. Nie ma ideałów w żadnej dziedzinie. Przy W. > podejrzewam, że większość postów należy do ciebie, potem pojawiają się moje > reakcje, a potem inni. I pewnie założyłem tysiące nicków... Zresztą jakoś tak się utarło na wszystkich forach, że > większość to pytający i narzekający. Tych pozytywnie nastawionych do > czegokolwiek jest raczej niewielki procent. Oczywiście. Analogicznie na forum auto-moto dowiesz się że Skody, Fiaty, Toyoty, Hondy, Volkswageny, Volvo, samochody franolskie to jeden wielki szmelc. Ale pamiętaj że część tych narzekających nabyło doświadczenie, którym się dzielą. Bo co mają napisać o bublu? Że to dobry sprzęt. Do następnego wątku o whirlpoolu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: agd wihrpool- opinie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.10.04, 16:20 ant777 napisał: A nie pomyślałaś że mnie może drażnić jak ktoś na podstawie użytkowania tylko > własnego sprzętu pisze że jest zadowolonym użytkownikiem? Ja korzystam z > wypowiedzi innych forumowiczów. Piszę, bo to jest MOJE doświadczenie, nie piszę o doświadczeniach ludzi, których nie znam. Chyba logiczne, że właśnie na podstawie użytkowania SWOJEGO sprzętu mogę się wypowiedzieć czy jestem zadowolona czy nie. A jak sobie to inaczej wyobrażasz? Mam napisać, że jestem zadowolonym użytkownikiem sprzętu, który ma mój sąsiad czy ktoś z forum??? Ty natomiast nie tylko cierpisz z powodu swojej pralki, ale i z powodu pralek i innych sprzętów ludzi piszących na forum. Wyluzuj się trochę. Niech każdy cieszy się albo smuci za siebie. Natomiast twoje "korzystanie z wypowiedzi innych forumowiczów" jest bardzo wybiórcze (nie korzystasz zupełnie z postów ludzi zadowolonych ze swojego sprzętu). W moim odczuciu jest to po prostu naginanie forum do swoich celów. Odpowiedz Link Zgłoś
ant777 Re: agd wihrpool- opinie 29.10.04, 07:51 Gość portalu: JK napisał(a): > ant777 napisał: > A nie pomyślałaś że mnie może drażnić jak ktoś na podstawie użytkowania tylko > > własnego sprzętu pisze że jest zadowolonym użytkownikiem? Ja korzystam z > > wypowiedzi innych forumowiczów. > > Piszę, bo to jest MOJE doświadczenie, nie piszę o doświadczeniach ludzi, > których nie znam. Ja również piszę na podstawie swojego doświadczenia, więc się nie spodziewaj że napiszę że to dobry sprzęt. Cierpienie, to lekka przesada. Wiesz co mi się podoba w firmie W? Ich strategia marketingowa. Tłoczą w nią niesamowite pieniądze. Jak masz czas to zbierz linki do pozytywnych i negatywnych postów o W. Zobaczymy, których jest więcej. Dzięki takim forom jak te napewno nie kupię sprzętu Aristona, czy Ardo. Niedługo będę musiał kupić zimówki do fiatolota. I kupie je na podstawie opinii użytkowników z forum opony.com.pl. I nie będę się żalił że ludzie piszą że niektóre pozornie renomowane modele to badziew. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: agd wihrpool- opinie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.10.04, 19:05 ant777 napisał: > Ja również piszę na podstawie swojego doświadczenia, więc się nie spodziewaj że napiszę że to dobry sprzęt. Parę centymetrów wyżej napisałeś, że korzystasz z wypowiedzi innych użytkowników. Zrozumiałam, ze podpierasz się nimi w swojej walce z W. Nie namawiam cię do pisania dobrze o czymś, z czym masz problemy. Namawiam cię (i całą resztę świata) do pisania o SWOICH doświadczeniach (negatywnych lub pozytywnych), a nie uogólniania na podstawie własnego przypadku. Ja nie piszę, że W. jest wspaniały, bezawaryjny i nowoczesny. Piszę, że mój sprzęt (kilka sztuk) działa bezproblemowo od paru lat. > Jak masz czas to zbierz linki do pozytywnych i negatywnych postów o W. > Zobaczymy, których jest więcej. Już ci pisałam wcześniej, że czytuję kilka "wyborczych" forów i zauważyłam, że ogólnie mało ludzi pisze o pozytywnych stronach czegokolwiek. Większość to narzekania w zasadzie na wszystko, często na rzeczy, które sie zna tylko ze słyszenia. Więc nie ma sensu, żebym traciła czas i liczyła posty za i przeciw. Wiem jaka będzie ich relacja. Nie dlatego, że tak jest naprawdę, tylko z wyżej wymienionego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLAWKO Re: agd wihrpool- opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 11:36 HEJ!!! whirlpool robi pralki od 90 lat. i twierdzisz, że to świeża marka. to jedna z największych firm tej branży na swiecie. to oni praktycznie stworzyli pralkę. w USA jak pralka to tylko whirlpool. ostatnio kupili polara. maja zakłady na słowacji w italii, we francji. to na prawdę potęga. Odpowiedz Link Zgłoś
kulka85 Re: agd wihrpool- opinie 28.10.04, 14:27 Cześć Ja najwidoczniej nie miałam szczęścia do tej marki. Kupiłam kilka lat temu pralkę wtedy top model whirpoola otwierana od góry no a po 5 latach dosłownie się rozpadła :naprawa wyniosłaby 2/5 ceny nowej. Niestety musiałam kupić nową, ale już nie był to whirpool. Fakt, że słyszałam, iż najlepiej kupować sprzęt róznych firm bo np jeden producent robi dobre zmywarki, a już pralki nie .Niezależnie od tego uraz do whirpoola mi pozostał ;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ant777 Re: agd wihrpool- opinie 28.10.04, 14:41 kulka85 napisała: > Cześć > Ja najwidoczniej nie miałam szczęścia do tej marki. Kupiłam kilka lat temu > pralkę wtedy top model whirpoola otwierana od góry no a po 5 latach dosłownie > się rozpadła :naprawa wyniosłaby 2/5 ceny nowej. Czy to może z serii AWT, 1200 obrotów, szósty zmysł? Może mógłbym ją odkupić na części. Potrzebuję: klapę (stara jest pordzewiała), obciążenie obudowy bębna (stare jest popękane) i łożysko do bębna (jedno już wymieniłem). Odpowiedz Link Zgłoś
kulka85 Re: agd wihrpool- opinie 28.10.04, 16:27 ant777 napisał: > Czy to może z serii AWT, 1200 obrotów, szósty zmysł? Może mógłbym ją odkupić na > > części. Potrzebuję: klapę (stara jest pordzewiała), obciążenie obudowy bębna > (stare jest popękane) i łożysko do bębna (jedno już wymieniłem). Przykro mi,ale zmieniłam ja dwa lata temu i już jej nie mam; oddałam znajomym na części Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
1jagienka Re: agd wihrpool- opinie 03.11.04, 14:13 ja też ją mam, do tych przez Ciebie opisanych przypadłości dopisuję obleśny dozownik do płynu - za cholerę nie da się go wymyć i przez to płyn wycieka zaraz po wlaniu, a po praniu jest w nim woda. Odpowiedz Link Zgłoś
ant777 Re: agd wihrpool- opinie 04.11.04, 08:02 1jagienka napisała: > ja też ją mam, do tych przez Ciebie opisanych przypadłości dopisuję obleśny > dozownik do płynu - za cholerę nie da się go wymyć i przez to płyn wycieka > zaraz po wlaniu, a po praniu jest w nim woda. Mnie przed zakupem sprzedawca lojalnie ostrzegł o tym dozowniku, że po otwarciu klapy wycieka z niego woda i że on tak po prostu ma. Uznałem że skoro tak ma być, to jakoś z tym wytrzymam. Odpowiedz Link Zgłoś
ant777 Re: agd wihrpool- opinie 28.10.04, 14:51 Gość portalu: SLAWKO napisał(a): > HEJ!!! whirlpool robi pralki od 90 lat. i twierdzisz, że to świeża marka. to > jedna z największych firm tej branży na swiecie. to oni praktycznie stworzyli > pralkę. w USA jak pralka to tylko whirlpool. ostatnio kupili polara. maja > zakłady na słowacji w italii, we francji. to na prawdę potęga. Marka jest świeża na naszym rynku, tak jak Buderus (producent kotłów), który na rynku jest od około 250 lat, a u nas pojawił się w latach 90. Popytam się znajomych Amerykanów jaki mają sprzęt w domach. Mam nadzieję że twoja wiedza nie jest wyssana z palca. Napiszę coś jak się dowiem. Whirlpool podpisał nawet dość duży kontrakt z rządem na inwestycje. Przynajmniej ludzie będą mieli pracę. Wiem też że sprzedają sprzęt made in France z częściami made in Italy w środku. Mam Polara w domu. Kupiłem go zanim Polar trafił w ręce Whirlpoola. 50 miesięcy gwarancji, żadnych problemów. Szkoda mi tej marki, bo pewnie wyląduje obok innych sub-marek Whirlpoola jak Ignis czy Baukneht. Odpowiedz Link Zgłoś
zayzayer Re: agd wihrpool- opinie 28.10.04, 15:40 Gość portalu: SLAWKO napisał(a): > HEJ!!! whirlpool robi pralki od 90 lat. i twierdzisz, że to świeża marka. to > jedna z największych firm tej branży na swiecie. to oni praktycznie stworzyli > pralkę. w USA jak pralka to tylko whirlpool. ostatnio kupili polara. maja > zakłady na słowacji w italii, we francji. to na prawdę potęga. Sprzęt Whirlpoola poza nazwą nie ma nic wspolnego ze sprzętem sprzedawanym USA. W Polsce i nie tylko, Whirlpool sprzedaje sprzęt wyprodukowany w zbankrutowanych, a następie wykupionych przez niego zakładach praktycznie nie zmieniając technologii. Przed tem te same sprzęty, ale pod oryginalnymi nazwami miały najgorszą renomę. Whirlpool w Europie sprzedaje podróbki Whirlpoola. Jaja jak berety ;))Tak oczywiście jest najtaniej, a dla Whirlpoola tylko maksymalny zysk się liczy. W Europie Zachodniej już się na nim poznali i jak kiedyś dzięki gigantycznej reklamie jego sprzedaż szybko rosła, tak teraz jeszcze szybciej spada. Odpowiedz Link Zgłoś
1jagienka Re: agd wihrpool- opinie 03.11.04, 14:09 o, chyba mamy podobne praleczki. Ja mam 4 lata i już też myślę o nowej, bo mimo dbałości z mojej strony jest ona jednym słowem do d... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MD Re: agd wihrpool- opinie IP: *.nfz / 82.160.7.* 02.11.04, 15:48 Mam do sprzedania piekarnik do zabudowy Whirlpoola model 234 NA -RETRO. Kupiłam go tydzień temu ale jak się okazało nie pasuje do mojej kuchni, sprzedam więc naprawde tanio... bo musze kupić inny. Gdybyś była zainteresowana daj znać. Odpowiedz Link Zgłoś
titerlitury Re: agd wihrpool- opinie 03.11.04, 15:23 Moja mama kupiła sobie takie "cudeńko"... Plastikowa ramka na blacie plaki zżółkła i popękała już po 2 miesiącach uzytkowania, pralka, mimo, że podłaczał ja wezwany przez mame serwisant (wyważył z poziomica itp) zaczęła skakac i wylądowała poza łazienka jeszcze zanim skończyła wirowanie (nie jest jakaś szczególnie szybka - 600 obr./min). Serwis powiedział, że popękany blat to jest uszkodzenie mechaniczne , które powstało w wyniku tego, ze moja mam uwaga: s t a w a ł a na pralce. Mama odwoływała się nawet do poslkiej centrali firmy - bezskutecznie. Szalejący przy wirowaniu bęben nie został naprawiony mimo 12 wizyt mechaników z autoryzowanego serwisu. Skończyło się na wezwaniu pana Henia, który kiedys naprawiał mamie starego polara. Pan Henio powiedział prawie dokładnie to samo co zayzajer - że straszny szmelc i że mam zmarnowała pieniądze. Mama wzięła pralkę na raty, spłaciła ja ze świadomościa, ze wciśnieto jej bubla... I tak jak ad77 czeka az się zamortyzuje i zapowiada huczna celebrację pozbycia się jej za 2 lata. W mojej rodzinie Whrilpool jest symbolem tandety, a do kanonu rodzinnych powiedzonek trafiło "tylko na nim nie stawaj!", gdy ktos sobie kupi jakis nowy sprzęt agd. Odpowiedz Link Zgłoś
ant777 Re: agd wihrpool- opinie 04.11.04, 07:58 titerlitury napisała: Mama wzięła > pralkę na raty, spłaciła ja ze świadomościa, ze wciśnieto jej bubla... I tak > jak ad77 czeka az się zamortyzuje i zapowiada huczna celebrację pozbycia się > jej za 2 lata. może wspólnie zrobimy festyn? jakieś konkurencje można by wymyslić. może strzelanie do produktów whirlpoola? może rzut silnikiem albo toczenie bębna pralki. Albo super konkurencja: walec drogowy kontra pralka whirlpool. :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś