Gość: mm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 22:22 czy to rozwiąże problem brudnych fug??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: deedee Re: fugi z silikonu IP: 62.29.137.* 30.11.04, 08:55 Nie polecam, lepiej jakieś 2 tygodnie po ułożeniu kafelków zaimpregnować fugi specjalnym płynem (nazywa się Atlas delfin albo jakoś podobnie. Ten środek tworzy na fudze niewidoczną wartewkę (jakby bezbarwnego lakieru) i w ten sposób fuga się nie brudzi. Brud schodzi z tego bardzo elegancko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: fugi z silikonu IP: *.acn.waw.pl 01.12.04, 18:12 A ja świeżo położyłam fugi w kuchni i pomalowałam preparatem: Hagesan, super ochrona fug podłogowych i ściennych. Doradzono mi w Castoramie. Jak działa - nie wiem, bo właśnie się rozchorowałam i kuchnia stoi odłogiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: fugi z silikonu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 22:08 dzięki za pomoc - a może wypowie się ktoś kto ma fugi z silikonu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nm Re: fugi z silikonu IP: *.net 03.12.04, 11:19 Grzyb się robi na silikonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: fugi z silikonu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 16:38 w kuchni też? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: fugi z silikonu IP: *.archeton.pl 22.12.04, 15:56 silikon kosztuje duzo w porownaniu do fugi+impregnat do fug Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: fugi z silikonu IP: *.pl / *.pl 26.12.04, 08:16 Wszystko tylko nie silikon! Do fugi dodaj trochę płynu do impregnowania fug ( chyba Delfin - powiedzą ci w sklepie). Tzn. suchą fugę rozrabiaj pół na pół woda + ten płyn. Jeśli fuga biała woda nie może być chlorowana, ja rozrabiałam wodą kupowaną w sklepie spożywczym w 5-litrowych baniakach (niegazowaną). Od 10 lat fugi jak nowe i to białe ! Odpowiedz Link Zgłoś
qqryq77 Re: fugi z silikonu 26.12.04, 12:20 jest tez prostrze rozwiazanie niz te podawane wyzej a mianowicie rezygnacja z fug. mnie osobiscie bardzo podobaja sie plytki szlifowane ktore to mozna ukladac bez fug. mam zamiar zdecydowac sie na takie rozwiazanie. powierzchnia wyglada jakby byla ulozona z jednego kawalka granitu lub marmuru. no i oczywiscie latwiej sie czysci tez i same plytki ktore sa wypolerowane i nie maja chropowatej powierzchni. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: fugi z silikonu IP: *.pl / *.pl 27.12.04, 07:53 Nie wszędzie można kłaść bez fug, ogrzewanie - nie można, nad kuchenką też raczej nie. Tam gdzie są duże różnice temperatur lepiej (bezpieczniej) z fugami. Odpowiedz Link Zgłoś
lemontea Re: fugi z silikonu 27.12.04, 14:56 odradzam silikon szczególnie w łazience, przy umywalce, brodziku, wannie. Cholerstwo beznadziejne. Fuga górą! Odpowiedz Link Zgłoś
qqryq77 Re: fugi z silikonu 27.12.04, 18:10 najlepiej w takich miejscach najbardziej narazonych na zabrudzenie typu miedzy kuchenka a okapem nad zlewem nad umywalka najlepiej wylozyc sciane czyms oryginalnym np duza tafla szklaną lub blachą Odpowiedz Link Zgłoś