Dodaj do ulubionych

Piekarnik + zmywarka

IP: *.abg.com.pl / *.abg.com.pl 10.12.04, 15:31
Zastanawiam się z Żoną nad urządzeniem kuchni. Zastanawamy się nad takim
rozwiązaniem:
W jednej szafce piekarnik elektryczny i zmywarka.
Od ziemi: zmywarka a nad nią piekarnik - dopuszczmy ewentualne dodatkowe
rozdzielenie.
Czy to jest ... dopuszczalne?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: mif Re: Piekarnik + zmywarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 01:26
      Zmywarkę daj w pobliżu zlewozmywaka/ kosza naśmieci. Resztki z garów i talerzy
      wyrzucisz, jażeli trzeba - opłuczesz i do zmywarki. Piekarnik na wysokości blatu
      może być mniej ergonomiczny niż umieszczony 20 -30 cm poniżej blatu. Przez
      szybkę widać wszystko, a wkładasz i wyciągasz placki i brytfannę prawie na
      wyprostowanych i opuszczonych rękach. Polecam z doświadczenia. W poprzedniej
      kuchni miałem piekarnik nad zmywarką, a zastaw przedzielony 10 cm szufladą na
      blachy i ruszt do piekarnika.
      • Gość: QQRYQ Re: Piekarnik + zmywarka IP: *.aster.pl 11.12.04, 17:16
        a ja w swojej kuchni planuje zrobic w slupku na dole pralke nad nia jakas mala
        szufladke a potem piekarnik. mysle ze piekarnik na wysokosci blatu albo 10 cm
        wyzej bedzie dobrym rozwiazaniem . mam prawie 2 m wzrostu. co do pralki to
        zdecydowalem sie ja wstawic do kuchni ze wzgledu na wiecej miejsca w lazience.
        w lazience tez by sie zmiescila ale po co w kuchni robic niewiadomo ile szuflad
        i szafek skoro moze stac tam pralka ( oczywiscie do zabudowy ).
        • Gość: mif Re: Piekarnik + zmywarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 19:01
          Pralka przy ciężkim wsadzie (np. ręczniki frote) może drgać na wysokich obrotach
          wirowania, a przy rozruchu wirowania, może nadmiernie "dygotać". Zabudowa pralki
          powinna mieć luzy na szerokości szafki, a to może nie zgrać z wymiarami piekarnika.
          • Gość: QQRYQ Re: Piekarnik + zmywarka IP: *.aster.pl 11.12.04, 23:19
            to nadbudowe dla piekarnika mozna postawic nad blatem ( na blacie sie bedzie
            opierala szafka z piekarnikiem ) a na dole pomiedzy szafkami z prawej i lewej
            strony nie robic szafki na pralke ( nie robic dwoch scianek po 2 centymetry
            kazda ) tylko wstawic pralke swobodnie a panel przedni zamiast drzwiczek
            zastapic odsuwana roleta do gory. wtedy pralka nie bedzie dotykala scianek
            szafek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka