Dodaj do ulubionych

Aneks kuchenny - 141 cm x 92 cm = 128 cm2

14.03.05, 12:48
Jak zagospodarować taką przestrzeń, o ile mozna mówić o przestrzeni wogóle.
chcę tam mieć - lodówkę, zlewozmywak,płytę lub kuchenkę i maxymalną ilość
innych rzeczy - oczywiście w granicach rozsądku. Czy macie jakieś
doświadczenia, czy możecie polecić kogoś kto to zaprojektuje??
Obserwuj wątek
    • Gość: eb2004 Re: Aneks kuchenny - 141 cm x 92 cm = 128 cm2 IP: 193.111.166.* 14.03.05, 13:00
      Nie wiem czy ta informacja Ci pomoże. Ostatnio w TTW Opex przy Domaniewskiej
      rozmawiałam z projektantem z firmy Studio Prostych Form o moim niezbyt dużym
      aneksie kuchennym i pan pokazał mi zabudowę zrobioną na długości ściany 150 cm.
      Stwierdził że mogą robić na każdą wielkość powierzchni, więc może spróbuj
      porozmawiać, to akurat nic nie kosztuje
    • Gość: hahahah Re: Aneks kuchenny - 141 cm x 92 cm = 128 cm2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 08:47
      trochę matematyki i człowiek się gubi.......
      141 cm x 92 cm = 12.972 cm2 lub 1,2972 m2
      • morfinka_12 Straszne dzięki - mam tam wypustkę 1 cm2 15.03.05, 13:56
        Mi chodziło o pomoc a nie o to byś szydził. Trochę myslenia i człowiek się
        gubi.

Zainteresowanych proszę o kontakt.
    • morfinka_12 nie potraficie mi pomóc???? 16.03.05, 09:25

• rrenduda Napisz gdzie szukasz. jeśli okolice wawy pomogę 17.03.05, 13:58
    • morfinka_12 kraków 17.03.05, 18:09

• aankaa Re: kraków 17.03.05, 18:22
        przejdź się do IKEA, w dziale kuchnia mają "speców". Za darmo dostaniesz ich
        pomysł, z którym możesz dalej robić co chcesz. I nikt Cię nie zmusza do
        kupienia u nich :)
        • Gość: aby Re: kraków IP: 83.28.138.* 17.03.05, 18:39
          W supermarketach budowlanych znajdziesz takie zestawy - w jednej szafce mini
          lodówka ,płyta grzejna zlew. Poza tym są szafki na góre. Wychodzi ok.1500,
          może mniej trzeba poczekać na promocje. Mysle, ze moze i mozna taniej,
          zabudowujac indywidualnie ale jek policzysz lodówka 600, kuchenka elektr 2
          palniki 200, zlew 100, bateria 50 , obudowa 150-200 to na jedno wyjdzie i bez
          kłopotu. Sporo kawalerek w ogłoszeniach na anecie ma takie zestawy na zdjęciach
          • Gość: belbo Re: kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 12:55
            > Sporo kawalerek w ogłoszeniach na anecie ma takie zestawy na zdjęciac

co to ten anet?

• morfinka_12 dzięki bardzo !!!! jakieś jeszcze propozycje??? 18.03.05, 09:42

• morfinka_12 Re: Aneks kuchenny - 141 cm x 92 cm = 128 cm2 23.03.05, 10:24

• Gość: mimbla Re: Aneks kuchenny - 141 cm x 92 cm = 128 cm2 IP: *.emrsn.co.uk / *.emrsn.co.uk 24.03.05, 14:01
        standardowa szerokosc sprzetu to ok 60 cm - taka ilosc miejsca musisz odjac na
        lodowke, zostaje Ci do wykorzystania 80 cm dlugosci sciany; kup niska lodowke -
        nad nia zrobisz szafki;

zrezygnuj z piekarnika/kuchenki (bo to kolejne 60 cm) i kup plyte grzejna z
        dwoma palnikami ma ona szerokosc jedynie 30 cm,

np:
        www.amica.com.pl/produkty/data.php?prodID=172
        wtedy pod nia tez masz miejsce na szafki - (mysle, ze lepsze sa szafki z
        szufladami niz zamykane - jest latwiejszy dostep do sprzetu umieszczonego w
        glebi)

nie widze tu miejsca na zlew... ale moze po prostu nie spotkalam tak malego
        zlewu...

kupienie "kompaktowego" zestawu w ktorym jest kuchenka, lodowka i zlew - tak
        jak ktos tu juz zaproponowal - tez jest w tej sytuacji dobra propozycja;
        • Gość: Yosemite Sam Re: Aneks kuchenny - 141 cm x 92 cm = 128 cm2 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.03.05, 19:49
          A tak z czystej ciekawości mogłabyś napisać powierzchnie tej całej kawalerki.
          Ja obecnie też jestem w trakcie budowy swojej. Ale w mojej mimo 33 m2 jest o
          wiele wieksza powierzchnia kuchni.
          Chodzi mi o to że też mogłabyś pomyśleć o powiększeniu aneksu kuchennego
          kosztem pokoju lub przedpokoju.
          W takich wymiarach jak podajesz wyżej ciężko jest coś sensownego wymyśleć poza
          gotową szafką w której zamontowana jest lodówka zlew i płyta grzejna.
          • morfinka_12 Mieszkanie ma 30 m2, pierotnie p+k, ale.... 24.03.05, 22:21
            mi nie zależy na kuchni więc z kuchni robię sypialnię, salon pozostaje na
            miejscu swoim a w przedpokoju mam wnękę to tych wymiarach. Sęk w tym że ja chcę
            mieć kuchenkę z piekarnikiem, zlew i lodówkę. Kuchenka ma 50 cm, lodówki już
            wiem że są o szerokości 47 cm. więc zostaje do zagospodarowania 43 cm. Zlew się
            mieści jednokomorowy beż dodatkó. Nad lodówką wysokość 80 cm robię blat i mam
            miejsce do "pracy" w kuchni. Zalezy mi na tym by ktoś może zasugerował inne
            rozwiązanie. np takie które pozwoli zmaksymalizować zagospodarowanie całej
            wnęki. Jak wczesniej krtos zauważył sprzęt ma głębokość 60 cm (przeważnie) więc
            zostaje 30 cm pola do popisu. Albo inne rozwiązanie???
            • morfinka_12 a co do mieszkania to mam- 24.03.05, 22:25
              aneks w przedpokoju, sypialnie 7,5 m2 (szafa zabudowana i łóżko - w sypialni
              wystarczy) pokój ma 14 m2, łazienka prawie 4 m2. Więc mam dwa pokoje z aneksem
              w przedpokoju. Zależało mi na oddzieleniu przestrzeni nocnej od dziennej.
              • Gość: Yosemite Sam A może.... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.03.05, 14:36
                ustawić szafki w kształt litery L przy dluższej i jednej krótszej ścianie.
                Wtedy w rogu możesz dać narożny zmywak albo postawić pod skosem piekarnik.
                Długość blatu wynosi w takim ustawieniu szafek już 170 cm. Wtedy będzie troche
                więcej miejsca.
                • morfinka_12 teoria wg mnie taka jest, ale potrzebuje jednak po 29.03.05, 15:00
                  porady fachowca, dziś byłem w jedej firmie i powiedzieli że oni to moga dac mi
                  szafki a resztę mam załatwić sam.
                  • Gość: mimbla Re: teoria wg mnie taka jest, ale potrzebuje jedn IP: *.emrsn.co.uk / *.emrsn.co.uk 29.03.05, 15:48
                    zdecydowanie porada fachowca jest tu potrzebna i to takiego, ktory powie Ci jak
                    blisko mozna umieszczac plyte grzejna/piekarnik przy lodowce itd.

standardowych szafek w litere L nie da sie ustawic, bo maja 60 cm glebokosci i
                    raczej sie nie zmieszcza jezeli ma byc i piekarnik i lodowka;

a moze mozna piekarnik w zabudowanym "slupku" nad lodowka? (jezeli przepisy
                    pozwalaja)
    • morfinka_12 w Krakowie nie ma żadnej firmy ????? polećcie coś 30.03.05, 13:31

• pchelka Re: w Krakowie nie ma żadnej firmy ????? polećcie 30.03.05, 15:25
        Cześć,
        ja Ci wprawdzie nie polecę firmy w Krakowie, ale
        sama próbuję zabudować aneks o wym. 170 x 160 i zmieścić wszystko, co
        trzyosobowej rodzinie jest w kuchni potrzebne.
        Ostatnio zrezygnowałam ze zmywarki :)
        Po milionie zmian opracowałam jednak koncepcje.
        W arkuszu Excela zrobiłam sobie komórki cm x cm i przestawiałam kwadraciki, az
        wyszła mi kuchnia.
        I zabawa przednia.
        Polecam :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka