Dodaj do ulubionych

Lodówka jaka najlepsza

03.06.05, 07:40
Jestem na etapie kupowania lodówki. Interesują mnie lodówka:
- w wysokości 180-190 cm
- biała
- zamrażalnik na dole
- w cenie do 2200 zł
Tylko nie wiem jakiej marki/firmy bedzie dobra. Proszę o poradę w tej sprawie,
jaką lodówkę polecacie kupić. Będę bardzo wdzięczna.
Obserwuj wątek
    • Gość: bb Re: Lodówka jaka najlepsza IP: *.katowice.pl 03.06.05, 08:15
      Może mnie tu zlinczują, ale ja polecam Amicę. Mam dwie jedną od 1997, drugą w
      zabudowie od 2003. Działają do dzisiaj bez zarzutu.
      Pzdr.
      • ssaczek Re: Lodówka jaka najlepsza 03.06.05, 16:17
        www.agdrtv.com.pl/lodowki/INDESIT_BEAA_35_P_GF.php
      • zayzayer Re: Lodówka jaka najlepsza 04.06.05, 16:00
        Gość portalu: bb napisał(a):

> Może mnie tu zlinczują

Za co? To nie tylko Twoja tak ma. Wyobraź sobie, że 75% lodówek Amica z tego
        roku chodzi do dziś!!!! (tak się pisze, a może do dzisiaj?). Ja wiem, że to
        niesamowite, ale takie są fakty.
        • Gość: bb Re: Lodówka jaka najlepsza IP: *.katowice.pl 06.06.05, 10:36
          zayzayer napisał:

>
          > Za co? To nie tylko Twoja tak ma. Wyobraź sobie, że 75% lodówek Amica z tego
          > roku chodzi do dziś!!!! (tak się pisze, a może do dzisiaj?). Ja wiem, że to
          > niesamowite, ale takie są fakty.
          >
          >
          Jak Pan ma serwis w miejscowości na U. to poleca Pan na pewno sprzęt
          najbardziej się psujący. W sumie z tego Pań żyje. Więc rozumiem, że Bosch
          omijać szerokim łukiem.
          Też pozdrawiam.
          PS.
          A tak poważnie i tak wiemy jakie bebechy tam siedzą :).

• zayzayer Re: Lodówka jaka najlepsza 06.06.05, 20:21

> Jak Pan ma serwis w miejscowości na U. to poleca Pan na pewno sprzęt
            > najbardziej się psujący. W sumie z tego Pań żyje. Więc rozumiem, że Bosch
            > omijać szerokim łukiem.

> Jak Pan ma serwis w miejscowości na U. to poleca Pan na pewno sprzęt
            > najbardziej się psujący. W sumie z tego Pań żyje. Więc rozumiem, że Bosch
            > omijać szerokim łukiem.

Mylisz się.Jest odwrotnie. Psujący się sprzęt wyrzuca na śmietnik, a dobry się
            naprawia. Poczytaj ostatnie posty na Elektrodzie:
            www.elektroda.pl/rtvforum/forum28.html
            Na dodatek ja za złomowanie sprzętu nic nie kasuję. W moim interesie jest więc
            polecić klietowi sprzęt, który nie rozleci się po paru latach, bo klent go
            wyrzuci, i który jak się zepsuje to naprawa będzie opłacalna, bo jak nie, to
            też wyrzuci i nie da mi zarobić. Co my serwisanci zarobiliśmy na tej pralce
            Whirlpool AWG(Elektroda), czy na tej lodówce Amica z popękanym poszyciem
            wewnętrznym (Elektroda)? Na tym badziewnym sprzęcie zarobią niestety
            producenci, a nie ja. I oczywiście stracą na tym konsumenci. Pomyśl.
    • Gość: tomek Re: Lodówka jaka najlepsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 23:00
      Nie polecam Amica, Indesit,Ariston, Whirlpool
      Polecam Bosch
      www.rtvagd.sklep.pl/?m=p&prod_id=3449
      • Gość: Kosma Re: Lodówka jaka najlepsza IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.06.05, 23:42
        Co wy wszyscy z tym Boschem? Sama mam chłodziarko-zamrażarkę Boscha od 7 lat i
        właściwie niczego jej nie mogę zarzucić, jest dość cicha, ale drugi raz
        zdecydowałabym się na coś innego - chodzi mi o to, że te lodówki mają w środku
        za mało miejsca, a design mało nowoczesny.
        • jaki71 Re: Lodówka jaka najlepsza 05.06.05, 20:27
          Wszelkie produkty firmy bosch obchodze szerokim lukiem i bede obchodzil po wsze
          czasy. Firma bosch to juz nie jest ta sama firma co kilka lat temu, robiaca
          dobre niezawodne wyroby. Obecnie to jest taki sam chlam jak kazda inna firma za
          te same pieniadze. A moze nawet i gorszej jakosci bo z tej ostatniej pozostala
          tylko cena...
          • Gość: aśka Re: Lodówka jaka najlepsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 00:45
            jeśli nie Bosch to jakie lodówki polecasz?
      • Gość: JK Re: Lodówka jaka najlepsza IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.06.05, 23:09
        Gość portalu: tomek napisał(a):
        > Nie polecam Amica, Indesit,Ariston, Whirlpool
        > Polecam Bosch

Moja jedna lodówka Whirlpoola chodziła w starym mieszkaniu i chodzi do dziś w
        rodzinie - w sumie to daje ok. 9-10 lat. Bez żadnych problemów. Obecna lodówka,
        też Whirlpoola rozpoczęła trzeci rok "życia" i też nie mogę narzekać na nic.
        • orki11 Re: Lodówka jaka najlepsza 06.06.05, 07:49
          W ten weekend chodziłam zmęzem po rónych tych sklepach ze sprzętem AGD -
          konkretnie za lodówkami. I tak - w RtvEuroAgd polecano nam Elektroluxa z dwoam
          agregatami (była promocja), w Saturnie polecano nam lodówkę LG no frost lub
          samorozmarażjącą się Elektroluxa. Jeśli chodzi o lodówki typu no frost to
          polecano właśnie LG bo "dłużej w tym siedzi", a Elektrolux dopiero zaczyna
          produkować tego typu lodówki. W tego typu lodówkach zynośc trzeba przechowywać
          w pojemnikach lub foliach spożywczych, zeby nie wyschły.

No własnie teraz to już nie wiem czy lepiej kupic lodówkę zwykła czyli
          samorozmarażajacą czy no frost - jakie są Państwa doświadczenia w tym zakresie.

• zayzayer Re: Lodówka jaka najlepsza 06.06.05, 08:42
            orki11 napisała:

>Jeśli chodzi o lodówki typu no frost to
            > polecano właśnie LG bo "dłużej w tym siedzi", a Elektrolux dopiero zaczyna
            > produkować tego typu lodówki.

Jak Electrolux produkował lodówki typu No Frost, to w Korei nie wiedzieli
            jeszcze jak wygląda lodówka. Nie mówiąc o tym, że nie było jeszcze LG.
            Prawie wszystkie europejskie firmy wycofują się całkowicie z takich lodówek,
            albo ograniczają ich ofertę do minimum. Z tymi lodówkami jest najwięcej
            problemów. NIE POLECAM !!!
          • Gość: slawek Re: Lodówka jaka najlepsza IP: 81.219.117.* 08.06.05, 19:44
            ja pier... kto opowiada, że LG dłużej siedzi w lodówkach no frost!!
            dłużej to oni siedza chyba w środku bo palą sie ze wstydu.
            a w zwykłej lodówce to się nie zawijaw folię?
            tak czy nie?
            electrolux to potega jeśli chodzi o lodówki.........
    • orki11 Re: Lodówka jaka najlepsza 06.06.05, 09:44
      Dziekuje za porady.

Teraz kolejne mam pytanie w sprawie lodówek ic zekam na opinie.
      Czy wybrać lodówkę jedoagregatową czy dwuagregatową. Czy rzeczywiście coś sie
      zyska na tych dwuagregatach czy to taki bajer.
      • agnieszka_z-d Re: Lodówka jaka najlepsza 06.06.05, 21:15
        Do tego pytania i ja się dołączam - jeden czy dwa agregaty??
        • Gość: robert Re: Lodówka jaka najlepsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 21:39
          jedna sprężarka/to po polsku/ w układzie z zaworem magnetycznym ,dającym
          możliwość optymalnej pracy w zależności od obciążenia cieplnego części
          chłodniczej lub zamrażalniczej.
          a tak wogóle to wybrałbym GORENJE.
      • Gość: ada Re: Lodówka jaka najlepsza IP: *.lubin.dialog.net.pl 08.06.05, 09:49
        Jeżeli często nie ma Cię w domu polecam 2 agregaty bo wtedy możesz opróżnić
        część lodówki i ją wyłączyć a zostawić włąćzoną zamrażarkę. Oszczędzasz
        prąd.Jeśli cały czas korzystasz z lodówki nie musisz dopłacać do 2 agregatów.
        Ja osobiście polecam Elektrolux- mam lodówkę z systemem antybakteryjnym i
        funkcją szybkiego zamrażania. Jestem również właścicielką pralki Elektroluxa i
        jest o.k. już 2 lata.
    • orki11 Re: Lodówka jaka najlepsza - kolejne pytanie 07.06.05, 09:14
      Wczoraj usłyszałam, że lodówko-zamrażarka jest to trochę coś innego jak
      chłodziarko-zamrażarka i lepsza jest lodówko-zamrażarka. Czy cos o tym komuś
      wiadomo.
      Jak wpisałam w wyszukiwarce słowo "lodówko-zmarażarka" długa lista pojawiłą
      się, ale jak weszłam na konkretną stronę to i tak przy tym modelu lodówki było
      wpisane chłodziarko-zamrażarka. I sam nie wiem.
      • Gość: abc Re: Lodówka jaka najlepsza - kolejne pytanie IP: 193.111.166.* 07.06.05, 16:46
        www.agdrtv.com.pl/lodowki/AEG_SANTO_70312_KG.php
        za okolo 2300 mozna zalatwic. bardzo ladna w srodku, fajna duza szuflada na
        warzywa, no i firma jedna z najlepszych. teraz jest promocja i daja 5 lat
        gwarancji.

pzdr

abc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka