Dodaj do ulubionych

AGD firmy Haier

20.06.05, 09:47
Poszukuję info na temat sprzętu tej firmy. Produkują oni między innymi dla
Liebhera i Aristona. Kto posiada ich produkty? Jak się one sprawują?
Będę wdzięczna za info.
Obserwuj wątek
    • Gość: zenek Re: AGD firmy Haier IP: 195.137.246.* 20.06.05, 10:40
      Haier to niemiecko brzmiąca nazwa chińskiej firmy.
      wcześniej rzeczywiście Liebherr produkował w Chinach-czy dziś tego nie
      wiem.
      • cinsan Re: AGD firmy Haier 20.06.05, 10:57
        Ja doskonale wiem,że to chińska produkcja. Co dziś zresztą nią nie jest? Chyba
        na polu walki został Ariston. Wygląda na to,że "wnętrza" większej ilości
        produktów są takie same, a przynajmniej bardzo zbliżone. Płaci się za wzór,
        wygląd i markę.
        • beria29 Re: AGD firmy Haier 20.06.05, 13:18
          cinsan napisał:

> Ja doskonale wiem,że to chińska produkcja. Co dziś zresztą nią nie jest?

bosch też jest chiński?
          • Gość: zenek Re: AGD firmy Haier IP: 195.137.246.* 20.06.05, 13:50
            napisz co BOSCH ma chińskiego/ napewno nie pralki, zmywarki,piekarniki/
            • Gość: vento Re: AGD firmy Haier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 14:52
              Kuchenki Bosch są produkowane w Bułgarii w fabrykach BEKO
              • cinsan Re: AGD firmy Haier 20.06.05, 20:00
                Wystarczy wejść na stronę Boscha, poszukać fabryki i zobaczyć, że największy
                asortyment produkcyjny występuje w Chinach. Pracuję w dużej, międzynarodowej
                firmie produkującej i sprzedającej markowe produkty i wiem skąd pochodzą
                podzespoły. Klient zaś na żadnym z elementów nie znajdzie napisu "Made in
                China".
    • zayzayer Re: AGD firmy Haier 20.06.05, 21:23
      Ludzie! Co Wy tak się czepiacie kraju w którym został wyprodukowany dany wyrób,
      czy podzespół. To naprawdę nie ma większego znaczenia. Liczy się tylko marka.
      Teraz wiele renomowanych producentów otwiera fabryki w Chinach. Moim zdaniem
      wyroby z tych fabryk są na najwyższym światowym poziomie. Co innego wyroby
      prawdziwych chińskich marek. Tych proponuję unikać. Tandeta i jeszcze raz
      tandeta. Haier produkowany jest we współpracy z Aristonem, ale jakby nie było
      jest marka chińską i dlatego proponuję obchodzić ją szerokim łukiem.
      • cinsan Re: AGD firmy Haier 20.06.05, 21:27
        No i dziękuję za rzeczową informację ;-)
        • Gość: basia Re: AGD firmy Haier IP: 80.51.231.* 21.06.05, 10:11
          co za bzdury, żeby Haier omijać szerokim łukiem.jstem od roku posiadaczką
          zmywarki.jestem bardzo zadowolona a czy myje inaczej niż reklamowane marki?. nie
          i nie jest skomplikowana w obsłudze.bez zbędnych bajerów za które oczywiście
          się płaci.pozdr.
          • Gość: łukasz Re: AGD firmy Haier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 10:58
            Basiu! Serwisy agd za rok czy dwa będą z Ciebie bardzo zadowolone. Oj dasz im
            zarobić!
            • Gość: maga785 Re: AGD firmy Haier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 11:05
              Z moich rodzicow ktorzy kupili pralke 2 lata temu serwis tez jest
              zadowolony.Tylko oni nie sa zadowoleni z serwisu.Pralke kupili w promocji za
              niecałe 800zł i do tej pory był juz wymieniany beben i programator.Beben dlatego
              ze w pralce otwieranej od gory otworzyły sie drzwiczki podczas prania.Haier to
              niestety nienajlepszy producent i jeszcze gorszy serwis!
              • Gość: basia Re: AGD firmy Haier IP: 80.51.231.* 21.06.05, 12:39
                dzięki za ostrzeżenia.jak zmywara się zepsuje a nie będzie nadawała się do
                naprawy to ją po prostu wywalę.reasumując dałam się nabrać, bo skusiła mnie
                cena a sprzedawca tak nadawał, że szok.I mam bubla - dobrze,że mój mąż tego nie
                czyta.skończyłoby się tym,że...a nie mówiłem... ty zawsze jesteś
                najmądrzejsza... pozdrawiam ze słonecznej J.góry.
                • Gość: Eliza Re: AGD firmy Haier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 12:45
                  A co na to Twój psycholog?
                • Gość: Santos Re: AGD firmy Haier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 12:47
                  Dobre i to, że zdajesz sobie sprawę ze swojego błędu. Lepiej późno niż wcale...
                • zayzayer Re: AGD firmy Haier 21.06.05, 14:31
                  Gość portalu: basia napisał(a):

> jak zmywara się zepsuje a nie będzie nadawała się do naprawy to ją po prostu
                  > wywalę.

Gorzej jak będzie trzeba ją wywalić razem z nową podłogą. Żaden Haier nie ma
                  zabezpieczenia przed zalaniem mieszkania. W zmywarkach Aqua-atop _to podstawa_.
                  Tylko zmywarkę z takim zabezpieczeniem można nastawić i pójść spać, czy wyjść z
                  domu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka