Dodaj do ulubionych

lodówka pod zabudowę

02.09.05, 12:18
Jakie są Wasze opinie na temat lodówki pod zabudowę.Czy psuje się bardziej
niż wolno stojąca? Czy, jeśli macie takową, jesteście zadowoleni(jakiej
firmy)?A jeśli nie macie to dlaczego? Ze względów finansowych?Czysto
zdroworozsądkowych ;-)?
Bardzo Was proszę o pomoc bo do niedawna byłam zdecydowana na wolnostojącą w
kolorze Inox ale zaczynam się wahać bo cenowo to chyba wyjdzie podobnie jak
zabudowana...
Obserwuj wątek
    • Gość: zoska Re: lodówka pod zabudowę IP: 213.17.203.* 02.09.05, 14:33
      Jesli szafka maskujaca(obudowujaca) bedzie na wymiar wowczas taka lodowka
      komponuje sie z meblami. Sama widzialam jak nieudolnie zabudowano taka lodowke.
      Nie zgadzaly sie zamkniecia (drzwiczki szafki dla lodowki i zamrazarki byly na
      innych wysokosciach niz faktycznie drzwi lodowki i zamrazarki). Wowczas nie
      pozostalo nic innego jak pozostawic nieprzymocowane drzwizki szafki. Aby
      otworzyc sama lodowke uchylano drzwiczki szafki dolne i gorne (czyli od lodowki
      i zamrazarki) :( Nalezy zatem dobrac sprzet i sprawdzic dla niego zabudowe.
      Kwestia lodowki wolnostojacej czy do zabudowy to pewnie tylko estetyka i gust.
      Sama zdecydowalam sie na wolnostojaca w kolorze inox. Sam sprzet pewnie ten czy
      ten nie jest gorszy. Zastanow sie nad dogodnym dla Ciebie rozwiazaniu i
      poszukaj marki i typu sprzetu. Pozdr.
      • Gość: owiec Re: lodówka pod zabudowę IP: *.aster.pl 02.09.05, 17:07
        Co do parametrów i awaryjności tych dwóch typów lodówek nie ma żadnych różnic.
        Jeśli w domu masz cią szafek a lodówka przewidziana jest do postawienia w tym
        ciągu to lepiej wybrać lodówke pod zabudowe. Jeśli zamawiasz meble nie ma
        problemu z dostosowaniem szafki pod konkretną lodówke tego typu ( najpierw
        kupuje się lodówke ).
        Drzwiczki od szafki kuchennej są wtedy połączone z tymi od lodówki specjalnymi
        suwakami dostarczanymi wraz z lodówką. Wtedy otwierając szafke otwierasz też
        lodówke.
        Zabudowa lodówki i innych urządzeń nie zaburza wtedy wygładu kuchni.
        • lolajna7 Re: lodówka pod zabudowę 05.09.05, 13:18
          Bardzo Wam dziękuję za odpowiedź :-)
          Gdyby ktoś miał jeszcze coś do powiedzenia w tym temacie to zapraszam-chętnie
          poczytam

Pozdr.gorąco
          • Gość: E. Re: lodówka pod zabudowę IP: *.localdomain / 217.96.44.* 11.09.05, 21:30
            Ja też przez długi czas nastawiona byłam na lodówkę do zabudowy (chłodziarko-zamrażarkę ok 175cm), ale chyba (na 98% :) )zmieniłam zdanie. Myślę, że pod względem technicznym nie ma dużych różnic, jest za to różnica pod względem pojemności, te do zabudowy mają mniejszą pojemność. Dla mnie ważna była pojemność zamrażarki i tu w wolnostojącej, o tej samej wysokości, mogę znaleźć prawie dwa razy większa zamrażarkę. To tyle :) Pozdrawiam :) E.
            • lolajna7 Re: lodówka pod zabudowę 13.09.05, 10:23
              No i tak sobie myślę, że długo nie będzie mnie stać na nowe meble a gdyby coś
              się zepsuło w lodówce to wtedy nie ma problemu z wymianą (lodówki) bo z taką
              zabudowaną to już chyba problem...
            • bussie Re: lodówka pod zabudowę 13.09.05, 15:05
              Przyłączam się. My postanowiliśmy kupić Electroluxa i zastanawialiśmy się nad
              opcją zabudowa, czy nie, ale... Do zabudowy największa chłodziarko-zamrażarka
              miała 176 cm wzrostu, a nam zależało na wiekszej. Wybraliśmy model wolnostojący
              wys 185 cm i policzyliśmy, że zaoszczędziliśmy 100,00 zł na lodówce i jeszcze
              minimum 550 na szafce do zabudowy. Może to niewielka oszczędność, ale
              wystarczyło na płytki do naszej niewielkiej kuchni. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka