cinsan 07.09.05, 08:56 Podzielcie się proszę doświadczeniami. Kto dokonał zakupów sprzętu w tym sklepie internetowym? Jak wyglądała dostawa, zapłata itp. Co z gawarancją? Bardzo dziekuję za wszelkie info. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lepremo Re: Sklep internetowy EwByMail 07.09.05, 09:47 Witam Nie kupowałem w tym sklepie przez internet, ale za to kupowałem w samym stoisku, które mieści się na ul. Bartyckiej w Warszawie. Podejrzewam więc, że firma jest w porządku (skoro ma stały adres i normalne stoisko sprzedaży). Wkurzyłem sie tylko gdy po kilku dniach znalazłem ten sam sprzęt trochę taniej w Saturnie (gdzie mógłem w dodatku kupic to samo na kartę lub na raty w przeciwieństwie do Ewabymail). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Sklep internetowy EwByMail IP: *.pg.com 07.09.05, 18:37 Witam, kupowałam tam kilka razy sprzęt AGD i za każdym razem zaoszczędziłam kilkaset zł w stosunku do Euro RTV i tym podobnych. Dodatkowo jak się okazało w Ewie mieli nowsze modele, natomiast w sklepach w tej samej cenie można było kupić wersje starsze, wycofywane z rynku przez producenta... Zapłata - ja wybrałam gotówkę przy odbiorze. Bez problemu. Dostawa - jak wybierałam typowe modele, to odzywali się w ciągu kilku dni. Raz zamówiłam produkt nietypowy (kuchenka pod zabudowę 50 cm) i wtedy zajęło to jakieś 3 tyg., musiałam do nich ze 2 razy dzwonić i się przypominać (co prawda był to okres boomu remontowego maj 2004 i mieli kupę roboty...). Najbardziej podobało mi się to, że przywieźli i przynieśli mi sprzęt prosto do mieszkania, za darmo, w wybranych przeze mnie godzinach (raz była to 23:00...). Podsumowując - polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Sklep internetowy EwByMail IP: *.pg.com 07.09.05, 18:37 Aha, gwarancja oczywiście jest. Podstemplowana. Na razie nie musiałam korzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Sklep internetowy EwByMail IP: *.chello.pl 07.09.05, 21:49 Raczej same plusy. Wczesniej nalezy sie jedynie upewnic czy pasuje cena (bywa taniej, choc rzadko) i wczesniej sprawdzic jak produkt wyglada 'na zywo'. Jesil wiadomo, ze np. produkt nie jest popularny mozna zadzwonic i spytac sie jaki bylby czas dostawy. Odpowiadaja na maile, maja swoje stoisko na Bartyckiej, powyzej 1000 PLN dostawa gratis. Gwarancja, faktura, wniesienie. Do tego rzeczowa obsluga. Ha, i jest jeszcze cos co mnie zaskoczylo - mozna sie pytac o produkty, ktorych nie maja w ofercie. W ten sposob udalo mi sie kupic baterie - cena standardowa 900, w tanszych sklepach po rabacie 750 a tutaj 650 :) Mi pasuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
danusiaw Re: Sklep internetowy EwByMail 08.09.05, 09:32 ja kupywałam u nich armaturę łazienkową, kibelek i umywalki. Dowóz miałam gratis (powyżej 1000,00), wniesienie też, gwarancja podbita. Czekałam 1 dzień!!! Oszczędnośc około 20%. Teraz czekam na wanne z hydromasażem( której nie mają w ofercie), cena wyniesie brutto tyle co u producenta netto. Więć sporo zaoszczędzę. Dostawa do 3 tygodni. W każdym zwykłym sklepie czas oczekiwania wynosił ponad 1 miesiąc. Ogólnie jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
cinsan Re: Sklep internetowy EwByMail 09.09.05, 08:53 Dziękuję wszystkim za info.Ze spokojem dokonam tam zakupów ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Sklep internetowy EwByMail IP: *.aster.pl 09.09.05, 16:24 Możesz też zobaczyć ofertę www.camcoo.pl . Też mają stoisko na Ursynowie (stacja Kabaty) Jak porównywałem ceny wychodziło mi że mają najtaniej. Nie mają chyba sprzętu do łazienek ale AGD tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: Sklep internetowy EwByMail IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.05, 13:10 Witam, kupowałam tam kilka rzeczy, ogólnie OK i taniej, raz niestety okazało sie ,ze lodowka jest klasy B a nie jakumieszczono w opisie w internecie jako klasa A. I tu rozpoczeły sie problemy - nie godzili sie na zamiane na inna. Poniewaz nie mialam akurat czasu i ochoty na kłotnie i straszenie Federacja Konsumentów, no i sama lodówka byla dla mnie pilna, zrezygnowalam z dalszych kłotni. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś