Dodaj do ulubionych

Sklep internetowy EwByMail

07.09.05, 08:56
Podzielcie się proszę doświadczeniami.
Kto dokonał zakupów sprzętu w tym sklepie internetowym?
Jak wyglądała dostawa, zapłata itp. Co z gawarancją?
Bardzo dziekuję za wszelkie info.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • lepremo Re: Sklep internetowy EwByMail 07.09.05, 09:47
      Witam
      Nie kupowałem w tym sklepie przez internet, ale za to kupowałem w samym stoisku,
      które mieści się na ul. Bartyckiej w Warszawie. Podejrzewam więc, że firma jest
      w porządku (skoro ma stały adres i normalne stoisko sprzedaży).
      Wkurzyłem sie tylko gdy po kilku dniach znalazłem ten sam sprzęt trochę taniej w
      Saturnie (gdzie mógłem w dodatku kupic to samo na kartę lub na raty w
      przeciwieństwie do Ewabymail).
      Pozdrawiam
      • cinsan Re: Sklep internetowy EwByMail 07.09.05, 11:57
        Dzięki za info.
    • Gość: Ola Re: Sklep internetowy EwByMail IP: *.pg.com 07.09.05, 18:37
      Witam,
      kupowałam tam kilka razy sprzęt AGD i za każdym razem zaoszczędziłam kilkaset
      zł w stosunku do Euro RTV i tym podobnych. Dodatkowo jak się okazało w Ewie
      mieli nowsze modele, natomiast w sklepach w tej samej cenie można było kupić
      wersje starsze, wycofywane z rynku przez producenta...
      Zapłata - ja wybrałam gotówkę przy odbiorze. Bez problemu.
      Dostawa - jak wybierałam typowe modele, to odzywali się w ciągu kilku dni. Raz
      zamówiłam produkt nietypowy (kuchenka pod zabudowę 50 cm) i wtedy zajęło to
      jakieś 3 tyg., musiałam do nich ze 2 razy dzwonić i się przypominać (co prawda
      był to okres boomu remontowego maj 2004 i mieli kupę roboty...).
      Najbardziej podobało mi się to, że przywieźli i przynieśli mi sprzęt prosto do
      mieszkania, za darmo, w wybranych przeze mnie godzinach (raz była to 23:00...).
      Podsumowując - polecam.
      • Gość: Ola Re: Sklep internetowy EwByMail IP: *.pg.com 07.09.05, 18:37
        Aha, gwarancja oczywiście jest. Podstemplowana. Na razie nie musiałam korzystać.
        • Gość: mm Re: Sklep internetowy EwByMail IP: *.chello.pl 07.09.05, 21:49
          Raczej same plusy. Wczesniej nalezy sie jedynie upewnic czy pasuje cena (bywa
          taniej, choc rzadko) i wczesniej sprawdzic jak produkt wyglada 'na zywo'. Jesil
          wiadomo, ze np. produkt nie jest popularny mozna zadzwonic i spytac sie jaki
          bylby czas dostawy. Odpowiadaja na maile, maja swoje stoisko na Bartyckiej,
          powyzej 1000 PLN dostawa gratis. Gwarancja, faktura, wniesienie. Do tego
          rzeczowa obsluga. Ha, i jest jeszcze cos co mnie zaskoczylo - mozna sie pytac o
          produkty, ktorych nie maja w ofercie. W ten sposob udalo mi sie kupic baterie -
          cena standardowa 900, w tanszych sklepach po rabacie 750 a tutaj 650 :) Mi pasuje :)
    • danusiaw Re: Sklep internetowy EwByMail 08.09.05, 09:32
      ja kupywałam u nich armaturę łazienkową, kibelek i umywalki. Dowóz miałam
      gratis (powyżej 1000,00), wniesienie też, gwarancja podbita. Czekałam 1 dzień!!!
      Oszczędnośc około 20%.
      Teraz czekam na wanne z hydromasażem( której nie mają w ofercie), cena wyniesie
      brutto tyle co u producenta netto. Więć sporo zaoszczędzę. Dostawa do 3
      tygodni. W każdym zwykłym sklepie czas oczekiwania wynosił ponad 1 miesiąc.
      Ogólnie jestem bardzo zadowolona.
      • cinsan Re: Sklep internetowy EwByMail 09.09.05, 08:53
        Dziękuję wszystkim za info.Ze spokojem dokonam tam zakupów ;-)
        • Gość: z Re: Sklep internetowy EwByMail IP: *.aster.pl 09.09.05, 16:24
          Możesz też zobaczyć ofertę www.camcoo.pl .
          Też mają stoisko na Ursynowie (stacja Kabaty)
          Jak porównywałem ceny wychodziło mi że mają najtaniej.
          Nie mają chyba sprzętu do łazienek ale AGD tak.
    • Gość: megi Re: Sklep internetowy EwByMail IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.05, 13:10
      Witam, kupowałam tam kilka rzeczy, ogólnie OK i taniej, raz niestety okazało
      sie ,ze lodowka jest klasy B a nie jakumieszczono w opisie w internecie jako
      klasa A. I tu rozpoczeły sie problemy - nie godzili sie na zamiane na inna.
      Poniewaz nie mialam akurat czasu i ochoty na kłotnie i straszenie Federacja
      Konsumentów, no i sama lodówka byla dla mnie pilna, zrezygnowalam z dalszych
      kłotni.

Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka