elzbietka_k 22.09.05, 15:19 Jakie macie doswiadczenia ? Jakie problemy ? Czy jakosc faktycznie duzo gorsza od np. Nowej Gali? Jak wyglada kwestia utrzymania czystosci ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mm Re: gres chinski ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 18:39 właśnie go położyłam w całym mieszkaniu/ schną fugi :))/ płytkarz powiedział ze jakościowo ok - prezentuje się też dobrze - za kilka tygodni napiszę coś więcej jak zacznę po nim chodzić :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyzak Re: gres chinski ? IP: 5.6.* / *.medianet.pl 23.09.05, 09:59 na jednej płytce przeprowadziłam test, oblałam ją kawą, ketchupem, olejem. żadna z tych plam nie odbarwiła płytki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatka Re: gres chinski ? IP: *.bzmw.gov.pl / 194.30.179.* 23.09.05, 10:36 zamierzam równiez połozyc gras w salonie połacząnym z kuchnią, ale slyszałam że jest strasznie zimno i nie da się tak życ ;-(( moze jakies opinie uzytkowników gresów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: gres chinski ? IP: *.crowley.pl 18.10.05, 12:46 Proponuję ogrzewanie podłogowe jeśli jest jeszcze taka szansa. Ja mam cały dół domu w gresie + duży hol na górze a podłoga jak się podgrzeje to sama rozkosz. Odpowiedz Link Zgłoś
schuflada Re: gres chinski ? 18.10.05, 13:32 a gdzie się kupuje ten gres? jest dużo tańszy? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona_ch Re: gres chinski ? IP: *.aster.pl 19.10.05, 15:52 witaj! jakość jest bardzo dobra... nie można pewnie jej porównać z gresem włoskim w pierwszym gatunku ale różnica jest naprawdę niewielka. a cena o niebo wyższa. przez wiele lat pracowałam w imoprcie w firmie branży budowlanej. ściagałam tez chińskie gresy i przygotowywałam wszelkie procedury certyfikacyjne. i z pełną odpowiedzialnością polecam te płytki. stosunek jakości do ceny jest nieproporcjonalny...oczywiście na korzyść i jakości i ceny!!! pozdrawiam iwona Odpowiedz Link Zgłoś
mojave Re: gres chinski ? 21.10.05, 08:24 ten gres to katastrofa, nie kupuj! Znajomi sie pokusili na niska cenę i gorzko tego załują - płytki sa bardzo nietrwałe, szybko pękaja:((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nell Re: gres chinski ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 08:49 Mam taki gres w kuchni i przedpokoju już dwa lata i musze przyznać ze świetnie sie spisuje. Nie mam z nim żadnych problemów wygląda pieknie, gorzej z fugami, które już zdążyły się nieźle pobrudzić i mam kłopot z ich doczyszczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona_ch Re: gres chinski ? IP: *.aster.pl 21.10.05, 13:08 obawiam się, że to nie był pierwszy gatunek. Odpowiedz Link Zgłoś
mojave Re: gres chinski ? 22.10.05, 08:40 może, tego nie wiem, ja bym w każdm bądź razie chinszczyzny w postaci gresu nie kupila. jest tyle pięknego gresu polskiego, nie mówiąc juz o włoskim czy hiszpańskim. Odpowiedz Link Zgłoś