Dodaj do ulubionych

gres chinski ?

22.09.05, 15:19
Jakie macie doswiadczenia ? Jakie problemy ? Czy jakosc faktycznie duzo
gorsza od np. Nowej Gali? Jak wyglada kwestia utrzymania czystosci ?
Obserwuj wątek
    • Gość: mm Re: gres chinski ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 18:39
      właśnie go położyłam w całym mieszkaniu/ schną fugi :))/ płytkarz powiedział ze
      jakościowo ok - prezentuje się też dobrze - za kilka tygodni napiszę coś więcej
      jak zacznę po nim chodzić :P
    • Gość: pyzak Re: gres chinski ? IP: 5.6.* / *.medianet.pl 23.09.05, 09:59
      na jednej płytce przeprowadziłam test, oblałam ją kawą, ketchupem, olejem.
      żadna z tych plam nie odbarwiła płytki.
      • Gość: agatka Re: gres chinski ? IP: *.bzmw.gov.pl / 194.30.179.* 23.09.05, 10:36
        zamierzam równiez połozyc gras w salonie połacząnym z kuchnią, ale slyszałam że
        jest strasznie zimno i nie da się tak życ ;-(( moze jakies opinie uzytkowników
        gresów...
        • Gość: Ja Re: gres chinski ? IP: *.crowley.pl 18.10.05, 12:46
          Proponuję ogrzewanie podłogowe jeśli jest jeszcze taka szansa. Ja mam cały dół
          domu w gresie + duży hol na górze a podłoga jak się podgrzeje to sama rozkosz.
          • schuflada Re: gres chinski ? 18.10.05, 13:32
            a gdzie się kupuje ten gres? jest dużo tańszy?
            pozdrawiam
    • Gość: iwona_ch Re: gres chinski ? IP: *.aster.pl 19.10.05, 15:52
      witaj!
      jakość jest bardzo dobra... nie można pewnie jej porównać z gresem włoskim w pierwszym gatunku ale różnica jest naprawdę niewielka. a cena o niebo wyższa.
      przez wiele lat pracowałam w imoprcie w firmie branży budowlanej. ściagałam tez chińskie gresy i przygotowywałam wszelkie procedury certyfikacyjne. i z pełną odpowiedzialnością polecam te płytki. stosunek jakości do ceny jest nieproporcjonalny...oczywiście na korzyść i jakości i ceny!!!
      pozdrawiam
      iwona
      • mojave Re: gres chinski ? 21.10.05, 08:24
        ten gres to katastrofa, nie kupuj! Znajomi sie pokusili na niska cenę i gorzko
        tego załują - płytki sa bardzo nietrwałe, szybko pękaja:(((
        • Gość: Nell Re: gres chinski ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 08:49
          Mam taki gres w kuchni i przedpokoju już dwa lata i musze przyznać ze świetnie
          sie spisuje. Nie mam z nim żadnych problemów wygląda pieknie, gorzej z fugami,
          które już zdążyły się nieźle pobrudzić i mam kłopot z ich doczyszczeniem.
        • Gość: iwona_ch Re: gres chinski ? IP: *.aster.pl 21.10.05, 13:08
          obawiam się, że to nie był pierwszy gatunek.
          • mojave Re: gres chinski ? 22.10.05, 08:40
            może, tego nie wiem, ja bym w każdm bądź razie chinszczyzny w postaci gresu nie
            kupila. jest tyle pięknego gresu polskiego, nie mówiąc juz o włoskim czy
            hiszpańskim.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka