Gość: radek IP: *.master.pl 15.12.05, 21:47 Słyszałem, że gres polerowany powinno się zaimpregnować. Kiedy i czym to zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wojtek651 Re: czym zaimpregnować gres polerowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 12:21 Od razu środkiem do impregnacji gresu.Zapytaj w dobrym sklepie. Na pewno jest w Castoramie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: czym zaimpregnować gres polerowany IP: 193.111.166.* 17.12.05, 19:32 To prawda, należy to zrobić, gdyż później będzie łatwo ulegał zabrudzeniu. Jest bardzo dobry środek do impregnacji gresu SOPRO FFP719 firmy SOPRO, można go kupić w Leroy Merlin. Nie jest tani bo litr kosztuje okło 130 zł ale starcza do zaimpregnowania 40 m2 gresu. Impregnację dla pewności można powtórzyć. Piszę o tym impregnacie gdyż go używałam do gresu polerowanego (w kuchni) i jestem bardzo zadowolona. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: czym zaimpregnować gres polerowany IP: *.acn.waw.pl 17.12.05, 20:18 mam od osmiu lat gres polerowany i to niezaimpregnowany w salonie nie widac zadnych przebarwien Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: czym zaimpregnować gres polerowany IP: *.robbo.pl / *.robbo.pl 19.12.05, 16:00 Z tego co wiem, nie każdy gres możne impregnować. Może się mianowicie zdarzyć, że po zimpregnowaniu impregnat zacznie schodzić z gresu płatami. Będzie to wtedy wyglądało tak, jakby skóra schodziła. Mi przy zakupie gresu powiedziano, że mam go niczym nie impregnować. Fachowiec, który go kładł mówił to samo. Odpowiedz Link Zgłoś