Dodaj do ulubionych

czym zaimpregnować gres polerowany

IP: *.master.pl 15.12.05, 21:47
Słyszałem, że gres polerowany powinno się zaimpregnować. Kiedy i czym to
zrobić?
Obserwuj wątek
    • Gość: wojtek651 Re: czym zaimpregnować gres polerowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 12:21
      Od razu środkiem do impregnacji gresu.Zapytaj w dobrym sklepie.
      Na pewno jest w Castoramie.
    • Gość: ewa Re: czym zaimpregnować gres polerowany IP: 193.111.166.* 17.12.05, 19:32
      To prawda, należy to zrobić, gdyż później będzie łatwo ulegał zabrudzeniu. Jest
      bardzo dobry środek do impregnacji gresu SOPRO FFP719 firmy SOPRO, można go
      kupić w Leroy Merlin. Nie jest tani bo litr kosztuje okło 130 zł ale starcza do
      zaimpregnowania 40 m2 gresu. Impregnację dla pewności można powtórzyć. Piszę o
      tym impregnacie gdyż go używałam do gresu polerowanego (w kuchni) i jestem
      bardzo zadowolona.
      Ewa
      • Gość: antek Re: czym zaimpregnować gres polerowany IP: *.acn.waw.pl 17.12.05, 20:18
        mam od osmiu lat gres polerowany i to niezaimpregnowany w salonie
        nie widac zadnych przebarwien
        • Gość: gość Re: czym zaimpregnować gres polerowany IP: *.robbo.pl / *.robbo.pl 19.12.05, 16:00
          Z tego co wiem, nie każdy gres możne impregnować. Może się mianowicie zdarzyć,
          że po zimpregnowaniu impregnat zacznie schodzić z gresu płatami. Będzie to wtedy
          wyglądało tak, jakby skóra schodziła. Mi przy zakupie gresu powiedziano, że mam
          go niczym nie impregnować. Fachowiec, który go kładł mówił to samo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka