Dodaj do ulubionych

Czy mozna odliczyć od podatku kuchenkę elektryczną

IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.12.05, 22:27
Witam.
Mam pytanie dotyczące ulgi remontowej - czy można odliczyc od podatku
kuchenkę elektryczną wolnostojąca (w mieszkaniu, w którym nie ma gazu -
TBSy). Pytam, bo jeśli można to szybko pojade kupic a jeśli nie to poczekam
jeszcze 2 tyg.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • dzoanaw Re: Czy mozna odliczyć od podatku kuchenkę elektr 29.12.05, 14:46
      Można, jak najbardziej. W różnych poradnikach jest mowz na ogół o gazowych, ale
      przecież jak nie ma gazu to bez sensu. Poza tym dowiadywałam się w urzędzie
      skarbowym- potwierdzili.
      • kredka79 Re: Czy mozna odliczyć od podatku kuchenkę elektr 29.12.05, 20:33
        Mozna.Moi znajomi tez niedawno kupili i odliczaja. Chcialam tez kupic nową
        (elektryczna) by odliczyc, ale niestety remont kuchni odlozylismy na pozniej.Ja
        rownież mieszkam w tbsach:)
        pozdrawiam
        • Gość: Madzia Re: Czy mozna odliczyć od podatku kuchenkę elektr IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.12.05, 21:42
          Dzięki serdeczne za odpowiedź - właśnie dziś kupiliśmy kuchenkę :))).
          Pozdrawiam.
          • Gość: kreska Re: Czy mozna odliczyć od podatku kuchenkę elektr IP: *.ztpnet.pl 02.01.06, 10:42
            widze Madziu, ze tez jestes z Zielonej Gory, moze mieszkamy blisko siebie, hihih

pozdrawiam
            kreska
            • Gość: magjug Re: Czy mozna odliczyć od podatku kuchenkę elektr IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.01.06, 11:28
              no dziewczyny, to Ruczajowa czy Potokowa:)?
      • Gość: zi Chyba nie IP: *.chello.pl 05.01.06, 15:39
        Gazową odlicza sie jako urządzenie gazowe. Nie widzę w ustawie kategorii pod
        którą podpadałaby kuchenka elektryczna, wiec moim zdaniem nie można.
        • Gość: dusia Re: Chyba nie IP: *.devs.futuro.pl 06.01.06, 15:01
          ale odlicza się to co na stałe wchodzi w substancję mieszkania. Skoro ja nie mam
          w ogóle przyłącza gazowego, musze mieć kuchenkę elektryczną. Ponieważ mam
          mieszkanie spółdzielcze własnościowe, mam obowiązek (np. przy sprzedaży)
          zapewnić w nim KUCHENKĘ, zlew, wannę, umywalkę, wc. I nic poza tym. Dlatego
          uważam, że można odpisać kuchenkę również elektryczną. W każdym razie ja w tym
          roku ją wpisuję do PITa, włącznie z kosztami jej transportu, bo kupiłam przez
          Internet.
        • Gość: Misiek Re: Chyba nie - a jednak tak :) IP: 193.108.206.* 06.01.06, 18:30
          Mozna elektryczna odliczyc.
          Przed swietami wyslalem moja ksiegowa na przeszpiegi do US i pisemek roznych.
          Nie wiem dokladnie kiedy i gdzie (ale niedawno) w Gazecie Prawnej byla odgorna
          interperacja przepisow, ze kuchnie elektryczna mozna odliczc, na tej samej
          zasadzie co gazowa (a jeszcze lepiej i bezpieczniej gdy blok/dom nie ma
          pociagnietego gazu - wtedy pelny luzik).
          • blaszany_dzwoneczek A piekarnik? - do Miśka 06.01.06, 18:43
            A piekarnik elektryczny do zabudowy? Płytę mam gazową kupioną osobno (nie w
            zestawie z piekarnikiem, sterowanie płyty na płycie). Może wiesz, bo różne tu
            były opinie na ten temat jakiś czas temu i dalej nie wiem.
            • Gość: projektant odliczenie kosztó transp?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 18:02
              w gazecie prawnej z 2005r na jednej stronie ,,ekspert" mówił o odliczeniu
              kuchni gazowej i elektrycznej ZE TAK
              NA KOLEJNEJ STRONIE INNY EKSPERT ZE TYLKO GAZ

okap np mozna odliczyc ale tylko wtedy gdy jest podłączonu do komina czyli
              tanowi część instalacji wentylacujnej
              JEŚLI PRACUJE JAKO POCHŁANIACZ TO NIE

NA PEWNO O KOSZTACH TRANSPORYT TO ZAPOMNIJCIE
    • Gość: PROJEKTANT ODLICZENIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 18:03
      I NAJWAŻNIEJSZEODLICZAMY TYLKO 19% A NIE CAŁĄ KUCHENKĘ

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka