Dodaj do ulubionych

białe fugi w kuchni

17.01.06, 13:11
Jak sprawuja się w kuchni białe kafelki z białymi fugami?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ola Re: białe fugi w kuchni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 14:34
      Przyłączam się do pytania, bo też będę miec takie cudo :)
      • Gość: jean70 Re: białe fugi w kuchni IP: *.rzeszow.mm.pl 19.01.06, 09:21
        Wychodzi na to,że tylko my...:))) więc skoro inni nie mają to nasuwa się
        jednoznaczny wniosek, że to nie jest najlepszy pomysł!
        A wybrałas już kafelki?
        Jeśli tak to proszę podeślij link, bo ja ciągle szukam (białych, z połyskiem)
        • Gość: Ola Re: białe fugi w kuchni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 13:31
          To JEST najlepszy pomysł!!!! I nie słucham innych opinii ;)
          Zresztą już "po ptokach", bo kafelki położone, fugi też.

Mam białą mozaikę z Paradyża :) Jest śliczna!

Pozdrawiam
    • babeczkaa Re: białe fugi w kuchni 19.01.06, 09:38
      chce rozwiać Wasze wątpliwości - miałam, mam i widziałam w wielu mieszkaniach białe fugi (ja mam Mapei) z białą glazurą i w kuchni i w łazience, wyglądaja ładnie i spokojnie bez wiekszego zachodu mozna je utrzymać w czystości :))))
      polecam
      ps. dla mnie nie ma nic gorszego niz zafundowac sobie białe kafle i walnąc do tego kolorową fugę, nie lubie takie sieczki :))))
    • jean70 Re: białe fugi w kuchni 19.01.06, 12:20
      No właśnie! to wyglada paskudnie, białe kafle i taka kolorowa fuga:(((
      Dlatego zapytałam czy łatwo je utrzymac w czystosci bo jeśli nie to byłabym
      skłonna wybrać inne kafelki (tzn. nie białe).
      Dzięki za odzew
      • Gość: fuga I Re: białe fugi w kuchni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 22:13
        Mozna zrobić i białe, jest płyn do zabezpieczania fug przed zabrudzeniem
        Bodajże Delfin z Atlasa, w nowej lazience zabezpieczyłam białą fugę tym płynem -
        zobaczymy za 4 lata czy było to skuteczne, natomiast w kuchni do beżowych
        płytek dałam brązową fugę i mam święty spokój, w drugiej łazience białą fuge po
        ok 5 latach trzeba było wydrapać i włożyć nową, bo była okropnie brzydka.
        Powodzenia
      • jurganc Re: białe fugi w kuchni 22.01.06, 11:09
        białe fugi ? są ładne przez 2 lata a potem co?
        wydrapać je?ciekawe jaki będzie efekt gdy zniszczy się szkliwo na płytkach przy
        fudze .osobiście tego nie polecam .białe płytki i biała fuga ,czy to nie za
        nudne a napewno nie praktyczne.
        układam płytki i wiem że fuga biała jest biała tylko jeden sezon a potem i tak
        będzie szara i żaden płyn tego nie zabespieczy.delfin ?.dobry środek jest z SOPRO

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka