Dodaj do ulubionych

funkcje i elementy lodówki: no frost, biofresch,

IP: 217.153.123.* 03.06.06, 12:09
2 agregaty, etc. - które są potrzebne i warte polecenia a które zbytecznym
balastem, za który trzeba dodatkowo płacić? No i który z poniższych 4
producentów jest najbardziej ok Waszym zdaniem: Bosch, Siemens, Liebherr,
Electrolux? Z góry dzięki za posty
Obserwuj wątek
    • qr700 Re: funkcje i elementy lodówki: no frost, biofres 03.06.06, 14:45
      Wszystko jest stosunkiem wyposażenia do ceny
      Co do technologii to proponuje zacząć tutaj www.aged.com.pl/liebherr/technologie.php
    • Gość: misza Re: funkcje i elementy lodówki: no frost, biofresh IP: *.warszawa.supermedia.pl 06.06.06, 14:48
      co oznaczaja poszególne nazwy (bio fresh, etc) można faktycznie poczytać na
      stronie Liebherra - ale które sprawdzają się w praktyce, które są przydatne a
      które tylko niepotrzebnym acz drogawym dodatkiem i nie warto sobie nim zawracać
      głowy i łożyć dodatkowej kasy?
      • Gość: Anka Re: funkcje i elementy lodówki: no frost, biofres IP: *.org 06.06.06, 22:50
        Bio fresh jest rewelacyjny. Warzywa, owoce w stanie prawie nie zmienionym mogą
        leżeć nawet miesiąc.
        • Gość: misza Re: funkcje i elementy lodówki: no frost, biofres IP: *.warszawa.supermedia.pl 07.06.06, 09:28
          Rozumiem Aniu, że masz lodówę z bio freshem. Zdradzisz, jaki model? Niestety
          modele z bio freshem sa dużo droższe (Bosch i Siemens mają tylko po jednym
          modelu z tą funkcją, u nich to sie nazywa vitafresh) nie wspominając o
          Liebherze, który i tak jest drogi.Zastanawiam się więc, czy warto.
          • Gość: Anka Re: funkcje i elementy lodówki: no frost, biofres IP: *.org 09.06.06, 21:33
            Ja mam model Liebherra z biofreshem, typ SBSes 7051. Jest to model faktycznie
            drogi ze względu na swoje wymiary, kostkarkę, cichą pracę, niewielkie zużycie
            energii i na pewno biofresh. Wymiar to sprawa wyboru, kostkarka - bajer, ale
            moi domownicy (mąż i dwóch synów) korzystają z niej przez cały czas. Natomiast
            biofresh to jak wspominałam duża oszczędność. Na początku trzeba trochę więcej
            zainwestować, ale to się zwraca. Owoce, warzywa, warzywa liściaste mogą leżeć
            tygodniami.
            • anka2356 Re: funkcje i elementy lodówki: no frost, biofres 11.06.06, 14:03
              Ja mam Siemensa z vitafresh. Jest super. Zgadzam się z przedmówczynią: w długim
              okresie to oszczędność. W ogóle lodówkę polecam- cichutka, ładna i wygodna w
              użyciu. I- jak dotychczas- bezawaryjna.
              • Gość: paula Re: funkcje i elementy lodówki: no frost, biofres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 14:37
                Na czym polega oszczędność?
                • anka2356 Re: funkcje i elementy lodówki: no frost, biofres 11.06.06, 21:17
                  Oszczędność polega na tym , że nie musisz już co chwilę wyrzucać resztek
                  warzyw, owoców czy wędlin tylko dlatego, że były w lodówce za długo i
                  wyschły/zwiędły/zaczęły się psuć. Ta funkcja w naturalny sposób przedłuża ich
                  termin przydatności do spożycia. Ja gotuję tylko dla dwóch osób, w dodatku nie
                  codziennie. Przy takim trybie życia takie wyrzucanie do niedawna było dla mnie
                  stałym elementem gotowania. Teraz już nie jest.
                  • Gość: paula_s Re: funkcje i elementy lodówki: no frost, biofres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 13:14
                    ja kupuję warzywa, owoce czy wędliny w takich ilościach, aby nie leżały w
                    lodówce za długo i aby ich nie wyrzucać.
                    I do tego nie potrzebuję żadnego no frost czy biofresh
                    • Gość: Anka Re: do Pauli_s IP: *.org 12.06.06, 21:52
                      Mogę Tobie tylko pozazdrościć tak świetnej gospodarności. Ja robię zakupy raz w
                      tygodniu i zawsze pozostaje mi trochę koperku, natki pietruszki, wędliny którą
                      domownicy jedzą mniej lub bardziej chętnie. Bio-fresh pozwoli mi utrzymać je w
                      dużo lepszym stanie i dłużej niż lodówka. Ale z drugiej strony - myśląc Twoimi
                      kategoriami - powinniśmy zrezygnować z kupowania zmywarek (można zmywać
                      ręcznie), robotów kuchennych (mamy tarki, noże) ekspresów do kawy czy
                      odkurzaczy (można sprzątać zwykłą szczotką) a nawet kupowania półproduktów, bo
                      najsmaczniejsze są potrawy przygotowane własnoręcznie.
              • Gość: misza Re: funkcje i elementy lodówki: no frost, biofres IP: *.warszawa.supermedia.pl 12.06.06, 12:15
                Jaki to model Siemensa, jeżeli to nie tajemnica? I gdzie i za ile go kupiłaś
                Aniu?
                • anka2356 Re: funkcje i elementy lodówki: no frost, biofres 12.06.06, 21:21
                  KG 33F240. Niestety nie pamiętam ile kosztowała, ale chyba ok. 3000 pln. Ma
                  chyba 200 cm wysokości Kupiłam ją w Media, podczaqs weekendu bez vatu, więc
                  była tańsza niż we wszystkich sklepach internetowych. Oprócz tego, że jest
                  wygodna, jest tez praktycznie niesłyszalna- mam aneks kuchenny, więc to bardzo
                  ważne.Polecam.
                  • Gość: Daga_waw Re: funkcje i elementy lodówki: no frost, biofres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 11:57
                    anka2356 napisała:

> KG 33F240. Niestety nie pamiętam ile kosztowała, ale chyba ok. 3000 pln. Ma
                    > chyba 200 cm wysokości Kupiłam ją w Media, podczaqs weekendu bez vatu, więc
                    > była tańsza niż we wszystkich sklepach internetowych. Oprócz tego, że jest
                    > wygodna, jest tez praktycznie niesłyszalna- mam aneks kuchenny, więc to
                    bardzo
                    > ważne.Polecam.

ja taką samą lodówkę kupiłam w hurtowni za 2800.
                    • Gość: misza Re: funkcje i elementy lodówki: no frost, biofres IP: *.warszawa.supermedia.pl 14.06.06, 09:35
                      Witam Daga - czy zdradzisz w jakiej hurtowni i podasz namiary do niej? Bo cena
                      2800 za ten model to faktycznie wypas:)
                      • qr700 Re: funkcje i elementy lodówki: no frost, biofres 14.06.06, 18:43
                        Fajnie że wreszcie padło więcej głosów w sprawie nowych technologii w chłodnictwie.Prawdą jest że aby można było docenić wartość urządzenia trzeba trochę z nim popracować.
                        Niestety nowoczesne lodówki są drogie ale przekładając to na czas ich pracy i udogodnienia dla domowników uważam że warto.
                        Dlaczego podałem link do Liebhera ?
                        Bo uważam że jest uczciwie napisany , a każdy musi już sam indywidualnie do potrzeb dobrać sprzęt.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka