Dodaj do ulubionych

Whirpool for IKEA

14.06.06, 08:08
Czy te sprzęty w Ikea różnią się od innych oferowanych po prostu jako
Whirpool? Jak z jakością? taka sama? lepsza? A wogóle Whirpool jest OK?
Proszę o opinie! Jak z ewentualnymi reklamacjami? Sprzęt oddaje się do
serwisu lokalnie czy trzeba w Ikea reklamować?
Stoję przed wyborem piekarnika + płyta i zmywarka 45cm (chyba ESL 4131Vi
będzie). Biorę pod uwagę RACZEJ Whirpool i Electrolux.
Obserwuj wątek
    • kamelia111 Re: Whirpool for IKEA 14.06.06, 13:46
      ?
      • Gość: happycow Re: Whirpool for IKEA IP: 80.68.236.* 14.06.06, 14:37
        nie wiem czy wszystkie produkty oferowane w ikei są dostępne w whirlpoolu
        (trudno znalezc bo w ikeowskich nie ma symboli standardowo uzywanych w
        whirlpoolu) jednak niektore znalazlam, wiec podejrzewam ze jest to taki sam
        produkt
        z reklamacjami uderzasz do lokalnego serwisu, a jezeli serwisant z whirlpoola
        stwierdzi usterke i chcesz produkt zwrocic to zwracasz sie do ikei
        (serwisant z whirlpoola i tak musi sie pojawic)
    • Gość: JK Re: Whirpool for IKEA IP: *.aster.pl 14.06.06, 20:21
      Ja w Ikei kupowałam płytę (bez piekarnika, bo go w ogóle nie chciałam i nie
      mam) i lodówkę Whirlpoola. Miałam też kupić zmywarkę, ale w MM była akurat
      promocja na takie same jak w Ikei, ale z innym symbolem - było o ok. 300 zł
      taniej, więc oczywiście kupiłam w MM. Wszystkie sprzęty chodzą mi bez problemu
      ponad trzy lata. Na szczęście nie musiałam korzystać z serwisu i mam nadzieję,
      że tak zostanie. Natomiast gdybym jednak musiała, to najpierw uderzałabym do
      sprzedawcy (zwłaszcza, że z Ikei mam same pozytywne doświadczenia, jeśli chodzi
      o stosunek do klienta), a nie do serwisu firmowego. Zawsze tak robię, bo jest
      to zazwyczaj korzystniejsze.
      Co do jakości, to niestety to wychodzi dopiero 'w praniu'. W każdej firmie
      można trafić na buble. Było już sporo wątków nt. Whirlpoola, sporo ludzi firmę
      krytykuje, ale ja np. miałam i mam 4 sprzęty z tej firmy i wszystkie działaja
      tak, jak trzeba (jedna lodówka już ponad 10 lat).
      • Gość: happycow Re: Whirpool for IKEA IP: 80.68.236.* 19.06.06, 11:11
        tak, ja tez uderzylam najpierw do ikei, ale oni nie uznaja produktu za wadliwy
        jesli nie sprawdzi go serwisant z whirlpoola

no i zeby cie nie zrazic do whirlpoola - ze sprzetem wszystko bylo ok.
        • Gość: daga147 Re: Whirpool for IKEA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.06, 13:37
          Pozdrawiam happycow:) Dzięki za cenne rady:))
          • Gość: happycow Re: Whirpool for IKEA IP: 80.68.236.* 19.06.06, 16:22
            :))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka