Dodaj do ulubionych

bateria w blacie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 16:27
Zastanawiam sie nad umywalka blatowa, do ktorej bateria jest montowana obok w
blacie. Nie wiem do konca z czego zrobic blat - czy odpowiednio
zaimpregnowane drewno, czy wymurowany... Slyszalam tez, ze w niektorych
drewnianych blatach trudno jest dobrze osadzic baterie. Czy mozecie cos
poradzic?
Obserwuj wątek
    • Gość: Krop Re: bateria w blacie IP: *.europe.hp.net 26.06.06, 16:45
      Ja mam coś takiego w blacie kartonowo-gipsowym pokrytym mozaiką. Zwróc na jedną
      rzecz uwagę - by wylewka baterii była dostatecznie długa, przecietne baterie są
      robione z założeniem że nie będą aż tak daleko od środka umywalki. Ja chyba z
      czasem będę wymieniał baterię w tej umywalce, bo nie zwróciłem na to uwagi,
      kupiłem nieco bezmyślnie zwykłą baterię umywalkową Orasa i jest troche
      niewygodnie.

A, no i jeszcze jeden problem był. W takim układzie za daleko się zrobiło od
      osi baterii do osi odpływu z umywalki i pręt od automatycznego korka okazał się
      być za krótki. Trzeba było dorabiać nowy (kupić dłuższy nie sposób...).

Ale generalnie bardzo fajnie to wygląda, tylko trzeba wszystko przemyśleć.
      Drewna ani płyty wiórowej bym nie ryzykował, wkoło mojej umywalki jest w
      zasadzie non stop nachlapane a nie sposób przecież non stop sprzątać, raczej
      albo blat z płytek, albo kamień/konglomerat no albo najfajniej to jakiś
      corian...
      • Gość: mr. Re: bateria w blacie IP: *.acn.waw.pl 27.06.06, 23:08
        dzieki, ja na szczescie juz teraz zwrocilam uwage, ze jesli zdecyduje sie na
        zlew z bateria przewidziana w blacie, to te baterie musze odpowiednio dobrac ;)
        tak aby bateria byla pod katem i strumien wody

najbardziej pasowalby mi blat drewniany, ale te naprawde nadajace sie do
        uzytkowania w lazience sa zdaje sie bardzo drogie (np. dunskie Spekva) -
        znajomi maja taki blat i umywalke wysoka stawiana na blacie, korzystaja juz 3
        lata i jak narazie z blatem sie nic zlego nie dzieje

jeszcze raz dzieki
        mr.
      • Gość: mr. Re: bateria w blacie IP: *.acn.waw.pl 28.06.06, 08:06
        I jeszcze pytanie, czy myslisz, ze bateria Hansgrohe Talis S umywalkowa
        nadawalaby sie do takiej umywalki?
        • Gość: Krop Re: bateria w blacie IP: 5.6.2R* / *.nokia.com 28.06.06, 13:09
          Wygląda na taką która się jak najbardziej nadaje, grunt by albo miała długą
          wylewkę, no albo by nie lała wody pionowo tylko pod kątem - a ta chyba tak ma,
          prawda?
          • Gość: mr. Re: bateria w blacie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 13:45
            no tak mi sie wydaje, bo sama bateria jest pod katem i strumie wody jeszcze
            dodatkowo chyba skierowany rowniez pod katem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka