Dodaj do ulubionych

pralka boscha

IP: 81.210.87.* 31.07.06, 09:05
Jak sprawują sie pralki ww firmy? czy warto w taką zainwestować?
Obserwuj wątek
    • orchid11 Re: pralka boscha 31.07.06, 12:25
      no też kupuję pralkę, ale siemensa. bosche mi się nie podobają i mają za mało obrotów (jak dla mnie) ja kupuję siemensa wm14e460pl ,1900zł i 1400obrotów. wyświetlacz, 15 programów.fajna: siemens-agd.pl/produkty/przeglad_produktow/produkt.php?idproduktu=506
      • Gość: nastka ja mam ;-) IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 23:15
        A ja mam boscha ładowaną z góry. Działa półtora roku bez najmniejszych uwag. To
        model WOL1650. Nie ma superodjechanego dizajnu, ale działa lux. Piorę średnio
        2x w tygodniu. Zdecydowałam się na nią, bo... nie mam zaufania do marek Ardo,
        Amica, Siemens. No i za biedna jestem, żeby kupować coś, co rozwali mi się w
        zastraszająco szybkim tempie. Na razie jestem spokojna (choć być może za moment
        dowiem się o traumach boschowych u innych, których już teraz serdecznie
        pozdrawiam).
        ogólnie - "jestem na tak"
    • Gość: Tomek Re: pralka boscha IP: *.zoi.elb.pl / *.elb.pl 02.08.06, 14:32
      Mam chyba od 5 lat. Zero problemów. Uważam że warto.
      • jannowitz Re: pralka boscha 02.08.06, 14:54
        Moja ma już 8 lat i jak do tej pory nic się z nią nie dzieja, a piorę naprawdę
        dużo, ponieważ kupiłam ją zaraz po urodzeniu syna.
        Pozdr.
        • Gość: orchid11 Re: pralka boscha IP: 213.17.223.* 02.08.06, 16:14
          nastka napisała:
          " Zdecydowałam się na nią, bo... nie mam zaufania do marek Ardo,
          Amica, Siemens"

bosch a siemens to dokłądnie to samo. mają jeden koncern, tylko wg mnie siemens jest lepiej "ubajerowany"a zmywarki są dokładnie identyczne tylko różnią sie logo firmy na korpusie.
    • piegoosek Re: pralka boscha 03.08.06, 07:17
      polecam Elektoruluxa, dla mnie super! mam model EWF 1445
      www.maximedia.pl/?c=pralki&p=electrolux_ewf_1445timeline
      z wyswietlaczem LCD (to nie zaden bajer, na prawde to super sprawa);
      a co do 1400 obrotow, to gwrantuje, ze bardzo rzadko bedziecie tego uzywac!
      strasznie gniota sie ubrania :/
      • Gość: 1947 Michał Re: pralka boscha IP: 195.82.167.* 05.08.06, 00:12
        Już wcześniej komuś odpowiadałem na ten sam temat.Rodzice mają Boscha 3 lata i
        jak dotąd działa bez zarzutu.Ja mam Siemensa 5 lat,tak samo.Wszystkie obecnie
        dostępne w sprzedaży pralki mają podobną/małą/awaryjność i cenę.Radziłbym brać
        pod uwagę takie parametry jak:zużycie prądu,wody,wymiary zewnętrzne
        pralki,pojemność bębna.Przy zbyt małej łazience wskazane byłoby kupno pralki o
        szerokości 40 cm.
    • Gość: ggg Re: pralka boscha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.06, 11:30
      Ja mam od 5 lat pralke Boscha i z niecierpliowscia czekam, kiedy w koncu kolejna
      usterka pozwoli mi z czystym sumieniem ja wywalic.
      Przez pierwsze 1,5 roku dzialala bez zarzutow - pozniej zaczela sie psuc srednio
      co pol roku. USterki nie sa niby duze (i dlatego jeszcze u mnie stoi), ale
      kosztowne - czesci do Boscha niestety sa drogie i trudno je dostac (jezdze od
      hurtowni do hurtowni w poszukiwaniu czesci). A to pasek klinowy, a to grzalka
      itd. Zdarza sie niestety, ze pralka nie odwiruje wody - trzeba ja ponownie
      wlaczyc, bo inaczej pranie wyjmuje sie cieknace.
      Pojemnik na proszek i plyn niestety sklada sie z takich elementow, ze domyc to
      graniczy z cudem - mnostwo kratek, krateczek, ozdobnikow, ktore ladnie
      wygladaja, ale do utrzymania czystosci sa koszmarne - niestety pozostaje w nich
      proszek i plyny.
      Nigdy wiecej nie kupie Boscha. Byc moze nowsze modele sa leposze, ale ja juz
      dziekuje.
      • krewetka Re: pralka boscha 05.08.06, 16:49
        ja mam boscha i jestem zadowolona, ładnie pierze, wypłukuje , nie ma problemow,
        tesciowa i siostra tezmaja Boscha - obie zadowolone
    • maggs1 Re: pralka boscha 06.08.06, 17:09
      Jestem kolejną bardzo zadowoloną użytkowniczką boscha. Piorę w niej już od ponad 6 lat, podoba mi się to, że jest na 6 kg, prosta w obsłudze, taka wręcz surowa, bez zbędnych duperszwanców (ma oczywiście wszystkie niezbędne programy typu pranie delikatne, wełna, zatrzym,anie wirowania, program szybki itp) i nic kompetnie się z nią nie dzieje. uważam, że ta pralka jest nie do zdarcia. polecam!!!!
      • Gość: oo Re: pralka boscha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.06, 16:04
        ja tez mam boscha juz ponad 10 lat i nic sie z nia nie dzieje no moze po za tym
        ze proszek musze wsypywac do bębna bo z szufladki od paru lat woda nie splukuje
        go i plyn do plukania na samym poczatku prania pobiera ale w koncu ma juz
        swoje 10 lat :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka