Gość: emka IP: 81.210.87.* 31.07.06, 09:05 Jak sprawują sie pralki ww firmy? czy warto w taką zainwestować? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
orchid11 Re: pralka boscha 31.07.06, 12:25 no też kupuję pralkę, ale siemensa. bosche mi się nie podobają i mają za mało obrotów (jak dla mnie) ja kupuję siemensa wm14e460pl ,1900zł i 1400obrotów. wyświetlacz, 15 programów.fajna: siemens-agd.pl/produkty/przeglad_produktow/produkt.php?idproduktu=506 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nastka ja mam ;-) IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 23:15 A ja mam boscha ładowaną z góry. Działa półtora roku bez najmniejszych uwag. To model WOL1650. Nie ma superodjechanego dizajnu, ale działa lux. Piorę średnio 2x w tygodniu. Zdecydowałam się na nią, bo... nie mam zaufania do marek Ardo, Amica, Siemens. No i za biedna jestem, żeby kupować coś, co rozwali mi się w zastraszająco szybkim tempie. Na razie jestem spokojna (choć być może za moment dowiem się o traumach boschowych u innych, których już teraz serdecznie pozdrawiam). ogólnie - "jestem na tak" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: pralka boscha IP: *.zoi.elb.pl / *.elb.pl 02.08.06, 14:32 Mam chyba od 5 lat. Zero problemów. Uważam że warto. Odpowiedz Link Zgłoś
jannowitz Re: pralka boscha 02.08.06, 14:54 Moja ma już 8 lat i jak do tej pory nic się z nią nie dzieja, a piorę naprawdę dużo, ponieważ kupiłam ją zaraz po urodzeniu syna. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orchid11 Re: pralka boscha IP: 213.17.223.* 02.08.06, 16:14 nastka napisała: " Zdecydowałam się na nią, bo... nie mam zaufania do marek Ardo, Amica, Siemens" bosch a siemens to dokłądnie to samo. mają jeden koncern, tylko wg mnie siemens jest lepiej "ubajerowany"a zmywarki są dokładnie identyczne tylko różnią sie logo firmy na korpusie. Odpowiedz Link Zgłoś
piegoosek Re: pralka boscha 03.08.06, 07:17 polecam Elektoruluxa, dla mnie super! mam model EWF 1445 www.maximedia.pl/?c=pralki&p=electrolux_ewf_1445timeline z wyswietlaczem LCD (to nie zaden bajer, na prawde to super sprawa); a co do 1400 obrotow, to gwrantuje, ze bardzo rzadko bedziecie tego uzywac! strasznie gniota sie ubrania :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1947 Michał Re: pralka boscha IP: 195.82.167.* 05.08.06, 00:12 Już wcześniej komuś odpowiadałem na ten sam temat.Rodzice mają Boscha 3 lata i jak dotąd działa bez zarzutu.Ja mam Siemensa 5 lat,tak samo.Wszystkie obecnie dostępne w sprzedaży pralki mają podobną/małą/awaryjność i cenę.Radziłbym brać pod uwagę takie parametry jak:zużycie prądu,wody,wymiary zewnętrzne pralki,pojemność bębna.Przy zbyt małej łazience wskazane byłoby kupno pralki o szerokości 40 cm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggg Re: pralka boscha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.06, 11:30 Ja mam od 5 lat pralke Boscha i z niecierpliowscia czekam, kiedy w koncu kolejna usterka pozwoli mi z czystym sumieniem ja wywalic. Przez pierwsze 1,5 roku dzialala bez zarzutow - pozniej zaczela sie psuc srednio co pol roku. USterki nie sa niby duze (i dlatego jeszcze u mnie stoi), ale kosztowne - czesci do Boscha niestety sa drogie i trudno je dostac (jezdze od hurtowni do hurtowni w poszukiwaniu czesci). A to pasek klinowy, a to grzalka itd. Zdarza sie niestety, ze pralka nie odwiruje wody - trzeba ja ponownie wlaczyc, bo inaczej pranie wyjmuje sie cieknace. Pojemnik na proszek i plyn niestety sklada sie z takich elementow, ze domyc to graniczy z cudem - mnostwo kratek, krateczek, ozdobnikow, ktore ladnie wygladaja, ale do utrzymania czystosci sa koszmarne - niestety pozostaje w nich proszek i plyny. Nigdy wiecej nie kupie Boscha. Byc moze nowsze modele sa leposze, ale ja juz dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
krewetka Re: pralka boscha 05.08.06, 16:49 ja mam boscha i jestem zadowolona, ładnie pierze, wypłukuje , nie ma problemow, tesciowa i siostra tezmaja Boscha - obie zadowolone Odpowiedz Link Zgłoś
maggs1 Re: pralka boscha 06.08.06, 17:09 Jestem kolejną bardzo zadowoloną użytkowniczką boscha. Piorę w niej już od ponad 6 lat, podoba mi się to, że jest na 6 kg, prosta w obsłudze, taka wręcz surowa, bez zbędnych duperszwanców (ma oczywiście wszystkie niezbędne programy typu pranie delikatne, wełna, zatrzym,anie wirowania, program szybki itp) i nic kompetnie się z nią nie dzieje. uważam, że ta pralka jest nie do zdarcia. polecam!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oo Re: pralka boscha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.06, 16:04 ja tez mam boscha juz ponad 10 lat i nic sie z nia nie dzieje no moze po za tym ze proszek musze wsypywac do bębna bo z szufladki od paru lat woda nie splukuje go i plyn do plukania na samym poczatku prania pobiera ale w koncu ma juz swoje 10 lat :) Odpowiedz Link Zgłoś