Dodaj do ulubionych

Pralka bosch czy ariston?

IP: *.pwpw.pl / *.pwpw.pl 04.08.06, 09:41
Proszę o pomoc. Zastanawiam sie nad kupnem pralki, ale zastanawiam się między
tymi dwoma firmami. Pralki są bardzo podobne jeżeli chodzi o funkcjonalność,
a jak jest z awaryjnością a co za tym idzie serwisami. bardzo proszę o opinię
Obserwuj wątek
    • Gość: junka Re: Pralka bosch czy ariston? IP: *.elblag.dialog.net.pl 04.08.06, 11:09
      ja proponuje bosch, jest jak kombajn- nie do zniszczenia :))Bardzo wytrzymała i
      cicha. Ja z mojej jestem baaaaardzo zadowolona
      • Gość: Niki Re: Pralka bosch czy ariston? IP: *.msinfo.pl 04.08.06, 12:10
        ja mam Indesit od 9 lat, piorę bardzo dużo i ciągle działa i również jest
        bardzo cicha :-)
        • czarnykluch Re: Pralka bosch czy ariston? 04.08.06, 12:11
          ale pytanie było o boscha albo aristona a nie indesita;)
          z dwóch między którymi się zastanawiasz proponuje boscha:) dużo mniej awaryjny a
          sama mam elektorluxa i jestm bardzo zadowolona
          • Gość: 1947 Michał Re: Pralka bosch czy ariston? IP: 195.82.167.* 04.08.06, 23:13
            Czarnykluch,strofujesz Niki a sama schodzisz na temat Twojego
            Elektroluxa.Odpowiadając na pytanie:Rodzice od 3 lat mają Boscha i jak narazie
            działa bez zarzutu.Tej drugiej niestety nie znam.Moim zdaniem wszystkie pralki
            dostępne na rynku są na tym samym poziomie awaryjności,ceny.Jedynie przy
            zakupie można się kierować zużyciem prądu,wody,wymiarami.Osobiście mam w domu
            Siemensa/działa bez zarzutu/ale gdybym miał kupować w tej chwili,to kupiłbym
            też Siemensa ale szeroką na 40cm /pojemność bębna ta sama/.Jednak 20cm różnicy
            przy małej łazience ma duże znaczenie.Przed kupnem obecnej pralki miałem
            jugosławiańską Gorenje.Pracowała ponad 24 lata.Dziennie chodziła conajmniej 3
            seanse/cykle/przy czwórce dzieci.Przez 24lata nie widziała obcego
            mechanika.Była prosta w konstrukcji i pomimo że na poczatku stanowiła dla
            mnie 'czarną magię ',wszystkie awarie usuwałem osobiście.
            • only_madlaine Re: Pralka bosch czy ariston? 12.10.06, 20:13
              bosch - bez żadnych zastrzeżeń - droższy, ale za to masz pewność.
              my uzywalismy boscha, teraz oddalismy mojemu bratu, i u nich pracuje, jest nie
              do zdarcia - a uwierz - pralkę mieli ok. 2 lata, lodówkę ponad rok,fotele -
              moje jak nowe, ich aż żal pztrzeć - ekspres sie ostał, tylko dlatego bo nie
              uzywają ;))) tak więc NIE DO ZDARCIA.
    • 7marta Re: Pralka bosch czy ariston? 05.08.06, 00:45
      bosch. Ariston to firma do ..... Jam mi sie zaczela psuc pralka to po 5 razie
      gdy wymienili beben kupilam whirpoola.
      • Gość: marti Re: Pralka bosch czy ariston? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.08.06, 10:52
        bosch, mam taką od 6 lat i jest bez zarzutu :) choć z drugiej strony nigdy nie
        miałam aristona
        • qr700 Re: Pralka bosch czy ariston? 05.08.06, 11:37
          Jednym z lepszych produktów Aristona są pralki jednak nie dorównują jakością firmie Bosch - to potwierdzą też serwisanci a nawet dystrybutorzy sprzętu AGD
    • Gość: aga Re: Pralka bosch czy ariston? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 11:46
      W mojej opini polecam firme Ariston w moim domu mam pralko szuszarke aristona
      zmywarke lodówke i zabudowe w kuchni wszystkie sprzety są bez problemowe a
      teraz jest promocja że Ariston w sieci sklepów Mix elektronix daje 5 lat
      gwarancji co do pralki aristona to polecam nowe modele Aqualtis z wyswietlaczem
      ciekłokrystalicznym pozdrawiam
    • madaga12 Re: Pralka bosch czy ariston? 05.08.06, 12:39
      Mam Aristona od 6 lat. Przy mojej intensywności prania (min.1 dziennie) zepsuł
      się raz, ale jeszcze w trakcie 5 letniej gwarancji. Serwis bez zarzutu.

Bosch'a natomiast znam z opowieści mojej przyjaciółki. Po trzech awariach,
      całkiem nowej pralki(ok.1,5 rocznej) miała do wyboru albo wymianę części za, o
      ile się nie mylę, 700 zł albo kupno nowej. Wybrała nową, po konsultacjach ze
      znajomymi pracującymi w Bosch'.
      • allija Re: Pralka bosch czy ariston? 05.08.06, 19:35
        A ja mam aristona i ciagle cos się dzieje. I nawet nie bardzo wiadomo co bo jak
        przyjeżdża serwis to usterka nie wystepuje. Teraz też, wycieka spod niej woda,
        nie wiadomo skad i dlaczego, bo raz podcieka a raz nie. Pewnie jak przyjedzie
        serwis to ciekło nie bedzie i pan bardzo niezadowolony odjedzie.
        Nawet płyta gazowa aristona tez ulegla awarii, choć, jak mówi mój mąż, to
        nieprawdopodne bo tam nie ma się co psuć. A jednak.
        Reasumując, nie polecam aristona.
    • dogtr Re: Pralka bosch czy ariston? 06.08.06, 09:53
      ja polecam Ci Bosch'a ;) moja praleczka działa bez żadnego problemu już od 13
      lat! Ale słyszałem opinie, że ten nowy Bosch to już nie ten sam co kiedyś.
      Popytaj lepiuej znajomych w serwisie ale nigdy nie pytaj sprzedawcy!!!
      • Gość: MARTA Re: Pralka bosch czy ariston? IP: *.chello.pl 08.08.06, 13:32
        Bardzo dziękuję wszystkim za cenne uwagi. Pozdrawiam!!!
        • Gość: dorocia Re: Pralka bosch czy ariston? IP: 83.238.103.* 09.08.06, 13:57
          Mam bosha od kilku lat, rodzina 5-o osobowa, wiec częstotliwość prania duża.
          Polecam jak najbardziej, najlepiej najnowszy model wtedy ma wszystko w klasie
          A. Oprócz pralki jestem szczęśliwą posiadaczką lodówko-zamrażarki i zmywarki
          tej firmy. Wszystkie sprzęty sprawują się na medal. POLECAM
    • mr36 Re: Pralka bosch czy ariston? 10.08.06, 18:49
      ja mam boscha 10 lat i chodzi bez zarzutów
    • lidka_35 Re: Pralka bosch czy ariston? 10.08.06, 21:03
      Mam pralkę Boscha od 9 lat i jestem pełna podziwu.Jak narazie działa bez
      awaryjnie.Pozdrawiam Lidka.
    • Gość: klara Re: Pralka bosch czy ariston? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.06, 16:37
      a ja polecam aristona rowniez jak u poprzedniczek dziala bez zarzutu :)
      pozdrowienia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka