Gość: ron5 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.06, 20:54 Zauważyłem,że Mastercook ma sprzęt zdecydowanie tańszy niż inne firmy. To jak wiem jest dawny Wrozamet. Czy to jest dobry sprzęt czy raczej tandeta?? Bede wdzięczny za informacje,pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vascator Re: Sprzęt Mastercook 23.12.06, 21:17 Ta firme kupil fagor.[o ile sie nie myle]Jakosc taka lo,kuchenki nawet fajne,ale zmywarek i pralek nie polecam.To juz nie to co pare lat temu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Sprzęt Mastercook IP: *.chello.pl 23.12.06, 21:58 w dalszym ciagu tandeta Odpowiedz Link Zgłoś
anatola_k Re: Sprzęt Mastercook 24.12.06, 00:06 To prawda,że FAGOR jest właścicielem MASTERCOOKA, ale nie tylko.Grupa FAGOR to takie marki ja EDESSA,SAUTER,OCEAN,BRANT,VEDETTE,THOMPSON,SAMET,DE DIETRICH,ASPES To chyba wszystkie.Produkują w 16 fabrykach w 6 krajach. 7 w Hiszpanii,5 we Francji,1 w Maroko,1 we Włoszech,! w Polsce i 1 w Chinach. I nie jest to tandetny sprzęt. Nie mniej faktycznie produkują sprzęt różnej klasy i bardzo luksusowy,i dla mniej zasobnego klienta.To jak z samochodami jest MERCEDES,FERRARI, jest i FIAT. Cena napewno określa klasę sprzętu AGD i na polskim rynku można spokojnie stosować zasadę "jaka cena - taka klasa sprzętu".Jest tak duża konkurencja,że żadna z firm nie winduje cen tylko dlatego,że chce szybko i dużo zarobić.Zawsze za wyższą cenę otrzymuje się więcej np. mniejszą awaryjność sprzętu i większą staranność wykonania.Wyciągnij z tego wnioski. A przy okazji WESOŁYCH ŚWIĄT ! Odpowiedz Link Zgłoś
ron5 Re: Sprzęt Mastercook 24.12.06, 08:05 Dziękuję za informacje i za życzenia-również życzę wszystkiego najlepszego. Co do sprzętu to widac ewidentnie ogromną konkurencję.W sklepach internetowych zauważyłem,że np. zmywarka mastercook 3646 (???) jest jedną z najlepiej sie sprzedających a to już coś oznacza.Dodatkowo jestem z Wrocławia.Myślę,że przyjmę jako wzór parametry i ceny mastercooka i jeżeli znajdę w podobnej cenie sprzęt bardziej renomowanej firmy to ok jak nie to mastercook. Nie wiem jak wygląda sprawa serwisu.Czy Bosh,Siemens i firmy koreańskie mają siec serwisową?W wypadku wrocławskiego mastercooka chyba nie bedzie problemów. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
anatola_k Re: Sprzęt Mastercook 24.12.06, 10:24 Wszystkie firmy mają autoryzowaną sieć serwisową w Polsce.Natomiast różne są ceny za usługi pogwarancyjne oparte o oryginalne części. Ja zawsze popieram wszystko co produkowane w Polsce. I tak rozumiem patriotyzm.......... Odpowiedz Link Zgłoś
gonio74 Re: Sprzęt Mastercook 27.12.06, 14:34 Ja mam pralkę, którą kupiłam 3-4 lata temu, wtedy była to jedna z lepszych pracek Mastercooka. I powiem tak, to pierwszy i ostatni sprzęt tej firmy. I jeszcze jedno, mojej znajomej mąż tam pracuje, jest kierownikiem i sam twierdzi, żeby nie kupować broń boże lodówek od nich. O resztę nie pytałam... Odpowiedz Link Zgłoś
anatola_k Re: Sprzęt Mastercook 29.12.06, 08:24 Znów ktoś pyta o sprzęt tej firmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Sprzęt Mastercook IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 10:37 Osiem długich lat użytkowania,od momentu wprowadzenia sie do domu.Lodówka,kuchenka,okap,mikrofala.Samo mówi za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
osika4 Re: Sprzęt Mastercook 31.12.06, 00:40 Ja również mam 8 lat kuchnię gazowo-elektryczną. Do tego roku nie wymagała naprawy, natomiast niedawno zepsuła się zapalarka przy dzwóch palnikach. Nie zlecałam naprawy, nie wiem czy da się coś z tym zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
vascator Re: Sprzęt Mastercook 31.12.06, 00:55 Ron5 i wyzej.To juz nieaktualne.Sam mialem kuchenke mastercook z przed kilkunastu lat i bardzo ja sobe chwale.Aktualnie ta fabryka jest wykupiona przez koncern fagor.To juz nie ta sama jakosc. A teraz tez mam kuchenke mastercook,nie fagor,uzywany.Tez jest super. Odpowiedz Link Zgłoś