Dodaj do ulubionych

Gres polerowan na podlodze...

11.01.07, 22:26
Czy ktos ma polozony na podlodze w kuchni lub łazience gres polerowany? Jak
się on sprawuje? Mocno śliski..? Widac na nim każdą krople i zabrudzenia?
Moja znajoma twierdzi , że tak i ogolnie błyszczace plytki nawet jako glazura
w łazience to porazaka bo nieustannie musi je szorowac. Jak się u Was
sprawdza?
Obserwuj wątek
    • Gość: juanita Re: Gres polerowan na podlodze... IP: *.aster.pl 11.01.07, 23:32
      U mnie w kuchni jeszcze jest taka podłoga. Ładnie wygląda jak jest czysta, ale
      szybko widać na niej wszystkie brudy. Plusem jest to, że bardzo łatwo i szybko
      można ją umyć.
      Przed nami remont kuchni więc zmieniamy także podłogę i teraz będzie inna...
    • Gość: juanita Re: Gres polerowan na podlodze... IP: *.aster.pl 11.01.07, 23:33
      jeszcze jedno.
      Wg mnie taka podłoga nie jest dużo bardziej śliska niż inne.
      • delicja11 Re: Gres polerowan na podlodze... 12.01.07, 11:31
        serdecznie dziękuję
        • Gość: sylwik80 Re: Gres polerowan na podlodze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 11:49
          u nas jest taka nowa podloga na korytarzu klatki schodowej, jest śliska, gdy
          moje dziecko wejdzie w mokrych butach od razu jest bęc!!! bałam sie zrobić taką
          w kuchni i zrobiłam matową, pewnie gożej sie czyści ale jest bezpieczniejsza
          gdy sie zawilgoci, pozdrawiam
          • Gość: intraday Re: Gres polerowan na podlodze... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.01.07, 13:03
            Poszukaj w wyszukiwarce, bylo sporo o gresie polerowanym.
            • delicja11 Re: Gres polerowan na podlodze... 12.01.07, 17:50
              ok. , dzięki.
    • Gość: mmamamax Re: Gres polerowan na podlodze... IP: *.astermedia.pl 12.01.07, 20:15
      mam w kuchni i holu, jaśniutki, brudu nie widać, plamy bardziej widac na tym
      matowym w łazience, sprzątą się super, polecam, a śliski wcale nie bardziej niż
      inne, wiem co mówię, mam 2,5 letniego łobuza:)
    • monika150 Re: Gres polerowan na podlodze... 13.01.07, 08:08
      Mam jasny gres polerowany prawie na całym parterze i żadnych problemów ani z
      myciem, ani z wywracaniem się.
      Sprząta się bardzo łatwo, wygląda super :)).
      Polecam.
      • Gość: intraday Re: Gres polerowan na podlodze... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.01.07, 08:56
        Monika - a jak sprawują się fugi. Mam dylemat czy dać jasne pod kolor płytek
        czy też zmienić na ciemny odcień. Również martwię się szerokością fugi, czy
        dać 2mm czy więcej?
    • monika150 Re: Gres polerowan na podlodze... 13.01.07, 10:41
      Intraday - ja dobrałam fugi pod kolor gresu - czyli mam jaśniutkie, ale
      zrobiłam epoksydowe i mam zero problemów z ich czyszczeniem. Są wąskie, chyba
      właśnie na 2mm.
      • Gość: intraday Re: Gres polerowan na podlodze... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.01.07, 12:36
        Ok, dziękuję. Myślę, że równiż impregnowałaś wszystko czyli kafle i fugi. Jeśli
        pamiętasz to napisz jakim środkiem bo jest ich sporo i czy powtarzasz
        impregnację co jakiś czas. Pozdr.
        • asiuniawww4 Re: Gres polerowany w łazience 02.02.07, 13:56
          Co o tym sądzicie?Chcę dac gres beige poler w łazience?Prosze pomożcie nie wiem
          czy dobrze robie.Chce dac jeszcze w koło lustra drewnianą listwe i na
          blacie.Bedę miała dodatki drewniane(kontrastowe).
    • zeliczka Re: Gres polerowan na podlodze... 13.01.07, 13:06
      taka przed chwilą dałam wypowiedź
      " wszędzie mam deski. Jestem po remoncie kuchni i też miałam dylemat,bowiem po
      latach deski w kuchni wyglądały tragicznie. nie lubie kafli na odłodze ale za
      namową synów zamieniłam je na gres polerowany. Bardzo ładnie wygląda, jestem
      zadowalona,podłoga wygląda świeżo i czysto.Bałam się zimna ale nosze kapcie jak
      zawsze i nie odczuwam róznicy. Nie jest też ślisko.Zaznaczam, że lubimy
      przebywanie w kuchni i siedzenie przy stole.Ale deski tez nie były super jakosci."
      U mnie własnie nie widac plamek i okruszków wybrałam odpowiedni kolor i
      delikatne"mazaje".Zależało mi żeby przynajmniej na Oko było czysto i żebym cały
      czas ze szmata nie chodziła.Kiedys miałam białe płytki na podłodze w łazience i
      to był horror.Kliknij na zeliczka może jest widoczna moja podłoga albo dodam do
      galerii jeszcze zdjęcie
    • monika150 Re: Gres polerowan na podlodze... 13.01.07, 13:11
      Impregnowałam tylko gres, bo fugi epoksydowe nie wymagają impregnacji - nie
      przyjmują brudu tak jak zwykłe.
      Mój impregnant był firmy Kiehl, ale są też inne firmy jak np. HG.
      Gresy powinno się impregnować PRZED położeniem fugi, bo może ona wejść w pory
      gresu i będzie nie do usunięcia.
      Impregnowania jeszcze nie powtarzałam, nie zaszła jeszcze taka potrzeba.
      Może za jakiś czas powtórzę.
      Pozdrawiam
      M.
      • Gość: intraday Re: Gres polerowan na podlodze... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.01.07, 14:16
        Tym bardzej jestem mile zaskoczona, że masz czyste fugi. Dziękuję.
    • Gość: ak Re: Gres polerowan na podlodze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 14:35
      Hej, a czy czy znacie jakiegos dobrego, godnego polecnia Fachowca do ukladania
      gresu polerowanego. Mam plytki 60X60 ok 14 m powierzchni do ułozenia. I
      oczywiscie pewnie to nierealne ale nie chciałabym dlugo czekac. Firmy do ktorych
      dzwonie maja wole terminy w kwietniu?
      jesli tak prosze
      • Gość: grzegorz Re: Gres polerowan na podlodze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 19:59
        Znam, prosze o maila - dam namiary. Grzegorz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka