ron5 20.01.07, 18:52 Czy bidet to obecnie standart w łazience? Buduję dom na wynajem i zastanawiam się czy zainstalowac.Będe wdzięczny za porady.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
halev Re: Bidet-czy robicie? 21.01.07, 12:33 Pewnie, że tak. Koszt samego bidetu niewielki, a od razu standard łazienki rośnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
ogulin Re: Bidet-czy robicie? 21.01.07, 16:00 Standard to nie jest gdyż wielu ludzi nawet nie myje rąk po skorzystaniu z ubikacji. Jeśli masz możliwość zainstalowania to zdecydowanie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
ron5 Re: Bidet-czy robicie? 21.01.07, 16:03 Zainstaluję-bidet dobra rzecz.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: Bidet-czy robicie? 22.01.07, 16:50 Oczywiście. Moja siostra myje dziecko po zmianie pieluszki w bidecie i jest super wygodnie. Sama czasem umyje nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
ron5 Re: Bidet-czy robicie? 22.01.07, 20:02 Niezłe. Rozmawiałem z instalatorem i powiedzial mi,że bidety instaluje bardzo rzadko.Nawet lekarze nie chcą.Jeden mu ponoc powiedział,ze częste podmywanie likwidujenaturalną florę bakteryjną u kobiet i jest w związku z tym niezdrowe. Najciekawsze,że w ogóle nie brał pod uwagę,że faceci też mogą korzystac z bidetu.Teraz jestem w kropce i dlatego prosze o dalsze opinie. Na szczęście dał mi czas do namysłu,bo bez problemu podejdzie z odpływem. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
kreatywni Re: Bidet-czy robicie? 22.01.07, 20:23 Zrób. Jeżeli nie jest to dla Ciebie problem finansowy to zrób. Wkońcu zastosowań bidetu jest wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mif Re: Bidet-czy robicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 20:27 > rzadko.Nawet lekarze nie chcą.Jeden mu ponoc powiedział,ze częste podmywanie Częste mycie - skraca życie. (przysłowia są mądrością narodu) PS Zamontuj bidet i pisuar. Nie Twoja sprawa, czy ktoś będzie korzystał, czy nie, a kosztuje "grosze" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: Bidet-czy robicie? IP: *.subscribers.sferia.net 14.04.07, 11:00 a może tak bidetta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: Bidet-czy robicie? IP: *.techmedia.com.pl 22.01.07, 21:45 No to tez mam problem. Tez chciałam sobie zainstalować bidet.Myślałam, że z bidetu bedzie się dużo korzystało.(zarówno damska jak i męska cz. rodziny) Odpowiedz Link Zgłoś
ogulin Re: Bidet-czy robicie? 22.01.07, 22:56 A jaki masz problem bo nie rozumiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Bidet-czy robicie? IP: *.subscribers.sferia.net 10.04.07, 23:09 W domu na wynajem ja bym się nie wysilała. I tak zniszczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSKA Re: Bidet-czy robicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 21:22 nie rozumiem jak mozna sobie dać czas do namysłu czy instalować bidet czy nie, oczywiście, że TAK !! To standard i wygoda. Ja gdy remontowałam łazienkę w pierwszej kolejności kupiłam bidet, nie tylko służy on do podmywania, myłam w nim pupy swoich malutkich dzieci, już mają po 4 i 2 lata, teraz same podchodza do bidetu i myją sobie rączki, niekiedy służy mi jako "miska" do mycia podłogi, wygodnie myc w nim nogi, zastosowan ma wiele. Kto ma miejsce w łazience ten powinien miec to urządzenie. Widziałam nawet w sklepach urządzenie 2 w 1, czyli toaleta z bidetem w jednym. Super sprawa do ciasnych łazienek. Na zachodzie bidet znajduje się w każdej łazience, w Polsce ludzie nie wiedzą do czego on służy :)) Naprawdę szczerze polecam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSKA Re: Bidet-czy robicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 21:28 A jeśli chodzi o facetów????? spytajcie mojego męża..... nie wyobraża sobie w tej chwili łazienki bez bidetu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sowa Re: Bidet-czy robicie? IP: *.as.kn.pl 14.04.07, 18:46 Ja na Zachodzie (Niemcy, Francja, Włochy, USA) nie widuję w łazienkach bidetów. Co nie znaczy, że jestem przeciw. To przydatna rzecz i warto ją zainstalować, jeśli są ku temu warunki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygrys Re: Bidet-czy robicie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.07, 20:41 Wydaje mi się ,że bidet służy tylko do podmywania a do innych celów to chyba brak higieny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elżunia Re: Bidet-czy robicie? IP: *.techmedia.com.pl 14.04.07, 21:16 Mam od paru miesięcy. Jestem bardzo zadowolona.Podmywanie, nogi ale z tą podłogą to przesada....to moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś