Dodaj do ulubionych

pytanie blondynki

IP: *.techmedia.com.pl 21.02.07, 20:48
mam starą brzydką białą fugę na ścianie w łazience. Jak ją odnowić ,
odczyścić? Czy można na wyczyszczoną nałożyć nową syntetyczną, jakimś
cudownym sposobem? cieniutką warstwę?
Obserwuj wątek
    • Gość: Anka Re: pytanie blondynki IP: *.subscribers.sferia.net 12.04.07, 13:16
      do czyszczenia są odpowiednie preparaty w sklepach z glazurą. Nakładania jednej na drugą nie polecam. Zwyczajnie się wykruszy.
      • Gość: intraday Re: pytanie blondynki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.04.07, 13:19
        Cif z wybielaczem/ten zielony/
        • Gość: kaszka Re: pytanie blondynki IP: *.hutakatowice.com.pl 12.04.07, 14:56
          To może lepiej domestos? Mniej roboty niż z cifem. Nanosisz, zostawiasz na
          jakiś czas, spłukujesz. Tylko trzeba by zrobic najpierw test czy nie zżółknie.
          Jeśli zrobisz, to daj znać co wyszło.
          • Gość: intraday Re: pytanie blondynki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.04.07, 15:30
            Ja próbowałam domestosem i jednak wole cif
            • Gość: gosia nie blondi Re: pytanie blondynki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.07, 15:35
              miałam ten sam problem z fugami w kuchni
              były przebrzydłe :)
              Glazurnik poradził mi, żebym wzieła wiertatkę z wiertłem mniejszym od fugi i
              baaardzo pomału i delikatnie przejechała po fugach.
              Tak też zrobiłam. Fugi zeszły idealnie, ale faktycznie dużo pracy i uwagi to
              kosztowało.
              W wyiercone miejsca po starych fugach położyłam nowe, świeże i kafelki
              wyglądają jak nowe :)
              Efekt wart roboty :)
              pozdr
              • Gość: gosia nie blondi Re: pytanie blondynki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.07, 15:37
                acha, ważne jest żeby wiertarka chodziła na najwolniejszych obrotach !!!

:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka