Gość: m IP: 194.205.246.* 08.03.07, 14:39 chce poprzec rodzina gospodarke i nabyc sprzety polskiej produkcji...wiem juz ze pralki maja do d..a inne sprzety? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: czy wszyscy odradzaja amice IP: 217.144.243.* 08.03.07, 15:27 Nasz okap kominowy byl reklamowany trzy razy.Nie polecam,byc moze byl to odosobniony przypadek,niesmak pozostaje.. Odpowiedz Link Zgłoś
kreatywni Re: czy wszyscy odradzaja amice 08.03.07, 16:48 Ja polecam Amicę. Mam lodówkę, okap, zwywarkę i płytę gazową. Proponuję skorzystać z wyszukiwarki na tym forum i na forum WYPOSAŻENIE KUCHNI Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ingrid Re: czy wszyscy odradzaja amice IP: *.sttb.pl 08.03.07, 17:00 Do Ania "kreatywni" - teraz zacznie się burza, za chwilę odezwą się boschofani ;) których serdecznie pozdrawiam - zmywarkę kupuję Boscha. A jak sprawuje się Twoja Amicowa? Odpowiedz Link Zgłoś
kreatywni Re: czy wszyscy odradzaja amice 13.03.07, 08:11 Gość portalu: ingrid napisał(a): > Do Ania "kreatywni" - teraz zacznie się burza, za chwilę odezwą się > boschofani ;) których serdecznie pozdrawiam - zmywarkę kupuję Boscha. A jak > sprawuje się Twoja Amicowa? Poprzednią miałam zmywarkę Miele. Ponoć niezła marka, przynajmniej tak mówią Ci co Amiki nie lubią :-) I wyobraźcie sobie że Amica zmywa dokładnie tak samo! ;-) A co do awaryjności, ja juz to kiedys pisałam, ja się chyba urodziłam pod szczęśliwą gwiazdą, bo mnie się nigdy nic nie psuje. Albo ja poprostu mam inne podejście do pewnych tematów, bo jak mi się zepsuł (a jednak) telewizor po 15 latach od kupienia to nie przekreśliłam na zawsze marki Sony uważając jaki to oni chłam produkują... Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mjkmjk Re: czy wszyscy odradzaja amice IP: *.ists.pl 13.03.07, 20:50 Co za logika!! A na podstawie swoich doświadczeń z kilkoma (co najwyżej) sztukami sprzętu Amiki gloryfikujesz tę markę tak, jakbyś nie zauważała że minimum 3/4 osób na tym forum jest z niej zdecydowanie niezadowolona. Jasna sprawa - oni wszyscy pracują dla Boscha. BTW: kiedyś napisałem, że nie ma sprzętów nie psujących się. Po prostu jedne robią to rzadziej a inne częściej. Niektóre Amiki to udane egzemplarze. Nawet jeżeli tylko 1% to gdzieś ta statystyka musi się zrealizować. Może własnie u Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
kreatywni Re: czy wszyscy odradzaja amice 14.03.07, 06:16 Gość portalu: mjkmjk napisał(a): > Co za logika!! A na podstawie swoich doświadczeń z kilkoma (co najwyżej) > sztukami sprzętu Amiki gloryfikujesz tę markę tak, jakbyś nie zauważała że > minimum 3/4 osób na tym forum jest z niej zdecydowanie niezadowolona. Czy mam pisać, że Amica jest ble bo psuje się forumowiczą? Inni robią to doskonale. Ja piszę poprostu swoje postrzeżenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: se nie wierze IP: *.3.cust.bredband2.com 15.03.07, 22:07 Poprzednio mialam zmywarke Whirlpool i zlego slowa na nia nie powiem, ponad 5 lat bezawaryjnej pracy. Teraz mam Miele i widze ogromna roznice: w jakosci wykonczenia, w jakosci uzytych materialow, w glosnosci (a raczej cichosci ;-) w detalach, takich jak np. wywazenie drzwiczek, ergonomia obslugi, zmywa tez lepiej. Jesli Ty nie widzisz roznicy miedzy amika a miele, to albo nie mialas zmywarki miele, albo mialas jakis stary, kilkudziesiecioletni model (jesli dzialala, tym lepiej swiadczy to o firmie), albo jestes az tak malo spostrzegawcza. Jak dlugo masz sprzet amiki? O bezawaryjnosci pogadamy za 5 lat. O awa Odpowiedz Link Zgłoś
opale Re: czy wszyscy odradzaja amice 14.03.07, 15:40 miałam lodówke Amica, głosna jak traktor, nie żałuję że się jej pozbyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
zulcia73 Re: czy wszyscy odradzaja amice 14.03.07, 15:23 ja mam lodówkę amiki i nie narzekam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ingrid Re: czy wszyscy odradzaja amice IP: *.sttb.pl 08.03.07, 16:56 ja nie odradzam, sama mam zamiar kupić płytę, piekarnik i okap Amici. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: czy wszyscy odradzaja amice IP: 194.205.246.* 08.03.07, 18:38 no wlasnie bo bosha mozna kupic (jesli trafi sie na promocje) w podobnych cenach...moze lepiej njie ryzykowac i kubic bosh-a? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ingrid Re: czy wszyscy odradzaja amice IP: *.sttb.pl 08.03.07, 19:20 dlatego zdecydowałam się na zmywarkę Boscha, a kuchnię Amici - uważam, że kuchnie robią całkiem niezłe - wybrałam model GHGG 85512 - to piekarnik zintegrowany z kuchnią gazową na szkle. Odpowiedz Link Zgłoś
sailorl73 Re: czy wszyscy odradzaja amice 11.03.07, 23:55 Ja mam piekarnik z płytą gazową szklaną. Sprzęt jest dobry, mam go od 2 lat i jeszcze się nie zepsuł. Niby nie powinnam narzekać, ale.... teraz jednak kupiłabym coś innego. Płyta szklana trudna w utrzymaniu czystości, włączanie gazu trudne nawet dla dorosłego (ta blokada wypływu gazu jest bardzo uciążliwa), piekarnik strasznie długo się nagrzewa (ok. 15 min. do 200 stopni), prowadnice teleskopowe beznadziejne, czarne blachy dołączone w wyposażeniu wypaczaja się pod wpływem ciepła, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc:Andzia Re: czy wszyscy odradzaja amice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 00:59 Chcialam tez poprzec gospodarke rodzinna i duzo na tym stracilam. Kupilam lodowke i pralke firmy Amika. Lodowka nie pasuje do kuchni pod zabudowe (bylo ja bardzo trudno wstawic do szafki). Pojemniki plastikowe popekaly juz po 3 tygodniach. Sciany lodowki wewnatrz rysuja sie od pojemnikow na jarzyny. Chodzi bardzo glosno (porownujac do lodowek z innych firm). Pralka energooszczedna po 3 miesiacach zaczela mi prac nawet do 6 godz. Dziwilam sie dlaczego nie wylacza sie na czas, a ona obracala i obracala bebnem bez konca. Jak chcialam wyprac kurtke to jej nie wywirowala. Piorac cienkie rzeczy tez nie odwirowala. Koc musialam wykrecac w rekach. A posciel to tak pozwijala ze moj maz mial trudnosci z rozplataniem. Wiec zglosilam do naprawy. Trzech mechanikow z dwoch roznych serwisow wymienialo tylko programator 3x. A pralka dalej prala swoim "programem" jak chciala. Gdybym ja recznie nie wylaczyla to mogla prac bez konca. Zaczeli przyjezdzac mechanicy z Amiki az 5 razy i tez tylko wymieniali programatory ciagle. Serwis bardzo nieuprzejmy. Podczas kazdej wizyty udowadniali mi tylko ze: pralka stoi nierowno (na kafelkach), ze cisnienie wody jest zle (powyciagali zawory), ze ja nie umie obslugiwac pralki (od prawie 30 lat tylko piore w automatach). Przy osmej wizycie mechanik zdecydowal sie po moich naleganiach zabrac pralke do warsztatu przyzakladowego. Po tej inspekcji oddano mi bubla twierdzac ze pralka jest dobra i nic jej nie brakuje. A pralka dalej prala tak jak: patrz opis wyzej. W ciagu 2 lat gwarancji pralka byla naprawiana 8x. 6x wymieniano programator. Wczesniej reklamacja u sprzedawcy tez nic nie dala (zmowa z firma?). Fabryka bubla nie przyjela. Poszlam do instytucji Ochrony Prwa Konsumenta. Pomagano mi piszac kilka pisemek do handlarza i do Amiki, ktore tez niewiele pomogly. Pozostalo mi tylko sadzic sie z Amika z czego zrezygnowalam, bo uwazam ze moje zdrowie jest wazniejsze niz wloczenie sie po sadach. Teraz piore w pralce z Simensa i jakos nie mam trudnosci z obsluga. Uzywam ja juz 4 lata i jeszcze sie nie zepsula. Dziwne? Odpowiedz Link Zgłoś
rgmaria Re: czy wszyscy odradzaja amice 12.03.07, 12:58 Mam kuchnię Amica gazowo-elektryczną, jako pierwszy wysiadł zegar-programator wraz z przyciskami, akurat po gwarancji, nowy 300 zł, bez sensu. Teraz zaczynają szwankować palniki na nastawie min. wyłącza się gaz, nie kupię drugi raz Amici. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ingrid Re: czy wszyscy odradzaja amice IP: *.sttb.pl 12.03.07, 19:07 właśnie zamówiłam Amicę - kuchnia gazowo-elektryczna na szkle. zobaczymy, mam nadzieję, że nic nie będzie się działo..... Odpowiedz Link Zgłoś
justek20 Re: czy wszyscy odradzaja amice 12.03.07, 21:43 jako wlascicielka kuchenki amica odradzam... ten najmniejszy palniczek jest chyba bardziej do ozdoby niz do zapalania go i gotowania na nim. Trzeba sie nawciskac pokretelka i nacudowac zeby zapalil sie. A czasem nie trzeba bo dziala sam... magia jaka :))) Innych wad nie ma ale jak na nowa kuchenke to i tak o jedna wade za duzo. Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja22wiosny Re: czy wszyscy odradzaja amice 12.03.07, 21:57 od dwóch panów od napraw agd powiedziało mi że najgorsze sprzęty są na literę A......hehehee ile w tym prawdy nie wiem,ale lodówka Ardo poszła na złom Ardo,Amica,Ariston Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marco Re: czy wszyscy odradzaja amice IP: *.aster.pl 12.03.07, 22:37 ja ma amice i nie narzekam plyta elektryczna i piekarnik dziala bez zarzutów od 3 lat Moze nei warto kupowac sprzetu w sieciach bo tam czesto trafia sie 2 gatunki lub jakosc jest obnizona!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: czy wszyscy odradzaja amice IP: *.crowley.pl 13.03.07, 09:04 Rodzice mają gazową płytę ceramiczną. Podczas kilkuletniej eksploatacji pękła ceramiczna obudowa zapalarki gazu. Koszt dosłownie kilka złotych. Mój kolega ma również płytę gazową Amica, tyle że na stali nierdzewnej - zero problemów. Ja mam kuchnie wyposażoną w kuchenkę gazową wolnostojącą, lodówkę i okap, a do tego w łazience pralka. Nie dzieje się absolutnie NIC! Słyszałem że starsze modele pralek miały problemy z programatorami i z tym się zgodzę. Ale jak słyszę że pękają plastikowe pojemniki w lodówce albo płyta ceramiczna jest trudna do utrzymania w czystości to chce mi się śmiać. Ludzie, minęły już czasy kiedy Bosch był szpanem, a sąsiad miał Polara. Przecież większość części sprzętu AGD robią te same firmy, zarówno dla Amici, jak i dla zachodnich firm. Pewnie zaraz na mnie naskoczycie, ale sprawdźcie najpierw kto jest producentem np. płyty ceramicznej w Amice... Odpowiedz Link Zgłoś
nalow Re: czy wszyscy odradzaja amice 13.03.07, 22:38 gdzie jest forum wyposażenie kuchni bo nie znajduje? a zaczynam poszukiwania sprzętu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stanley Re: czy wszyscy odradzaja amice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.07, 13:40 Kupiłem lodówkę Amica i mam z nią same problemy. Zdecydowanie nie polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: czy wszyscy odradzaja amice IP: *.subscribers.sferia.net 12.04.07, 12:54 Ja mam piekarnik Amica już kilka lat i jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś