Dodaj do ulubionych

czy wszyscy odradzaja amice

IP: 194.205.246.* 08.03.07, 14:39
chce poprzec rodzina gospodarke i nabyc sprzety polskiej produkcji...wiem juz
ze pralki maja do d..a inne sprzety?
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: czy wszyscy odradzaja amice IP: 217.144.243.* 08.03.07, 15:27
      Nasz okap kominowy byl reklamowany trzy razy.Nie polecam,byc moze byl to
      odosobniony przypadek,niesmak pozostaje..
      • kreatywni Re: czy wszyscy odradzaja amice 08.03.07, 16:48
        Ja polecam Amicę. Mam lodówkę, okap, zwywarkę i płytę gazową.
        Proponuję skorzystać z wyszukiwarki na tym forum i na forum WYPOSAŻENIE KUCHNI

Pozdrawiam
        Ania
        • Gość: ingrid Re: czy wszyscy odradzaja amice IP: *.sttb.pl 08.03.07, 17:00
          Do Ania "kreatywni" - teraz zacznie się burza, za chwilę odezwą się
          boschofani ;) których serdecznie pozdrawiam - zmywarkę kupuję Boscha. A jak
          sprawuje się Twoja Amicowa?
          • kreatywni Re: czy wszyscy odradzaja amice 13.03.07, 08:11
            Gość portalu: ingrid napisał(a):

> Do Ania "kreatywni" - teraz zacznie się burza, za chwilę odezwą się
            > boschofani ;) których serdecznie pozdrawiam - zmywarkę kupuję Boscha. A jak
            > sprawuje się Twoja Amicowa?

Poprzednią miałam zmywarkę Miele. Ponoć niezła marka, przynajmniej tak mówią Ci
            co Amiki nie lubią :-) I wyobraźcie sobie że Amica zmywa dokładnie tak samo! ;-)
            A co do awaryjności, ja juz to kiedys pisałam, ja się chyba urodziłam pod
            szczęśliwą gwiazdą, bo mnie się nigdy nic nie psuje. Albo ja poprostu mam inne
            podejście do pewnych tematów, bo jak mi się zepsuł (a jednak) telewizor po 15
            latach od kupienia to nie przekreśliłam na zawsze marki Sony uważając jaki to
            oni chłam produkują...

Pozdrawiam
            Ania
            • Gość: mjkmjk Re: czy wszyscy odradzaja amice IP: *.ists.pl 13.03.07, 20:50
              Co za logika!! A na podstawie swoich doświadczeń z kilkoma (co najwyżej)
              sztukami sprzętu Amiki gloryfikujesz tę markę tak, jakbyś nie zauważała że
              minimum 3/4 osób na tym forum jest z niej zdecydowanie niezadowolona. Jasna
              sprawa - oni wszyscy pracują dla Boscha.
              BTW: kiedyś napisałem, że nie ma sprzętów nie psujących się. Po prostu jedne
              robią to rzadziej a inne częściej. Niektóre Amiki to udane egzemplarze. Nawet
              jeżeli tylko 1% to gdzieś ta statystyka musi się zrealizować. Może własnie u
              Ciebie.
              • kreatywni Re: czy wszyscy odradzaja amice 14.03.07, 06:16
                Gość portalu: mjkmjk napisał(a):

> Co za logika!! A na podstawie swoich doświadczeń z kilkoma (co najwyżej)
                > sztukami sprzętu Amiki gloryfikujesz tę markę tak, jakbyś nie zauważała że
                > minimum 3/4 osób na tym forum jest z niej zdecydowanie niezadowolona.

Czy mam pisać, że Amica jest ble bo psuje się forumowiczą? Inni robią to
                doskonale. Ja piszę poprostu swoje postrzeżenia.
            • Gość: se nie wierze IP: *.3.cust.bredband2.com 15.03.07, 22:07
              Poprzednio mialam zmywarke Whirlpool i zlego slowa na nia nie powiem, ponad 5
              lat bezawaryjnej pracy. Teraz mam Miele i widze ogromna roznice: w jakosci
              wykonczenia, w jakosci uzytych materialow, w glosnosci (a raczej cichosci ;-)
              w detalach, takich jak np. wywazenie drzwiczek, ergonomia obslugi, zmywa tez
              lepiej. Jesli Ty nie widzisz roznicy miedzy amika a miele, to albo nie mialas
              zmywarki miele, albo mialas jakis stary, kilkudziesiecioletni model (jesli
              dzialala, tym lepiej swiadczy to o firmie), albo jestes az tak malo
              spostrzegawcza.
              Jak dlugo masz sprzet amiki? O bezawaryjnosci pogadamy za 5 lat.
              O awa
          • opale Re: czy wszyscy odradzaja amice 14.03.07, 15:40
            miałam lodówke Amica, głosna jak traktor, nie żałuję że się jej pozbyłam.
        • zulcia73 Re: czy wszyscy odradzaja amice 14.03.07, 15:23
          ja mam lodówkę amiki i nie narzekam
    • Gość: ingrid Re: czy wszyscy odradzaja amice IP: *.sttb.pl 08.03.07, 16:56
      ja nie odradzam, sama mam zamiar kupić płytę, piekarnik i okap Amici.
    • Gość: m Re: czy wszyscy odradzaja amice IP: 194.205.246.* 08.03.07, 18:38
      no wlasnie bo bosha mozna kupic (jesli trafi sie na promocje) w podobnych
      cenach...moze lepiej njie ryzykowac i kubic bosh-a?
      • Gość: Ingrid Re: czy wszyscy odradzaja amice IP: *.sttb.pl 08.03.07, 19:20
        dlatego zdecydowałam się na zmywarkę Boscha, a kuchnię Amici - uważam, że
        kuchnie robią całkiem niezłe - wybrałam model GHGG 85512 - to piekarnik
        zintegrowany z kuchnią gazową na szkle.
        • sailorl73 Re: czy wszyscy odradzaja amice 11.03.07, 23:55
          Ja mam piekarnik z płytą gazową szklaną. Sprzęt jest dobry, mam go od 2 lat i
          jeszcze się nie zepsuł. Niby nie powinnam narzekać, ale.... teraz jednak
          kupiłabym coś innego. Płyta szklana trudna w utrzymaniu czystości, włączanie
          gazu trudne nawet dla dorosłego (ta blokada wypływu gazu jest bardzo uciążliwa),
          piekarnik strasznie długo się nagrzewa (ok. 15 min. do 200 stopni), prowadnice
          teleskopowe beznadziejne, czarne blachy dołączone w wyposażeniu wypaczaja się
          pod wpływem ciepła, itp.
    • Gość: Gosc:Andzia Re: czy wszyscy odradzaja amice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 00:59
      Chcialam tez poprzec gospodarke rodzinna i duzo na tym stracilam.
      Kupilam lodowke i pralke firmy Amika.
      Lodowka nie pasuje do kuchni pod zabudowe (bylo ja bardzo trudno wstawic do
      szafki). Pojemniki plastikowe popekaly juz po 3 tygodniach. Sciany lodowki
      wewnatrz rysuja sie od pojemnikow na jarzyny. Chodzi bardzo glosno (porownujac
      do lodowek z innych firm).
      Pralka energooszczedna po 3 miesiacach zaczela mi prac nawet do 6 godz. Dziwilam
      sie dlaczego nie wylacza sie na czas, a ona obracala i obracala bebnem bez konca.
      Jak chcialam wyprac kurtke to jej nie wywirowala. Piorac cienkie rzeczy tez nie
      odwirowala. Koc musialam wykrecac w rekach. A posciel to tak pozwijala ze moj
      maz mial trudnosci z rozplataniem.
      Wiec zglosilam do naprawy. Trzech mechanikow z dwoch roznych serwisow wymienialo
      tylko programator 3x. A pralka dalej prala swoim "programem" jak chciala.
      Gdybym ja recznie nie wylaczyla to mogla prac bez konca.
      Zaczeli przyjezdzac mechanicy z Amiki az 5 razy i tez tylko wymieniali
      programatory ciagle. Serwis bardzo nieuprzejmy. Podczas kazdej wizyty
      udowadniali mi tylko ze: pralka stoi nierowno (na kafelkach), ze cisnienie wody
      jest zle (powyciagali zawory), ze ja nie umie obslugiwac pralki (od prawie 30
      lat tylko piore w automatach).
      Przy osmej wizycie mechanik zdecydowal sie po moich naleganiach zabrac pralke do
      warsztatu przyzakladowego. Po tej inspekcji oddano mi bubla twierdzac ze pralka
      jest dobra i nic jej nie brakuje. A pralka dalej prala tak jak: patrz opis wyzej.
      W ciagu 2 lat gwarancji pralka byla naprawiana 8x. 6x wymieniano programator.
      Wczesniej reklamacja u sprzedawcy tez nic nie dala (zmowa z firma?). Fabryka
      bubla nie przyjela.
      Poszlam do instytucji Ochrony Prwa Konsumenta.
      Pomagano mi piszac kilka pisemek do handlarza i do Amiki, ktore tez niewiele
      pomogly.
      Pozostalo mi tylko sadzic sie z Amika z czego zrezygnowalam, bo uwazam ze moje
      zdrowie jest wazniejsze niz wloczenie sie po sadach.
      Teraz piore w pralce z Simensa i jakos nie mam trudnosci z obsluga.
      Uzywam ja juz 4 lata i jeszcze sie nie zepsula. Dziwne?
    • rgmaria Re: czy wszyscy odradzaja amice 12.03.07, 12:58
      Mam kuchnię Amica gazowo-elektryczną, jako pierwszy wysiadł zegar-programator
      wraz z przyciskami, akurat po gwarancji, nowy 300 zł, bez sensu. Teraz
      zaczynają szwankować palniki na nastawie min. wyłącza się gaz, nie kupię drugi
      raz Amici.
    • Gość: ingrid Re: czy wszyscy odradzaja amice IP: *.sttb.pl 12.03.07, 19:07
      właśnie zamówiłam Amicę - kuchnia gazowo-elektryczna na szkle. zobaczymy, mam
      nadzieję, że nic nie będzie się działo.....
    • justek20 Re: czy wszyscy odradzaja amice 12.03.07, 21:43
      jako wlascicielka kuchenki amica odradzam... ten najmniejszy palniczek jest
      chyba bardziej do ozdoby niz do zapalania go i gotowania na nim. Trzeba sie
      nawciskac pokretelka i nacudowac zeby zapalil sie. A czasem nie trzeba bo dziala
      sam... magia jaka :))) Innych wad nie ma ale jak na nowa kuchenke to i tak o
      jedna wade za duzo.
      • patrycja22wiosny Re: czy wszyscy odradzaja amice 12.03.07, 21:57
        od dwóch panów od napraw agd powiedziało mi że najgorsze sprzęty są na literę
        A......hehehee ile w tym prawdy nie wiem,ale lodówka Ardo poszła na złom

Ardo,Amica,Ariston
    • Gość: marco Re: czy wszyscy odradzaja amice IP: *.aster.pl 12.03.07, 22:37
      ja ma amice i nie narzekam

plyta elektryczna i piekarnik dziala bez zarzutów od 3 lat
      Moze nei warto kupowac sprzetu w sieciach bo tam czesto trafia sie 2 gatunki
      lub jakosc jest obnizona!!
    • Gość: mk Re: czy wszyscy odradzaja amice IP: *.crowley.pl 13.03.07, 09:04
      Rodzice mają gazową płytę ceramiczną. Podczas kilkuletniej eksploatacji pękła
      ceramiczna obudowa zapalarki gazu. Koszt dosłownie kilka złotych. Mój kolega ma
      również płytę gazową Amica, tyle że na stali nierdzewnej - zero problemów. Ja
      mam kuchnie wyposażoną w kuchenkę gazową wolnostojącą, lodówkę i okap, a do tego
      w łazience pralka. Nie dzieje się absolutnie NIC! Słyszałem że starsze modele
      pralek miały problemy z programatorami i z tym się zgodzę. Ale jak słyszę że
      pękają plastikowe pojemniki w lodówce albo płyta ceramiczna jest trudna do
      utrzymania w czystości to chce mi się śmiać. Ludzie, minęły już czasy kiedy
      Bosch był szpanem, a sąsiad miał Polara. Przecież większość części sprzętu AGD
      robią te same firmy, zarówno dla Amici, jak i dla zachodnich firm. Pewnie zaraz
      na mnie naskoczycie, ale sprawdźcie najpierw kto jest producentem np. płyty
      ceramicznej w Amice...
      • nalow Re: czy wszyscy odradzaja amice 13.03.07, 22:38
        gdzie jest forum wyposażenie kuchni bo nie znajduje? a zaczynam poszukiwania
        sprzętu.
        • nalow Re: czy wszyscy odradzaja amice 13.03.07, 22:39
          o już widzę:)
          • Gość: stanley Re: czy wszyscy odradzaja amice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.07, 13:40
            Kupiłem lodówkę Amica i mam z nią same problemy. Zdecydowanie nie polecam!
    • Gość: Anka Re: czy wszyscy odradzaja amice IP: *.subscribers.sferia.net 12.04.07, 12:54
      Ja mam piekarnik Amica już kilka lat i jest OK.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka