sandra1301 10.03.07, 22:11 wynika to ze snobizmu czy praktyczności? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
basia961 Re: po co ludziom podwójne umywalki w łazience? 11.03.07, 07:59 Jak to po co? Ty myjesz uszy a twój partner zęby...Nie rozstajecie sie nawet na chwilę...Gdyby tak jeszcze drugi sedes zmieścic :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: po co ludziom podwójne umywalki w łazience? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.07, 08:13 Aby dzieci miały co brudzić , a pedantyczna pani domu co czyścic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: po co ludziom podwójne umywalki w łazience? IP: *.magma-net.pl 11.03.07, 10:20 snobizm i nic więcej Odpowiedz Link Zgłoś
metamorphosis4 Re: po co ludziom podwójne umywalki w łazience? 11.03.07, 10:55 Jak masz pięcioro dzieci i dwie łazienki, to jedna umywalka dodatkowo może okazać się zbawieniem. Zresztą w trzyosobowej rodzinie, gdy wszyscy się spiesza na 8 rano, też może się przydać. Nie nazwałabym tego snobizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
allija Re: po co ludziom podwójne umywalki w łazience? 11.03.07, 13:07 Nas jest 4 i 2 łazienki i zadnego problemu nie ma z porannego korzystania z łazienek, to tylko sprawa organizacji, kiedy np. jedna osoba je sniadanie to druga myje się itp. Wystarczy też wstać 15 min. wcześniej bo tyle na prysznic wystarczy. Osobiscie nie wyobrażam sobie wspólnego mycia z inną, nawet bliską, osobą. Momentami to jednak zbyt intymne zajecie, chyba, ze ktos ma zwyczaj myć tylko twarz i zęby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lusia Re: po co ludziom podwójne umywalki w łazience? IP: *.adm.uni.wroc.pl 23.03.07, 15:19 Mam zwyczaj myć tylko twarz i zęby (no i ręce oczywiście) - bo mówimy cały czas o umywalce, tak? Kiedy myję ręce, niespecjalnie mi przeszkadza, ze mąż obok myje twarz... Ale może jestem snobką;) Odpowiedz Link Zgłoś
adriancapricorn Re: po co ludziom podwójne umywalki w łazience? 27.05.07, 00:50 a co jeszcze myjesz w umywalce ??? 8-/ Odpowiedz Link Zgłoś
sandra1301 metamorphosis4 11.03.07, 23:11 pokaż mi rodzinę z pięciorgiem dzieci, których stać na wypaśne łązienki z podwójnymi umywalkami. O ile śledzę foto forum to takowe należą w większości do przedstawicieli yuppies z wielkich miast, którzy dzieci to mają dopiero w planach, lub ewentualnie jedno. Odpowiedz Link Zgłoś
gonzoxx1 Re: metamorphosis4 12.03.07, 08:38 uważam, że 2 umywalki to super wygoda... inna sprawa, że zapewne większość ich posiadaczy kierowała sie wyglądem i designem, a nie użytecznością Odpowiedz Link Zgłoś
metamorphosis4 Re: metamorphosis4 12.03.07, 22:32 He he he... Sandra, napisałam o tej rodzinie z pięciorgiem dzieci, bo moi przyjaciele wlaśnie tyle mają i akurat są na etapie urządzania nowego mieszkanka. Nie dalej jak tydzień temu koleżanka zwierzyła mi się, że marzy o dwóch umywalkach w łazience i stara się je zmieścić w projekcie. Tak więc przykład był z życia wzięty. Pewnie, że przy mniejszej ilości członkow rodziny można się zorganizować, ale nie zawsze wszyscy członkowie CHCĄ się organizować ;) W dodatku niektórzy lubią pospać do oporu. Rano każde 15 minut jest na wage złota :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nathalka Re: po co ludziom podwójne umywalki w łazience? IP: *.crowley.pl 12.03.07, 12:25 Jako reprezentantka narazie 3-osobowej rodziny, z planem rozwoju, robie w nowym domu lazienke z 2 osobnymi umywalkami - juz w tej chwili trudno sie zgrac jesli chodzi o mycie. JEST TO POPROSTU PRAKTYCZNE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ivettem Re: po co ludziom podwójne umywalki w łazience? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 11:22 Oczywiście, ze to praktyczne rozwiązanie. Ja np bardzo często korzystam z łazienki wtym samym czasie co mąż - w tej chwili się "przepychamy", w nowym domu nie będziemy. A teraz jeszcze mamy dzidziusia, który jak rano zrobiu kupkę to też go myję w uwywalce i nie będę musiała w tym celu przerywać mężowi np golenia, albo on mi makijażu:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: po co ludziom podwójne umywalki w łazience? IP: *.marketing-house.pl 15.03.07, 11:39 Mam 2 umywalki z powodów praktycznych. Przynajmniej sie nie przepychamy przy jednej umywalce :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moi Re: po co ludziom podwójne umywalki w łazience? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 16:23 Po to aby każdy mył swoją... Odpowiedz Link Zgłoś
apsik1 Re: po co ludziom podwójne umywalki w łazience? 16.03.07, 10:00 bo to jest po prostu wygodne i praktyczne. Moje dzieciaki (3) dużo szybciej się umyją czy to rano, gdy 5 osób musi zdążyć do szkoły, pracy przedszkola czy wieczorem. Wiem, że ktoś kto nie ma miejsca w łazience lub lubi "luz" zamontuje umywalkę a obok ma puste miejsce. Czasem lepsze są 2 mniejsze umywalki niż 1 duża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimir Re: po co ludziom podwójne umywalki w łazience? IP: *.subscribers.sferia.net 13.04.07, 08:20 wynika to także ze zmieniających się standardów i przyzwyczajeń ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
asiara74 Re: po co ludziom podwójne umywalki w łazience? 13.04.07, 08:39 Nasi znajomi maja 3 dzieci. Niedawno wprowadzili sie do 100 m mieszkania, wyremontowanego na cacy(wszystko na kredyt) Łazienka jest duża i maja w niej 2 umywalki i bidet(rzadkość w polskich domach). Czy to snobizm? Na pewno nie. Nie sa super bogaci a przy 3 dzieci ułatwia to zycie. Należałoby w końcu zacząć przyzwyczajać się do lepszych standardów, chyba wiecznie pół Polski nie będzie mieszkać w betonowych klatkach z kupą sąsiadów obok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara Re: po co ludziom podwójne umywalki w łazience? IP: *.centertel.pl 19.04.07, 20:37 bo mają taki kaprys. A po co ludziom 3 samochody w garażu zamiast jednego? Odpowiedz Link Zgłoś
ania_2040 Re: po co ludziom podwójne umywalki w łazience? 19.04.07, 21:40 ja mam 2 umywalki i nie zastanawiałam się nawet czy 1 czy 2, po prostu wydawało mi się, to lepszym i ładniejszym rozwiązaniem. a mam dużą łazienkę, więc czemu nie. teraz mieszkamy jeszcze tylko z jedną umywalką i mąż się stale denerwuje podczas golenia, kiedy ja mu wskakuję i chce umyć np. ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogi Re: po co ludziom podwójne umywalki w łazience? IP: *.benefia.pl 23.05.07, 09:22 zawsze miałam problem z jedną umywalką, teraz mam dwie, jest to bardzo praktyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: po co ludziom podwójne umywalki w łazience? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 14:18 Majac 3 dzieci wychodzacych do szkoły na 8:00 wydaje mi sie, ze przy 1 umywalce opuszczaliby min pierwsza lekcje ;) A skoro budowalismy dom majac juz 3 dzieci myslelismy pod katem praktycznosci, jak chyba wiekszosc tu! Odpowiedz Link Zgłoś