Dodaj do ulubionych

popękane fugi

12.03.07, 11:56
na podłodze w kuchni popękały mi fugi, co teraz? wydłbuać i fugować jeszcze
raz? czy są jakieś "sposoby"? cholera....:(
Obserwuj wątek
    • Gość: miastus Re: popękane fugi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 12:20
      najpierw nalezaloby zorientowac sie dlaczego popekaly, pozniej wydlubac je i zafugowac ponownie, innego sposobu nie znam
      • kaatkaa Re: popękane fugi 12.03.07, 14:00
        płytki położone są na płycie osb (dzięki tym plytom wyrownalismy podloge), może
        to miało jakieś znaczenie? fuga była elastyczna. a może na te popękane fugi
        położyć warstewkę silikonu, który zakryje pęknięcia? co myślisz? silikon
        oczywiście w kolorze fugi
        • Gość: miastus Re: popękane fugi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 15:47
          z pewnoscia ma to znaczenie i silikon wydaje sie jedynym rozwiazaniem, ale cienka warstwa nie spelni waszych wymagan, osobiscie usunalbym stara fuge i na jej miejsce wcisnal silikon choc to zmudne i pracochlonne zajecie
    • kaatkaa Re: popękane fugi 13.03.07, 14:32
      płytki do zerwania, kufa :(
      • Gość: miastus Re: popękane fugi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 19:44
        szkoda, nastepnym razem zwroccie uwage na dobre ustabilizowanie plyt osb (oczywiscie im plyta grubsza tym lepiej) no i odpowiedni klej do plytek (ja na osb-e stosuje soudal 24A) , warto sie do tego przylozyc by scenariusz sie nie powtorzyl
        • kaatkaa Re: popękane fugi 13.03.07, 21:34
          płyty były raczej solidnie położone i unieruchomione, klej był elastyczny,
          spróbuję chyba ten soudal, dzieki
          • Gość: Artek Re: popękane fugi IP: 83.238.210.* 14.04.07, 15:31
            Kaatkaa,
            spróbuj jeszcze podpytać tutaj:

forum.dom.pl/viewforum.php?f=3
            na pytania odpowiada fachowiec, który zna też "sposoby" - ale przede wszystkim
            pozwoli uniknąć powtórzenia błędu.
            Życzę powodzenia :-)
    • Gość: Kasa Re: popękane fugi IP: *.subscribers.sferia.net 10.04.07, 21:57
      Właśnie miałam to samo
    • Gość: elf Re: popękane fugi IP: *.subscribers.sferia.net 14.04.07, 11:16
      bo to byle jakie fugi były. Z g... nie zrobisz masła.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka