kaatkaa 12.03.07, 11:56 na podłodze w kuchni popękały mi fugi, co teraz? wydłbuać i fugować jeszcze raz? czy są jakieś "sposoby"? cholera....:( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: miastus Re: popękane fugi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 12:20 najpierw nalezaloby zorientowac sie dlaczego popekaly, pozniej wydlubac je i zafugowac ponownie, innego sposobu nie znam Odpowiedz Link Zgłoś
kaatkaa Re: popękane fugi 12.03.07, 14:00 płytki położone są na płycie osb (dzięki tym plytom wyrownalismy podloge), może to miało jakieś znaczenie? fuga była elastyczna. a może na te popękane fugi położyć warstewkę silikonu, który zakryje pęknięcia? co myślisz? silikon oczywiście w kolorze fugi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miastus Re: popękane fugi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 15:47 z pewnoscia ma to znaczenie i silikon wydaje sie jedynym rozwiazaniem, ale cienka warstwa nie spelni waszych wymagan, osobiscie usunalbym stara fuge i na jej miejsce wcisnal silikon choc to zmudne i pracochlonne zajecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miastus Re: popękane fugi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 19:44 szkoda, nastepnym razem zwroccie uwage na dobre ustabilizowanie plyt osb (oczywiscie im plyta grubsza tym lepiej) no i odpowiedni klej do plytek (ja na osb-e stosuje soudal 24A) , warto sie do tego przylozyc by scenariusz sie nie powtorzyl Odpowiedz Link Zgłoś
kaatkaa Re: popękane fugi 13.03.07, 21:34 płyty były raczej solidnie położone i unieruchomione, klej był elastyczny, spróbuję chyba ten soudal, dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artek Re: popękane fugi IP: 83.238.210.* 14.04.07, 15:31 Kaatkaa, spróbuj jeszcze podpytać tutaj: forum.dom.pl/viewforum.php?f=3 na pytania odpowiada fachowiec, który zna też "sposoby" - ale przede wszystkim pozwoli uniknąć powtórzenia błędu. Życzę powodzenia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasa Re: popękane fugi IP: *.subscribers.sferia.net 10.04.07, 21:57 Właśnie miałam to samo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elf Re: popękane fugi IP: *.subscribers.sferia.net 14.04.07, 11:16 bo to byle jakie fugi były. Z g... nie zrobisz masła. Odpowiedz Link Zgłoś