Dodaj do ulubionych

Podkład dla starych bab

24.09.24, 15:01
Potrzebny... ratujcie
Nie jest tragicznie bez podkładu z moimi zmarszczkami ale gdy go naloze to jakiś kosmos
Każda najmniejsza zmarszka jest dwa razy bardziej widoczna
Nie używałabym świństwa w ogóle ale z kolei mam strasznie popękane naczynka i z nimi do ludzi też nie wyjdę bo czuje się z tym źle

Więc polećcie proszę podkład, który nie wbija się tak okropnie w zmarszki

Obserwuj wątek
    • zerlinda Re: Podkład dla starych bab 24.09.24, 15:03
      Może spróbuj krem CC? Zakryje naczynka i nie powinien podkreślać zmarszczek. Ile masz lat?
      • cudko1 Re: Podkład dla starych bab 24.09.24, 15:08
        43 wybiło w tym roku
        Mała nie jestem nie oczekuje idealnej twarzy ale cokolwiek dzięki czemu poczuje się lepiej
        • zerlinda Re: Podkład dla starych bab 24.09.24, 15:12
          Nie jesteś stara. Myślę, że te zmarszczki to tylko w Twoim oku, a tak naprawdę ich nie widać. Ja zamykałam naczynka laserowo, polecam.
        • melisananosferatu Re: Podkład dla starych bab 24.09.24, 15:20
          Oesu, gdzie ty stara.
        • arabelax Re: Podkład dla starych bab 24.09.24, 21:07
          43 I zmarszczki takie, ze wbija się podkład?? drama queen heh

zobacz bb purito.
        • nangaparbat3 Re: Podkład dla starych bab 24.09.24, 21:46
          To młodka z Ciebie.
          Może jesteś kolorystyczną jesienią? Wtedy tylko podkład transparentny, każdy inny do bani.
        • aandzia43 Re: Podkład dla starych bab 25.09.24, 15:07
          43 lata to ty młódka jeszcze jesteś. Jak ją bym chciała mieć teraz znowu 43 lata smile Podkład podkładem ale zacznij porządnie nawilżać i odżywiać skórę.
    • subskrybcja Re: Podkład dla starych bab 24.09.24, 15:03
      CLARESA PODKŁAD ROZŚWIETLAJĄCY DOLL UP

Około 20 -25 zł kosztuje.
      Nie możesz mieć cięzkich, bo wejdą w zmarszczki

Albo Rimmel Wake me up jesli jeszcze produkują.
    • chicarica Re: Podkład dla starych bab 24.09.24, 15:10
      Mniej kryjący, bardziej nawilżający, z efektem blur. U mnie w miarę dobrze sprawdza się Lumene oraz IT Cosmetics Your Skin But Better wymieszane z Lumi Glotion.
    • melisananosferatu Re: Podkład dla starych bab 24.09.24, 15:12
      A nawilzasz buzie przed makijazem. Ja tez mam zmarszczki (oczy!) i nie stosuje podkladu a jedynie korektor. Moze sproboj nawilzyc dobrze twarz i korektorem przejechac miejsca newralgiczne. Nie wiem jaki jest dobry korektor do naczynek ale wyswietla mi sie takie cos:
      rosalique.ie/products/rosalique-3-in-1-anti-redness-miracle-formula?currency=EUR&variant=36083381502117&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=Google%20Shopping&stkn=9597024a52c0&utm_source=google&utm_medium=paid&utm_campaign=19162053266&utm_content=148050384910&utm_term=&gadid=639632296920&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwxsm3BhDrARIsAMtVz6NQNipOzOwZ_k6U3QavCm5VQVWdNuFnBVLDwwPYDu7pWVOfTWcV6QwaAmZCEALw_wcB
    • autentyczka Re: Podkład dla starych bab 24.09.24, 15:45
      1 mocne nawilżenie
      2 nakładaj bardzo mało!!! W miejscach gdzie masz naczyńka albo yroche korektora albo druga warstwa podkładu punktowo
      3 nakładaj mokra gąbeczką, jajem, wklepuj.
      Używam albo dior forever na dłuższe dni mocne krycie- baaardzo oszczędnie albo L’Oreal true match nude- rewelka!
      • renia266 Re: Podkład dla starych bab 24.09.24, 23:41
        Ooo...mam prawie ten sam zestaw. Tj Loreal true match nude jako podklad plus dior forever ale tylko sam korektor. W duecie rewelacja daje bardzo naturalny efekt. Plus mocne nawilżenie oczywiscie.
    • princesswhitewolf Re: Podkład dla starych bab 24.09.24, 15:51
      Ja stara baba do drugiej starej baby powiem, ze te dobrze kryja a nie tworza maski, sa lekkie

Poza tym to moze zielonkawy korektor przed tym
    • kotejka Re: Podkład dla starych bab 24.09.24, 16:00
      U mnie ten się sprawdza
      www.bourjois.com/pl/produkty/twarz/healthy-mix-clean-50-rose-ivory
      Jest leciutki, ale ładnie kryje
      Teraz zaczęłam retinolem, więc mam mocno podrażniona sucha skórę, a on daje radę
      • night_and_day Re: Podkład dla starych bab 24.09.24, 20:20
        Potwierdzam, healthy mix jako jeden z niewielu podkładów nie podkreśla mi zmarszczek - kryje średnio, przebarwień nie ukrywa.
      • panirobak82 Re: Podkład dla starych bab 24.09.24, 20:40
        Tak, to jest złoto.Przerabiałam różne podkłady i te z najdroższych półek stosunek ceny do jakości w tym wygrywa. Wyglądam w nim bardzo naturalnie i faktycznie widać różnicę. Polecam
      • panna_lila Re: Podkład dla starych bab 24.09.24, 20:47
        Też polecam healthy mix👍
        • mondaymorning1987 Re: Podkład dla starych bab 24.09.24, 23:49
          Też krem bb z tej serii jest super
      • autentyczka Re: Podkład dla starych bab 25.09.24, 08:28
        Ja nie polecam- ściera się u mnie po chwili, bardzo wyblyszcza
      • wiosennedni5 Re: Podkład dla starych bab 28.09.24, 22:15
        Jaki retinol stosujesz? Też używam tego podkładu od niedawna.
    • bene_gesserit Re: Podkład dla starych bab 24.09.24, 16:08
      Naczynka laserem, znikają jak wytarte gumką-myszką.

Czytałam onegdaj zachwyty o podkładzie Eveline Better than Perfect - podobno czyni cuda, a kosztuje grosze.

Jeśli podkład wchodzi ci w zmarszczki, użyj podkładu pod podkład.
      • milupaa Re: Podkład dla starych bab 24.09.24, 23:57
        Co wy za lasery stosujecie? Miałam serię i nic cholery nie zniknęły, efekt zero.
        • taje Re: Podkład dla starych bab 28.09.24, 16:40
          Cutera jest skuteczna. Tyle, że boli.
      • autentyczka Re: Podkład dla starych bab 25.09.24, 08:29
        Dosyć szybko wracają, niestety.
        • evee1 Re: Podkład dla starych bab 25.09.24, 11:59
          Potwierdzam. Niestety wracają ;-(
          Ja mam z jakiegoś powodu tylko na jednym policzku.
          • kotejka Re: Podkład dla starych bab 25.09.24, 14:01
            evee1 napisała:

> Potwierdzam. Niestety wracają ;-(
            > Ja mam z jakiegoś powodu tylko na jednym policzku.
            >

przemyśl spanie, ułożenie podczas snu może mocno pomietosić skórę. Specjalna poduszka w jedwabnej powłoczce to może być dobry trop. wink
            • mysiulek08 Re: Podkład dla starych bab 28.09.24, 01:37
              potwierdzam 🙂 jasiek z jedwabnym wypelnieniem i jedwabna poszewka to niezaprzaczalny bonus dla skory i wlosow, nie zastapi solidnego nawilzania i odzywienia ale budzisz sie bez odgniotow, wlosy sie nie elektryzuja
            • evee1 Re: Podkład dla starych bab 08.10.24, 04:35
              Ja spie zazwyczaj wlasnie na drugim policzku, tym na ktorym nie wychodza mi sie naczynka wink
    • pffpffpff Re: Podkład dla starych bab 24.09.24, 16:20
      Przede wszystkim każdy podkład podkreśli ci zmarszczki jeśli nie przygotujesz odpowiednio skóry.
      Nawilżać nawilżać i jeszcze raz nawilżać. Również od środka.
    • taje Re: Podkład dla starych bab 24.09.24, 20:32
      Podejrzewam, że nie chodzi ci o zmarszczki, tylko o suche skórki. Przede wszystkim nawilżaj/odżywiaj skórę i szukaj lekkich podkładów, niekoniecznie tych kryjących bo te często wysuszają. Ja bardzo polecam Light Expert By Terry w pędzlu, pędzel wprawdzie kiepski ale używam podkładu palcami i jest genialny, nie wysusza i prezentuje się naturalnie.
    • pepsi.only Re: Podkład dla starych bab 24.09.24, 22:07
      Bo najpierw musisz użyć toniku nawilżającego, potem kremu nawilżającego, a potem dopiero podkład, albo lepiej krem BB.
      Ja właśnie używam ostatnio krem BB Bourjois i polecam. (Lub używam podkład Rimmel Match perfection - jest spoko)
    • miaumia Re: Podkład dla starych bab 24.09.24, 22:29
      43 i stara? Jesteś młodą kobietą. Zacznij się doceniać smile
      • klaramara33 Re: Podkład dla starych bab 25.09.24, 08:42
        A to tak albo stara albo młoda, ona jest w średnim wieku.
    • hrabina_niczyja Re: Podkład dla starych bab 24.09.24, 22:39
      Masz 43 lata i nazywasz się stara baba? Idź do kosmetologa, bo coś się dzieje z twarzą. O jakich ty zmarszczkach mówisz w wieku 43 lat?
      • night_and_day Re: Podkład dla starych bab 25.09.24, 13:24
        O mimicznych. Ja na przykład całe życie mam wrażliwą cerę z bardzo cienkim naskórkiem ( jak u rudych) I wyglądam gorzej niż moja dwa lata starsza siostra która jest brunetką i zawsze miała tłustą cerę. Takie cery, jak moja, szybciej się starzeją, niestety. Większość podkładów podkreśla siateczkę zmarszczek i skórki.
        • grey_delphinum Re: Podkład dla starych bab 29.09.24, 09:34
          night_and_day napisała:

> O mimicznych. Ja na przykład całe życie mam wrażliwą cerę z bardzo cienkim nask
          > órkiem ( jak u rudych) I wyglądam gorzej niż moja dwa lata starsza siostra któ
          > ra jest brunetką i zawsze miała tłustą cerę. Takie cery, jak moja, szybciej się
          > starzeją, niestety. Większość podkładów podkreśla siateczkę zmarszczek i skórk
          > i.

Mam tak samo. Naskórek cienki jak pergamin - jesli obudzę się z odgnieceniem po poduszce, to potrafię je miec do wieczora.

Więc to naprawdę nie jest kwestia wieku, tylko rodzaju cery. Niektóre moje koleżanki po 60 mają mniej zmarszczek ode mnie, ale to zaleta ich tlustej cery i grubego naskorka.

Pierwsze zmarszczki mimiczne mialam widoczne w wieku 30.lat, a teraz (po 50) to juz istna siateczka pod oczami, czego nie przykryje zaden podkład.
          • mysiulek08 Re: Podkład dla starych bab 08.10.24, 05:48
            poszewka jedwabna rozwiazuje problem 'zagniecen' i podraznien, jak tylko zdarza mi sie spac na bawelnie, od razu mam zaczerwieniona i bardziej sucha skore

nie do konca tez jest tak, ze sucha,cienka cera oznacza szybsze starzenie, mam taka wlasnie, sucha, dosc wrazliwa i wg chirurga plastyka jest w swietnej kondycji ( jak na moje lata oczywiscie czyli 50+) ale tez od zawsze o nia dbalam i nie uwazalam pielegnacji i kosmetyczki za fanaberie np w wieku lat 25 czy wczesniej
            • snakelilith Re: Podkład dla starych bab 08.10.24, 11:15
              mysiulek08 napisała:

> nie do konca tez jest tak, ze sucha,cienka cera oznacza szybsze starzenie, mam
              > taka wlasnie, sucha, dosc wrazliwa i wg chirurga plastyka jest w swietnej kondy
              > cji

Ale była taka sucha zawsze? Ja widzę różnicę pomiędzy mną, a moją mamą. Mama miała zawsze suchą cerę, już jako młoda dziewczyna, co wtedy było urocze, bo cera była śliczna, różowa, aksamitna, nigdy się nie przetłuszczała i coś takiego jako pryszcz czy zaskórnik był mojej mamie nieznany. Ale musiała stale kremować, bo gdy tego nie zrobiła, to miała uczucie ściągania. Zaletą było, że znosiła dobrze produkowane w tamtych czasach kremy z parafiną, to, co kobiety z inną cerą, często zapychało.
              Ja miałam w młodszych latach cerę normalną w kierunku tłustej. Jeszcze idąc na uczelnię pakowałam do torebki pudrowane bibułki do nosa i czoła, bo po kilku godzinach świeciły się jak lampa. Używałam też tylko lekkich kremów nawilżających i matujących podkładów. Sucha i wrażliwa moja skóra zrobiła się dopiero po 40 roku życia. I choć teraz po 50 pakuję tłuściochy na twarz i mogą używać tego samego kremu co mama, to ona w moim wieku miała jednak już więcej zmarszczek.
              • mysiulek08 Re: Podkład dla starych bab 08.10.24, 13:48
                zawsze, odkad pamietam, uczucie sciagania po umyciu ( woda mydlo), krem nivea byl w uzyciu 😃 zero nastolatkowych pryszczy, wagrow itp, musialam kremowac twarz a wiadomo, wybor byl jaki byl, wiec i mamuskiwe pani walewskie i sawy byly w uzyciu ( mamuska z taka sama cera, babcia tez), potem juz bylo lepiej bo i wybor wiekszy sie zrobil i zaczelam regularnie chodzic do kosmetyczki, ktora zostala moja najlepsza psiapiola 😃 teraz mam nawet lepsza skore niz np 10 lat temu, wiadomo zmarszczki sa, byloby dziwne gdyby nie bylo ale stan calosciowy jest bardzo zadowalajacy, wiec moge twierdzic, ze jesli ma sie sucha, wrazliwa, cienka to trzeba o twarz dbac od wczesnego nastolectwa zeby nie obudzic sie po 40 ' ojeju, co mam z tym zrobic'
                z kolorowki zawsze preferowalam lekkie podklady, kryjace mnie ' dusily'
    • klaramara33 Re: Podkład dla starych bab 25.09.24, 08:41
      W zmary nie będzie szło jakpołożysz na świeżo posmarowany krem (u mnie spf50). Wprawdzie rzadko korzystam z podkłądu ,tyle co na imprezę z podkładu, nawet nie pamiętam nazwy ale żaden jakiś polecany jako ekstrai tylko zwykły średniopółkowy z spfem sobie kupiłam.
    • krwawy.lolo Re: Podkład dla starych bab 25.09.24, 12:16
      Najlepszym podkładem dla starych bab jest dno trumny. Jako stary dziad jestem na to przygowtowany.
    • koko8 Re: Podkład dla starych bab 25.09.24, 14:48
      Zrezygnuj z podkładu, na newralgiczne miejsca, jeśli potrzebujesz, stosuj korektor.
      A podstawą jest pielegnacja i nawilżona cera.
    • trina45 Re: Podkład dla starych bab 28.09.24, 01:20
      mam 50 lat stosuje Tirtir reklamowany na tiktoku ,na prawdedziala kryje trzyma sie caly dzien i nie podkresla zmarszczek.zdziwilam sie ze w koncu wyprodukowali cos sensownego.
      • infinitypool Re: Podkład dla starych bab 28.09.24, 23:11
        Ale spamerka🤣
        • trina45 Re: Podkład dla starych bab 29.09.24, 00:04
          akurat nie wink pamietam jeszcze SP rosapulche i inne osoby...obserwuje forum z 10 lat ,a 15 lat uzywam estee lauder DW, ale jakosc sie popsula ,lub tez jestem juz za stara na Dw i probuje co sie da.
    • eliszka25 Re: Podkład dla starych bab 29.09.24, 00:01
      Podkładu niewbijającego się w zmarszczki nie znam niestety, ale chyba wiem, o czym piszesz. Nie mam jakichś głębokich zmarszczek, ale właśnie jakiś czas temu pojawił się u mnie ten efekt, że podkład sprawia, że widać każdą najdrobniejszą. Gdzieś ponad rok temu odkryłam skin boost z vit c z body schopu, który nakładam pod podkład. Skóra po nim robi się taka „śliska”, ale nie w dosłownym sensie, tylko taka jak wygładzona i podkład nie wchodzi wtedy w każdą najmniejszą nierówność skóry. Jest naprawdę dużo lepiej i teraz makijaż zaczynam od nałożenia tego „wygładzacza”, dopiero potem podkład.
    • saszanasza Re: Podkład dla starych bab 29.09.24, 09:42
      Podstawa pielegnacji jest odpowiednie nawilżenie twarzy. Ja używam podkładu z pudrem w kamieniu, dokładnie tego: www.hebe.pl/paese-puder-do-twarzy-01-ivory-9-g-000000000000380744.html?gad_source=1&gclid=CjwKCAjw9eO3BhBNEiwAoc0-jXsMNCLiZEQV7Y8qHZZk1yC5Z0MXFQS99mGFVrFtJgeQdXM4vNqWVxoCU6AQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

Szczerze mówiąc staram się nie używać go pod oczy, choć się nie wałkuje i nie uwydatnia zmarszczek. Jeśli cera jest nawilżona to bardzo ładnie trzyma sie na twarzy. Pod oczy możesz dać rozświetlacz.
    • babsee Re: Podkład dla starych bab 08.10.24, 11:23
      Jako posiadaczka suchej skóry i paru lat więcej, polecam- krem BB Bourjous-ale ja go używam tylko podczas lata a od jesieni Loreal True Match.Podstawą jednek jest krem-na dzien daje serum z kwasem hialuronowym i na to kremik i na to podkład-nic nie wchodzi w zmarszczki.Jak tylko widze, że skora zaczyna być sucha, kupuje żelazny zestaw- wit a+e oraz olejek z wiesiołka Oeparol-doustnie.Kochana,po 2 tyg zmiana jest spektakularna.
    • madami Re: Podkład dla starych bab 08.10.24, 13:56
      Przede wszystkim pielęgnacja. Na dobrze nawilżonej, złoszczonej, odżywionej skórze makijaż nie podkreśla zmarszczek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka