j_rutka 19.03.07, 09:55 Witam, mam w łazience i salonie gres polerowany na podłodze. Czy kto zna jakiś środek do mycia tego typu płytek, żeby nie zostawały na nich smugi i żeby wydobyć ich "naturalne piękno ;)". Ja jakoś sobie z nimi nie radzę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gonzo Re: gres polerowany IP: 194.181.22.* 19.03.07, 11:42 firma HG ma specjalny preparat do czyszczenia gresu - "czysty gres". U mnie świetnie sie spisuje, nie ma smug i nadaje gresowi połysk. Kosztuje około 22 zł z 1 l. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzo Re: gres polerowany IP: 194.181.22.* 21.03.07, 09:45 szukaj w hipermarketach budowlanych, ja kupilem z tego co pamietam w castoramie Odpowiedz Link Zgłoś
j_rutka Re: gres polerowany 21.03.07, 10:21 Wielkie Dzieki za informację- wypróbuję. Odpowiedz Link Zgłoś
j_rutka Re: gres polerowany 28.03.07, 13:43 Mąż kupił wypróbowałam- jest lepiej , ale nadal pozostają mi smugi. Może to kwestia tego , ze używam mopa nakładkowego- wolę go ze wzgędu na możliwość uprania. Gonzo - moze to takie troche "głupie " pytanie- ale jakiego mopa używasz z tym środkiem do gresu, bo ja też chcę mieć piękną podłogę;) pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
gonzoxx1 Re: gres polerowany 28.03.07, 14:39 mopa sie jeszcze nie dorobiłem, używam specjalistycznego przyrządu tzw. szmatki :) Odpowiedz Link Zgłoś
j_rutka Re: gres polerowany 28.03.07, 19:47 aaaa, o ja juz rozumiem skąd ten "blask"... tylko , ze u mnie to jest tego gresu 45 m kw w salonie i 9 lazience - az tak się chyba nie poswiece ;) musze wypracowac własny system bezsmugowy :) ale dzieki za odpowiedż Odpowiedz Link Zgłoś