Dodaj do ulubionych

pralka w kuchni ?

14.05.07, 10:08
bardzo proszę pomóżcie mi. zawsze uważałem,że pralka w kuchni jest
niefunkcjonalna, nie ma racji bytu. ale mała łazienka zrodziła pomysł pralki
w kuchni. podzielcie się proszę swoimi doświadczeniami z pralką w kuchni.
kuchni OTWARTEJ dodam.
Obserwuj wątek
    • Gość: s Re: pralka w kuchni ? IP: 217.153.131.* 14.05.07, 13:51
      moja pralka w kuchni sprawdza się idealnie. uklad kuchni jest półotwarty, od
      salonu dzieli ją tylko jedna ściana. Sprzęt widać, ale ponieważ jest tak
      wkomponowany w całą zabudowę, nie razi. Mam jasne meble. Pralka stoi przy
      kuchence. Na całej długości mam blat w kolorze spalonego drewna. I jestem
      zadowolona, bo kiedyś już zdarzyło mi się wcisnąć pralkę do niewielekiej
      łazienki i był problem.
      • Gość: malfina Re: pralka w kuchni ? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 14.05.07, 22:11
        Ja tez zdecydowalam sie na pralke w kuchni. Dzieki temu w lazience jest duzo
        miejsca i chyba jest ladniej.
        Pralke bede miec w ciagu kuchennym, zabudowana w szafce (meble sie robia).
        Kuchnie mam duza, polaczona z salonem. Mysle ze bedzie ok. Pranie bede robic
        pewnie wieczorem, wiec w niczym ta pralka przeszkadzac nie powinna.
        • koszmarekopalek Re: pralka w kuchni ? 15.05.07, 08:30
          a czy taka pralka zabudowana to jest tak samo mocowana do blatów (od spodu jak
          zmywarka?) pytam, bo się boję, że jak wystartuje z kopyta przy wirowaniu, to
          zerwie mi cały ciąg kuchenny...
    • Gość: asiek Re: pralka w kuchni ? IP: *.toya.net.pl 24.05.07, 13:37
      no właśnie- chciałabym wstawić zwykłą (wolnostojącą) pralkę do kuchni ale nie
      wiem czy nie będzie za bardzo podskakiwać pod tym blatem?
      • Gość: miastus Re: pralka w kuchni ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 19:15
        pralki raczej nie uda sie (i nie polecam) przykrecac do blatu, wystarczy wstawic i dobrze wypoziomowac (pralka musi byc tez w 100% sprawna jesli chodzi o mechanizmy amortyzujace i podpierac sie na czterech "nozkach"), w niektorych pralkach gorna pokrywa posiada przyklejona mate wygluszajaca, usuwajac ja mozna spodziewac sie glosniejsze pracy, a takze powaznych klopotow jesli rozlanej na blacie wodzie uda sie dostac do wnetrza
        • Gość: Gość Re: pralka w kuchni ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 14:04
          Od pół roku mam pralkę w kuchni i jestem bardzo zadowolona. Została schowana
          pod blat w szafce. Jest to pralka wolnostojąca tylko trochę węższa niż
          standardowe(4,5 kg wsadu). Nie ma problemu z wirowaniem bo pralka nawet nie
          drgnie ale nie jest niczym przymocowana do blatu. Pod blat położyliśmy cienką
          piankę żeby go trochę odizolować od pralki. Jedyny hałas jaki słychać jest
          podczas wypuszczania wody gdyż odpływ mamy podłączony do syfonu w zlewozmywaku,
          ale to wcale nie przeszkadza.
          Dzięki pralce mamy blaty w kuchni trochę wyżej niż standardowo ustawione i to
          też jest plus bo wygodniej się przy nich pracuje
          • Gość: Kros Re: pralka w kuchni ? IP: *.gemini.net.pl 08.06.07, 20:53
            Namowiłem matke na przesuniecie pralki do kuchni w mieszkaniu w bloku.
            Bylo ciezko ja przekonac, ale jest lepiej ;) i bedzie dobrze, same plusy
            +wieksza łazienka
            +dłuższy i wyższy blat kuchenny
      • zielony_listek tak, ale za drzwiczkami 13.06.07, 14:30
        Gość portalu: asiek napisał(a):

> no właśnie- chciałabym wstawić zwykłą (wolnostojącą) pralkę do kuchni ale nie
        > wiem czy nie będzie za bardzo podskakiwać pod tym blatem?

Taka specjalnie do zabudowy to nie wiem (znaczy wiem, że nie powinna, ale sama
        nie sprawdzałam :-).
        Ja mam zwykłą - nie do zabudowy - i jest wtsawiona w szafke tak, że od góry i
        po bokach ma po centymetrez luzu (nawet mniej).

Nie lubie, jak w kuchni pralke widać. Miałam tak przez jakis czas -
        okropieństwo, teraz mam schowana w szafce. Tylko że nie wszystkie pralki
        mieszcza się z drzwiczkami pod blatem 60 cm (wtedy najlepiej dać kilka
        centymetrów szerszy blat a szfki wysunąć do przodu).

pozdrawiam
        zielony_listek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka