Gość: mała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 13:05 Chcę zabudować szafkami dolnymi całą ścianę na kórej jest okno, wtedy muszę przenieść kaloryfer obok okna wysoko. Jaki polecacie kaloryfer bo będzie on wtedy dosyć widoczny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ola Re: kaloryfer w kuchni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.07, 22:04 ja przenosiłam już w dwóch mieszkaniach, a właśiwie to kupowałam nowy - panel on się chyba nazywa. Stare były żeberkowe. Ale kazałam je wieszać pomiędzy dolną a górną szafką kuchenną. Rozwiązanie super i wypróbowane. Acha, w obydwu mieszkaniach wywalałam oczywiście parapet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czma Re: kaloryfer w kuchni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 15:06 Proponuję najłatwiejsze rozwiązanie: nie instaluj w kuchni żadnego grzejnika. Ja sam zdjąłem grzejnik kilkanaście lat temu, i nie pamiętam przypadku, abym w kuchni odczuwał chłód, może poza kilkoma dniami w roku w przypadku skrajnie wielkich mrozów. W kuchni jest tyle urządzeń wydzielających ciepło, że można się obejść bez grzejnika na ścianie. Dotknij skraplacz na tylnej ściance lodówki w cyklu pracy sprężarki - to efekt pracy pompy ciepła, jaką jest lodówka, w twojej kuchni. Ponadto ciepło powstaje przy gotowaniu na kuchni, w kuchence mikrofalowej, czajniku, w czasie zmywania w zmywarce, z żarówek. Jest też wydzielane przez osoby w niej przebywające. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: kaloryfer w kuchni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.07, 19:57 no ale chyba nie mozna usunac kalorfera w mieszkaniu, ktora administracja sie zgodzi? przeciez na tym zarabiaja:( Sa podzielniki u mnie wiec potajemnie tego zrobic nie moge! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomo Re: kaloryfer w kuchni IP: *.chello.pl 27.05.07, 20:40 Bez problemu możesz usunąć grzejnik. Jeżeli masz podzielnik to musisz jedynie poinformować o tym fakcie administrację i załatwić sprawę likwidacji podzielnika. Ja również od 5 lat nie mam w kuchni żadnego grzejnika i nie odczuwam z tego powodu żadnego dyskomfortu. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
yapkovitz Re: kaloryfer w kuchni 30.05.07, 13:17 Mam pare pytan: - czy z lazienki tez usuwacie grzejniki, poniewaz pracujaca pralka rowniez wydziela cieplo, podczas brania kapieli rowniez jest wydzielane cieplo, a nawet podczas sikania i powazniejszych spraw, rowniez jest wydzielane cieplo, - czy z salonow tez usuwacie grzejniki, poniewaz tv, kinow domowe, komputer rowniez wydzielaja cieplo, - czy z sypialnie rowniez usuwacie grzejniki? bo spiacy ludzie rowniez wydzielaja cieplo, i czy w kuchniach bez grzejnikow gotujecie nonstop, bo chyba cieplo to podstawa w kuchni? Odpowiedz Link Zgłoś