Dodaj do ulubionych

kaloryfer w kuchni

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 13:05
Chcę zabudować szafkami dolnymi całą ścianę na kórej jest okno, wtedy muszę
przenieść kaloryfer obok okna wysoko. Jaki polecacie kaloryfer bo będzie on
wtedy dosyć widoczny?
Obserwuj wątek
    • Gość: ola Re: kaloryfer w kuchni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.07, 22:04
      ja przenosiłam już w dwóch mieszkaniach, a właśiwie to kupowałam nowy - panel
      on się chyba nazywa. Stare były żeberkowe. Ale kazałam je wieszać pomiędzy
      dolną a górną szafką kuchenną. Rozwiązanie super i wypróbowane.
      Acha, w obydwu mieszkaniach wywalałam oczywiście parapet.
    • Gość: czma Re: kaloryfer w kuchni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 15:06
      Proponuję najłatwiejsze rozwiązanie: nie instaluj w kuchni żadnego grzejnika.
      Ja sam zdjąłem grzejnik kilkanaście lat temu, i nie pamiętam przypadku, abym w
      kuchni odczuwał chłód, może poza kilkoma dniami w roku w przypadku skrajnie
      wielkich mrozów. W kuchni jest tyle urządzeń wydzielających ciepło, że można
      się obejść bez grzejnika na ścianie. Dotknij skraplacz na tylnej ściance
      lodówki w cyklu pracy sprężarki - to efekt pracy pompy ciepła, jaką jest
      lodówka, w twojej kuchni. Ponadto ciepło powstaje przy gotowaniu na kuchni, w
      kuchence mikrofalowej, czajniku, w czasie zmywania w zmywarce, z żarówek. Jest
      też wydzielane przez osoby w niej przebywające.
      • Gość: ? Re: kaloryfer w kuchni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.07, 19:57
        no ale chyba nie mozna usunac kalorfera w mieszkaniu, ktora administracja sie
        zgodzi? przeciez na tym zarabiaja:( Sa podzielniki u mnie wiec potajemnie tego
        zrobic nie moge!
        • Gość: Tomo Re: kaloryfer w kuchni IP: *.chello.pl 27.05.07, 20:40
          Bez problemu możesz usunąć grzejnik. Jeżeli masz podzielnik to musisz jedynie
          poinformować o tym fakcie administrację i załatwić sprawę likwidacji
          podzielnika. Ja również od 5 lat nie mam w kuchni żadnego grzejnika i nie
          odczuwam z tego powodu żadnego dyskomfortu.
          Pozdr.
          • yapkovitz Re: kaloryfer w kuchni 30.05.07, 13:17
            Mam pare pytan:
            - czy z lazienki tez usuwacie grzejniki, poniewaz pracujaca pralka rowniez
            wydziela cieplo, podczas brania kapieli rowniez jest wydzielane cieplo, a nawet
            podczas sikania i powazniejszych spraw, rowniez jest wydzielane cieplo,
            - czy z salonow tez usuwacie grzejniki, poniewaz tv, kinow domowe, komputer
            rowniez wydzielaja cieplo,
            - czy z sypialnie rowniez usuwacie grzejniki? bo spiacy ludzie rowniez
            wydzielaja cieplo,
            i czy w kuchniach bez grzejnikow gotujecie nonstop, bo chyba cieplo to podstawa
            w kuchni?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka