Dodaj do ulubionych

Koło z powłoką Reflex

29.05.07, 15:53
Witam!
Czy ktoś mógłby mi doradzić czy warto kupować ceramikę i szkło (kabinę
prysznicową) pokrytą powłoką Reflex?
Obserwuj wątek
    • Gość: xyz Re: Koło z powłoką Reflex IP: 217.96.19.* 30.05.07, 08:01
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=653&w=63249795
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=653&w=62663082
    • Gość: mattjohnpl Re: Koło z powłoką Reflex IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.07, 10:49
      Miałem kabinę Koło z tą cudną powłoką. Odradzam, nic to nie daje, po użyciu na
      szybie pozostawały smugi i moim zdaniem ten reflex to tylko chwyt, żeby więcej
      kasy przyciąć. Demonstracje w salonach wyglądają imponująco, nikt tylko nie
      pokazuje szyb po wyschnięciu wody.
      Kabinę po roku zdemontowałem i wymurowałem sobie ściankę.
      Pozdrawiam,
      mjp
    • Gość: A. Re: Koło z powłoką Reflex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 12:26
      Ta powłoka to bujda, to samo mówił migość który od lat sprzedaje ceramikę
      sanitrna i tego typu rzeczy.

Tzw. pic dla kasy... ale oczywiście wybór zleży od Was
    • sadida Re: Koło z powłoką Reflex 26.06.07, 10:19
      Mam umywalkę z KOŁA z powłoką Reflex - zdecydowanie odradzam (nic a nic to nie
      daje)
      Szkoda nawet tej 100.
      O kabinie się nie wypowiadam bo nie mam.
      Szczerze zachęcam do rezygnacji z zakupu.
    • Gość: r Re: Koło z powłoką Reflex IP: *.crowley.pl 26.06.07, 14:55
      a my mamy od roku z koła kabine z powłoką i bardzo polecam. ci co sie
      wypowiadają że nic to nie daje to chyba nie mieli przedtem kabiny z "normalnego"
      szkła. jasne że zostają delikatne smugi ale przy normalnym szkle jest tego
      zdecydowane więcej.
    • Gość: mw Re: Koło z powłoką Reflex IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.07, 15:50
      zgadzam sie z "r" powloka jest ok i pomaga duzo
      • opale Re: Koło z powłoką Reflex 28.06.07, 11:00
        a ja mam dwie muszle z powłoka reflex i jestem zadowolona, brud mimo wszystko
        nie osadza sie tak jak na "zwykłych" muszlach ( mam porównanie), natomiast
        kabine mam nie koła a Koralle supratop ze specjalna powłoką i jest
        GENIALNA.Oczywiscie , ze po kąpieli widać ślady kropli, ale wystraczy przetrzeć
        sciereczką np. z microfibry i kabina lśni, nie osadza sie żaden! kamień i nie
        trzeba jej czyscic jakimiś specjalnymi środkami.
        • Gość: gość Re: Koło z powłoką Reflex IP: *.gprspla.plusgsm.pl 08.07.07, 09:53
          W pewnym salonie łazienek wyjaśniono mi co to za powłoka, bo też byłam nią
          zainteresowana. Odradzono mi ją jako niepotrzebny wydatek. Jak
          powstaje "reflex"? Po prostu jakiś tajemniczy środek jest wcierany ręcznie!!!
          (mowa tu tylko o kabinach). I jak to ręcznie bywa, raz się komuś wetrze
          solidniej a raz gorzej. Poza tym środek ten po ok. 2 latach użytkownia schodzi
          całkowicie. Tak więc doradzono mi zakupienie podobnego a równie skutecznego
          środka (HAGESAN w markecie budowlanym do nabycia) i wcieranie go co kilka
          miesięcy samemu. Wychodzi taniej i lepiej. Kabina z powłoką jest średnio 200zł
          droższa od takiej bez. A ten środek kosztuje podobno ok.80zł i wystarcza też na
          jakieś 2 lata. Prawdziwie skuteczne powłoki są naprawdę drogie i nie są
          wcierane ale powstają fabrycznie na stałe w szkle drogich kabin. Różnica w
          cenie wynosi wtedy nie 200 ale 1000zł. Tak więc ja zakupiłam kabinę
          bez "reflexu" i zaopatrzę się w HAGESAN. Pozdrawiam wszystkich remontujących
          swoje łazienki!!
          • Gość: gosc Re: Koło z powłoką Reflex IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.07.07, 16:12
            a co z muszla WC? czy myslicie ze to tez zbedny wydatek? np na misce varius
            firmy kolo - kwota doplaty za powloke to ponad 1/5 ceny calej miski -
            zastanawiam sie czy ma to sens - jak myslicie?
            • kinga.77 Re: Koło z powłoką Reflex 19.07.07, 12:51
              Ja mam Koło Ego z Refleksem - miskę wc i umywalkę i jest ok.
        • Gość: gość z powłoką Re: Koło z powłoką Reflex IP: 80.81.166.* 10.08.07, 14:01
          mysle, ze głowne zarzuty do powłoki to kwestia , ze i tak trzeba
          kabine czy umywalke myć - a niektorzy chcieliby miec produkt bez
          mycia:) proponuje przy kabinie powiesic sobie zciagaczke jak do szyb
          samochodowych plus powłokę reflex i efekt jest jak najbardziej ok.
          Kazdy kto moze porownac szyby z powloka i bez zobaczy roznice.
    • Gość: użytkowniczka Re: Koło z powłoką Reflex IP: *.chello.pl 28.07.07, 20:25
      Ja mam kabinę, dwie umywalki, kibelek z tą powłoką. Użytkuję kilka miesięcy i
      nie widzę żadnych różnic - czytaj efektów. Na umywalce osadza się bardzo kamień
      i co gorsza nie chce po niczym zejść, a boję się zastosować cokolwiek z tych
      magicznych środków do czyszczenia żeby reflex nie zszedł, no i nomen omen koło
      się zamyka.
    • anamd Re: Koło z powłoką Reflex 03.08.07, 20:35
      Wiem na czym polega problem Koła z tą powłoka. wyjaśnił mi to jeden mądry
      człowiek. W prawidłowym procesie nakłada się powłokę na umywalka i wypala, i
      znowu jest nakładana i wypalana. W taki sposób nałożona na umywalkę naprawdę
      pomaga i jest skuteczna. W wypadku koła nie robi sie tego tylko maluje i czeka
      az wyschnie.
      I to wszystko
    • Gość: Lusia Re: Koło z powłoką Reflex IP: 83.18.102.* 06.08.07, 08:26
      Ktoś wie czym czyścić kibelki z reflexem? Bo nie wiem czy można do czyszczenia użyć np. domestosa lub innego środka dezynfekującego? Jeśli nie, to czym zdezynfekować kibelek? Bo chyba nie płynem do mycia szyb??!! ;-)
      • dorotski Re: Koło z powłoką Reflex 12.08.07, 17:38
        mam podobny problem tyle ze z umywalka, czy Cif i inne cuda jej
        niezaszkodza?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka