Dodaj do ulubionych

blat kuchenny

29.05.07, 17:16
no wlasnie,,, mam zamiar zainstalowac blat kuchenny, granitowy w kolorze
czarnym i wlasnie,,, czy ktos z Was ma u siebie czarny granitowy blat i moze
mi powiedziec czy zaluje tej decyzji ze wzgledu na utrzymanie go w
czystosci???? podobno na czarnym widac wszystkie smuzki, kurz itd itp. Czy
takie sa rowniez Wasze doswiadczenia?
Obserwuj wątek
    • tomasz.stanczyk Re: blat kuchenny 30.05.07, 21:09
      Nie dawno montowaliśmy czarny blat granitowy u klienta. na początku były
      przymiarki do szarego granitu z podobnych względów jak w poście. na szczęście
      udało się klienta przekonać do czarnego koloru. Z czarny blatem jest jak z
      czarnym samochodem wygląda bardzo elegancko, ale szybciej się brudzi. Za to
      takiego koloru samochód aż chce się myć, bo czysty poraża swoim wyglądem.

Koniec końców kuchnia wyszła super. Ciemny kolor idealnie skontrastował/odciął
      blaty od mebli i nadał indywidualny i ekskluzywny charakter całemu wnętrzu.

• dagi333 Re: blat kuchenny 30.05.07, 23:33
        dzieki za odpowiedz! a z jakiego dokladnie granitu robiliscie ten blat?
        • tomasz.stanczyk Re: blat kuchenny 31.05.07, 11:00
          Jet black, dostępny np. w Beltrami. Chociaż na stronie nie mają jego zdjęcia.
          Na dniach będziemy robic kolejny czarny blat/wyspę, z otworem na zlew
          podwieszany i płytę grzewczą. Także w razie potrzeby mogę dosłać zdjęcia z prac
          montażu i po.

W razie pytań proszę o kontakt na adres email. moze być ten z loginu.
    • Gość: darson Re: blat kuchenny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 21:34
      proszę o przesłanie tych zdjęć także do mojej wiadomości. darson@hotmail.com sam
      zastanawiam się nad czymś w ciemnych szarościach albo czerni.
      I jeszcze jedno pytanie czy z tego samego kamienia można wykonać blat pod
      umywalkę w łazience??
      • dagi333 Re: blat kuchenny 31.05.07, 21:43
        ja tez robie w lazience blat granitowy...
        • Gość: darson Re: blat kuchenny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 17:53
          a jaki dokładnie planujesz. Ja gdzieś widziałem blat czarny grubości 8 cm i z
          wyżłobioną niecką. wygląda nieziemsko.
          • metamorphosis4 Re: blat kuchenny 02.06.07, 20:08
            Czy ktoś mógłby pokazać mi jak wygląda blat granitowy z wyżłobioną niecką lub
            nafrezowanym ociekaczem? Bardzo jestem ciekawa jak to wygląda, bo sama niebawem
            będę zamawiać blat i może zdecydowalabym się na taki "naturalny" ociekacz ;) Na
            razie kupiłam zlewozmywak podwieszany 1,5 komory.
            • Gość: darson Re: blat kuchenny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 22:47
              ja planuję żeby blat kuchenny nie był z wyżłobieniami/korytkami tylko chciałbym
              aby np. z prawej strony zlewy podwieszanego blat był cały jednolicie ścięty/. To
              jest trudne do opisania, ale nie chcę mieć korytek tylko płaską pochylnię w
              kierunku zlewu. I chyba już znalazłem wykonawcę mimo że nie potrafię tego opisać.

• Gość: ekta Re: blat kuchenny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 09:46
              tez bym z chęcią taki zobaczyla
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka